LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /LifeΔημοσίευση: 16 Σεπτεμβρίου 2021 16:37

Άλιμος: Κυριακή με υπέροχα κλασικά και σπορ αυτοκίνητα (εικόνες)

Πρόσκληση για μια ξεχωριστή γιορτή με σπάνια αυτοκίνητα, που παραπέμπουν σε “άλλες εποχές και άλλους τόπους”.

 ΑΛΙΜΟΣ - ΚΛΑΣΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ

Ένα... ακίνητο υπερθέαμα (σε αντίθεση με το αεικίνητο «Ακρόπολις») έχει εξασφαλίσει για τους θεατές της Κυριακής 19/9 ο δήμος Αλίμου, όπου ιστορικά αυτοκίνητα (το νεότερο είναι 30 ετών) θα γίνουν το αντικείμενο ενδιαφέροντος χιλιάδων θεατών σε γιορταστική ατμόσφαιρα.

«Επιλέξαμε να δώσουμε στο ACCS2 ένα τόνο γιορτής», δήλωσε ο δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης, «γιατί είναι από τις πρώτες εκδηλώσεις για το μεγάλο κοινό, μετά τη σκοτεινή περίοδο της πανδημίας, και το χαμόγελο είναι ιαματικό, όμως δεν παραλείπουμε να υπενθυμίζουμε με banners και ηχητικές ανακοινώσεις την ανάγκη της προφύλαξης, της μάσκας, της απόστασης άσχετα με την άπλα του χώρου, τον ήλιο και τον ευεργετικό άνεμο. Με φόντο κλασικό ροκ από ηχεία σε όλο το μήκος του πεζόδρομου και με σύντομες στάσεις για παγωτό, μαλλί της γριάς, ψητό καλαμπόκι (από παραδοσιακούς μικροπωλητές) οι επισκέπτες θα θαυμάσουν πάνω από 100 μακρόβιες αντίκες».

ΑΛΙΜΟΣ - ΚΛΑΣΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ

ΑΛΙΜΟΣ - ΚΛΑΣΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ

ΑΛΙΜΟΣ - ΚΛΑΣΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ

ΑΛΙΜΟΣ - ΚΛΑΣΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ

ΑΛΙΜΟΣ - ΚΛΑΣΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ

Ο εμπνευστής του Alimos Classic Car Sunday, ο Νίκος Μαστοράκης περιγράφει: «Τα μοναδικά, συλλεκτικά αυτοκίνητα θα παραταχθούν κατά μήκος του παραλιακού πεζόδρομου και, μισό χιλιόμετρο θάλασσας από τη μιά και πράσινου από την άλλη, θα «καδράρουν» την ιστορία σε πολύχρωμο και ψυχαγωγικό πλαίσιο. Φιλοξενούμε και φέτος μοναδικά μοντέλα, όμως θα είμαστε και live στο Facebook, όπου αργότερα θα αρχίσει η online ψηφοφορία για το δημοφιλέστερο αυτοκίνητο της εκδήλωσης. Και σε μια δεδομένη στιγμή, θα ανάψουν όλες αυτές οι υπέροχες, πανίσχυρες μηχανές σε ένα «μαρσάρισμα- βρυχηθμό» του ενός λεπτού! Η γιορτή της Κυριακής είναι ένα ταξίδι στον χρόνο, σε εποχές που το αυτοκίνητο ήταν το βασικό στοιχείο ψυχαγωγίας της οικογένειας και όχι απλό μεταφορικό μέσο ρουτίνας»

Πραγματοποιώντας μια ιδέα τελευταίας στιγμής, ο Άλιμος προσκάλεσε, σαν ένα ξεχωριστό κομμάτι της έκθεσης, σύγχρονα πανάκριβα σπορ αυτοκίνητα, να μπουν σε μια virtual κάψουλα του χρόνου, για να τα βλέπουν πώς ήταν, με δέος ίσως, τα νέα παιδιά του 2051. Μέσα σε 100+ παλιά, ιστορικά, σημαντικά να υπάρχουν και τα κλασικά του μέλλοντος. Οι συμμετοχές άρχισαν ήδη.

ΑΛΙΜΟΣ - ΚΛΑΣΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ

ΑΛΙΜΟΣ - ΚΛΑΣΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ

ΑΛΙΜΟΣ - ΚΛΑΣΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ

ΑΛΙΜΟΣ - ΚΛΑΣΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ

ΑΛΙΜΟΣ - ΚΛΑΣΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ

 Η διοργάνωση «ανοίγει» για το κοινό στις 3:00 το απόγευμα και τελειώνει με το πρώτο σκοτάδι, στις 7: 30, οπότε η αποχώρηση των κλασικών με τα φώτα αναμμένα, θα φτιάξει μια ακόμη γοητευτική εικόνα της μοναδικής αυτής εκδήλωσης.

Η είσοδος είναι ελεύθερη!

Ανάμεσα στα μοναδικά τετράτροχα της Κυριακής περιλαμβάνονται:

  • 6 Alfa Romeo (Sprint, Spider, Veloce,)
  • 6 Cadillac,
  • 2 Rolls Royce,
  • 7 Μercedes μοντέλα από το 1925 και μετά,
  • 8 πανίσχυρα αμερικάνικα Dodge, Chevrolet, Pontiac και
  • μια ενδιαφέρουσα ποικιλία καθημερινών Fiat, Opel, Zastava, DKW.
ΑΛΙΜΟΣ - ΚΛΑΣΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ
ΑΛΙΜΟΣ - ΚΛΑΣΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ
ΑΛΙΜΟΣ - ΚΛΑΣΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ
ΑΛΙΜΟΣ - ΚΛΑΣΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ
ΑΛΙΜΟΣ - ΚΛΑΣΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ

Ιδιαίτερο τόνο στη γιορτή θα δώσουν 5 ιστορικά στρατιωτικά οχήματα 1941-1953 αλλά και τέσσερις super-moto σαν... τρέιλερ για την Κυριακή κλασικής μοτοσικλέτας, την 26η Σεπτεμβρίου.

Ειδήσεις σήμερα:

Κικίλιας για Ίβκοβιτς: Ήταν σκληρός μαζί μου, αλλά δίκαιος

Βόλος: πολυετής φυλάκιση στον υπερήλικα ιερέα για ασέλγεια σε 11χρονη

MyAADE: σε λειτουργία η νέα ψηφιακή πύλη

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΟικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Επίσκεψη στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ και σε εκδήλωση της ομογένειας στην ΟυάσινγκτονΧθες 20:47 | Ειδήσεις

Απόψε στις δέκα το βράδυ ώρα Ελλάδας, θα ακολουθήσει δοξολογία στην Ελληνορθόδοξη εκκλησία της Αγίας Αικατερίνης.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Συνέντευξη εφ’όλης της ύλης στον ΑΝΤ1 και στο Νίκο ΧατζηνικολάουΧθες 20:53 | Ειδήσεις

Τι δήλωσε ο πρωθυπουργός σχετικά με την οικονομία, το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ και το ζήτημα του μεταναστευτικού, μεταξύ άλλων, αποκλειστικά στον ΑΝΤ1.

Πάτρα: Νεκρός εντοπίστηκε 68χρονος έξω από το σπίτι τουΧθες 23:05 | Ειδήσεις

Οι τοπικές αρχές φαίνεται να έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας.

Θεσσαλονίκη: Ταυτοποιήθηκε και η δεύτερη σορός που είχε εντοπιστεί στον ΘερμαϊκόΧθες 22:36 | Ειδήσεις

Τη Δευτέρα ανασύρθηκε από τον Θερμαϊκό μια ακόμη σορός, που άνηκε σε 23χρονο ημεδαπό.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Πάτρα: Νεκρός εντοπίστηκε 68χρονος έξω από το σπίτι του23:59Τραγωδία στην Ισπανία: Νεκρή 4χρονη που έπεσε από μπαλκόνι23:43Παναθηναϊκός: Οριστική συμφωνία με Κόντη - Αναλαμβάνει υπηρεσιακός 23:23Μητσοτάκης στον ΑΝΤ1: Πρωθυπουργό εκλέγει ο λαός και όχι οι παράγοντες23:09Κυριάκος Μητσοτάκης στον ΑΝΤ1: Ξοδεύαμε σαν να μην υπάρχει αύριο22:55Θεσσαλονίκη: Ταυτοποιήθηκε και η δεύτερη σορός που είχε εντοπιστεί στον Θερμαϊκό22:41Υπό έλεγχο η φωτιά στην Κεφαλονιά22:27Λίβανος: Τουλάχιστον δύο νεκροί εξαιτίας ισραηλινού πλήγματος στη Μπάαλμεκ22:13Champions League: Η Πάφος των 10 παικτών «πέρασε χειροπέδες» στον Ολυμπιακό21:59Τι καιρό θα κάνει την Πέμπτη21:45Στο Καπιτώλιο ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος21:31Κυριάκος Μητσοτάκης: Συνέντευξη εφ’όλης της ύλης στον ΑΝΤ1 και στο Νίκο Χατζηνικολάου21:17Μητσοτάκης στον ΑΝΤ1: Με την Τουρκία θα επιδιώκουμε πάντα να έχουμε ανοιχτούς διαλόγους21:08Ο Λεβαδειακός διέσυρε τον ΠΑΟΚ με 4-120:54Μητσοτάκης στον ΑΝΤ1 για Μεταναστευτικό: Καμία Κρήτη δεν έχει βουλιάξει20:40Θεσσαλονίκη: 29χρονος έχασε τη ζωή του μετά από σοβαρό τροχαίο - Συνελήφθησαν τρία άτομα20:26Μητσοτάκης στον ANT1: Ο ΟΠΕΚΕΠΕ είναι υπόθεση εκτεταμένης διαφθοράς και ήταν δική μας ευθύνη να τον βάλουμε σε τάξη20:12Μητσοτάκης στον ΑΝΤ1: Αντιμετώπιση της ακρίβειας με γενναία, μόνιμη και στοχευμένη αύξηση των πραγματικών μισθών19:58Πρώτη εγχώρια νίκη ο Παναθηναϊκός με Ντέσερς19:41Θεσσαλονίκη: Τροποποιείται αύριο η λειτουργία του Μετρό λόγω προγραμματισμένης πορείας19:24
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο