LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 04 Σεπτεμβρίου 2021 13:56 | Ανανέωση: 04 Σεπτεμβρίου 2021 14:02

Ελισάβετ: Επιχείρηση “Γέφυρα του Λονδίνου” για τον θάνατο της (βίντεο)

Τι προβλέπεται, βάσει του εγγράφου που διέρρευσε. Τι αναφέρει το Παλάτι για την υγεία της Βασίλισσας.


 


 

βασίλισσα Ελισάβετ - γούνα

Μπλακ αουτ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και μπλόκο στα retweets περιλαμβάνει η ευρεία επιχείρηση ασφαλείας, με τον κωδικό «London Bridge» («Γέφυρα του Λονδίνου»), που θα κληθεί να υλοποιήσει η βρετανική κυβέρνηση αμέσως μετά από τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ, όπως μαρτυρούν κυβερνητικά έγγραφα που διέρρευσαν μέσω της ιστοσελίδας Politico.

Τα απόρρητα έγγραφα αποκαλύπτουν τον πλήρη σχεδιασμό της κηδείας, η οποία θα γίνει δέκα ημέρες μετά από την απώλεια της Βασίλισσας, καθώς και τις κυβερνητικές ανησυχίες για τον αν υπάρχουν οι πόροι και τα μέσα για να υλοποιηθεί υποδειγματικά η Επιχείρηση «Γέφυρα του Λονδίνου».

Βασική παράμετρος της κυβερνητικής ανησυχίας είναι τα πλήθη που αναμένεται να κατακλύσουν το Λονδίνο για την κηδεία της βασίλισσας, τα οποία σε ένα χείριστο σενάριο θα μπορούσαν να προκαλέσουν πολυεπίπεδο χάος στη βρετανική πρωτεύουσα.

Το Λονδίνο ενδέχεται να βρεθεί αντιμέτωπο με τεράστιες δυσκολίες στις συγκοινωνίες, σημαντικές ελλείψεις σε καταλύματα και τρόφιμα και έντονη πίεση στις δομές υγείας και γενικότερα στις βασικές υπηρεσίες του Κράτους.

Επιπλέον, η συγκέντρωση τόσου κόσμου στη βρετανική πρωτεύουσα κρούει τον κώδωνα του κινδύνου στις υπηρεσίες ασφαλείας της χώρας, οι οποίες θα πρέπει να βρίσκονται σε διαρκή επιφυλακή για ένα πιθανό τρομοκρατικό χτύπημα.

 Βασίλισσα Ελισάβετ:

Οι παρεμβάσεις στο διαδίκτυο και τα social media παίζουν κεντρικό ρόλο στον όλο σχεδιασμό της διαχείρισης της ιστορικής για το Ηνωμένο Βασίλειο απώλειας, περιλαμβάνοντας σχέδια άμεσων αλλαγών στις επίσημες ιστοσελίδες της βρετανικής βασιλικής οικογένειας και της κυβέρνησης, καθώς και στις αντίστοιχες σελίδες τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Συγκεκριμένα, λίγα μόλις λεπτά μετά τον θάνατο της βασίλισσας, το site της βασιλικής οικογένειας θα ανοίγει σε μία τελείως μαύρη σελίδα, η οποία απλώς θα φέρει μία σύντομη ανακοίνωση που θα γνωστοποιεί το συμβάν, ενώ η κυβερνητική ιστοσελίδα και οι επίσημες σελίδες των δύο θεσμών στα social media θα φέρουν όλες ένα μαύρο σήμα σε ένδειξη πένθους.

Θα σταματήσουν προσωρινά όλες οι δημοσιεύσεις και αναδημοσιεύσεις μη επείγοντος περιεχομένου στις εν λόγω ιστοσελίδες, εκτός και αν υπάρξει συγκεκριμένη εντολή από την αρμόδια κυβερνητική υπηρεσία.

Εντός δέκα λεπτών από την ανακοίνωση του θανάτου της Ελισάβετ οι σημαίες θα πρέπει να κυματίζουν μεσίστιες σε όλα τα κυβερνητικά κτίρια, ενώ θα επιβληθεί διαδικτυακή «σιγή» σε όλους τους κυβερνητικούς αξιωματούχους, οι οποίοι θα απαγορεύεται να δημοσιεύουν και να αναδημοσιεύουν στις επίσημες σελίδες τους στα social media.

Πρίγκιπας Φίλιππος - κηδεία

Ανεξαρτήτως που θα βρίσκεται την ημέρα που θα πεθάνει η Βασίλισσα, η σορός της θα πρέπει να βρίσκεται στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ την αμέσως επόμενη ημέρα. Από εκεί, θα μεταφερθεί με πομπή στο Ανάκτορο του Ουέστμινστερ, για να εκτεθεί σε τριήμερο λαϊκό προσκύνημα, τις αμέσως προηγούμενες ημέρες από την τέλεση της κηδείας, η οποία θα αποτελέσει «ημέρα εθνικού πένθους» για τους Βρετανούς.    

Ο σχεδιασμός της Επιχείρησης «Γέφυρα του Λονδίνου», που αποκαλύπτουν τα κυβερνητικά έγγραφα είναι τόσο λεπτομερής, «προβλέποντας» ακόμη και απίθανα ενδεχόμενα, όπως το ενδεχόμενο να πυροδοτηθεί λαϊκή οργή σε περίπτωση που η σημαία στη Ντάουνινγκ Στριτ δεν κυματίζει μεσίστια εντός δεκαλέπτου από την «πτώση της Γέφυρας του Λονδίνου», δεδομένου ότι δεν θα υπάρχει ο αρμόδιος αξιωματικός για να την κατεβάσει στη μέση του ιστού της.    

Πάντως, η εμφάνιση των εγγράφων στον Τύπο δεν φέρεται να αντανακλά κάποια επιδείνωση της υγείας της 95χρονης βασίλισσας Ελισάβετ, όπως αναφέρει σε σχετικό δημοσίευμα του ο Guardian.

Ειδήσεις σήμερα:

Κηδεία Mad Clip: που και πότε θα γίνει

Καιρός: Κακοκαιρία “εξπρές” την Κυριακή (χάρτες)

“Καλημέρα Ελλάδα” με τον Γιώργο Παπαδάκη: Πρεμιέρα τη Δευτέρα

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΙράν: Οι εκρήξεις, το Ισραήλ και η επίθεση για αντίποινα (βίντεο)Σήμερα 09:25 | Ειδήσεις

Τι αναφέρουν διεθνή ΜΜΕ για την αεροπορική βάση που μπήκε στο "στόχαστρο". Τα κρατικά ισραηλινά ΜΜΕ υποβαθμίζουν την ισραηλινή επίθεση. Τι λέει η Τεχεράνη.

Κακοκαιρία: Νέο έκτακτο δελτίο ΕΜΥ για ισχυρές καταιγίδες και χαλάζιΣήμερα 12:06 | Ειδήσεις

Που και πότε θα κάνουν αρχικά την εμφάνιση τους τα έντονα δαινόμενα. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

Μητσοτάκης για Visa Express: Απτή απόδειξη της προσέγγισης Ελλάδας - ΤουρκίαςΣήμερα 12:23 | Ειδήσεις

Μετά την υλοποίηση της Visa Express οι αφίξεις Τούρκων πολιτών στη Λέσβο από το τέλος Μαρτίου έως την Τετάρτη ήταν αυξημένες κατά 868% σε σύγκριση με το 2023

Ερντογάν για επίσκεψη Μητσοτάκη: Στόχος η βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεωνΣήμερα 14:52 | Ειδήσεις

Τι δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος για την επικείμενη επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού στην Άγκυρα.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
“Υγεία πάνω απ’ όλα”: υπέρταση στις γυναίκες, κατάψυξη ωαρίων και δυσορθογραφία15:15Ερντογάν για επίσκεψη Μητσοτάκη: Στόχος η βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων15:02Πλημμύρες στο Ντουμπάι: Περιορισμός των αφίξεων στο αεροδρόμιο 14:49Θεσσαλονίκη: Έκλεψε μπαταρία από... αναπηρικό αμαξίδιο14:35Ισραηλινή επίθεση - Άγκυρα: Κίνδυνος μόνιμης σύγκρουσης μετά τις τελευταίες εξελίξεις14:22Θεσσαλονίκη: Φωτιά σε πολυκατοικία (βίντεο)14:08“Απάτητες παραλίες”: οι 198 περιοχές προστασίας στην Ελλάδα13:57Κιμ Γιονγκ Ουν - “Φιλικός Πατέρας”: Το νέο τραγούδι αφιερωμένο στον Βορειοκορεάτη ηγέτη (βίντεο)13:44Γάζα: Το Κατάρ θα επανεξετάσει τον ρόλο μεσολαβητή για εκεχειρία13:31Ειδική Παροχή Μητρότητας: Οδηγός για νέες δικαιούχους13:18Νίσυρος: Αυξάνεται ο αριθμός των παιδιών που φέρονται να έπεσαν θύματα του αρχαιοφύλακα13:05Φυλακές Κορυδαλλού: Δεκάδες κινητά τηλέφωνα βρέθηκαν στα κελιά (βίντεο)12:51Μητσοτάκης για Visa Express: Απτή απόδειξη της προσέγγισης Ελλάδας - Τουρκίας12:37Κικίλιας για κακοκαιρία: Ο κρατικός μηχανισμός πρέπει να είναι έτοιμος12:24Κακοκαιρία: Νέο έκτακτο δελτίο ΕΜΥ για ισχυρές καταιγίδες και χαλάζι12:10Πρόστιμα σε εταιρείες για πλασματικές εκπτώσεις11:56Μυτιλήνη: Ο Μητσοτάκης επισκέφτηκε την πύλη εισόδου των Τούρκων τουριστών (εικόνες)11:44“MyCoast”: η ψηφιακή εφαρμογή καταγγελιών για τις παραλίες11:30Σάμος: Σεισμός “ταρακούνησε” το νησί11:16Ακάθιστος Ύμνος: Οι Χαιρετισμοί στην Παναγία και η διάσωση της Κωνσταντινούπολης11:04
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο