LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 09 Σεπτεμβρίου 2021 22:12

Σπείρα πουλούσε “μαϊμού” προϊόντα σε Ελλάδα και Κύπρο (βίντεο)

Συνολικά διακινήθηκαν πάνω από 17.500 αποστολές εμπορευμάτων, η συνολική αξία των οποίων ανέρχεται σε περίπου 900.000 ευρώ.

ΕΛΑΣ - μαϊμού προϊόντα
Aπό τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση, η οποία διακινούσε απομιμητικά προιόντα μέσω διαδικτύου, σε Ελλάδα και Κύπρο.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν τέσσερις Έλληνες, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, απάτη, πλαστογραφία, πλαστογραφία πιστοποιητικών, υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και παραβάσεις της νομοθεσίας περί Σημάτων.

Όπως προέκυψε, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, από τις αρχές του 2017 δημιούργησαν και διαχειρίζονταν ιστοσελίδες στο διαδίκτυο και σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τα οποία καταχωρούσαν σε ανύπαρκτα άτομα και στη συνέχεια πωλούσαν απομιμητικά προιόντα επώνυμων ειδών ένδυσης και υπόδησης.

Για να πετύχουν τον σκοπό τους, σύστηναν εικονικές εταιρείες στη χώρα μας και στη Βουλγαρία και προμηθεύονταν προϊόντα από εμπόρους ειδών ένδυσης και υπόδησης στην Τουρκία. Η αποστολή των παραγγελιών γινόταν μέσω εταιρειών ταχυμεταφορών, με αποστολείς ανύπαρκτα πρόσωπα και χωρίς την έκδοση φορολογικών παραστατικών.

Οι συναλλαγές πραγματοποιούνταν σε μετρητά ή σε τραπεζικούς λογαριασμούς, από τους οποίους, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, προέβαιναν άμεσα στην ανάληψη των χρηματικών ποσών, από διάφορα ΑΤΜ στην Αττική.

Όταν η δράση τους γινόταν αντιληπτή από τους καταναλωτές, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, προκειμένου να αποφύγουν τον εντοπισμό τους:

  • «κατέβαζαν» τις ιστοσελίδες και τους λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δημιουργώντας νέα προφίλ,
  • άλλαζαν τηλεφωνική σύνδεση και
  • χρησιμοποιούσαν άλλη εταιρεία ταχυμεταφορών.

Συνολικά, στο υπό έρευνα διάστημα, διακινήθηκαν πάνω από 17.500 αποστολές εμπορευμάτων, η συνολική αξία των οποίων ανέρχεται σε περίπου 900.000 ευρώ.

ΕΛΑΣ - μαϊμού προϊόντα

Η επιχείρηση για την εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης πραγματοποιήθηκε χθες, Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2021, σε Αττική και Λάρισα, με τη συνδρομή αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας.

Κατά τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οικίες, αποθήκη, μεταφορικές εταιρείες, εταιρεία ταχυμεταφορών και κατάστημα εμπορίας ειδών ένδυσης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • 1.417 τεμάχια απομιμητικών ειδών ένδυσης και υπόδησης,
  • 84 πακέτα-δέματα εταιρειών ταχυμεταφορών με απομιμητικά προϊόντα,
  • 2 ηλεκτρονικές ταμπλέτες και 3 φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές,
  • 12 κάρτες τραπεζικών ιδρυμάτων,
  • 11 κινητά τηλέφωνα και πλήθος καρτών τηλεφωνικών συνδέσεων,
  • 3.780 ευρώ,
  • 2 δελτία ταυτότητας και 2 σφραγίδες,
  • διάφορα έγγραφα, σημειώσεις και αποκόμματα αποστολών.

Τα απομιμητικά προϊόντα θα καταστραφούν σε εταιρεία διαχείρισης απορριμμάτων, τα ψηφιακά πειστήρια θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακή εξέταση και το χρηματικό ποσό θα κατατεθεί στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Για την υπόθεση ενημερώθηκαν Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων, οι αρμόδιες Δ.Ο.Υ. καθώς και οι αρμόδιες Αρχές στο εξωτερικό.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Ειδήσεις σήμερα:

Τσίπρας: “Ανεύθυνη, αν όχι εγκληματική” η στρατηγική της κυβέρνησης

Κύκλωμα διακίνησης αλλοδαπών: Έπαιρναν έως και 10.000 ευρώ για να τους μεταφέρουν

Θεσσαλονίκη: πτώμα άντρα έξω από παράπηγμα

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΦλώρος: Έχασα την ψυχραιμία μου και ακολούθησα τον κ. Γραμμένο έξω από την αίθουσα...Σήμερα 16:33 | Ειδήσεις

"Επειδή όμως έχω μια πολύ σημαντική ιδιότητα αυτή του Έλληνα βουλευτή έπραξα απολύτως λάθος . Δεν αρμόζει αυτή η συμπεριφορά σε Έλληνα βουλευτή" δήλωσε ο κ. Φλώρος

Δολοφονία Λυγγερίδη: Οι προστατευόμενοι μάρτυρες και οι διάλογοι (βίντεο)Σήμερα 18:18 | Ειδήσεις

Τι κατέθεσαν μάρτυρες που τέθηκαν υπό προστασία για τη δολοφονία του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη. Διάλογοι, βίντεο και καταθέσεις στο μικροσκόπιο των αρχών.

Κορονοϊός - Γρίπη: Πόσοι θάνατοι καταγράφηκαν την προηγούμενη εβδομάδαΣήμερα 17:09 | Ειδήσεις

Τι δείχνουν τα στοιχεία της εβδομαδιαίας επιδημιολογικής έκθεσης του ΕΟΔΥ για τους θανάτους, τις εισαγωγές στα νοσοκομεία και τους διασωληνωμένους.

Καλλιάνος: Μπαμπά μου σε αγαπάω απέραντα και σου ζητώ συγνώμη...Σήμερα 14:49 | Ειδήσεις

Συγκινεί στην ανάρτηση του ο Γιάννης Καλλιάνος. Πώς αποχαιρετά τον πατέρα του

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Μέση Ανατολή: Διεθνής έκκληση για απελευθέρωση ομήρων - Η απάντηση της Χαμάς19:58Δολοφονία Λυγγερίδη: Οι προστατευόμενοι μάρτυρες και οι διάλογοι (βίντεο)19:57Bullying - Σκύδρα: Νέο περιστατικό με τον ίδιο θύτη 19:45Ανδρουλάκης προς Κασσελάκη: Για κάποιους το βαρέλι δεν έχει πάτο...19:32Ψυχικό: Σύλληψη άνδρα για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση19:18Κλιματική κρίση: Η Ευρώπη αντιμέτωπη με συχνότερα κύματα ακραίας ζέστης19:05Κύκλωμα ναρκωτικών - ΑΠΘ: Ένοχοι κρίθηκαν δεκάδες κατηγορούμενοι 18:51Καιρός: συννεφιές, μπόρες και άνοδος θερμοκρασίας την Παρασκευή18:37Κασσελάκης: Θερμή υποδοχή σε Κάλυμνο και Λέρο (εικόνες)18:24Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος για Βελόπουλο: κανείς δεν μπορεί να μιλάει για τον χώρο της Εκκλησίας18:11Βόλος: Απείλησε τον αδερφό του και πήγε φυλακή17:58Κίνημα #metoo - Χάρβεϊ Γουάινστιν: Το ανώτατο δικαστήριο της Νέας Υόρκης ακύρωσε την καταδίκη του17:45Φλώρος: Έχασα την ψυχραιμία μου και ακολούθησα τον κ. Γραμμένο έξω από την αίθουσα...17:32Κορονοϊός - Γρίπη: Πόσοι θάνατοι καταγράφηκαν την προηγούμενη εβδομάδα17:18Θεσσαλονίκη: Μηχανή παρέσυρε και τραυμάτισε τροχονόμο17:04Έκθεση ανθρωπίνων δικαιωμάτων - Τουρκικό ΥΠΕΞ: Αβάσιμοι οι ισχυρισμοί των ΗΠΑ16:51“Ο Πρώτος από εμάς” - Sneak Preview: εκπλήξεις και καυγάδες στο επεισόδιο της Πέμπτης (βίντεο)16:37Τουρκικά ΜΜΕ: Η Γερμανία βλέπει θετικά την πώληση Eurofighters στην Τουρκία16:23Άλκης Καμπανός: Απομακρύνονται τα ενθύμια από το σημείο της δολοφονίας του 16:09ΑΑΔΕ: Φύλλα κοκαΐνης “κρυμμένα” σε λιπάσματα (εικόνες)15:56
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο