LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτισμόςΔημοσίευση: 08 Σεπτεμβρίου 2021 21:37

Αλ Πατσίνο: ο Μίκης Θεοδωράκης είχε “το χάρισμα”

Οι δυο τους συναντήθηκαν επαγγελματικά το 1973, όταν ο κορυφαίος μας μουσουργός έγραψε τη μουσική για την θρυλική ταινία “ SERPICO”.

Αλ Πατσίνο - Al Pacino

Ένας από τους θρύλους του Χόλυγουντ, ο σπουδαίος οσκαρικός ηθοποιός Αλ Πατσίνο, αποχαιρέτησε με τη σειρά του, τον κορυφαίο μας μουσουργό Μίκη Θεοδωράκη, με τον οποίο είχαν συνεργαστεί το 1973 στην ταινία “ SERPICO”.

Σε δήλωση του στο MEGA, ο Αλ Πατσίνο, τόνισε χαρακτηριστικά, «Θυμάμαι την πρώτη φορά που άκουσα τη μουσική του για την ταινία “SERPICO”. Ήταν στο γραφείο του παραγωγού στο Μανχάταν στον δέκατο έκτο όροφο, με θέα τον νυχτερινό ουρανό φωτισμένο και εκείνος έπαιζε το μουσικό θέμα (sountrack) της ταινίας. Φυσικά, αμέσως μου ήρθε στο μυαλό εκείνη η σκηνή, όταν άκουσα για τον θάνατό του.

Και ήξερα, όταν άκουσα τη μουσική του εκείνο το βράδυ… στην πραγματικότητα είπα “το ‘χει, έχει την ταινία…το ‘πιασε… ουάου”. Αυτή είναι η ανάμνηση μου! Όπως βέβαια και η μουσική για τον Ζορμπά καθώς και για άλλα θέματα ταινιών που έγραψε στην καριέρα του. Τι χάρισμα… Θα μας λείψει και θα τον θυμόμαστε για πάντα!»

Η ταινία που αφηγείτο τη ζωή ενός αδιάφθορου Αμερικανού αστυνομικού, του Φράνκ Σέρπικο, έγινε αφορμή για να επενδύσει με τις ξεχωριστές μουσικές του το έργο, ο Μίκης Θεοδωράκης.

Ο διάσημος παραγωγός της ταινίας Ντίνο Ντε Λαουρέντις, κόντρα στην γνώμη του σκηνοθέτη, Σίντνει Λιούμετ ότι η ταινία μπορούσε να σταθεί χωρίς μουσική, επέμεινε και κέρδισε, με αποτέλεσμα στο τέλος η ταινία να μεγαλώσει κατά 14 λεπτά.

Ο Μίκης βλέποντας μια ημιτελή έκδοση της ταινίας, θεώρησε ότι δεν χρειαζόταν μουσική, ωστόσο ο Σίντενι Λιούμετ επέμεινε.

Τότε, ο Μίκης του έδωσε μια κασέτα από την τσέπη με την υπέροχη μελωδία του τραγουδιού «Δρόμοι παλιοί» σε στίχους του Μανώλη Αναγνωστάκη.

Έκτοτε, η μουσική αυτή συνδέθηκε με τον Φράνκ Σέρπικο και τον Αλ Πατσίνο που υποδυόταν τον αδιάφθορο αστυνομικό.

Ειδήσεις σήμερα:


Θεσσαλονίκη: κινηματογραφική καταδίωξη με εμβολισμό περιπολικού

Πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού - Παρέμβαση Πλιώτα

Σουμάχερ: η συγκλονιστική εξομολόγηση της γυναίκας του

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
ΕΥΔΑΠ: Τι αλλάζει στα τιμολόγια από 1η Ιανουαρίου 202623:18ΗΠΑ: Εκτροχιασμός τρένου με χημικά στο Κεντάκι23:04ΑΑΔΕ: Επιπλέον καταβολές επιστροφής ενοικίου σε χιλιάδες δικαιούχους22:50ΗΠΑ: Αμφιβολίες πρεσβευτή ΝΑΤΟ για τον ισχυρισμό περί ουκρανικής επίθεσης σε κατοικία του Πούτιν 22:36Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Προσέφερε εορταστικά γεύματα σε 200 άστεγους συμπολίτες μας22:22Tραγωδία στην Ιταλία: Μητέρα και κόρη πέθαναν από τροφική δηλητηρίαση κατά την διάρκεια του Χριστουγεννιάτικου ρεβεγιόν22:08Θύμα άγριου ξυλοδραμού ο αθλητής  Γιάννης Τσουκαλάς στη Σερβία21:54ΟΑΣΘ: Τέλος εποχής για τα χάρτινα εισιτήρια από την 1η Ιανουαρίου21:40Λάρισα: Εκτός κινδύνου το 3χρονο κοριτσάκι που νοσηλεύεται με εγκεφαλίτιδα21:26Μαρούσι – Παναθηναϊκός: Άνετη νίκη για τους "πράσινους" πριν το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό21:12Τέλλογλου: Στενεύουν τα χρονικά περιθώρια συνάντησης πρωθυπουργού με τους αγρότες20:58Γκίλφοϊλ: Οι σχέσεις των δύο χωρών ποτέ δεν ήταν τόσο ισχυρές20:44ANT1 Sports: Την απόκτηση του Βούλγαρου αμυντικού, Μάρτιν Γκεοργκίεφ έως το 2030 ανακοίνωσε η ΑΕΚ20:30Θωμάς Γεράκης στον ΑΝΤ1 - Αποτίμηση 2025: Από τις κινητοποιήσεις για τα Τέμπη έως τον ΟΠΕΚΕΠΕ20:16Τι καιρό θα κάνει τη παραμονή Πρωτοχρονιάς20:02Σουηδία: Τουλάχιστον 10 τραυματίες σε τροχαίο με λεωφορείο στην Στοκχόλμη19:48Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε Σύνταγμα και Πεδίον του Άρεως την Παραμονή Πρωτοχρονιάς19:34Ζελένσκι: Συζήτησε με τον Τραμπ το ενδεχόμενο ανάπτυξης αμερικανικών στρατευμάτων - Έτοιμος να συναντηθεί με τον Πούτιν19:20Δολοφονία στο Κολωνάκι: Προφυλακίστηκε ο γιος της Ελένης Παπαδοπούλου19:06Βόλος: "Βροχή" πυροβολισμών στο Αλιβέρι – Πληροφορίες για τραυματισμό ενός ατόμου18:52
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο