LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 05 Σεπτεμβρίου 2021 20:50

Μίκης Θεοδωράκης: Δρόμος της Αθήνας παίρνει το όνομά του

Ομόφωνα συμφωνήθηκε να πάρει το όνομά του Μίκη Θεοδωράκη δρόμος της Αθήνας. Προτομή του μεγάλου συνθέτη.

Μίκης Θεοδωράκης

Το θέμα της συμμετοχής ή όχι στις συνεδριάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων και των μη εμβολιασμένων Δημοτικών Συμβούλων, απασχόλησε τη σημερινή έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας που είχε ως θέματα την έκδοση ψηφίσματος για τον θάνατο του Μίκη Θεοδωράκη, αλλά και την εκλογή νέου προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, απαντώντας στις αιτιάσεις παρατάξεων της αντιπολίτευσης τόνισε ότι «η συγκεκριμένη συζήτηση το μόνο που πετυχαίνει είναι να θολώνει τα νερά σ΄ένα ζήτημα δημόσιας υγείας που είναι οι εμβολιασμοί». Το Δημοτικό Συμβούλιο, πρόσθεσε, «οφείλει ομόθυμα να δώσει το καλό παράδειγμα» και να στείλει «ξεκάθαρο μήνυμα για τους εμβολιασμούς. Να προχωρήσουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα για να προστατέψουμε τη δημόσια υγεία και την κοινωνική συνοχή».

Επίσης, ανέφερε ότι η Δημοτική του Αρχή είναι σε συνεννόηση με το υπουργείο Εσωτερικών για να βελτιωθεί το ισχύον θεσμικό πλαίσιο, το οποίο ο επικεφαλής της «Ανοιχτής Πόλης», Νάσος Ηλιόπουλος, το χαρακτήρισε «προβληματικό». Ο κ. Ηλιόπουλος κατέθεσε ψήφισμα, στο οποίο υπογραμμιζόταν η στήριξη στο μαζικό εμβολιασμό και ζητείτο, να αποδεχθεί το υπουργείο Εσωτερικών, τη δια ζώσης παρουσία στις συνεδριάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων και των μη εμβολιασμένων Δημοτικών Συμβούλων με αρνητικά μοριακά ή rapid τεστ.

Την πρόταση στήριξε και ο επικεφαλής της «Λαικής Συσπείρωσης», Νίκος Σοφιανός, αλλά απορρίφθηκε από την πλειοψηφία, με αποτέλεσμα να αποχωρήσει η μείζονα μειοψηφία. Τη διαδικασία με αποκλεισμό της συμμετοχής δια ζώσης των μη εμβολιασμένων αλλά με αρνητικό τεστ, κατήγγειλαν επίσης με επιστολές τους και απείχαν εξαρχής από τη συνεδρίαση, οι παρατάξεις «Αθήνα είσαι εσύ», « Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας» και «Αντικαπιταλιστική ανατροπή στην Αθήνα».

Για τον Μίκη Θεοδωράκη, το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας ενέκρινε ψήφισμα, το οποίο αναφέρει ότι η σορός του θα φιλοξενηθεί δωρεάν τιμής ένεκεν στο Α΄Νεκροταφείο Αθηνών μέχρι να γίνει η ταφή του σύμφωνα με τις επιθυμίες του, να προκηρύξει ο δήμος καλλιτεχνικό διαγωνισμό για την προτομή του, να δοθεί το όνομα του σε οδό της Αθήνας και στην κηδεία να παραστούν ο δήμαρχος και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.

«Ο θάνατος του έχει προκαλέσει οικουμενική συγκίνηση. Έφυγε αφήνοντας πίσω σπουδαία παρακαταθήκη. Αυτό το φως, αυτή η γνώση, είναι η ελευθερία μας», είπε μεταξύ άλλων στην τοποθέτηση του ο δήμαρχος κ. Μπακογιάννης. «Ο Μίκης έζησε σ΄αυτή την πόλη μεγάλο μέρος της ζωής του. Διαδήλωνε στους δρόμους αυτής της πόλης, τραγούδαγε στις πλατείες και τα στάδια της, υπερασπίστηκε με το όπλο στο χέρι αυτή την πόλη και στην περίοδο της ναζιστικής κατοχής και τον Δεκέμβριο», είπε ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Νίκος Σοφιανός. Η συνεδρίαση ολοκληρώθηκε με την εκλογή του Ελευθέριου Σκιαδά στη θέση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας.

 

Ειδήσεις σήμερα:

Όλυμπος: Νεκρός εντοπίστηκε ο ορειβάτης

Κρήτη: Ξάφριζε δωμάτια ξενοδοχείων

Φωτιά σε ξενοδοχείο στην Έδεσσα (εικόνες)

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΤσιάρας: Τι απαντά στους αγρότες που δεν δέχθηκαν να προσέλθουν στο διάλογο με τον πρωθυπουργό (βίντεο)Σήμερα 09:28 | Ειδήσεις

Παρέμβαση στην εκπομπή έκανε και ο Σωκράτης Αλειφτήρας. Όσα είπε μετά την χθεσινή συνάντηση αγροτών με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Εξαφάνιση 16χρονης στην Πάτρα: Η δομή που είχε φιλοξενηθεί, ο μυστηριώδης άνδρας του βίντεο και η διαδρομή μέχρι την Αθήνα (βίντεο)Σήμερα 10:22 | Ειδήσεις

Τι είπαν μιλώντας στο "Πρωινό" τόσο άνθρωπος από το οικογενειακό περιβάλλον της ανήλικης όσο και ο ταξιτζής που τη μετέφερε στην Αθήνα.

Νέα σύσκεψη σήμερα κυβερνητικού κλιμακίου με εκπροσώπους των αγροτώνΣήμερα 08:14 | Ειδήσεις

Χθες πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου ευρεία σύσκεψη αντιπροσωπείας κινητοποιούμενων αγροτών από όλη την Ελλάδα με τον πρωθυπουργό της χώρας, Κυριάκο Μητσοτάκη, καθώς και με την ευρεία συμμετοχή των συναρμόδιων με το αγροτικό ζήτημα υπουργών.

Λασίθι: Νεκρός 15χρονος σε τροχαίο δυστύχημα – Τραυματίας ένας συνομήλικός τουΣήμερα 08:41 | Ειδήσεις

Κάτω από ποιες συνθήκες σημειώθηκε το τροχαίο με θύμα έναν ανήλικο.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Συνελήφθη 38χρονος υπήκοος Τουρκίας διωκόμενος με ερυθρά αγγελία της INTERPOL11:30ΠΕΟ Λιβαδειάς - Θήβας: Σύγκρουση νταλίκας με αγροτικό όχημα - Νεκρός ένας 41χρονος (εικόνες)11:16Εξαφάνιση 16χρονης στην Πάτρα: Η δομή που είχε φιλοξενηθεί, ο μυστηριώδης άνδρας του βίντεο και η διαδρομή μέχρι την Αθήνα (βίντεο)11:02Θεσσαλονίκη: Σύλληψη 22χρονου για επικίνδυνη οδήγηση - Έτρεχε με 167 χλμ/ώρα10:48Παναθηναϊκός: Χωρίς τον Ναν στο Μόναχο10:34Τσιάρας: Τι απαντά στους αγρότες που δεν δέχθηκαν να προσέλθουν στο διάλογο με τον πρωθυπουργό (βίντεο)10:20Ιπποκράτειο: Συνελήφθη 57χρονος για επίθεση σε γιατρό στα επείγοντα10:06Ο χάρτης των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ έως 16 Ιανουαρίου09:52Λασίθι: Νεκρός 15χρονος σε τροχαίο δυστύχημα – Τραυματίας ένας συνομήλικός του09:38Έφυγε από την ζωή ο πρώην πρόεδρος της Κύπρου, Γιώργος Βασιλείου09:23Μπλόκα αγροτών - Σέρρες: Άνοιξε για τα φορτηγά ο Προμαχώνας09:08Ξεκινά ο διαγωνισμός για τεχνικό σύμβουλο στον νέο ΟΣΕ08:53Κουνούπια και κλιματική αλλαγή: Πώς τα νέα δεδομένα παρατείνουν την παρουσία τους και ευνοούν την εξάπλωσή τους08:38Νέα σύσκεψη σήμερα κυβερνητικού κλιμακίου με εκπροσώπους των αγροτών08:24Χωρίς ταξί και σήμερα η Αττική 08:09Γαλλία: Οι τουρίστες από χώρες εκτός της Ευρώπης θα πληρώνουν πιο ακριβό εισιτήριο σε 5 πασίγνωστους πολιτιστικούς χώρους07:53Φορολογικό "διαζύγιο": Έως 2 Μαρτίου οι αιτήσεις για χωριστές φορολογικές δηλώσεις συζύγων07:38Το Ιράν κατηγορεί τις ΗΠΑ πως αναζητούν «πρόσχημα» για στρατιωτική επέμβαση07:24Πυρκαγιά στο Ροστόφ της Ρωσίας από ουκρανικά drones - 4 τραυματίες07:10Οι παθολόγοι ζητούν πρόσβαση στη συνταγογράφηση φαρμάκων για την παχυσαρκία06:56
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο