LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΑθλητικάΔημοσίευση: 05 Σεπτεμβρίου 2021 15:22

Κάνοε καγιάκ: Πέθανε ο θρύλος Ιβάν Πατζαϊτσίν

Ο Ιβάν Πατζαϊτσίν, υπήρξε ο κορυφαίος πρωταθλητής κάνοε στην Ιστορία του αθλήματος, καθώς στην γεμάτη διακρίσεις καριέρα του, κατέκτησε τέσσερα χρυσά και τρία αργυρά μετάλλια σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ιβάν Πατζαϊτσίν

Θλίψη προκάλεσε στην Ρουμανία, αλλά και στην παγκόσμια αθλητική κοινότητα, η είδηση για τον θάνατο του Ιβάν Πατζαϊτσίν, σε ηλικία 71 ετών. Ο εκλιπών, υπήρξε ο κορυφαίος πρωταθλητής κάνοε στην Ιστορία του αθλήματος, καθώς στην γεμάτη διακρίσεις καριέρα του, κατέκτησε τέσσερα χρυσά και τρία αργυρά μετάλλια σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

«Ο Ιβάν έφυγε και δεν θα ξαναγυρίσει», αναφέρεται σε ανάρτηση της οικογένειας του στο Facebook, ενώ η ρουμανική Ολυμπιακή Επιτροπή, αποχαιρέτησε τον Πατζαϊτσίν, αποτίοντας φόρο τιμής σε έναν «θρύλο χωρίς όμοιο του» με το μήνυμα «ένας πρωταθλητής μετατράπηκε σε αστέρι, ο Ιβάν Πατζαϊτσίν πέθανε».

Γεννημένος το 1949, στο χωριό Μίλα 23, στο Δέλτα του Δούναβη στην νοτιοανατολική Ρουμανία, ο Πατζαϊτσίν εμφανίσθηκε για πρώτη φορά το 1967 κι έναν χρόνο αργότερα κατέκτησε το πρώτο του χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Μεξικού. Ακολούθησαν άλλα τρία χρυσά και τρία αργυρά μετάλλια στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1972, 1980 και 1984, καθώς και εννέα τίτλοι παγκόσμιου πρωταθλήματος.

«Ο Ιβάν ήταν ο μεγαλύτερος πρωταθλητής κάνοε όλων των εποχών στον πλανήτη. Κατέκτησε τα περισσότερα μετάλλια, τόσο στο απλό όσο και στο διπλό», σχολίασε ο πρόεδρος της ρουμανικής ομοσπονδίας κάνοε-καγιάκ, Ιοάν Μπιρλαντεάνου.

Ο Πατζαϊτσίν, βοήθησε την γενέτειρα του, να μετατραπεί από ένα ψαροχώρι σε φυτώριο πρωταθλητών, καθώς εμπνευσμένοι από το παράδειγμά του, εκατοντάδες νέοι ασχολήθηκαν με το άθλημα του κάνοε-καγιάκ και περίπου 20 εξ΄ αυτών, έγιναν Ολυμπιονίκες, πρωταθλητές Ευρώπης και κόσμου.

Τα τελευταία χρόνια, ο Πατζαϊτσίν, είχε επενδύσει σε πολλά αθλητικά και περιβαλλοντικά έργα και είχε αρχίσει την κατασκευή μιας «οικολογικής» Ολυμπιακής πίστας, στο Δέλτα του Δούναβη.

Ειδήσεις σήμερα:

ΑΝΤ1: το Δελτίο Ειδήσεων ζωντανά από τα Χανιά την Κυριακή (βίντεο)

Μίκης Θεοδωράκης: στον Γαλατά η ταφή του συνθέτη

Ηράκλειο: Έκλεψε πορτοφόλι με 1300 ευρώ και τον... τσάκωσαν

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
ΗΠΑ: Ακυρώσεις και καθυστερήσεις πτήσεων λόγω των κακών καιρικών συνθηκών23:59Βίρτους – Ολυμπιακός: Πέρασε από την Μπολόνια και κοιτάει ψηλά ο “Θρύλος”23:44Στον ουρανό της Αθήνας 3.000 φαναράκια για τη «Νύχτα των Ευχών»23:29Επίθεση με μαχαίρι και χλωρίνη σε εργοστάσιο στην Ιαπωνία - 15 τραυματίες23:14Στους δρόμους παραμένουν οι αγρότες - Πώς θα ταξιδέψουν οι εκδρομείς της Πρωτοχρονιάς22:59Ασία: 21 χρόνια από το φονικότερο τσουνάμι στην ιστορία22:45Σφοδρή σύγκρουση οχημάτων στην Εύβοια (εικόνες)22:31Amber Alert Hellas: Αρπαγή 8χρονου από την μητέρα του22:17Euroleague: Πέμπτη διαδοχική νίκη η Μακάμπι, με κατοστάρα επί της Παρτιζάν στο Βελιγράδι22:02Παρίσι: Νεαρός μαχαίρωσε 3 γυναίκες σε ισάριθμους σταθμούς του Μετρό21:48Νέα περιστατικά με μετανάστες στα νότια της Κρήτης 21:33Γερμανία: Ταξιδιωτική οδηγία για όσους επισκέπτονται την Τουρκία21:19Πέθανε ο διάσημος λυράρης Μανώλης Σκουλάς21:05Τζανάκης στον ΑΝΤ1: Η επιδημία αναπτύχθηκε νωρίτερα φέτος - Τι πρέπει να προσέξουμε 20:51Καλλιθέα: Φωτιά σε διαμέρισμα μετά από έκρηξη - Δύο άτομα απανθρακωμένα20:37Το ασήμι ξεπερνά τα 75 δολάρια ανά ουγγιά για πρώτη φορά στην ιστορία 20:23Ant1 Sports: Σενάρια για την επιστροφή Φορτούνη και Τσιμίκα… στο λιμάνι20:09Τι καιρό θα κάνει το Σάββατο19:55Αταλάντη: Σκύλος δάγκωσε και ακρωτηρίασε γυναίκα - Έχασε δύο δάχτυλα19:40Ροδόπη: Σε κατάσταση σοκ η μητέρα - Δεν γνωρίζει για τον θάνατο του 7χρονου γιού της19:26
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο