LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 01 Σεπτεμβρίου 2021 12:22 | Ανανέωση: 01 Σεπτεμβρίου 2021 12:20

Κορονοϊός - Κεραμέως: νέα πρωτόκολλα στα σχολεία

Τι είπε η Υπουργός Παιδείας για τις αλλαγές στα υγειονομικά πρωτόκολλα, τα εργαστηριακά τεστ ανίχνευσης κορονοϊού και την χρήση μάσκας.

μαθητές - επιστροφή - σχολεία - πιστοποιητικό - self test

Την διαβεβαίωση πως τα πρωτόκολλα στα σχολεία θα αλλάξουν καθώς, όπως είπε, δεν νοείται να διακόπτεται η δια ζώσης εκπαίδευση, έδωσε σήμερα μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3 η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Η κ. Κεραμέως ανέφερε πως τις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν σχετικές ανακοινώσεις και αφού ολοκληρωθούν οι σχετικές συζητήσεις με την επιτροπή των ειδικών.

«Φεύγουμε από την λογική του κλεισίματος τμήματος και πάμε σε αυξημένο testing και περισσότερα εργαστηριακά τεστ και μάσκα παντού πλην της γυμναστικής» σημείωσε η κ. Κεραμέως, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του σταθμού, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Σημείωσε ακόμη ότι απόλυτη προτεραιότητα αποτελεί να λειτουργήσουν δια ζώσης όλες οι εκπαιδευτικές δομές.

Ανέφερε, τέλος ό,τι περίπου το 80% των εκπαιδευτικών έχει εμβολιαστεί και αν προστεθεί ένα ποσοστό 10% που έχει νοσήσει, απομένει ένα 10% που δεν έχει εμβολιαστεί, για το οποίο έχει ήδη ανακοινωθεί δέσμη μέτρων.

Σε ανακοίνωση του, το ΜέΡΑ25 αναφέρει, μεταξύ άλλων, «απαιτούμε από την Κυβέρνηση τουλάχιστον για το 1 εκατομμύριο περίπου των εμπλεκόμενων στη μαθησιακή διαδικασία (μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς) να υπάρξει μέριμνα ώστε να μην βρεθούν κι αυτοί στο έλεος της μετάλλαξης Δέλτα. Και επειδή μετά την περυσινή πικρή πείρα ξέρουμε ότι η Κυβέρνηση δεν προτίθεται να μειώσει τους μαθητές ανά τάξη και να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, απαιτούμε να υπάρξει κατ' ελάχιστον η μαζική διεξαγωγή δημόσιων, δωρεάν rapid tests σε μαθητές και μαθήτριες, εκπαιδευτικούς και γονείς, ώστε να μην μιλάει ο κ. Μητσοτάκης μόνο για «ασφάλεια», αλλά να δώσει και την αίσθηση της υγειονομικής ασφάλειας έστω στους εμπλεκόμενους στην εκπαίδευση».


Ειδήσεις σήμερα:

Σκρέκας: Πιθανή η αύξηση στο ρεύμα - Να κάνουν έρευνα αγοράς οι πολίτες (βίντεο) 

Μούσιος στον ΑΝΤ1: Σίγουρη η αύξηση στην τιμή του ψωμιού

Χαλκίδα: νεκρός ανήλικος από ηλεκτροπληξία

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Βάρη: Ανατράπηκε νταλίκα και καταπλάκωσε αυτοκίνητο (εικόνες)12:23Πάτρα: Συνελήφθη 17χρονος για απόπειρα ανθρωποκτονίας – Απείλησε ανήλικο με μαχαίρι12:09“Black Tides”: Τζον Τραβόλτα και Μελίσα Μπαρέρα στο πολυαναμενόμενο θρίλερ11:55Πάτρα: 15χρονη εξαφανίστηκε από το σχολείο της11:41Ο Μητσοτάκης διαγνώστηκε με κορονοϊό11:27Νέο Ψυχικό: Η αντίδραση διαρρήκτη μόλις αντιλαμβάνεται ότι υπάρχει κάμερα (βίντεο)11:13Το Ισραήλ ανακοίνωσε νέα επιστροφή στην εκεχειρία μετά τα χθεσινά πλήγματα στη Γάζα10:59Τετάρτη 29 Οκτωβρίου: Το πρώτο web δελτίο με τις σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας 10:45Ο κυκλώνας Μελίσα έφτασε στην Κούβα10:31Ολλανδία: Με φούμο και στρατιωτική παραλλαγή η βασίλισσα Μάξιμα10:17ΝΒΑ – Αντετοκούνμπο: Νίκη με ανατροπή για τους Μπακς επί των Νικς10:03Τουρκία: Κατάρρευση πολυκατοικίας στο Κοτζαέλι09:4928η Οκτωβρίου: Ομαλά κύλησε η επιστροφή των εκδρομέων09:35ΕΦΚΑ - ΔΥΠΑ: Ο "χάρτης" των πληρωμών μέχρι το τέλος Οκτωβρίου09:20Επεισοδιακή καταδίωξη μοτοσικλέτας στο Μενίδι – Τραυματίστηκε ένας αστυνομικός09:05ΟΠΕΚΕΠΕ – Σαλάτας: Δεδομένο ότι υπάρχει σκάνδαλο, αλλά δεν ξέρουμε το μέγεθος του08:51Συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο08:36Γάζα: Τουλάχιστον 50 νεκροί από ισραηλινά πλήγματα – Ανάμεσά τους και παιδιά08:22Ιαπωνία: Κύμα φονικών επιθέσεων από αρκούδες – ζητήθηκε η βοήθεια του στρατού08:08Ολυμπιακή Αεροπορία: Σαν σήμερα το πρώτο δυστύχημα που συγκλόνισε την Ελλάδα07:54
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο