LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΤεχνολογίαΔημοσίευση: 16 Σεπτεμβρίου 2021 09:21

Κορονοϊός: Φθηνό τεστ αντισωμάτων βγάζει αποτελέσματα σε 5 λεπτά

Το τεστ αναλύει δείγμα είτε από το αίμα είτε από το σάλιο...

Κορονοιος - τεστ - covid - test

Ένα φθηνό φορητό τεστ αντισωμάτων που μπορεί να ανιχνεύσει με μεγάλη ακρίβεια μόνο μέσα σε πέντε λεπτά αν κάποιος έχει στον οργανισμό του αντισώματα κατά του κορονοϊού, άρα είτε πέρασε Covid-19 στο παρελθόν είτε έχει κάνει το εμβόλιο, ανέπτυξαν ερευνητές του Πολυτεχνείου του Χονγκ Κονγκ. Το τεστ αναλύει δείγμα είτε από το αίμα είτε από το σάλιο.

Τα αντισώματα κατά του κορονοϊού συνεχίζουν να παράγονται επί τουλάχιστον έξι μήνες. Τα υπάρχοντα τεστ αντισωμάτων είναι πιο ακριβά, πολύπλοκα και λιγότερο ακριβή. Το νέο τεστ χρησιμοποιεί οργανικά ηλεκτροχημικά τρανζίστορ που μετατρέπουν τα βιολογικά σήματα σε ηλεκτρικά.

Μία σταγόνα αίματος ή σάλιου τοποθετείται στα τρανζίστορ που είναι φτιαγμένα από χρυσό και είναι ενσωματωμένα σε μία μικρή πλαστική λωρίδα. Όταν ανιχνεύονται αντισώματα IgG, παράγονται ηλεκτρικά σήματα που στη συνέχεια διαβάζονται από μία ελαφριά φορητή συσκευή συνδεδεμένη μέσω bluetooth με ένα κινητό τηλέφωνο. Η όλη διαδικασία δεν χρειάζεται πάνω από πέντε λεπτά και το τεστ μπορεί να «πιάσει» ακόμη και χαμηλά επίπεδα αντισωμάτων.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον δρα Φενγκ Γιαν, οι οποίοι έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο επιστημονικό περιοδικό «Science Advances», σύμφωνα με το «New Scientist», σχεδιάζουν μία κλινική δοκιμή για να επιβεβαιώσουν την αποτελεσματικότητα του τεστ όχι πλέον σε εργαστηριακές αλλά σε πραγματικές συνθήκες. Αν η δοκιμή αποδειχθεί επιτυχής, οι ερευνητές θα ζητήσουν έγκριση για την κυκλοφορία του τεστ στην αγορά, με κόστος κάτω του ενός δολαρίου ανά τεμάχιο.

Η εκτίμηση του επιπέδου ανοσίας στους ανθρώπους, είτε κατόπιν εμβολιασμού είτε φυσικής νόσησης, όταν πλέον έχουν περάσει αρκετοί μήνες από το ένα ή το άλλο συμβάν, δείχνει κατά πόσο η ανοσιακή προστασία φθίνει και θα χρειαστεί μία έξτρα ενισχυτική-αναμνηστική δόση. Όμως, το νέο τεστ δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί όταν κάποιος έχει τρέχουσα λοίμωξη Covid-19, καθώς συνήθως χρειάζονται μία έως δύο εβδομάδες για να παραχθούν ανιχνεύσιμα επίπεδα αντισωμάτων στον οργανισμό.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορία“Κακοκαιρία BYRON”: Ποια σχολεία θα παραμείνουν κλειστά την ΠαρασκευήΣήμερα 12:56 | Ειδήσεις

Πολλές περιφέρειες της χώρας, έχουν τεθεί σε κατάσταση κινητοποίησης (Red Code).

“Κακοκαιρία BYRON” - Αττική: Κλειστές σε σημεία η Χαμοστέρνας και η Λεωφόρος ΠοσειδώνοςΣήμερα 17:33 | Ειδήσεις

Σε ποια σημεία είναι κλειστές οι κεντρικές οδοί. Δρόμοι ποτάμια σε όλη την Αττική

Λούτσα: Προφυλακίστηκε ο 29χρονος οδηγός - Αίτημα για διενέργεια πραγματογνωμοσύνης για δεύτερο όχημαΣήμερα 14:52 | Ειδήσεις

Ο 19χρονος δήλωσε πως βρίσκεται σε άθλια κατάσταση και ζήτησε συγγνώμη από την οικογένεια του θύματος.

H Κίμπερλι Γκίλφοϊλ έτρεξε στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου με τη Φλόγα των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων (εικόνες)Σήμερα 13:06 | Ειδήσεις

Τη δάδα τής την παρέδωσε ο Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και Olympian στην ιστιοπλοΐα στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ατλάντα το 1996, Στέφανος Χανδακάς.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
“Κακοκαιρία BYRON” - Αττική: Κλειστές σε σημεία η Χαμοστέρνας και η Λεωφόρος Ποσειδώνος 17:38“Κακοκαιρία BYRON”: Υπερχείλισε ρέμα στο Αλεποχώρι – Διακοπή κυκλοφορίας17:25Ηράκλειο - Κακοκαιρία: Υποχώρησε το έδαφος και Ι.Χ. κατέληξε σε σκαμμένο οικόπεδο17:13Άρης: Ζητά αλλαγή των διαιτητών στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ17:03Γεραπετρίτης: Η Ελλάδα θα συνεχίσει να είναι ένας πυλώνας σταθερότητας16:53Κρήτη: Σοκάρει η καταγγελία για κακοποίηση 8 παιδιών από τους γονείς τους - Ο Κ. Γιαννόπουλος στις "Αποκαλύψεις"16:43Χανιά: Φωτιά σε διαμέρισμα προκάλεσε καταστροφές - Κάηκαν αυτοκίνητο και τέσσερις μηχανές (βίντεο)16:33ΕΕ: Πλήρης απεξάρτηση από το ρωσικό αέριο έως το τέλος του 202716:23“Κακοκαιρία BYRON”: Κλειστά τα σχολεία στην Αττική την Παρασκευή16:13Βέλγιο: Η Μογκερίνι έδωσε εξηγήσεις "με πλήρη διαφάνεια", σύμφωνα με τη δικηγόρο της16:03Παναθηναϊκός: Οι «πράσινοι» εξήγησαν τους λόγους ολισθηρότητας του χλοοτάπητα της Λεωφόρου15:53Μαρινάκης για βιβλίο Τσίπρα: Δεν είδα rebranding, περισσότερο έμοιαζε με αποτυχημένο reunion παλιών συντρόφων15:43Λάρισα: Αναβλήθηκε για τις 15 Δεκεμβρίου η δίκη των δύο συλληφθέντων αγροτών15:33Ένοπλη ληστεία σε κοσμηματοπωλείο στην Πάργα15:23Συνάντηση Πιερρακάκη στη Ρώμη με τον Ιταλό υπουργό Οικονομικών15:13Λούτσα: Προφυλακίστηκε ο 29χρονος οδηγός - Αίτημα για διενέργεια πραγματογνωμοσύνης για δεύτερο όχημα15:03Φλώρινα: Αγρότες έστησαν μπλόκο στο τελωνείο της Νίκης14:53Βόλος: Αυτοκίνητο έπιασε φωτιά την ώρα που βρισκόταν στο φανάρι (εικόνες)14:43Ο Κωνσταντίνος Αργυρός... “Ενώπιος Ενωπίω” με τον Νίκο Χατζηνικολάου14:33Κακοκαιρία Byron -Ήχησε το 112 στην Πιερία14:23
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο