LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 05 Σεπτεμβρίου 2021 07:44 | Ανανέωση: 05 Σεπτεμβρίου 2021 07:45

ΗΠΑ - Άιντα: δεκάδες νεκροί στην Λουιζιάνα (εικόνες)

Ο κυκλώνας σαρώνει τα πάντα στο πέρασμα του. Δεκάδες χιλιάδες νοικοκυριά παραμένουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.

ΗΠΑ - Αιντα - καταιγίδα - τυφωνας

Τους 12 έφτασαν οι νεκροί από το πέρασμα του κυκλώνα Άιντα από τη Λουιζιάνα, αριθμός πάντως μικρότερος από τους δεκάδες ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους στις βορειοανατολικές πολιτείες των ΗΠΑ, τις οποίες θα επισκεφθεί την επόμενη εβδομάδα ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν.

Η Νέα Υόρκη και το Νιού Τζέρσεϊ είναι μεταξύ των τεσσάρων πολιτειών στο βόρειο τμήμα των ΗΠΑ που επλήγησαν περισσότερο από τον Άιντα, με τους κατοίκους να εξακολουθούν να προσπαθούν να καθαρίσουν τα ερείπια. Τουλάχιστον 46 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στη Νέα Υόρκη και τα περίχωρά της, ενώ έξι εξακολουθούν να αγνοούνται στο Νιού Τζέρσεϊ.

Εξάλλου η διαχειρίστρια εταιρεία του μετρό της Νέας Υόρκης, το οποίο παρέλυσε την Τετάρτη το βράδυ λόγω των πλημμυρών που προκάλεσαν οι σφοδρές βροχοπτώσεις, δεσμεύθηκε να έχει αποκαταστήσει κάποιες από τις γραμμές πριν την Τρίτη οπότε ξεκινά η εργάσιμη εβδομάδα, μετά την αργία της Δευτέρα.

ΗΠΑ - Αιντα - καταιγίδα - τυφωνας

ΗΠΑ - Αιντα - καταιγίδα - τυφωνας

Ο Μπάιντεν θα επισκεφθεί τις πολιτείες της Νέας Υόρκης και του Νιού Τζέρσεϊ την Τρίτη, αφού την Παρασκευή μετέβη στη Λουιζιάνα που επλήγη από τον Άιντα πριν μία εβδομάδα.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό, 12 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στη Λουιζιάνα, όπως δήλωσε χθες Σάββατο ο κυβερνήτης της πολιτείας Μπεν Έντουαρντς. Αρκετοί από αυτούς πέθαναν λόγω της εισπνοής μονοξειδίου του άνθρακα από τις γεννήτριες που χρησιμοποιούν προκειμένου να έχουν ηλεκτρικό ρεύμα. Εξαιτίας του γεγονότος αυτού ο Έντουαρντς προειδοποίησε ότι ο αριθμός των νεκρών ενδέχεται να αυξηθεί.

Περισσότερα από 718.500 νοικοκυριά στη Λουιζιάνα εξακολουθούν να μην έχουν ηλεκτρικό ρεύμα.

ΗΠΑ - Αιντα - καταιγίδα - τυφωνας

Οι δύο νέοι θάνατοι αφορούν ενοίκους ενός οίκου ευγηρίας της Λουιζιάνας που είχαν μεταφερθεί σε μια αποθήκη στη διάρκεια του τυφώνα. Πλέον η πολιτεία έχει ξεκινήσει έρευνα για τις συνθήκες διαβίωσής τους εκεί, καθώς συνολικά έξι ένοικοι του οίκου ευγηρίας έχουν χάσει μέχρι στιγμής τη ζωή τους.

Εξάλλου ο κυκλώνας Λάρι, που έχει σχηματιστεί στη βορειοανατολική Καραϊβική, ενισχύεται και ενδέχεται να πλήξει τις αμερικανικές ακτές.

Ειδήσεις σήμερα:

Κορονοϊός: νέα “λουκέτα” σε επιχειρήσεις για παραβίαση των μέτρων

Νέα Ζηλανδία: Ποιος ήταν ο άνδρας που μαχαίρωσε επτά άτομα στο Όκλαντ

Καιρός: Βροχές και καταιγίδες την Κυριακή

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΤηλεφωνική επικοινωνία Πούτιν – Μακρόν μετά από σχεδόν 3 χρόνιαΣήμερα 20:10 | Ειδήσεις

Την άμεση κατάπαυση πυρός στην Ουκρανία ζήτησε ο Γάλλος πρόεδρος. Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του Κρεμλίνου, ο Ρώσος πρόεδρος υπενθύμισε στον Ευρωπαίο ομόλογό του ότι η σύγκρουση στην Ουκρανία είναι συνέπεια της δυτικής πολιτικής.

Φωτιά στις φυλακές Βόλου: Στο Νοσοκομείο τέσσερα άτομα (εικόνες)Σήμερα 22:03 | Ειδήσεις

Η φωτιά προκάλεσε έντονη κινητοποίηση των αρχών, με τρεις πυροσβεστικές δυνάμεις να σπεύδουν άμεσα στο σημείο, επιχειρώντας να περιορίσουν τη φλόγα και να αποτρέψουν την εξάπλωσή της σε γειτονικούς θαλάμους.

Η παιδίατρος που έσωσε τον 65χρονο στο αεροδρόμιο της Ρόδου μιλά ζωντανά στον ΑΝΤ1 (βίντεο)Σήμερα 19:46 | Ειδήσεις

Η παιδίατρος Όλγα Τζέτζη μίλησε στον ΑΝΤ1 και στο Νίκο Χατζηνικολάου για το πώς με ψυχραιμία και πίστη έσωσε τη ζωή του τουρίστα

Καύσωνας στην Ιταλία: Μπλακ άουτ σε Μπέργκαμο και ΦλωρεντίαΣήμερα 21:42 | Ειδήσεις

Στο μεταξύ, τόσο η ευρύτερη περιοχή της Νάπολης όσο και η Καλαβρία αποφάσισαν να ενισχύσουν το ανθρώπινο δυναμικό στα τμήματα των επειγόντων περιστατικών των δημόσιων νοσοκομείων, λόγω της αύξησης των περιστατικών που συνδέονται με τις συνέπειες του καύσωνα, ιδίως τις τελευταίες ημέρες.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
ΗΠΑ: Ο Τραμπ θα είναι "αυστηρός" με τον Νετανιάχου ώστε να επιτευχθεί εκεχειρία στη Γάζα 23:57Φωτιά στις φυλακές Βόλου: Στο Νοσοκομείο τέσσερα άτομα (εικόνες)23:45Θεσσαλονίκη: Βελτιωμένη εικόνα από τη πυρκαγιά που ξέσπασε στο Ωραιόκαστρο23:35Βουλή: Εγκρίθηκε το ενεργειακό νομοσχέδιο - Στο επίκεντρο η τροπολογία για οικισμούς και οι τιμές ενέργειας23:21Ινδία: Έκρηξη σε εργοστάσιο με χημικά προϊόντα23:07Πέθανε ο Κωνσταντίνος Γιατράκος22:51Τραγωδία στην Ισπανία: Νεκρό ένα δίχρονο παιδί λόγω καύσωνα22:36Τένις - Wimbledon: Η Σάκκαρη πέρασε στον 2ο γύρο22:18Τραγωδία – Πάτρα: Νεκρή γυναίκα μετά από φωτιά σε διαμέρισμα22:02Καύσωνας στην Ιταλία: Μπλακ άουτ σε Μπέργκαμο και Φλωρεντία21:46Μωβ μέδουσες: Σε έξαρση στις ελληνικές θάλασσες - Ποιες περιοχές είναι στο "κόκκινο"21:30Θεσσαλονίκη: Ξέσπασε δασική πυρκαγιά στο Ωραιόκαστρο– Στάλθηκε μήνυμα από το 11221:15Μαρκόπουλο: Υπο μερικό έλεγχο η πυρκαγιά σε χώρο απορριμμάτων21:00Τηλεφωνική επικοινωνία Πούτιν – Μακρόν μετά από σχεδόν 3 χρόνια 20:46Η παιδίατρος που έσωσε τον 65χρονο στο αεροδρόμιο της Ρόδου μιλά ζωντανά στον ΑΝΤ1 (βίντεο) 20:30Τι καιρό θα κάνει την Τετάρτη20:05Τραγωδία στην Κατερίνη: Κατέληξε η 14χρονη που έπεσε από γέφυρα19:50Γερμανία: Διένυσε τη πιο ζεστή μέρα του χρόνου19:32Δήμος Μαρκοπούλου: Πυρκαγιά σε χώρο εναπόθεσης απορριμάτων19:14Θεσσαλονίκη: Καλλιεργούσαν 453 δενδρύλλια κάνναβης στον Λαγκαδά19:00
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο