LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚαιρόςΔημοσίευση: 10 Σεπτεμβρίου 2021 18:40 | Ανανέωση: 11 Σεπτεμβρίου 2021 07:06

Καιρός: παροδικές βροχές και καταιγίδες το Σάββατο

Πότε και που θα είναι πιο ισχυρά τα φαινόμενα. Πόσο ισχυροί θα πνέουν οι βοριάδες. Πως θα κινηθεί ο υδράργυρος. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.


 

Για το Σάββατο προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με τοπικές βροχές ή όμβρους τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες κατά τόπους στα ηπειρωτικά ορεινά και τη νύχτα στα νησιά του Ιονίου. Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο βόρειοι-βορειοδυτικοί, 4 με 6 μποφόρ, στα Δωδεκάνησα από το απόγευμα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει κατά τόπους στα ηπειρωτικά τους 30 με 31 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι από ανατολικές-νοτιοανατολικές διευθύνσεις, 3-4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε στα ορεινά θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, 2-3 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 16 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στη Μακεδονία, όπου στα ορεινά θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, 2 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 28 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, 3-4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένεται αρχικά αίθριος καιρός. Από τις μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς το απόγευμα και στα νησιά του Ιονίου τη νύχτα. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα στα ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες. Θα πνέουν μεταβλητοί άνεμοι, 3 με 4 μποφόρ και από τις βραδινές ώρες στο Ιόνιο νοτιοανατολικοί, 4 με 5 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 17 έως 28 βαθμούς Κελσίου, κατά τόπους στα ηπειρωτικά έως 30 με 31 βαθμούς Κελσίου (σημ: στο εσωτερικό της Ηπείρου,3-4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε στα ορεινά θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι. Στις Σποράδες και την Εύβοια ο καιρός θα είναι αίθριος, με λίγες τοπικές νεφώσεις το απόγευμα. Θα πνέουν άνεμοι ανατολικοί – νοτιοανατολικοί, 3 – 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 16 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι, 3-5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 19 έως 27 βαθμούς Κελσίου, στην Κρήτη τοπικά έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί άνεμοι, 4 με 5 μποφόρ και από τις απογευματινές ώρες στα Δωδεκάνησα 6-7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 21 έως 29 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερα).

Ο καιρός την Κυριακή

Για την Κυριακή προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις στην δυτική Ελλάδα, με βροχές και κυρίως στο Ιόνιο και τη δυτική Πελοπόννησο με καταιγίδες. Τα φαινόμενα, που ενδέχεται κατά τόπους να είναι ισχυρά, το βράδυ σταδιακά θα εξασθενήσουν και αργά τη νύχτα στις περισσότερες περιοχές θα σταματήσουν. Στη Θράκη, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα θα επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός. Στις υπόλοιπες περιοχές αναμένονται λίγες νεφώσεις, τοπικά αυξημένες, με βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες από το απόγευμα κυρίως στα κεντρικά και τα νότια.

Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις στα δυτικά, 4 με 6 και τοπικά στο Ιόνιο 7 μποφόρ, ενώ στα ανατολικά θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 5 και τοπικά στο Αιγαίο 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει στα δυτικά τους 26 με 28 βαθμούς και στα ανατολικά τους 28 με 30 βαθμούς Κελσίου.

Ειδήσεις σήμερα:

Κορονοϊός - Ηγούμενος Εφραίμ: έγινε θαύμα και γύρισα στη ζωή (βίντεο)

Ιταλία: φονική κακοκαιρία στην Σικελία (εικόνες)

Κορονοϊός - Εμβόλιο: προς έγκριση για παιδιά από 5 ετών στις ΗΠΑ

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΙράν: Οι εκρήξεις, το Ισραήλ και η επίθεση για αντίποινα (βίντεο)Σήμερα 09:25 | Ειδήσεις

Τι αναφέρουν διεθνή ΜΜΕ για την αεροπορική βάση που μπήκε στο "στόχαστρο". Τα κρατικά ισραηλινά ΜΜΕ υποβαθμίζουν την ισραηλινή επίθεση. Τι λέει η Τεχεράνη.

Κυριακή Γρίβα: Ο πατέρας της μήνυσε τους αστυνομικούς που “σε πέντε λεπτά την ξεφορτώθηκαν”Σήμερα 09:57 | Ειδήσεις

Τι ζητά με την μήνυση που κατέθεσε η οικογένεια της κοπέλας, η οποία δολοφονήθηκε έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Αγίων Αναργύρων.

OHE: “Όχι” των ΗΠΑ στην πλήρη ένταξη της ΠαλαιστίνηςΣήμερα 07:04 | Ειδήσεις

Την απόφαση καταδίκασε αμέσως η Παλαιστινιακή Αρχή, που είδε σε αυτή «κατάφωρη επίθεση» εναντίον των Παλαιστινίων, που ωθεί τη Μέση Ανατολή «στο χείλος της αβύσσου».

ΠΟΥ: Η γρίπη των πτηνών θα γίνει σαν τον κορονοϊόΣήμερα 07:57 | Ειδήσεις

Παγκόσμια, «τεράστια ανησυχία» για την μετάδοση της γρίπης των πτηνών

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Κατάταξη UEFA: Η θέση της Ελλάδας μετά την πρόκριση του Ολυμπιακού10:25Λάρισα: “Σήκωσαν” πακτωμένο χρηματοκιβώτιο από κατάστημα10:12Κυριακή Γρίβα: Ο πατέρας της μήνυσε τους αστυνομικούς που “σε πέντε λεπτά την ξεφορτώθηκαν”09:58Ιράν: Οι εκρήξεις, το Ισραήλ και η επίθεση για αντίποινα (βίντεο)09:45“Έρωτας φυγάς” - Νέο επεισόδιο: Μυστικά και αποκαλύψεις την Παρασκευή (βίντεο)09:31Ιράν: Επαναλειτουργούν τα αεροδρόμια της Τεχεράνης09:17ΠΟΥ: Η γρίπη των πτηνών θα γίνει σαν τον κορονοϊό09:04“Ενώπιος Ενωπίω” - Αλέξανδρος Αντωνόπουλος: Η Παξινού, οι “Ψυχοκόρες” και η πολιτική (βίντεο)08:50Εορτολόγιο - 19 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα (Ακάθιστος Ύμνος)08:36Το παρασκήνιο της βρετανικής συμμετοχής στην ενίσχυση της ισραηλινής άμυνας08:23Τροχαίο - Θεσσαλονίκη: Αυτοκίνητο τούμπαρε στην Εθνική Οδό (βίντεο)08:10Amber Alert για 11χρονο07:57OHE: “Όχι” των ΗΠΑ στην πλήρη ένταξη της Παλαιστίνης07:44Αθηναϊκή Λέσχη: Δείπνο προς τιμήν του Οικουμενικού Πατριάρχη (εικόνες)07:30Μέση Ανατολή - Πετρέλαιο: Μεγάλη αύξηση στις διεθνείς τιμές φέρνει η νέα ένταση07:17Σημεία για rapid test δωρεάν την Παρασκευή07:03ECL - Ολυμπιακός: Αποθέωση στο αεροδρόμιο για την πρόκριση στα ημιτελικά (βίντεο)06:50Σταδίου: Τροχαίο με σοβαρά τραυματισμένο οδηγό06:37Επίθεση Ισραήλ στο Ιράν: Αεροπορική βάση στο “στόχαστρο”06:23Καιρός - Παρασκευή: Βροχές, καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας06:09
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο