LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 31 Αυγούστου 2021 13:49 | Ανανέωση: 31 Αυγούστου 2021 13:49

Αποστολάκης: Δεν αποδέχεται τη θέση του Υπουργού Πολιτικής Προστασίας

Λίγο μετά την ανακοίνωση, απέρριψε την πρόταση για την ανάληψη του νέου υπουργείου ο Ευάγγελος Αποστολάκης. Οι πρώτες αντιδράσεις.

Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης

Δεν αποδέχεται τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη ο Ευάγγελος Αποστολάκης.

Σχεδόν τρεις ώρες μετά τις ανακοινώσεις του νέου υπουργικού σχήματος και δύο πριν από την τελετή ορκομωσίας των νέων υπουργών και υφυπουργών, ο ναύαρχος, πρώην Υπουργός Άμυνας και Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, έγινε γνωστό ότι, απέρριψε τη θέση, την οποία αρχικά είχε αποδεχθεί.

Έπειτα απο τις ανακοινώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου εκδόθηκε ανακοίνωση από τον ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία ασκείτο σκληρή κριτική στον Ευάγγελο Αποστολάκη, που χαρακτηρίζεται "αποστάτης".

Σε δήλωσή του στην ιστοσελίδα ieidiseis ο κ.Αποστολάκης είπε για αποδοχή της πρότασης από μέρους, αρχικά: 

«Αυτό έγινε με την προϋποθέση ότι θα υπάρξει μια δικακομματική συναίνεση. Αυτή ήταν η μία προϋπόθεση για ανεξάρτητο υπουργείο, στο οποίο συμφώνησε ο Μητσοτάκης. Το ένα τηρήθηκε σε ότι αφορά το υπουργείο. Δεν υπήρχε διακομματική στήριξη ή συζήτηση μεταξύ τους. Εγώ δεν αποφεύγω την ευθύνη. Αλλά δεν μπορώ να αποδεχθώ μία πρόταση που δεν έχει διακομματική υποστήριξη για ένα εθνικό ζήτημα. Με τιμά ιδιαίτερα η πρόταση του πρωθυπουργού, αλλά θα έπρεπε να έχει διακομματική υποστήριξη».

Αναμένονται ανακοινώσεις και απο κυβερνητικής πλευράς. Πάντως, κυβερνητικές πηγές, υποστηρίζουν ότι ο κ. Αποστολάκης έκανε πίσω μετά την επίθεση ΣΥΡΙΖΑ περί «αποστάτη». 

ΣΥΡΙΖΑ: Ο κ. Μητσοτάκης επιχείρησε να παγιδεύσει τον Αποστολάκη

Άμεση ήταν η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι «ο πολυδιαφημισμένος ανασχηματισμός του κ. Μητσοτάκη εξελίσσεται τελικά σε παγκοσμίων διαστάσεων ιστορικό φιάσκο. Τελικά έμεινε με τους ακροδεξιούς που υπουργοποίησε και τις απαράγραπτες ευθύνες του για την αποτυχία του «επιτελικού κράτους».  

Όπως προκύπτει, από τη δήλωση του κ. Αποστολάκη, ο κ. Μητσοτάκης επιχείρησε να τον παγιδεύσει, ανακοινώνοντας την υπουργοποίησή του χωρίς τη συναίνεσή του. Μάλλον θα συνειδητοποίησε ότι δεν ενστερνίζονται όλοι την οικογενειακή του παράδοση. Υπάρχουν στο δημόσιο βίο και άνθρωποι έντιμοι, που θεωρούν την αξιοπρέπεια σημαντικότερη από τα αξιώματα». 

«Τελικά δεν είναι μόνο Κυβέρνηση Καρατζαφέρη. Πρόκειται για την πλήρη απαξίωση του ίδιου του Πρωθυπουργού», σχολιάζει η Φώφη Γεννηματά.

Η Ελληνική Λύση από την πλευρά της, αναφέρει πως:

«Πραγματικά πόσο πιο χαμηλά μπορεί να πέσει ένα κόμμα όπως η Νέα Δημοκρατία, από το να εκλιπαρεί τον κ. Αποστολάκη, τον άνθρωπο της επαίσχυντης συμφωνίας των Πρεσπών να γίνει υπουργός της και αυτός να να τους αδειάζει!

Είναι τόσο απελπισμένος ο πρωθυπουργός που επιχειρεί στα πλαίσια της συγκυβέρνησης που επωάζεται, να κάνει το άσπρο - μαύρο και τους υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ, υπουργούς της Νέας Δημοκρατίας.

Έτσι απαξιώνει ο ίδιος το κόμμα του και προσβάλλει τους ψηφοφόρους και τα στελέχη του».


Αφγανιστάν: Ο τελευταίος Αμερικανός στρατιώτης που έφυγε από την Καμπούλ (εικόνες)

Κορονοϊός – Κρήτη: Εξιτήριο για ηλικιωμένη 101 ετών, πλήρως εμβολιασμένη

US Open – Τσιτσιπάς: Πρόκριση με ανατροπή στον 2ο γύρο

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Φενερμπαχτσέ – Ολυμπιακός: Πασάς… στην Πόλη ο “Θρύλος”!00:52“Ψυχοκόρες” στον ΑΝΤ1 τέσσερις φορές την εβδομάδα: Τι θα δούμε στα νέα επεισόδια (εικόνες)00:23ECL: Ήττα και αποκλεισμός για τον ΠΑΟΚ23:59Μπριζίτ Μακρόν: Η ζωή της μεταφέρεται στη μικρή οθόνη23:47Βία ανηλίκων: Ξυλοδαρμός ανηλίκου…για το TikTok (βίντεο)23:35Πάτρα: Γκαραζόπορτα πλάκωσε γυναίκα23:22ΑΠΘ - SeaCare: Φοιτητική Ομάδα διακρίθηκε σε Παγκόσμιο Διαγωνισμό Καινοτομίας23:08Ενδοοικογενειακή βία - Βία ανηλίκων: Οι αστυνομικές δράσεις το πρώτο 15μερο του Απριλίου (βίντεο)22:55Τσίπρας: Στη Μέση Ανατολή, η Ευρώπη δεν είναι με τη σωστή πλευρά της Ιστορίας22:41Ιρλανδία: Συγγενείς των θυμάτων της φονικότερης φωτιάς δικαιώθηκαν μετά από 43 χρόνια22:28Σημεία για rapid test δωρεάν την Παρασκευή22:14Διασύνδεση POS με ταμειακές - Χατζηδάκης: Καμία παράταση22:01Κόρινθος: Θρίλερ με σορό γυναίκας στη θάλασσα21:47Δάγκειος πυρετός: “Συναγερμός” από τον ΠΟΥ για τη Λατινική Αμερική21:34Βαρκελώνη – Τσιτσιπάς: “Ανίκητος” στο χώμα!21:20Αττική Οδός: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις το βράδυ της Πέμπτης21:07Δολοφονία στην Ιεράπετρα: Προφυλακίστηκε ο 45χρονος κατηγορούμενος20:53Δομοκός: Ψευδοροφή έπεσε στα θρανία μαθητών (εικόνες)20:40Αλέν Ντελόν: Η Ουκρανία θα του απονείμει παράσημο20:26Το βίντεο του ξυλοδαρμού 8χρονου από 7χρονο στο TikTok και οι αντιδράσεις των γονιών20:13
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο