LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτισμόςΔημοσίευση: 08 Σεπτεμβρίου 2021 21:37

Αλ Πατσίνο: ο Μίκης Θεοδωράκης είχε “το χάρισμα”

Οι δυο τους συναντήθηκαν επαγγελματικά το 1973, όταν ο κορυφαίος μας μουσουργός έγραψε τη μουσική για την θρυλική ταινία “ SERPICO”.

Αλ Πατσίνο - Al Pacino

Ένας από τους θρύλους του Χόλυγουντ, ο σπουδαίος οσκαρικός ηθοποιός Αλ Πατσίνο, αποχαιρέτησε με τη σειρά του, τον κορυφαίο μας μουσουργό Μίκη Θεοδωράκη, με τον οποίο είχαν συνεργαστεί το 1973 στην ταινία “ SERPICO”.

Σε δήλωση του στο MEGA, ο Αλ Πατσίνο, τόνισε χαρακτηριστικά, «Θυμάμαι την πρώτη φορά που άκουσα τη μουσική του για την ταινία “SERPICO”. Ήταν στο γραφείο του παραγωγού στο Μανχάταν στον δέκατο έκτο όροφο, με θέα τον νυχτερινό ουρανό φωτισμένο και εκείνος έπαιζε το μουσικό θέμα (sountrack) της ταινίας. Φυσικά, αμέσως μου ήρθε στο μυαλό εκείνη η σκηνή, όταν άκουσα για τον θάνατό του.

Και ήξερα, όταν άκουσα τη μουσική του εκείνο το βράδυ… στην πραγματικότητα είπα “το ‘χει, έχει την ταινία…το ‘πιασε… ουάου”. Αυτή είναι η ανάμνηση μου! Όπως βέβαια και η μουσική για τον Ζορμπά καθώς και για άλλα θέματα ταινιών που έγραψε στην καριέρα του. Τι χάρισμα… Θα μας λείψει και θα τον θυμόμαστε για πάντα!»

Η ταινία που αφηγείτο τη ζωή ενός αδιάφθορου Αμερικανού αστυνομικού, του Φράνκ Σέρπικο, έγινε αφορμή για να επενδύσει με τις ξεχωριστές μουσικές του το έργο, ο Μίκης Θεοδωράκης.

Ο διάσημος παραγωγός της ταινίας Ντίνο Ντε Λαουρέντις, κόντρα στην γνώμη του σκηνοθέτη, Σίντνει Λιούμετ ότι η ταινία μπορούσε να σταθεί χωρίς μουσική, επέμεινε και κέρδισε, με αποτέλεσμα στο τέλος η ταινία να μεγαλώσει κατά 14 λεπτά.

Ο Μίκης βλέποντας μια ημιτελή έκδοση της ταινίας, θεώρησε ότι δεν χρειαζόταν μουσική, ωστόσο ο Σίντενι Λιούμετ επέμεινε.

Τότε, ο Μίκης του έδωσε μια κασέτα από την τσέπη με την υπέροχη μελωδία του τραγουδιού «Δρόμοι παλιοί» σε στίχους του Μανώλη Αναγνωστάκη.

Έκτοτε, η μουσική αυτή συνδέθηκε με τον Φράνκ Σέρπικο και τον Αλ Πατσίνο που υποδυόταν τον αδιάφθορο αστυνομικό.

Ειδήσεις σήμερα:


Θεσσαλονίκη: κινηματογραφική καταδίωξη με εμβολισμό περιπολικού

Πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού - Παρέμβαση Πλιώτα

Σουμάχερ: η συγκλονιστική εξομολόγηση της γυναίκας του

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Στη Θεσσαλονίκη για τον Άρη ο Κώστας Αντετοκούνμπο 18:25Λάρισα: Άφησε την τελευταία του πνοή χορεύοντας στην πίστα18:11Λαμία: Φωτιά σε σπίτι - Στο νοσοκομείο με σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα ηλικιωμένος (βίντεο)17:57ΠΑΣΟΚ: Οι ευρωβουλευτές μας καταψήφισαν τα μέτρα της Mercosur17:43Νετανιάχου: Το Ισραήλ παρακολουθεί στενά την κλιμάκωση των διαδηλώσεων στο Ιράν17:29Επιστροφή ενοικίου: Την Πέμπτη οι τελευταίες καταβολές για το 202517:15"Έκλεισε" στη Λοτζ ο Ντραγκόφσκι - Το ποσό που κερδίζει ο Παναθηναϊκός από την πώλησή του17:01Οι οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας ενόψει του κύματος ψύχους16:47ΑΕΚ – Μύκονος: Ο αγώνας των ανατροπών…16:33Επτά θετικές εξελίξεις για το περιβάλλον και το κλίμα μέσα στο 202516:19ΑΑΔΕ: Νέα ψηφιακά όπλα κατά της φοροδιαφυγής το 202616:05Κορυδαλλός: Συνελήφθη 40χρονος που έπαιζε δυνατά μουσική - Κατασχέθηκαν έξι ηχεία υψηλής ισχύος15:51Ιρανοί στον ΑΝΤ1: Φοβόμαστε για τις οικογένειές μας15:37Ο Ολυμπιακός έκανε το... καθήκον του στην Καρδίτσα (εικόνες)15:23"Ελευθέριος Βενιζέλος": Συνελήφθησαν τρεις γυναίκες που είχαν στις αποσκευές τους πάνω από 72 κιλά κάνναβης15:09Άνοιξε ο περιφερειακός μετά τις εργασίες για το Fly Over14:55Χαλκιδική: Υποχρεωτικός ο εφοδιασμός των οχημάτων με αντιολισθητικές αλυσίδες14:52Στην Ισπανία αύριο ο Μητσοτάκης - Στην ατζέντα οι εξελίξεις σε Ουκρανία και Μέση Ανατολή14:41Οι ΗΠΑ εξετάζουν άρση επιπλέον κυρώσεων στη Βενεζουέλα14:27Γαλλία: Τραγικός θάνατος για 3 σκιέρ - Παρασύρθηκαν από χιονοστιβάδες στις Άλπεις14:13
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο