LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 08 Σεπτεμβρίου 2021 09:24 | Ανανέωση: 08 Σεπτεμβρίου 2021 09:26

Γεωργιάδης: οι μειώσεις φόρων υπερκαλύπτουν τις αυξήσεις – έρχονται νέα μέτρα

Ο Υπουργός Ανάπτυξης στον ΑΝΤ1 για τις ανατιμήσεις και τη διεθνή τάση στις τιμές. Η αύξηση του ΑΕΠ και οι επενδύσεις.

Άδωνις Γεωργιάδης - Καλημέρα Ελλάδα

Για τις ανατιμήσεις, την αύξηση του ΑΕΠ και την ελληνική οικονομία μίλησε ο Υπουργός Ανάπτυξης στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα».

Ο Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας για την εφαρμογή που δίνει τη δυνατότητα για σύγκριση τιμών, χαρακτήρισε «πολύ καλό» το να πηγαίνουν οι καταναλωτές εκεί που έχει φθηνότερα πράγματα, αφού όπως είπε «έτσι θα μειώσουμε τις τιμές» και έκανε γνωστό ότι, στη δωρεάν εφαρμογή του υπουργείου θα μπουν σε λίγο και τα καύσιμα.

«Κάθε χρόνο μειώνουμε τους φόρους», είπε δίνοντας τα παραδείγματα της μείωσης στην εστίαση και τον ΕΝΦΙΑ, ενώ αναφέρθηκε και στις αναμενόμενες εξαγγελίες του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ το ερχόμενο Σάββατο. «Η πολιτική της κυβέρνησής μας είναι όσο καλύτερα πάνε τα έσοδά μας, θα μειώνονται οι φόροι».

«Ο τζίρος που έκανε η Ελλάδα το 2ο τρίμηνο το 2021 ήταν ίδιος με εκείνον που είχαμε το 2019», σημείωσε ο Υπουργός αναφερόμενος στην αύξηση του ΑΕΠ που ανακοίνωσε χθες η ΕΛΣΤΑΤ, την οποία απέδωσε εν μέρει στην «εκρηκτική άνοδο των επενδύσεων».

«Η οικονομία πάει πολύ καλά, μην τα βλάπτουμε όλα μαύρα», σχολίασε ο Άδωνις Γεωργιάδης, παρατηρώντας ότι, «η ανεργία όχι μόνο δεν αυξήθηκε μέσα στην καραντίνα, αλλά και με αυτά η ανεργία εξακολουθεί να κλιμακώνεται».

Χαρακτήρισε «παγκόσμιο φαινόμενο» την ακρίβεια, φέρνοντας ως παράδειγμα τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ. «Ασφαλώς μας ανησυχεί το φαινόμενο και το παρακολουθούμε», είπε ο Υπουργός Ανάπτυξης, εκτιμώντας ότι, «αυτή η τάση στις τιμές θα αρχίσει να αποκλιμακώνεται το αργότερο μέχρι τις γιορτές» και πρόσθεσε πως «αυτό που με ανησυχεί είναι η ενέργεια, που δε δείχνει σημάδια αποκλιμάκωσης».

«Η Ελλάδα πάει πολύ καλά, που σημαίνει ότι η πολιτική της κυβέρνησής μας πάει καλά», σημείωσε και ανέφερε ότι, «έχει ανακοινωθεί αύξηση του κατώτατου μισθού, που όμως αυξήθηκε και από τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών».

Σχετικά δε με το θέμα της ανάπτυξης που καταγράφηκε είπε πως «ήρθε από τις εξαγωγές και τις επενδύσεις».

«Ήδη οι μειώσεις των φόρων υπερκαλύπτουν τις αυξήσεις, όμως μέχρι το Σάββατο θα ακούσετε κι άλλα μέτρα», σημείωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης σχετικά με τα μέτρα που λαμβάνονται για τις ανατιμήσεις.

«Λαμβάνουμε υπόψη μας τη διεθνή συγκυρία που βαραίνει το καλάθι της νοικοκυράς», συμπλήρωσε.

Αναφορικά με την τιμή των self tests διαβεβαίωσε ότι, «τα τεστ θα είναι στα 10 ευρώ, όπως έχουμε ανακοινώσει» και όχι 20 όπως υπάρχουν αναφορές ότι πωλείται, κάλεσε ωστόσο τους πολίτες, «αντί να ταλαιπωρούνται με τα τεστ, δεν πάνε να κάνουν το εμβόλιο που είναι δωρεάν».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην τιμή του καφέ ο Άδωνις Ανάπτυξης, εξηγώντας ότι, «είπα πράγματι ότι ο καφές μπορεί να αυξηθεί από 3 έως 5 ευρώ το κιλό.  Δεν εννοούμε 3-5 ευρώ στο φλιτζάνι μας».

Παρατήρησε, τέλος ότι, υπάρχει «σαφής τάση επιστροφής μετά το brain drain».

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μίκης Θεοδωράκης: Λαϊκό προσκύνημα και αποχαιρετισμός στην Αθήνα

Επίθεση 11ης Σεπτεμβρίου: αναγνωρίστηκαν δύο θύματα

Φορολογικές δηλώσεις: προς παράταση η προθεσμία υποβολής

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΓεραπετρίτης: Θα έρθει η επέκταση των χωρικών υδάτων, όπως ήρθαν τα θαλάσσια πάρκαΣήμερα 12:58 | Ειδήσεις

Ο κ. Γεραπετρίτης έκανε λόγο για «απαράδεκτες αξιώσεις» της Τουρκίας με το αφήγημα της Γαλάζιας Πατρίδας, που ξεκίνησαν τη δεκαετία του ’90 και δεν έχουν αποσυρθεί. 

Σουφλί: Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση για ναρκωτικά - Πολλές συλλήψεις, ανάμεσά τους και στρατιωτικοίΣήμερα 12:54 | Ειδήσεις

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι εντοπίστηκαν ποσότητες ναρκωτικών, σύνεργα επεξεργασίας και χρηματικά ποσά.

Χριστάκης στο ant1news: Όλα τα δεδομένα για το “φορολογικό διαζύγιο”Σήμερα 16:24 | Ειδήσεις

Πότε είναι υποχρεωτική η κατάθεση φορολογικών δηλώσεων για όσους είναι παντρεμένοι. Τι πρέπει να γνωρίζουν όσοι το κάνουν προαιρετικά.

Συνελήφθη ζευγάρι στη Θεσσαλονίκη που κατηγορείται ότι παρακολουθούσε το σπίτι της ΛατινοπούλουΣήμερα 10:06 | Ειδήσεις

Τι κατασχέθηκε από σπίτι των συλληφθέντων.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Θρίλερ σε πολυτελή βίλα στην Άδανα – Πατέρας σκότωσε τα δύο παιδιά του και αυτοκτόνησε16:58Ο Τραμπ ανακοίνωσε τη δημιουργία "συμβουλίου ειρήνης" για τη Γάζα16:44Χριστάκης στο ant1news: Όλα τα δεδομένα για το “φορολογικό διαζύγιο”16:30ΥΠΕΘΟ: Πιο γρήγορες πληρωμές - Λιγότερες απευθείας αναθέσεις16:16Τροχαίο στα Μέγαρα: Συγκρούστηκαν δύο φορτηγά - Κλειστή λωρίδα στην εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου16:02Άρση προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στην Ε.Ο. Αθηνών - Θεσσαλονίκης στην Πιερία15:48Γερμανία: Η στρατιωτική αποστολή στη Γροιλανδία αποφασίστηκε λόγω των "ρωσικών και κινεζικών απειλών"15:34Ο Χρήστος Φαφούτης νέος Διευθύνων Σύμβουλος στην Ελληνικό Μετρό Α.Ε.15:20Missing Alert για την εξαφάνιση δύο 15χρονων αγοριών15:06Ο χειμώνας παίζει κρυφτούλι14:52Τηλεφωνική επικοινωνία Πούτιν - Νετανιάχου: Στο επίκεντρο της συζήτησης η κατάσταση στη Μέση Ανατολή και το Ιράν14:38Έφυγε από την ζωή η ηθοποιός Μέλπω Ζαρόκωστα14:24Εγκαινιάστηκε το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών "Κοργιαλένειο - Μπενάκειο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός"14:19Κρήτη: Νεαρή γιατρός παρουσίασε συμπτώματα μηνιγγίτιδας14:10Συντάξεις Φεβρουαρίου 2026: Πότε ξεκινούν οι πληρωμές;13:56Τουσκ: Δεν θα στείλουμε στρατεύματα στη Γροιλανδία13:42Γαλλία για Γροιλανδία: Η αποστολή ευρωπαίων στρατιωτικών επιδιώκει να στείλει ένα μήνυμα σε όλο τον κόσμο13:28Γεραπετρίτης: Θα έρθει η επέκταση των χωρικών υδάτων, όπως ήρθαν τα θαλάσσια πάρκα13:14Σουφλί: Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση για ναρκωτικά - Πολλές συλλήψεις, ανάμεσά τους και στρατιωτικοί13:00Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 35χρονος για κλοπή αρωμάτων από κατάστημα στο αεροδρόμιο «Μακεδονία»12:46
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο