LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚαιρόςΔημοσίευση: 09 Σεπτεμβρίου 2021 17:25 | Ανανέωση: 10 Σεπτεμβρίου 2021 06:06

Καιρός: νεφώσεις και τοπικές βροχές την Παρασκευή

Που θα εκδηλωθούν τα πιο ισχυρά φαινόμενα. Πως θα κινηθεί ο υδράργυρος. Πόσο ισχυροί θα πνέουν οι βοριάδες. Τι καιρό θα κάνει το Σαββατοκύριακο. Αναλυτική πρόγνωση.

Για την Παρασκευή, σύμφωνα και με το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ, προβλέπονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες στις Σποράδες και την Εύβοια, κατά τόπους έντονες στην αρχή της ημέρας και βελτίωση από το μεσημέρι. Στην υπόλοιπη χώρα θα εκδηλωθούν λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν, στο Ιόνιο ασθενείς και πρόσκαιρα από το μεσημέρι δυτικοί-βορειοδυτικοί, έως 4 μποφόρ και στο Αιγαίο βόρειοι, 4 με 6 και από το απόγευμα στα νοτιοανατολικά τοπικά έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει κατά τόπους τους 28 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις, που πρόσκαιρα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα είναι αυξημένες και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανόν στα ανατολικά μικρής διάρκειας καταιγίδα. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 3-4 μποφόρ. Από τις μεσημβρινές ώρες θα πνέουν άνεμοι νοτίων διευθύνσεων, με την ίδια ένταση. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 18 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με ασθενείς τοπικές βροχές μέχρι το απόγευμα. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, 2-3 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 17 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και κατά τόπους στη Θράκη, στην ανατολική Μακεδονία και στη Χαλκιδική, τις πρωινές ώρες, με σποραδικές καταιγίδες. Από το απόγευμα σχεδόν αίθριος θα είναι ο καιρός. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, 2 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά βορειοανατολικοί, 4-5 μποφόρ, με εξασθένηση από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 26 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, 3-4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, όπου θα σημειωθούν λίγες τοπικές βροχές. Θα πνέουν μεταβλητοί άνεμοι, 3 μποφόρ και πρόσκαιρα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες δυτικοί-βορειοδυτικοί, έως 4 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 16 έως 28 βαθμούς Κελσίου (σημ: στο εσωτερικό της Ηπείρου, 4-5 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες, στις Σποράδες και στην Εύβοια κατά τόπους έντονες στην αρχή της ημέρας. Από το μεσημέρι ο καιρός θα είναι βελτιωμένος. Στις υπόλοιπες περιοχές θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι, 3 – 4 μποφόρ. Από το μεσημέρι οι άνεμοι θα στραφούν σε νοτίων διευθύνσεων, με την ίδια ένταση. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 15 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και βελτίωση του καιρού από το απόγευμα. Θα πνέουν άνεμοι βορειοδυτικοί, 4-5 μποφόρ, από το μεσημέρι στα ανατολικά, έως 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 19 έως 26 βαθμούς Κελσίου, στην νότια Κρήτη έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα βόρεια και από το μεσημέρι σχεδόν αίθριος καιρός. Στις υπόλοιπες περιοχές, αναμένονται λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες μέχρι το μεσημέρι. Θα πνέουν βόρειοι άνεμοι, 4 με 6 μποφόρ και από τις απογευματινές ώρες στα Δωδεκάνησα τοπικά έως 7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 20 έως 28 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερα).

Ο καιρός το Σάββατο

Για το Σάββατο προβλέπεται αρχικά γενικά αίθριος καιρός, σε όλη την χώρα, βαθμιαία όμως στα δυτικά και στα βόρεια και από το μεσημέρι στα υπόλοιπα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και τις βραδινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως στο Ιόνιο, όπου ενδέχεται να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν, στα δυτικά και τα βόρεια ανατολικοί-νοτιοανατολικοί, 3 έως 5 μποφόρ και στις υπόλοιπες περιοχές από βόρειες διευθύνσεις, 4 με 5 μποφόρ, στο νοτιοανατολικό Αιγαίο 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει κατά τόπους στα ηπειρωτικά τους 31 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Κυριακή

Για την Κυριακή προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με βροχές στη δυτική Ελλάδα και κυρίως στο Ιόνιο και στη δυτική Πελοπόννησο και καταιγίδες. Βελτίωση αναμένεται την νύχτα. Στην υπόλοιπη χώρα, θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες, με τοπικές βροχές, κυρίως στη Μακεδονία, στη Θεσσαλία και στη Στερεά. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις στα δυτικά, 4 με 6 μποφόρ και βόρειοι στα ανατολικά, με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Ειδήσεις σήμερα:

Κορονοϊός - Γώγος: η επιδημία των 18άρηδων έγινε επιδημία των 35άρηδων

US Open: η Σάκκαρη έχασε από την Ραντουκάνου

Έγκυος η Κάιλι Τζένερ: Δείχνει για πρώτη φορά την φουσκωμένη κοιλίτσα της! (εικόνες)

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Φενερμπαχτσέ – Ολυμπιακός: Πασάς… στην Πόλη ο “Θρύλος”!00:52“Ψυχοκόρες” στον ΑΝΤ1 τέσσερις φορές την εβδομάδα: Τι θα δούμε στα νέα επεισόδια (εικόνες)00:23ECL: Ήττα και αποκλεισμός για τον ΠΑΟΚ23:59Μπριζίτ Μακρόν: Η ζωή της μεταφέρεται στη μικρή οθόνη23:47Βία ανηλίκων: Ξυλοδαρμός ανηλίκου…για το TikTok (βίντεο)23:35Πάτρα: Γκαραζόπορτα πλάκωσε γυναίκα23:22ΑΠΘ - SeaCare: Φοιτητική Ομάδα διακρίθηκε σε Παγκόσμιο Διαγωνισμό Καινοτομίας23:08Ενδοοικογενειακή βία - Βία ανηλίκων: Οι αστυνομικές δράσεις το πρώτο 15μερο του Απριλίου (βίντεο)22:55Τσίπρας: Στη Μέση Ανατολή, η Ευρώπη δεν είναι με τη σωστή πλευρά της Ιστορίας22:41Ιρλανδία: Συγγενείς των θυμάτων της φονικότερης φωτιάς δικαιώθηκαν μετά από 43 χρόνια22:28Σημεία για rapid test δωρεάν την Παρασκευή22:14Διασύνδεση POS με ταμειακές - Χατζηδάκης: Καμία παράταση22:01Κόρινθος: Θρίλερ με σορό γυναίκας στη θάλασσα21:47Δάγκειος πυρετός: “Συναγερμός” από τον ΠΟΥ για τη Λατινική Αμερική21:34Βαρκελώνη – Τσιτσιπάς: “Ανίκητος” στο χώμα!21:20Αττική Οδός: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις το βράδυ της Πέμπτης21:07Δολοφονία στην Ιεράπετρα: Προφυλακίστηκε ο 45χρονος κατηγορούμενος20:53Δομοκός: Ψευδοροφή έπεσε στα θρανία μαθητών (εικόνες)20:40Αλέν Ντελόν: Η Ουκρανία θα του απονείμει παράσημο20:26Το βίντεο του ξυλοδαρμού 8χρονου από 7χρονο στο TikTok και οι αντιδράσεις των γονιών20:13
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο