LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 03 Σεπτεμβρίου 2021 10:00

Σκυλακάκης για ΕΝΦΙΑ: δεδομένη η αλλαγή συντελεστών

Προανήγγειλε παρέμβαση για τις αυξήσεις στις τιμές του ηλεκτρικού. Τι είπε για το τέλος επιτηδεύματος και τα χρέη της πανδημίας. Που θα πάνε οι πόροι του Ταμείου Ανάκαμψης.

Σκυλακάκης - Καλοκαίρι Μαζί

«Θυμάμαι τον Μίκη σαν μια προσωπικότητα που εξέφραζε με απίστευτη ειλικρίνεια κάθε φορά την άποψη του. Είχε πάθος χωρίς μίσος, είχε πάθος με αγάπη, ήταν πάθη της αγάπης: αγάπης για την πατρίδα, για τους συντρόφους του κάθε φορά και για την Δημοκρατία», είπε ο Θόδωρος Σκυλακάκης για τον Μίκη Θεοδωράκη, με τον οποία είχαν συναντηθεί παλαιότερα σε σειρά κυβερνητικών συσκέψεων.

Σε ότι αφορά τον κορονοϊό και την πορεία της οικονομίας, ο Αν. Υπουργός Οικονομικών, μιλώντας στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλοκαίρι Μαζί» ανέφερε πως «τα στοιχεία που μας έρχονται από διαφορετικές πηγές και δείκτες, μας δείχνουν μια πολύ καλύτερη εξέλιξη των τελευταίων μηνών από ότι κανείς περίμενε, δηλαδή έχουμε τουρισμό, αύξηση κατανάλωσης, επενδύσεις, βιομηχανική παραγωγή, εξαγωγές. Βέβαια έχουμε τα χρέη που σώρευσαν οι άνθρωποι την περίοδο της πανδημίας, θα υπάρξει στενότητα στο ανθρώπινο δυναμικό, αλλά είναι καλύτερη η κατάσταση από ότι περιμέναμε. Αυτήν την περίοδο της οικονομίας θα περιγράψει ο Πρωθυπουργός στην ΔΕΘ».

«Η πανδημία μας άφησε δύο πληγές: η μία είναι η απώλεια δύο ετών ανάπτυξης, του 2020 και του 2021, έχουμε πάει δύο χρόνια πίσω και μας άφησε και 40 δις δημοσιονομικό κόστος. Όμως, μας άφησε και ένα Ταμείο Ανάκαμψης που μπαίνοντας στην οικονομία θα μας καλύψει ένα μέρος του κενού και πιστεύω καθώς θα μπαίνει θα δημιουργεί δημοσιονομικό χώρο για παρεμβάσεις» σημείωσε ο κ. Σκυλακάκης.

Όπως συμπλήρωσε, «το Ταμείο Ανάκαμψης έχει πολλές δημόσιες επενδύσεις και έργα που θα απολαύσει ο λαός: νοσοκομεία, σχολεία, μεγάλα αρδευτικά έργα», ενώ απαντώντας στην κριτική πως σε ότι αφορά τα νοσοκομεία έχει εξαγγελθεί συγχώνευση τους, ο κ. Σκυλακάκης είπε ότι αυτό γίνεται στο πλαίσιο της καλύτερης οργάνωσης και εν τέλει εξυπηρέτησης των πολιτών, τονίζοντας με έμφαση ότι «ο εξορθολογισμός, που είναι κάτι που συνήθως η Αριστερά το αντιπαθεί, τελικώς αποδίδει για τον φορολογούμενο και τον ασθενή. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα βάλουμε λεφτά για να αλλάξουμε τον εξοπλισμό, έχουμε ήδη δώσει 1,5 δις για την Υγεία. Τα επόμενα λεφτά από το Ταμείο Ανάκαμψης αναμένονται προς το τέλος του έτους-αρχές του 2022 και θα είναι περίπου 4 δις. Ήδη έχουμε βάλει έργα 2,5 δις και θα συνεχίσουμε να βάζουμε έργα όπως το «Εξοικονομώ» και η κατάρτιση» 

Χαρτονομίσματα - 100 ευρώ - 200 ευρώ

«Ο Τουρισμός πηγαίνει πολύ καλύτερα του αναμενομένου, ο Τουρισμός θα πάει πολύ καλά και το 2022, αν κρίνουμε από το 2021 και αυτό σημαίνει ότι θα έχουμε καλύτερους αριθμούς. Τα μέτρα είναι τα προσωρινά που μπορούμε να εφαρμόζουμε μέσω της ρήτρας προσωρινής διαφυγής για το 2021-2022 και τα μόνιμα μέτρα. Μεγάλα μέτρα ακόμη δεν μπορούμε να πάρουμε, γιατί αυτό θα σημάνει ένα κόστος που ίσως δεν μπορεί να υπολογιστεί, λόγω του μεταβαλλόμενου περιβάλλοντος και των επιπτώσεων τους», είπε ο Αν. Υπ. Οικονομικών ερωτηθείς

Ο κ. Σκυλακάκης, σε ότι αφορά τις φοροελαφρύνσεις και τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού από την ΔΕΘ, είπε ότι «αδιάψευστος μάρτυρας για το τι μπορεί να κάνει η οικονομία είναι τα έσοδα. Η κουλτούρα έχει διατηρηθεί, παρά το πλήγμα που έχουν υποστεί και οι επιχειρήσεις, προφανώς υπάρχουν μεγάλες υποχρεώσεις και ότι έχουμε να πούμε για αυτές σε σχέση με τις ρυθμίσεις οφειλών το έχουμε ήδη κάνει. Να δούμε τι θα πει ο Πρωθυπουργός και μετά θα τα συζητήσουμε όλα».

Θα κατατεθεί τροπολογία για παράταση στην λήξη των επιταγών για πυρόπληκτους δήμους της Βόρειας Εύβοιας είπε ο κ. Σκυλακάκης, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να δοθεί παράταση και σε ότι αφορά την υποβολή φορολογικών δηλώσεων στις εν λόγω περιοχές.

Σε ότι αφορά τις ανατιμήσεις στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος, μίλησε για μεγάλη αύξηση στο κόστος παραγωγής του ρεύματος και προανήγγειλε ότι θα υπάρξει σχετική κυβερνητική παρέμβαση.

Για την ακρίβεια στην αγορά και τις ανατιμήσεις ανέφερε ότι η εκτίμηση είναι πως οι αυξήσεις θα είναι παροδικές, καθώς οφείλονται στην πανδημία και σε ειδικές συνθήκες που επηρεάζουν και την ελληνική οικονομία.

Σχετικά με τον ΕΝΦΙΑ, ο κ. Σκυλακάκης είπε ότι μετά βεβαιότητας θα υπάρξει αλλαγή στους συντελεστές, καθώς υπήρξε χώρος για παρέμβαση στον φόρο, δεδομένου ότι προστέθηκαν πολλές περιοχές που μέχρι τώρα δεν πλήρωναν ΕΝΦΙΑ και έτσι αυξήθηκαν τα προσδοκόμενα έσοδα.

«Το τέλος επιτηδεύματος είναι ένα μέτρο που μπήκε σε μια περίοδο ανάγκης και η ύπαρξη του σχετίζεται με την πάταξη της φοροδιαφυγής και τα ηλεκτρονικά τιμολόγια», είπε ο Αν. Υπ. Οικονομικών, αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν πρόκειται να υπάρξει πλήρης κατάργηση του άμεσα, λέγοντας παράλληλα πως «τα μόνιμα μέτρα είναι πολύ πιο δύσκολα από ότι τα προσωρινά»

«Η Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη. Η προσωπική μου άποψη είναι ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος έκανε πολύ καλά την δουλειά του», είπε ο Θόδωρος Σκυλακάκης, για τον πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέα Γεωργίου, ο οποίος έχει βρεθεί στο μικροσκόπιο της Δικαιοσύνης.

Ειδήσεις σήμερα:

Mad Clip: Εμφανίστηκε ο οδηγός του Audi

Νέα Ζηλανδία: αιματηρή επίθεση σε εμπορικό κέντρο

Κορονοϊός: Η μετάλλαξη Mu κυριαρχεί στην Κολομβία

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΣύνοδος Κορυφής - Μέση Ανατολή: Εκκλήσεις για να μην κλιμακωθεί η κρίσηΣήμερα 09:45 | Ειδήσεις

Φόβους για επέκταση της κρίσης με επίκεντρο την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ εξέφρασαν οι "27" ηγέτες της ΕΕ. Τι ζήτησαν από όλες τις πλευρές.

Άγιοι Ανάργυροι - Γυναικοκτονία: Το τηλεφώνημα στην Άμεση Δράση από αξιωματικό της Ασφάλειας (ντοκουμέντο)Σήμερα 11:47 | Ειδήσεις

Οργή προκαλεί η απάθεια και η "χαλαρότητα" στον διάλογο των αστυνομικών, όπως ακούγεται στο ντοκουμέντο της εκπομπής του ΑΝΤ1 "Το πρωινό".

“Το Πρωινό” - Κασσελάκης: ο Αυτιάς, οι “ακροδεξιοί διάσημοι” και το “θαύμα” στην βάπτιση του (βίντεο)Σήμερα 10:35 | Ειδήσεις

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκε με βαριές εκφράσεις στον Γιώργο Αυτιά. Τι είπε για το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, την Ομογένεια, τον γάμο του και τις αναφορές στον άγιο Ιάκωβο Τσαλίκη που προκάλεσαν αίσθηση.


 

Ενδοοικογενειακή βία: Έκανε απόπειρα αυτοκτονίας μετά την επίθεση από τον σύζυγο τηςΣήμερα 10:05 | Ειδήσεις

Οι γιατροί του νοσοκομείου, όπου διακομίστηκε η γυναίκα, ενημέρωσαν την Αστυνομία και άμεσα έλαβε γνώση η Δικαιοσύνη, που ανέλαβε δράση.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Μαρινάκης: Τα θαλάσσια πάρκα δεν αφορούν κυριαρχικά δικαιώματα (βίντεο)14:04Γεωργούλης στο “Πρωινό”: Είμαι αθώος, το δικαστήριο θα με δικαιώσει (βίντεο)13:50ΔΥΠΑ: Πότε καταβάλλει επίδομα ανεργίας και δώρο Πάσχα13:36Ηλεία: Διαρρήκτης μπουκάρει σε βενζινάδικο με βαν (βίντεο)13:22Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού: Έρχονται καταιγίδες και χαλάζι13:08Ζώδια - Λίτσα Πατέρα: Το απρόσμενο καραδοκεί την Πέμπτη (βίντεο)12:54Ανδρουλάκης για Κασσελάκη: Στην βάπτισή μου σχηματίστηκε ο ήλιος του ΠΑΣΟΚ12:40Ευρωεκλογές - Μητσοτάκης: Συνάντηση με Μέτσολα και Τουσκ (εικόνες)12:27ΔΕΗ Ανανεώσιμες: Αναδείχθηκε Great Place to Work για 3η συνεχή χρονιά12:12Άγιοι Ανάργυροι - Γυναικοκτονία: Το τηλεφώνημα στην Άμεση Δράση από αξιωματικό της Ασφάλειας (ντοκουμέντο)11:59Formula 1: Το GP Σαγκάης αποκλειστικά σε ΑΝΤ1 και ΑΝΤ1+11:46Καύσιμα: Πασχαλινή έξοδος με αμόλυβδη στα 2 ευρώ και πάνω (βίντεο)11:33“Καλάθι των νονών”: Πότε κάνει πρεμιέρα 11:19“Το Πρωινό” - Κασσελάκης: ο Αυτιάς, οι “ακροδεξιοί διάσημοι” και το “θαύμα” στην βάπτιση του (βίντεο)11:05Αχαΐα – Καταγγελία: 7χρονος ξυλοκόπησε άγρια 8χρονο και ανέβασε το βίντεο στο TikTok10:52“Το Πρωινό” - Παπανώτας: Αυτό που παρουσιάστηκε είναι κοπτοραπτική (βίντεο)10:38Ενδοοικογενειακή βία: Έκανε απόπειρα αυτοκτονίας μετά την επίθεση από τον σύζυγο της 10:25“The 2night Show” – Foxy Lee: Η Φιλοσοφική, το metal και η αγάπη για την καλή μουσική (βίντεο)10:11Άλμπερτ Αϊνστάιν: Ο θεμελιωτής της Θεωρίας της Σχετικότητας09:58Νίσυρος: Κατήγγειλε παρενόχληση του παιδιού του και κινδυνεύει με απέλαση (βίντεο)09:45
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο