LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 31 Αυγούστου 2021 11:38 | Ανανέωση: 31 Αυγούστου 2021 11:50

Ο Ανδρέας Κατσανιώτης Υφυπουργός Εξωτερικών

Την σκυτάλη από τον Κώστα Βλάση παίρνει ο Ανδρέας Κατσανιώτης, στο υπουργείο Εξωτερικών, για θέματα απόδημου ελληνισμού.

Ανδρέας Κατσανιώτης
Ο Ανδρέας Κατσανιώτης,
βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας, αναλαμβάνει υφυπουργός Εξωτερικών με αρμοδιότητα τα θέματα απόδημου ελληνισμού, στην θέση του Κώστα Βλάση, όπως προκύπτει από τις αλλαγές που ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στο πλαίσιο του ανασχηματισμού.

Ο Ανδρέας Κατσανιώτης γεννήθηκε στις 28 Νοεμβρίου 1969 στο Λάπα Αχαΐας και μεγάλωσε στην πόλη που αποτέλει το σημαντικότερο λιμάνι της Πελοποννήσου και ένα από τα μεγαλύτερα αστικά κέντρα της χώρας, την Πάτρα. Είναι παντρεμένος και το επάγγελμά του είναι επικοινωνιολόγος.

Πτυχιούχος του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, του τμήματος Αξιοποίησης Φυσικών Πόρων και Γεωργικής Μηχανικής. Συνέχισε τις σπουδές του στον τομέα της Επικοινωνίας μέσα από πληθώρα επαγγελματικών σεμιναρίων που αφορούσαν την πολιτική επικοινωνία, τις τεχνικές πωλήσεων, το on line marketing, τη διαχείριση κρίσεων και την ηλεκτρονική διακυβέρνηση. Γνωρίζει Αγγλικά και Γαλλικά 

Κοινοβουλευτικές Δραστηριότητες

Τον Ιανουάριο του 2015 έθεσε υποψηφιότητα για πρώτη φορά στις εθνικές εκλογές ως βουλευτής στο Νομό Αχαΐας, όπου εκλέχθηκε πρώτος, για να εκπροσωπήσει τον τόπο που γεννήθηκε και μεγάλωσε. Επανεκλέχθηκε βουλευτής στις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015.

Πολιτικές / Κοινωνικές Δραστηριότητες

Το 1999 ξεκίνησε την επαγγελματική του δραστηριότητα στην εταιρία «Τεχνικές Εκδόσεις» ως υπεύθυνος του περιοδικού Gardening. Το 2000 ανέλαβε εμπορικός διευθυντής στην εταιρία Powernet SA, ενώ στην συνέχεια μετακινήθηκε στην εταιρία OPTICOM SA στην ίδια θέση.

Το 2004 διετέλεσε αρχικά Γενικός Διευθυντής και μέλος του ΔΣ στην εταιρία EONE SA, ενώ αργότερα διορίστηκε ως διευθύνων σύμβουλος. Στην συνέχεια ανέλαβε τη θέση του διευθυντή Μάρκετινγκ και Δημοσίων Σχέσεων της εφημερίδας «Καθημερινή», όπου υπήρξε υπεύθυνος, μεταξύ άλλων, για τη στρατηγική προβολής της εφημερίδας, αλλά και την ανάπτυξη διεθνών συνεργασιών. Από το 2007 έως το 2009 διετέλεσε Διευθύνων Σύμβουλος στον Ελληνικό Οργανισμό Εξωτερικού Εμπορίου ΑΕ. Μετά το πέρας αυτής του της θητείας, δημιούργησε τη δική του εταιρία συμβούλων επικοινωνίας για ΜΜΕ, την ASAP. Μια εταιρία που κέρδισε την εμπιστοσύνη σημαντικών πελατών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, όπως η «Καθημερινή», η Abril Group, η Gazeta και η «El Mundo».

Το 2012 μέχρι το 2014 κατείχε τη θέση του Γενικού Γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας έχοντας την ευθύνη του συντονισμού των ενεργειών δημοσιότητας και επικοινωνίας της Ελλάδας, τόσο στο εσωτερικό της χώρας, αλλά κυρίως στο εξωτερικό και στο διεθνή Τύπο. Παράλληλα ήταν επικεφαλής της Ομάδας Εργασίας για τη δημιουργία του Branding της Ελλάδας. Το Φεβρουάριο του 2014 ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για τη θέση του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας φέρνοντάς τον στη 2η θέση με μόλις μερικές εκατοντάδες ψήφους διαφορά. Το Νοέμβριο του 2015 ορίσθηκε ως αν. Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας. Η ενασχόληση του όμως με τα κοινά ξεκίνησε απο τα φοιτητικά του χρόνια ως μέλος της Συγκλήτου του Γεωπονικού Πανεπιστημίου την περίοδο 1989 έως 1991. Το 1992 ορίστηκε υπεύθυνος Πολιτικού Σχεδιασμού και Ενημέρωσης της ΔΑΠ- ΝΔΦΚ, ενώ από το 2003 έως το 2004 διετέλεσε Γενικός Γραμματέας του Συλλόγου Γεωπόνων Αττικής.


Ο κορονοϊός έβαλε “φρένο” στις γεννήσεις

Αφγανιστάν: Αποχώρησαν οι Αμερικανοί στρατιώτες – Πανηγυρίζουν οι Ταλιμπάν

US Open: Η Γραμματικοπούλου προκρίθηκε στο 2ο γύρο

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜαζωνάκης: Χαμός από κόσμο στην πρεμιέρα του, λίγες ώρες μετά τις καταγγελίες - "Είμαι ο Γιώργος ο αληθινός"Σήμερα 09:38 | Ειδήσεις

«Να συστηθώ ξανά. Είμαι ο Γιώργος Μαζωνάκης ο αληθινός» ήταν τα πρώτα του λόγια.

Μητσοτάκης για Ουκρανικό: Ενδεδειγμένη λύση το δάνειο από το περιθώριο του ευρωπαϊκού προϋπολογισμούΣήμερα 08:25 | Ειδήσεις

"Η Ευρώπη στέκεται έμπρακτα στο πλευρό της Ουκρανίας", δήλωσε ο Πρωθυπουργός, από τις Βρυξέλλες.

Νίκος Παππάς: Σε καμία περίπτωση δεν τον γρονθοκόπησα – Καταδικάζω την πράξη μου και ντρέπομαιΣήμερα 10:48 | Ειδήσεις

Σχετικά με τη διαγραφή του από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο ευρωβουλευτής είπε μεταξύ άλλων: «Η διαγραφή μου είναι το μόνο θετικό από αυτή την υπόθεση»

Βουλή: Σήμερα η ψηφοφορία στη Βουλή για τη μεταφορά του ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕΣήμερα 09:45 | Ειδήσεις

Η συζήτηση ολοκληρώνεται με τις δευτερολογίες των εισηγητών και ειδικών αγορητών των κομμάτων

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τρόμος για 22χρονη στο Αίγιο: Την λήστεψαν και την βίασαν συγγενικά της πρόσωπα12:14Συνέντευξη Τύπου Πούτιν: Η Ουκρανία δεν είναι έτοιμη για ειρηνευτικές συνομιλίες12:00Πρωινό ΑΝΤ1: Η πρώτη αντίδραση της οικογένειας Μαζωνάκη, μετά την μήνυση του 21χρονου11:46Διαμαντής Καραναστάσης: Η πρώτη ανάρτηση μετά την αφαίρεση διπλώματος - "Από αύριο μόνο φραπέ"11:32Κρούσμα βακτηριακής μηνιγγίτιδας σε σχολείο των Χανίων 11:18Νίκος Παππάς: Σε καμία περίπτωση δεν τον γρονθοκόπησα – Καταδικάζω την πράξη μου και ντρέπομαι11:04Κοζάνη: Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις οι παραγωγοί στη Δυτική Μακεδονία10:50Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου: Το πρώτο web δελτίο με τις σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας10:36Θεσσαλονίκη: Πολύωροι αποκλεισμοί στα τελωνεία Προμαχώνα, Εξοχής, Ευζώνων και Νίκης10:22Μαζωνάκης: Χαμός από κόσμο στην πρεμιέρα του, λίγες ώρες μετά τις καταγγελίες - "Είμαι ο Γιώργος ο αληθινός"10:08Βουλή: Σήμερα η ψηφοφορία στη Βουλή για τη μεταφορά του ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ 09:54Ο Ζελένσκι ευχαριστεί τους ηγέτες της ΕΕ οι οποίοι συμφώνησαν χρηματοοικονομική στήριξη09:40Αγία Παρασκευή: 13χρονες επιτέθηκαν σε 12χρονη μέσα στο σχολείο - Μία σύλληψη09:26Μητσοτάκης για αγροτικές κινητοποιήσεις: Ναι στον διάλογο, όχι στην αχρείαστη ταλαιπωρία της κοινωνίας09:12Υπό την επήρεια αλκοόλ οδηγούσε ο Διαμαντής Καραναστάσης - Του αφαιρέθηκε το δίπλωμα08:58Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: Νεκρός 19χρονος μετά από πτώση από μπαλκόνι08:44Μητσοτάκης για Ουκρανικό: Ενδεδειγμένη λύση το δάνειο από το περιθώριο του ευρωπαϊκού προϋπολογισμού08:30Νέα Φιλαδέλφεια: Συνελήφθη 48χρονος που έκλεβε... ελαιόλαδο και μέλι από πολυκατοικίες08:16Επιχείρηση διάσωσης νότια της Γαύδου: Διασώθηκαν περισσότεροι από 600 παράτυποι μετανάστες08:02Τραγωδία στη Νέα Φιλαδέλφεια: Νεκρός 27χρονος οδηγός μηχανής σε τροχαίο δυστύχημα07:48
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο