LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 08 Σεπτεμβρίου 2021 06:24 | Ανανέωση: 08 Σεπτεμβρίου 2021 06:30

Ισχυρός σεισμός στο Μεξικό

Πανικός από τον ισχυρό σεισμό που ταρακούνησε το Μεξικό. Οι πρώτες πληροφορίες από το Μεξικό.

σεισμός - Μεξικό

Σεισμική δόνηση 6,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ καταγράφηκε το βράδυ της Τρίτης (τοπική ώρα) στο νοτιοδυτικό Μεξικό, ανακοίνωσε το μεξικανικό εθνικό σεισμολογικό κέντρο.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε 14 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της πόλης Ακαπούλκο, στην πολιτεία Γκερέρο, 400 χιλιόμετρα νότια της πόλης του Μεξικού, διευκρίνισε το κέντρο.

Στη μεξικανική πρωτεύουσα, κτίρια ταρακουνήθηκαν. Η δήμαρχος Κλαούντια Σέινμπαουμ πάντως καθησύχασε, λέγοντας πως δεν έχουν αναφερθεί σοβαρές υλικές ζημιές μέχρι στιγμής.

Στη συνοικία Ρόμα Σουρ, η ηλεκτροδότηση διακόπηκε και τρομοκρατημένοι κάτοικοι βγήκαν έξω, αρκετοί φορώντας μόνο εσώρουχα ή πιτζάμες υπό βροχή, διαπίστωσε δημοσιογράφος του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς. Κάποιοι κράταγαν στα χέρια τα παιδιά τους ή τα κατοικίδιά τους.

σεισμός - Μεξικό

«Ήταν φρικτό. Στ’ αλήθεια θυμάμαι τον σεισμό του 1985 κάθε φορά που γίνεται κάτι σαν κι αυτό», είπε η Γιασμίν Ρισκ, κάτοικος της συνοικίας, ηλικίας 70 ετών.

σεισμός - Μεξικό

Η Πολιτική Προστασία στην πολιτεία Γκερέρο ανέφερε ότι κατά τις πρώτες πληροφορίες, έχουν σημειωθεί πτώσεις βράχων και κατολισθήσεις σε τμήματα του οδικού δικτύου. Κτίρια έχουν υποστεί ζημιές στο Ακαπούλκο, μετέδωσε ανταποκριτής του Ρόιτερς επιτόπου.

Δεν γίνεται λόγος για θύματα μέχρι στιγμής.

Το αμερικανικό ινστιτούτο γεωλογικών μελετών (USGS) εκτίμησε από την πλευρά του ότι ο σεισμός στο Μεξικό είχε μέγεθος 7,0 βαθμών –αρχικά έκανε λόγο για δόνηση 7,4 βαθμών– και προσδιόρισε πως το επίκεντρό του βρισκόταν 37 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του δήμου Σαν Μάρκος, στην πολιτεία Γκερέρο. Σημείωσε πως ήταν επιφανειακός –είχε εστιακό βάθος 12,5 χλμ., όπως υπολόγισε–, στοιχείο που ενδέχεται να σημάνει πως θα αποδειχθεί ιδιαίτερα καταστροφικός.

σεισμός - Μεξικό

Σύμφωνα με το αμερικανικό σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης για τσουνάμι, υπάρχει κίνδυνος να χτυπήσουν σεισμικά θαλάσσια κύματα μετά τον ισχυρό σεισμό.


Ειδήσεις σήμερα:

Καιρός: βροχές και καταιγίδες την Τετάρτη

Κορονοϊός: Rapid test δωρεάν την Τετάρτη σε 156 σημεία

Σεισμός στη Νίσυρο



Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης: Οι αποφάσεις για το Μάτι δεν είναι τελεσίδικεςΣήμερα 18:43 | Ειδήσεις

Ποιος είναι ο στόχος που έχει η κυβέρνηση για τις καθυστερήσεις στην απονομή δικαιοσύνης. Τι είπε ο Πρωθυπουργός για την φονική πυρκαγιά στο Μάτι.

Πρόγραμμα σταθερότητας: Ανάπτυξη στο 2,5% και πρωτογενές πλεόνασμα 2,1% το 2024Σήμερα 17:34 | Ειδήσεις

Τι περιλαμβάνει για χρέος, πληθωρισμό, ανεργία, επενδύσεις και συντάξεις

Εκρήξεις σε Πειραιά - Καλλιθέα: Οι συλλήψεις και αυτοί που “κρύβονται” από πίσω (βίντεο ντοκουμέντο)Σήμερα 19:47 | Ειδήσεις

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τέσσερις δράστες και τους κατηγορούν ως δράστες των βομβιστικών επιθέσεων. Πώς σχετίζονται οι δύο εκρήξεις.

Μαρούσι: Συλλήψεις για τη φονική συμπλοκήΣήμερα 16:27 | Ειδήσεις

Στην σύλληψη τριών ατόμων προχώρησαν οι Αρχές για την φονική συμπλοκή έξω από νυχτερινό μαγαζί στη Λεωφόρο Κηφισίας.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ευρωεκλογές - Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Οι έδρες, οι επιτροπές και το νομοθετικό έργο21:56Θεσσαλονίκη – Καταγγελία μητέρας: Νηπιαγωγός… κούρεψε το παιδί μου21:44ΙΝΕΜΥ - ΕΣΕΕ: Αυξημένο το κόστος του πασχαλινού τραπεζιού21:30Πάσχα στο ΑΝΤ1+ μαζί με όλη την οικογένεια21:20Τένις - Μαδρίτη: Πρόωρος αποκλεισμός για Στέφανο και Πέτρο Τσιτσιπά 21:11Παράταση για την εξόφληση των φορολογικών υποχρεώσεων που έληγαν σήμερα 20:57Ακρόπολη – “Αρχαίοι Έλληνες”: Μπήκαν στο χώρο ανενόχλητοι (βίντεο-ντοκουμέντο)20:45Ανδρουλάκης: Στις 9 Ιουνίου ανοίγει η πόρτα εξόδου της ΝΔ20:32Κρήτη: Στιγμές φρίκης για 53χρονη ΑμεΑ σε κλειστή δομή20:20Εκρήξεις σε Πειραιά - Καλλιθέα: Οι συλλήψεις και αυτοί που “κρύβονται” από πίσω (βίντεο ντοκουμέντο) 20:07Αιτωλοακαρνανία: “Ήρθαν στα χέρια” και του… έκοψε το αυτί19:55Ηγουμενίτσα: Ο Βλαντ βρήκε κι άλλο παράνομο φορτίο σε φορτηγό από την Ιταλία (εικόνες)19:42Φάμελλος: Ο Πρωθυπουργός οφείλει να αποβάλλει τον Βαρτζόπουλο 19:29Θρίλερ στη Ραφήνα: Σορός άνδρα έπλεε στο λιμάνι19:17Καιρός - Μεγάλη Τετάρτη: Τοπικές βροχές και βοριάδες19:04Μητσοτάκης: Οι αποφάσεις για το Μάτι δεν είναι τελεσίδικες 18:51Φωτιά στο Μάτι: Φορτισμένοι οι συγγενείς των θυμάτων - Τι είπαν για την απόφαση (εικόνες) 18:38ΗΠΑ: Καρκινοπαθής μετανάστης κέρδισε 1,3 δις δολάρια στο Powerball (εικόνες)18:26Πρόγραμμα σταθερότητας: Ανάπτυξη στο 2,5% και πρωτογενές πλεόνασμα 2,1% το 202418:14Τουρκία: Η “Γαλάζια Πατρίδα” στο νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα18:01
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο