LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 12 Σεπτεμβρίου 2021 14:01

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου επίτιμη δημότης Ερμιονίδας

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας επέδωσε Βραβεία Πολιτισμού, ένα εκ των οποίων δόθηκε στην Ελένη Γλύκατζη - Αρβελέρ. 

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ - ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου ανακηρύχθηκε επίτιμη δημότης Ερμιονίδας και υπογράμμισε τη μεγάλη χαρά της, που από σήμερα θα νιώθει και δικό της τόπο, μια από τις πιο όμορφες και πλούσιες σε ιστορία γωνιές της πατρίδας μας. 

Κατά την αντιφώνησή της, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αφού αναφέρθηκε αναλυτικά στη μακρόχρονη ιστορίας της Ερμιόνης από την αρχαιότητα μέχρι τις μέρες μας, έκανε λόγο για έναν ευλογημένο τόπο, όπου η ιστορία συναντά την ομορφιά της φύσης και η σύγχρονη ζωντάνια ένα σπάνιο βάθος πολιτισμού, εγγεγραμμένο στα ορατά ίχνη των μνημείων της, στην ιδιαίτερη αρχιτεκτονική της, στην καλαισθησία των κατοίκων της. 

Απευθυνόμενη προς τον Δήμαρχο της πόλης, επισήμανε, ότι τη γεμίζει αισιοδοξία, η απόφασή του να αξιοποιηθεί το πλούσιο αρχαιολογικό απόθεμα της Ερμιόνης, αναπλάθοντας ιστορικά τοπόσημα της πόλης, όπως το ρωμαϊκό ταφικό μνημείο, αναδεικνύοντας τα αρχαιολογικά ευρήματα της παλαιοχριστιανικής βασιλικής του 4ου αιώνα και τα εμφανή τμήματα των ρωμαϊκών τειχών, αλλά κυρίως δημιουργώντας ένα Αρχαιολογικό Μουσείο. 

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ - ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ

«Η παραχώρηση του παλαιού Δημαρχείου στο Υπουργείο Πολιτισμού, ώστε να μετατραπεί σε κέντρο προβολής και ανάδειξης της ιστορίας της πόλης, αλλά και αφετηρία της αστικής πολιτιστικής διαδρομής και περιήγησης στην ευρύτερη περιοχή της Ερμιονίδας και της Αργολίδας, είναι μια χειρονομία εξαιρετικής σημασίας» σημείωσε η κυρία Σακελλαροπούλου. 

Παράλληλα, υποστήριξε ότι «η Ερμιόνη δεν είναι μόνο η ιστορία της. Είναι μια πόλη με ανεπτυγμένο τουρισμό, με προοπτική για αναβάθμιση των υποδομών της, παρεμβάσεις και δράσεις με άξονα προτεραιότητας το περιβάλλον». 

Μάλιστα, έκανε ειδική αναφορά στο σχέδιο, που ετοιμάζει η δημοτική αρχή και που αποβλέπει σε μια πόλη οικολογικά ευσυνείδητη, πράσινη, ενεργειακά αποδοτική, υιοθετώντας την εναλλακτική μετακίνηση μέσω ηλεκτροκίνησης, προγραμματίζοντας βιώσιμους τρόπους διαχείρισης των απορριμμάτων, αναβαθμίζοντας το δίκτυο ύδρευσης, μεριμνώντας για την αγροτική οδοποιία του δήμου σας, προστατεύοντας τις ακτές και το ιδιαίτερο φυσικό κάλλος της περιοχής. 

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ - ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ

Στη συνέχεια η Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέστη στην εναρκτήρια παρουσίαση του Επιστημονικού Συνεδρίου «Η Εθνοσυνέλευση Ερμιόνης, το Σύνταγμα της Τροιζήνας και η επίδρασή τους στην Επανάσταση και στον δημοκρατικό βίο της σύγχρονης Ελλάδας». 

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ - ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ

Αμέσως μετά η κυρία Σακελλαροπούλου επέδωσε τα Βραβεία Πολιτισμού «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη 2021» στους τιμωμένους: 

Άντρη Αναστασιάδη, Πρώτη Κυρία της Κυπριακής Δημοκρατίας 

Roderick Beaton, ομότιμο καθηγητή Νεοελληνικής και Βυζαντινής Ιστορίας, Γλώσσας και Λογοτεχνίας στο King's College του Λονδίνου 

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ - ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ

Ελένη Γλύκατζη Αρβελέρ, πρύτανη, πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών, Μαρίνα Λαμπράκη - Πλάκα, διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης-Μουσείου Αλεξάνδρου Σούτσου, Τίνα Αντωνοπούλου, πρόεδρο του Ιστορικού και Λαογραφικού Μουσείου Ερμιόνης.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ - ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ

Ειδήσεις σήμερα:

Κορονοϊός - Εστίαση: εκατοντάδες πρόστιμα, συλλήψεις και “λουκέτα” το Σάββατο

Γιάννης Θεωνάς: το μαχαίρωμα σε προεκλογική εκστρατεία (βίντεο)

Φωτιά στην Βαρυμπόμπη: Πέθανε εγκαυματίας μετά απο 38 ημέρες

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚακοκαιρία: Μήνυμα 112 σε Θεσσαλία και ΘεσσαλονίκηΣήμερα 16:15 | Ειδήσεις

Που θα χτυπήσουν οι ισχυρές καταιγίδες που θα συνοδεύονται από θυελλώδεις ανέμους και χαλαζοπτώσεις.

Μητσοτάκης για Visa Express: Απτή απόδειξη της προσέγγισης Ελλάδας - ΤουρκίαςΣήμερα 12:23 | Ειδήσεις

Μετά την υλοποίηση της Visa Express οι αφίξεις Τούρκων πολιτών στη Λέσβο από το τέλος Μαρτίου έως την Τετάρτη ήταν αυξημένες κατά 868% σε σύγκριση με το 2023

Ερντογάν για επίσκεψη Μητσοτάκη: Στόχος η βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεωνΣήμερα 14:52 | Ειδήσεις

Τι δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος για την επικείμενη επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού στην Άγκυρα.

Ενδοοικογενειακή βία – Θεσσαλονίκη: Εκβίαζε και έδερνε τη γυναίκα του για να πάρει χρήματαΣήμερα 16:18 | Τοπικά Νέα

Ο εφιάλτης μιας 37χρονης στα χέρια του συζύγου της, που την κακοποιούσε για μεγάλο χρονικό διάστημα, απαιτώντας χρήματα για τα χρέη του.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Κακοκαιρία - Σάββατο: Ισχυρές καταιγίδες, χιόνια και δυνατοί άνεμοι19:18Δίκη Πισπιρίγκου: Μήνυση Δασκαλάκη εναντίον της αδερφής της 19:04Ιεροσόλυμα - Πατριαρχείο: Ανακοίνωσε τον μέγιστο αριθμό προσκυνητών για την Ανάσταση 18:51ΠΑΣΟΚ: Υπόμνημα στον Άρειο Πάγο για αποκλεισμό των Σπαρτιατών από τις Ευρωεκλογές18:37Σύμη: Τσάντα με εκατομμύρια δολάρια βρέθηκε στη θάλασσα18:23Κασσελάκης για Κυριαζίδη: Ο Μητσοτάκης δεν έχει τη στοιχειώδη ηθική να αποβάλει έναν ομοφοβικό βουλευτή18:10Πρατήρια καυσίμων – Σκρέκας: Συνεχείς οι έλεγχοι για αισχροκέρδεια17:56Μητσοτάκης από Λέσβο: Η πολιτική της προσέγγισης Ελλάδας και Τουρκίας έχει αποτελέσματα17:43Youth League - Ολυμπιακός: Στον τελικό τα “μωρά” των ερυθρόλευκων17:29Anonymous: Χάκαραν τον ισραηλινό στρατό17:16Βαρκελώνη: Σκύλοι θεραπείας φέρνουν χαμόγελο σε ασθενείς της εντατικής (βίντεο)17:02“Παγιδευμένοι” - Νέα επεισόδια: Αγωνία και διλήμματα για τον Δημήτρη και την Άννα (εικόνες)16:49Ενδοοικογενειακή βία – Θεσσαλονίκη: Εκβίαζε και έδερνε τη γυναίκα του για να πάρει χρήματα16:35Κακοκαιρία: Μήνυμα 112 σε Θεσσαλία και Θεσσαλονίκη 16:21Τέμπη: Βρέθηκαν υπολείμματα οστών στο ιδιωτικό οικόπεδο όπου είχε μεταφερθεί χώμα από τον τόπο της σύγκρουσης16:08Χατζηδάκης: : Η λέξη - κλειδί για Ελλάδα και Ευρώπη είναι η ανταγωνιστικότητα15:54Ελεύθερη πτώση: Παγκόσμιο ρεκόρ από Ρώσους που έπεσαν από την... στρατόσφαιρα! (βίντεο)15:40Γαλλία: Άντρας απειλούσε να ανατιναχτεί έξω από το ιρανικό προξενείο (βίντεο)15:26“Υγεία πάνω απ’ όλα”: υπέρταση στις γυναίκες, κατάψυξη ωαρίων και δυσορθογραφία15:15Ερντογάν για επίσκεψη Μητσοτάκη: Στόχος η βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων15:02
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο