LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΣυνταγέςΔημοσίευση: 16 Σεπτεμβρίου 2021 13:19

Συνταγή για μοσχάρι με πουρέ μελιτζάνας από τον Πέτρο Συρίγο

Μία εξαιρετική συνταγή, που παρουσιάσε ο Πέτρος Συρίγος στο "Πρωινό" και την οποία θα λατρέψετε...

Συνταγή - Μοσχάρι με πουρέ μελιτζάνας - Το Πρωινό

Μία πρωτότυπη συνταγή μας έδειξε στο "Πρωινό" της Πέμπτης ο Πέτρος Συρίγος.

Ο λόγος για μοσχάρι με πουρέ μελιτζάνας που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. 

Δείτε βήμα - βήμα συνταγή για σίγουρη επιτυχία...

Για το κρέας

  • 1-1 ½ κιλό χτένι μοσχαρίσιο
  • 2 κρεμμύδια
  • 1 κ.τ.σ βούτυρο
  • 2 σκ. Σκόρδο
  • 1 κ.τ.σ αλεύρι
  • 250 ml κόκκινο κρασί
  • 1 κ.τ.σ πελτέ τομάτας
  • 400 γρ τομάτα κον κασέ
  • 1 ξύλο κανέλας
  • 1 κ.τ.γ κύμινο
  • 1 lt νερό περίπου
  • 1 κ.τ.γ ζάχαρη
  • Για τον πουρέ μελιτζάνας
  • 5 μεγάλες μελιτζάνες φλάσκες
  • 100 γρ βούτυρο γάλακτος
  • 100 γρ αλεύρι γ.ο.χ
  • 700 ml γάλα πλήρες
  • 150 γρ κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 1 κ.τ.γ μοσχοκάρυδο
  • αλάτι, πιπέρι

Η συνταγή για Χουνκιάρ μπεγιεντί (hunkar begendi)

  • Κόβουμε το μοσχάρι σε μερίδες (4 εκατοστά περίπου) ή το ζητάμε από τον χασάπη μας.
  • Αλατοπιπερώνουμε το κρέας και το αλευρώνουμε.
  • Σοτάρουμε σε μια φαρδιά κατσαρόλα τα κομμάτια κρέατος βάζοντας 2 κ.τ.σ ελαιόλαδο και το βούτυρο.
  • Σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά απ’ όλες τις πλευρές και αφαιρούμε το κρέας από την κατσαρόλα και τοποθετούμε σε ένα πιάτο.
  • Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και σοτάρουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  • Ανακατεύουμε για 2 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσουν, προσθέτουμε τα μπαχαρικά και τον πελτέ και ανακατεύουμε για 1 λεπτό ακόμη.
  • Επιστρέφουμε το κρέας στην κατσαρόλα και σβήνουμε με το κρασί.
  • Αφήνουμε να εξατμιστεί το κρασί και προσθέτουμε την τομάτα κον κασέ.
  • Συμπληρώνουμε υγρά βάζοντας 1 λίτρο νερό περίπου, τη ζάχαρη και σκεπάζουμε με καπάκι.
  • Με το που κοχλάσει το φαγητό μας χαμηλώνουμε σε μέτρια φωτιά και βράζουμε για περίπου 2,5 ώρες.
  • Για τον πουρέ μελιτζάνας
  • Τρυπάμε με πιρούνι τις μελιτζάνες παντού και τις ψήνουμε στον φούρνο για 45 λεπτά περίπου στους 200 βαθμούς, η σάρκα τους πρέπει να είναι μαλακή και η φλούδα τους να έχει σχεδόν καεί.
  • Βγάζουμε από τον φούρνο, αφαιρούμε όλη τη σάρκα με ένα κουτάλι και την πολτοποιούμε με ένα πιρούνι, αν αφήσουμε και κάποια κομμάτια δεν πειράζει.
  • Σε ξεχωριστή κατσαρόλα βάζουμε σε μέτρια φωτιά το βούτυρο, το αλεύρι και ανακατεύουμε για 2 λεπτά.
  • Προσθέτουμε το χλιαρό γάλα, ανακατεύουμε να έχει μια λεία υφή και προσθέτουμε και την μελιτζάνα, μαγειρεύουμε για 5-6 λεπτά μέχρι να πήξει, προσθέτουμε το τριμμένο τυρί, μοσχοκάρυδο, αλάτι, πιπέρι.
  • Αυτός ο πουρές θα πρέπει να είναι απλωμένος στο πιάτο και από πάνω το κοκκινιστό μοσχαράκι με την πηχτή σάλτσα τομάτας.
  • Τέλος γαρνίρουμε με φυλλαράκια μαϊντανού.
  • Εναλλακτικά μπορούμε να τις ψήσουμε πάνω σε φλόγα στην εστία γκαζιού η ακόμα και εκεί που φτιάχνουμε τον ελληνικό μας, αλλά θα πάρει αρκετή ώρα.

Ειδήσεις σήμερα:

Κικίλιας για Ίβκοβιτς: Ήταν σκληρός μαζί μου, αλλά δίκαιος

Βόλος: πολυετής φυλάκιση στον υπερήλικα ιερέα για ασέλγεια σε 11χρονη

MyAADE: σε λειτουργία η νέα ψηφιακή πύλη

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
ANT1 Sports: Ο νέος παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 121:34Συναγερμός στο Ίλιον: Τηλεφώνημα για πυροβολισμούς21:20Ελίζαμπεθ Πίπκο στον ΑΝΤ1: Οι ΗΠΑ συνεχίζουν τις προσπάθειες για να τερματιστεί ο πόλεμος ανάμεσα σε Ρωσία - Ουκρανία21:12Τουρκικά ΜΜΕ: Επίθεση στους Έλληνες αγρότες για το χάος στα σύνορα20:58Ζάκυνθος - Συγκλονίζει ο πατέρας του 2χρονου: Τον αφήσαμε για μισό λεπτό20:44Επιχείρηση διάσωσης άνδρα στο φαράγγι Αμπά στα Αστερούσια20:30Επίθεση με μολότοφ στο ΑΤ Κυψέλης20:16Ινδία: 23 νεκροί από φωτιά σε νυχτερινό κέντρο20:02Ρωσία: Κρατικές πηγές αναφέρουν ότι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν χωριό στο Χάρκοβο19:48Βόλος: Ο κυβερνήτης επικαλέστηκε δυσμενείς καιρικές συνθήκες και χαμηλή ορατότητα19:34Αντώνης Σαμαράς: Χωρίς αγρότες δεν υπάρχει χώρα19:20Σέρρες: Άνοιξε για τα φορτηγά το τελωνείο Προμαχώνα19:06Κομοτηνή: Κανονικά η κυκλοφορία των οχημάτων στην Εγνατία Οδό18:52Τροχαίο στη Κίσσαμο: Αυτοκίνητο τυλίχθηκε στις φλόγες - Ένας τραυματίας18:38Κανονικά τα δρομολόγια των Intercity στον άξονα Αθήνα - Θεσσαλονίκη18:24Παναθηναϊκός - Πανιώνιος: Το show του Ρογκαβόπουλου έκλεψε την παράσταση18:10Λάρισα: Νησίδα από φερτά υλικά δημιουργήθηκε στη γέφυρα του Πηνειού - Ανεβαίνει η στάθμη του νερού (εικόνες)17:56Νετανιάχου: Κοντά η δεύτερη φάση του αμερικανικού σχεδίου για τη Γάζα - Επαφές με Τραμπ στο τέλος του μήνα17:42Αλεξανδρούπολη: Συνεχίζεται η ενίσχυση των αγροτικών μπλόκων σε βόρειο και νότιο Έβρο17:28Πρόεδρος Βρετανικού Μουσείου: Υπάρχει “περιθώριο προσγείωσης” για τα Γλυπτά του Παρθενώνα17:14
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο