LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 05 Σεπτεμβρίου 2021 09:58

Πέτσας για φοροελαφρύνσεις: μειώσεις σε έκτακτες εισφορές, ρεύμα και ΦΠΑ

Προαναγγελία για τις εξαγγελίες Μησοτάκη στην ΔΕΘ. Τι είπε για την εισφορά αλληλεγγύης και το τέλος επιτηδεύματος. Για ποιους θα υπάρξει μείωση στα τιμολόγια του ρεύματος. Τι θα γίνει με τον ΕΝΦΙΑ.


 

Χαρτονομίσματα - 100 ευρώ - 200 ευρώ

Κατάργηση των έκτακτων εισφορών και μειώσεις στα τιμολόγια ρεύματος προανήγγειλε, ενόψει των ανακοινώσεων που θα κάνει ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ανέφερε ότι τα μέτρα ελάφρυνσης θα αφορούν τόσο στο σύνολο της κοινωνίας, όσο και πιο στοχευμένα στα ευάλωτα νοικοκυριά.

«Οι επιδράσεις που υπάρχουν από τις διεθνείς ανατιμήσεις, από τα αγροτικά προϊόντα μέχρι την  ενέργεια, έχουν επίπτωση και στην οικονομία μας. Η κυβέρνηση είναι εδώ να στηρίξει τους ανθρώπους που έχουν πληγεί περισσότερο από αυτές.  Άρα, η προστασία των ευάλωτων νοικοκυριών είναι μέσα στο πλαίσιο του “νοιαζόμαστε και μπορούμε”», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Όπως προσέθεσε, η κατάργηση των έκτακτων επιβαρύνσεων, που επιβλήθηκαν στα χρόνια της κρίσης, ήταν μέσα στις προεκλογικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης. «Η πανδημία μας έφερε κάπως πίσω. Παρά το γεγονός ότι ξεκινήσαμε με σημαντικές μειώσεις φόρων, θα συνεχίσουμε και το επόμενο χρονικό διάστημα να το κάνουμε αυτό λελογισμένα. Η κατεύθυνση που δίνει ο πρωθυπουργός είναι να απαλλαγούμε από τέτοιες έκτακτες επιβαρύνσεις, όπως η εισφορά αλληλεγγύης, αλλά και το τέλος επιτηδεύματος», τόνισε.

Σε ό,τι αφορά στα τιμολόγια ρεύματος, ο κ. Πέτσας ανέφερε ότι οι παρεμβάσεις που θα γίνουν αφορούν τα νοικοκυριά, αλλά και τις επιχειρήσεις, κυρίως τις μικρομεσαίες, σημειώνοντας πως «υπάρχουν παρεμβάσεις που αφορούν όλους και υπάρχουν και οι πιο στοχευμένες παρεμβάσεις που αφορούν τους πιο ευάλωτους».

Για το ενδεχόμενο μείωσης του ΕΝΦΙΑ, είπε «κάποια στιγμή πρέπει να φτάσουμε στον εξορθολογισμό και να αποφασίσουμε τι θέλουμε. Θα δούμε ποια είναι τα δημοσιονομικά περιθώρια. Όλα εξετάζονται». 

Παράλληλα, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών δήλωσε ότι αυτό που ενδιαφέρει γενικά την οικονομία είναι να μειώνονται οι συντελεστές. «Είναι πάνω από αυτό που μπορεί να αντέξει η ελληνική οικονομία και μια μείωση των φορολογικών συντελεστών δε θα συνοδεύεται με απώλεια εσόδων. Το αντίθετο θα συμβεί», υπογράμμισε.

Για τον ΦΠΑ, ανέφερε ότι είναι σημαντικά υψηλότερος σε μια σειρά από προϊόντα σε σχέση με τους ανταγωνιστές μας, ιδίως στο τουριστικό πακέτο, στο κατάλυμα και την εστίαση. « Όλα αυτά εξετάζονται και νομίζω θα έχουμε κάτι ευχάριστο και σε αυτή την κατεύθυνση», κατέληξε. 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Κορονοϊός – Πλεύρης: ειδικός νόμος για “μαϊμού” εμβολιασμούς

Μίκης Θεοδωράκης - Γαλατάς: “Το σπίτι είχε τη δική του ιστορία…” (βίντεο)

Νέα Ζηλανδία: Ποιος ήταν ο άνδρας που μαχαίρωσε επτά άτομα στο Όκλαντ

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Missing alert για την εξαφάνιση 53χρονης23:59Βορίζια: Το "ντοκουμέντο" που προσκόμισε ο 23χρονος για να αντικρούσει τις κατηγορίες (εικόνα)23:43Σεισμός στη Σκύρο, αισθητός στην Αθήνα23:28Missing alert: Εντοπίστηκε η 31χρονη που αγνοούνταν23:14Θεσσαλονίκη: Προκαταρκτική εξέταση για την επίθεση σε δύο 13χρονες στον Εύοσμο22:59Η Χαμάς απορρίπτει "διεθνή κηδεμονία" στη Γάζα, όπως προτείνει το σχέδιο ειρήνης των ΗΠΑ22:45ΕΛΑΣ: Χωρίς επεισόδια ολοκληρώθηκαν οι πορείες για το Πολυτεχνείο – Έγιναν 13 συλλήψεις22:31Ιταλία: Νεκρός ο 32χρονος αγνοούμενος στην περιφέρεια Φριούλι 22:17Αιματηρή συμπλοκή στο κέντρο του Ηρακλείου μεταξύ ομάδας αλλοδαπών (βίντεο)22:03Πάτρα: 13χρονος και 15χρονος έκλεψαν αυτοκίνητο και πήγαν βόλτα21:49Γιοβάνοβιτς: Είμαστε απογοητευμένοι γιατί πιστεύαμε στην πρόκριση στο Μουντιάλ 202621:35Αργεντινή: Αλυσιδωτές εκρήξεις και πυρκαγιά σε βιομηχανική ζώνη - Περισσότεροι από 20 τραυματίες21:21Κωνσταντινούπολη: Έντεκα συλλήψεις έπειτα από τον θάνατο μητέρας και των δύο παιδιών της από δηλητηρίαση21:07Στο Μαξίμου ο Τζόκοβιτς, συναντήθηκε με τον Κ. Μητσοτάκη: "Να ανεβάσουμε το ελληνικό τένις" 20:53Ολοκληρώθηκε στην πρεσβεία των ΗΠΑ η πορεία για το Πολυτεχνείο - Αποκατάσταση της κυκλοφορίας (εικόνες)20:38Αγρίνιο: Ανήλικη μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο σε κατάσταση μέθης20:24Θανατηφόρο τροχαίο στο Νέο Κόσμο: Χτυπήματα στο κεφάλι έφερε ο οδηγός - Τι εξετάζει η αστυνομία20:10Σεισμός στο Κιλκίς 19:42Εντυπωσιακές εικόνες από την άσκηση "Δικέφαλος Αετός-25" στην Κρήτη19:28ΟΠΕΚΕΠΕ – Τέλλογλου: 88 εκατομμύρια ευρώ σε Κέντρα Υποδοχής Δηλώσεων (βίντεο)19:14
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο