LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠαράξεναΔημοσίευση: 07 Σεπτεμβρίου 2021 22:16

Ισπανία: Την έδωσαν σε λάθος οικογένεια όταν γεννήθηκε και τώρα ζητά αποζημίωση “μαμούθ”

Το κορίτσι μεγάλωσε σε μια δυσλειτουργική οικογένεια. Πως ανακαλύφθηκε το λάθος.

μωρό - νεογέννητο - βρέφος
Μια 19χρονη Ισπανίδα, που δόθηκε σε λάθος οικογένεια λίγες ώρες μετά τη γέννησή της, προσέφυγε κατά του τοπικού υπουργείου Υγείας και ζητάει αποζημίωση ύψους άνω των 3 εκατομμυρίων ευρώ, αποκάλυψε σήμερα ο δικηγόρος της μιλώντας σε έναν τηλεοπτικό σταθμό.

Το υπουργείο Υγείας της περιφέρειας Λα Ριόχα, στη βόρεια Ισπανία, ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι από την εσωτερική έρευνα που διενεργήθηκε διαπιστώθηκε ότι η αλλαγή των δύο μωρών μεταξύ τους οφειλόταν σε «ανθρώπινο λάθος». Πρόσθεσε ότι θα σεβαστεί την απόφαση των δικαστικών αρχών.

«Δεν γνωρίζουμε άλλες τέτοιες περιπτώσεις», τόνισε το υπουργείο, επισημαίνοντας ότι τα συστήματα που εφαρμόζονται σήμερα θα απέτρεπαν την επανάληψη κάποιου τέτοιου λάθους.

Η νεαρή γυναίκα, η οποία ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία της, γεννήθηκε το 2002 στο νοσοκομείο Σαν Μιλάν δε Λογκρόνο. Περίπου πέντε ώρες νωρίτερα είχε έρθει στον κόσμο, στο ίδιο νοσοκομείο, ένα άλλο κοριτσάκι.

«Στην περίπτωση της πελάτισσάς μου, γεννήθηκε αργότερα αλλά την έδωσαν στη μητέρα που γέννησε το πρώτο παιδί», εξήγησε ο δικηγόρος Χοσέ Σάεθ Μόργκα στο κανάλι TVR. «Πρόκειται για τόσο κραυγαλέα αμέλεια που μιλά από μόνη της»,πρόσθεσε.

Ο Μόργκα ζητά αποζημίωση από το υπουργείο Υγείας για την ανυπολόγιστη ψυχική οδύνη που υπέστη η 19χρονη από το λάθος.

Σύμφωνα με τον ειδησεογραφικό ιστότοπο larioja.com, το κορίτσι μεγάλωσε σε μια δυσλειτουργική οικογένεια. Την ανατροφή της είχε αναλάβει κατά κύριο λόγο η γυναίκα που πίστευε ότι ήταν γιαγιά της. Το λάθος αποκαλύφθηκε το 2017, αφού ο υποτιθέμενος πατέρας της, σε διαμάχη με τη σύζυγό του για το επίδομα διατροφής τέκνου, ζήτησε να γίνει τεστ πατρότητας. Τότε διαπιστώθηκε ότι το κορίτσι δεν είχε καμία συγγενική σχέση με την οικογένεια που την μεγάλωνε.



Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Europa League: Συνεχίζονται οι νίκες για το "τριφύλλι"00:14Φιορεντίνα – ΑΕΚ: Νίκη… χρυσάφι για την “Ένωση” (βίντεο)00:04Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 35χρονος για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας και απειλές 23:47Σούπερμαν: Αντίτυπο της πρώτης έκδοσης κόμικ πουλήθηκε έναντι αστρονομικού ποσού23:35Φιορεντίνα – ΑΕΚ: Το γκολ με το οποίο προηγήθηκε η “Ένωση”23:21Σε συναγερμό η Πολιτική Προστασία για την κακοκαιρία σε Βόρειο Αιγαίο και Δωδεκάνησα23:07Ολλανδία: Ενισχύεται με 100 ραντάρ για την ανίχνευση drones22:53Φιορεντίνα – ΑΕΚ: Το VAR ακύρωσε το γκολ των Ιταλών22:39“Cry to Heaven”: Η Adele κάνει το ντεμπούτο της στη μεγάλη οθόνη22:25Συμμορία στα Πατήσια: Παγίδευε θύματα μέσω ψεύτικου προφίλ σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τα εκβίαζε22:11ΠΑΟΚ – Μπραν: Ψυχρολουσία λίγο πριν το φινάλε21:57Συλλογικές Συμβάσεις: Με επιφύλαξη έγινε δεκτή από τους εργαζόμενους η επαναφορά του διαλόγου υπαλλήλων - εργοδοτών21:43Χονγκ Κονγκ: Σε τουλάχιστον 83 αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών από πυρκαγιά σε πολυώροφο συγκρότημα κατοικιών21:29Η κλήρωση για τα 1.000 ευρώ σε 8.500 κατόχους προπληρωμένων καρτών επιδομάτων21:15Επίδομα παιδιού: Ανοίγει η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων21:01Εθνική Ελλάδας: Με το δεξί… στα προκριματικά για το Μουντομπάσκετ20:47Παπαδάκης: Να ελέγξουμε τις "γερασμένες" υποδομές20:32Παναθηναϊκός - Μπενίτεθ: Όσο κερδίζεις γίνεσαι όλο και πιο δυνατός 20:16Υπό βροχή η φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου στο Σύνταγμα20:02Κακοκαιρία Adel: Καταρρακτώδης βροχή στην Αττική - Προβλήματα στην κυκλοφορία 19:48
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο