LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 15 Σεπτεμβρίου 2021 23:20

Μητσοτάκης: Η Δυτική Αθήνα με τίμησε και με τιμά

Συνάντηση του πρωθυπουργού με δημάρχους της Δυτικής Αθήνας. Τι συζήτησαν

Κυριάκος Μητσοτάκης - Δήμαρχοι Δυτικής Αττικής

«Είναι μία ευκαιρία να μπορέσω να δώσω κι εγώ κάτι πίσω σε μία περιοχή με την οποία αισθανόμουν πάντα ότι είχα ιδιαίτερες σχέσεις, με τίμησε και με τιμά πάρα πολλά χρόνια», σημείωσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της συζήτησής του με τους Δημάρχους της Δυτικής Αθήνας, το απόγευμα της Τετάρτης, στο Περιστέρι, εξειδικεύοντας τα προβλήματα των περιοχών τους που αναζητούν λύσεις.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης εξετάστηκαν θέματα που αφορούν τους δήμους και για τα οποία η συνδρομή της κεντρικής διοίκησης θα συμβάλλει ουσιαστικά στην επίλυσή τους με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να επισημαίνει πως ο ίδιος είναι ενημερωμένος προσωπικά μιας και αποτελεί συνειδητή του επιλογή από το ξεκίνημα της πολιτικής του σταδιοδρομίας να πολιτεύεται στη συγκεκριμένη περιοχή ενώ σήμερα είναι βουλευτής του Δυτικού Τομέα Αθηνών.

Κυριάκος Μητσοτάκης - Δήμαρχοι Δυτικής Αττικής

«Η αλήθεια είναι ότι ήταν τέτοια η πίεση των δύο πρώτων ετών, που μία σειρά προτεραιότητες της Δυτικής Αθήνας δρομολογούνται αυτή την περίοδο και χαίρομαι που αναγνωρίζετε ότι υπάρχει μία καλή συνεργασία για την επίλυση μιας σειράς θεμάτων», ανέφερε, μεταξύ άλλων ο Πρωθυπουργός. Στη διάρκεια της σύσκεψης έγινε αναλυτική συζήτηση για σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ξεχωριστά κάθε περιοχή, όπως, μεταξύ άλλων, για τα δίκτυα ύδρευσης, για τα έργα οδοποιίας, για τις γραμμές μεταφοράς ρεύματος υψηλής τάσης που χρειάζονται υπογειοποίηση των καλωδίων, για τις δυσκολίες στον τομέα της Υγείας, για θέματα πολεοδομικού ενδιαφέροντος αλλά και για τη διασύνδεση των περιοχών με το Μετρό.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στα ζητήματα παραβατικότητας που αντιμετωπίζουν περιοχές υπογραμμίζοντας πως απαιτείται καλύτερος συντονισμός μεταξύ των αρμόδιων αρχών και της τοπικής αυτοδιοίκησης προκειμένου να επιτυγχάνονται καλύτερα αποτελέσματα. Συζητήθηκε, επίσης, η υλοποίηση του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» ενώ υπογράμμιστηκαν εκκρεμή ζητήματα σχετικά με την έλλειψη συγκεκριμένων ειδικοτήτων προσωπικού από τους Δήμους.

Ενόψει και του επερχόμενου χειμώνα η συζήτηση στράφηκε και στις αντιπλημμυρικές εργασίες που πρέπει να πραγματοποιηθούν προκειμένου να αποτραπούν μεγάλα προβλήματα εξαιτίας των πλημμυρικών φαινομένων ενώ συζητώντας για θέματα Πολιτικής Προστασίας τονίστηκε η άμεση επέμβαση που πραγματοποιήθηκε στη φωτιά που ξέσπασε κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού στο Ποικίλο Όρος και αντιμετωπίστηκε σε ταχύτατο χρονικό διάστημα με αποτέλεσμα να διασωθεί ένας μεγάλος πνεύμονας πρασίνου.

Κυριάκος Μητσοτάκης - Δήμαρχοι Δυτικής Αττικής

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Δήμαρχος Περιστερίου, Ανδρέας Παχατουρίδης, ο Δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας, Λάμπρος Μίχος, ο Δήμαρχος Αγίων Αναργύρων, Σταύρος Τσίρμπας, ο Δήμαρχος Χαϊδαρίου, Βαγγέλης Ντηνιακός, ο Δήμαρχος Πετρούπολης, Στέφανος Βλάχος, ο Δήμαρχος Αιγάλεω, Γιάννης Γκίκας και ο Δήμαρχος Ιλίου, Νικόλαος Ζενέτος.

Συμμετείχαν, επίσης, ο Υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος, o Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Εσωτερικών και Οργάνωσης, Μιχάλης Σταυριανουδάκης καθώς και ο βουλευτής Δυτικού Τομέα Αθηνών της ΝΔ, Γιάννης Λοβέρδος.

Ειδήσεις σήμερα:

Αποκάλυψη ΑΝΤ1 - Δημόσιοι υπάλληλοι: Τα μπόνους από το 2022 (βίντεο)

Γεννηματά στη ΔΕΘ: Το Πράσινο Κοινωνικό Συμβόλαιο - Οι 8 τολμηρές αλλαγές

Τουρκία - Γιαϊτζί: Ελλάδα και FETO θα εισέβαλαν το 2016 στην χώρα

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΘάνος Πλεύρης: Βασικές προτεραιότητες είναι οι επιστροφές και η πάταξη της λαθρομετανάστευσηςΣήμερα 16:39 | Ειδήσεις

Όσα δήλωσαν στην τελετή παράδοσης-παραλαβής για το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου ο νέος Υπουργός και ο Μάκης Βορίδης.

ΟΠΕΚΕΠΕ: Την ενοχή των επτά κατηγορουμένων για παράνομες επιδοτήσεις προτείνει η ΕισαγγελέαςΣήμερα 13:01 | Ειδήσεις

Η υπόθεση αφορά απάτη με ευρωπαϊκές επιδοτήσεις σε νέους ή νεοεισερχόμενους αγρότες το χρονικό διάστημα 2019-2020.

Αδιανόητο περιστατικό στην Κρήτη: Μητέρα έδωσε στα παιδιά της ζελεδάκια με.... κάνναβηΣήμερα 13:17 | Ειδήσεις

Τα δύο παιδιά παρουσίασαν συμπτώματα αδιαθεσίας και μεταφέρθηκαν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ).

Λέσβος: Θρίλερ με ακέφαλη σορό σε νησίδαΣήμερα 16:46 | Ειδήσεις

Η σορός από την οποία λείπουν και τα άνω άκρα, παραδόθηκε στον ιατροδικαστή.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Φθιώτιδα: Πυρκαγιά σε γεωργική έκταση18:29Κρήτη: Στη φυλακή ο διευθυντής Γυμνασίου που διώκεται για τον βιασμό μαθήτριας18:15Λέσβος: Θρίλερ με ακέφαλη σορό σε νησίδα18:01Γουίμπλεντον: Εγκατέλειψε ο Τσιτσιπάς στην πρεμιέρα17:48Χαλκιδική: Στη φυλακή ο αρχηγός της "μαφίας των λουκουμάδων"17:34Κυπριακό: Άτυπη συνάντηση στη Νέα Υόρκη τον Ιούλιο17:19Θάνος Πλεύρης: Βασικές προτεραιότητες είναι οι επιστροφές και η πάταξη της λαθρομετανάστευσης17:06Καπνοί στο τρένο Έδεσσα- Θεσσαλονίκη16:52Φωτιά στη Σμύρνη: Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους16:38Νάπολη: Σεισμική δόνηση 4,6 βαθμών - Διακόπηκε η κυκλοφορία των τρένων16:25Τεντόγλου: Στα Δρόμεια θα προσπαθήσω για πανελλήνιο ρεκόρ16:11Ισπανία: Θερμοκρασία 46° Κελσίου καταγράφηκε το Σάββατο - Ρεκόρ για τον Ιούνιο15:57Μύκονος: Απειλούσε πολίτες με πιστόλι έξω από νυχτερινό κέντρο15:43Χαλκιδική: 7χρονος παρασύρθηκε με φουσκωτό στην θάλασσα15:29Τένις: Ο Τσιτσιπάς παρέμεινε στο Νο 26 του κόσμου15:15Οι 4 ειδήσεις της ημέρας (βίντεο) 15:01Βόνιτσα: Συνελήφθη οδηγός φορτηγού που προκάλεσε τροχαίο ατύχημα υπό την επήρεια μέθης14:47Χανιά: Έχασε τη ζωή του από μεταλλική κατασκευή που σήκωσε ο αέρας14:33ΟΠΕΚΕΠΕ: O τσαμπουκάς των μαυροπουκαμισάδων14:18ΔΕΠΑ Εμπορίας: Οδηγός της Πράσινης Μετάβασης με Στρατηγικές Επενδύσεις και Διεθνή Προοπτική14:18
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο