LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /Υγεία - ΠεριβάλλονΔημοσίευση: 12 Σεπτεμβρίου 2021 21:31

Δέλτα του Έβρου: “SOS” εκπέμπει το “καταφύγιο” για χιλιάδες πουλιά (βίντεο)

Αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους υδροβιότοπους όχι μόνο της χώρας μας, αλλά και ολόκληρης της Μεσογείου.

Πουλιά - Δέλτα - Έβρος

Της Ρίτσας Μπιζόγλη

Το δαιδαλώδες Δέλτα του Έβρου, μια προστατευόμενη περιοχή-καταφύγιο για χιλιάδες πουλιά όλον τον χρόνο. Ενδιάμεσος σταθμός στον διάδρομο για τη μετανάστευση τους. Ένα σταυροδρόμι μεταξύ Ευρώπης, Ασίας και Αφρικής.

«Είναι από τους πιο σημαντικούς υγρότοπους σε όλη την Ελλάδα και την βαλκανική χερσόνησο. Μπορούμε να συναντήσουμε 325 είδη πουλιών στο Δέλτα του Έβρου», σημειώνει ο Ανδρέας Αθανασιάδης, Πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Έβρου και Σαμοθράκης. «Περίπου τα 3/4 της ορνιθοπανίδας της Ελλάδας τα συναντάμε στο Δέλτα του Έβρου και αυτό αναδεικνύει την μεγάλη αξία έχει ο υγρότοπος, όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και την Νοτιοανατολική βαλκανική και Ευρώπη», συμπληρώνει.

Ανάμεσα τους κορμοράνοι, πελεκάνοι αλλά και ροζ φλαμίνγκο. Εικόνα μαγική, που δεν την χορταίνουν τα μάτια σου . Η κίνηση των φτερών, το χρώμα, ο τρόπος που σηκώνουν το κεφάλι τους στον ορίζοντα…

Δυστυχώς όμως, η κλιματική κρίση δεν αφήνει ανεπηρέαστο ούτε αυτό το μοναδικό καταφύγιο. Ο κ. Αθανασιάδης κρούει τον κώδωνα του κινδύνου: «Ξέρω ότι υπάρχουν θεωρίες που λένε ότι η κλιματική αλλαγή είναι θεωρία. Δεν είναι. Συμβαίνει εδώ και τώρα. Η φύση δημιούργησε μια νησίδα ζωής για τα πτηνά της. Θα ήταν άδικο να χαθεί στον βωμό της αλόγιστης ανθρώπινης παρέμβασης… Και η ώρα για αυτό και άλλα καταφύγια άγριας ζωής, ενδεχομένως και να είναι ήδη περασμένη».

Ειδήσεις σήμερα:

Ο ΑΝΤ1 στον Έβρο: Έτοιμος ο νέος φράχτης στον Πόρο Αλεξανδρούπολης (βίντεο)

Θρίλερ στο φαράγγι της Σαμαριάς: Επιχείρηση διάσωσης με ελικόπτερο

ΠΑΟΚ – Γιάννινα: Μπαμ… με το καλημέρα!

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Βία ανηλίκων: Ξυλοδαρμός ανηλίκου…για το TikTok (βίντεο)23:35Πάτρα: Γκαραζόπορτα πλάκωσε γυναίκα23:22Μπριζίτ Μακρόν: Η ζωή της μεταφέρεται στη μικρή οθόνη23:17ΑΠΘ - SeaCare: Φοιτητική Ομάδα διακρίθηκε σε Παγκόσμιο Διαγωνισμό Καινοτομίας23:08Ενδοοικογενειακή βία - Βία ανηλίκων: Οι αστυνομικές δράσεις το πρώτο 15μερο του Απριλίου (βίντεο)22:55Τσίπρας: Στη Μέση Ανατολή, η Ευρώπη δεν είναι με τη σωστή πλευρά της Ιστορίας22:41Ιρλανδία: Συγγενείς των θυμάτων της φονικότερης φωτιάς δικαιώθηκαν μετά από 43 χρόνια22:28Σημεία για rapid test δωρεάν την Παρασκευή22:14Διασύνδεση POS με ταμειακές - Χατζηδάκης: Καμία παράταση22:01Κόρινθος: Θρίλερ με σορό γυναίκας στη θάλασσα21:47Δάγκειος πυρετός: “Συναγερμός” από τον ΠΟΥ για τη Λατινική Αμερική21:34Βαρκελώνη – Τσιτσιπάς: “Ανίκητος” στο χώμα!21:20Αττική Οδός: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις το βράδυ της Πέμπτης21:07Δολοφονία στην Ιεράπετρα: Προφυλακίστηκε ο 45χρονος κατηγορούμενος20:53Δομοκός: Ψευδοροφή έπεσε στα θρανία μαθητών (εικόνες)20:40Αλέν Ντελόν: Η Ουκρανία θα του απονείμει παράσημο20:26Το βίντεο του ξυλοδαρμού 8χρονου από 7χρονο στο TikTok και οι αντιδράσεις των γονιών20:13Έκθεση Oxfam: Αυξάνονται οι εισοδηματικές ανισότητες στις χώρες που δανείζει το ΔΝΤ19:59Ολυμπιακός – Προμηθέας: Έβγαλε την υποχρέωση… και τώρα Μπαρτσελόνα19:46Δίκη Τραμπ: Ένορκος απαλλάχθηκε γιατί διέρρευσαν στοιχεία της ταυτότητας της19:32
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο