LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 30 Αυγούστου 2021 23:48

Παιδιά γλίτωσαν από τους Ταλιμπάν και δηλητηριάστηκαν από μανιτάρια

Ευρωπαίος Δήμαρχος κάνει έκκληση για δωρεά οργάνων, ώστε να σωθούν τα παιδιά που υποδέχθηκε και φιλοξενεί στην πόλη του εδώ και μερικές ημέρες.


 


 

μανιτάρια

Ο δήμαρχος μιας πολωνικής πόλης έκανε έκκληση σήμερα στους δωρητές οργάνων, ζητώντας να βρεθεί νέο ήπαρ για δύο μικρά αγόρια που απεγκλωβίστηκαν από το Αφγανιστάν αλλά έπαθαν πολύ σοβαρή δηλητηρίαση όταν κατανάλωσαν μανιτάρια στο κέντρο υποδοχής προσφύγων όπου διαμένουν, κοντά στη Βαρσοβία.

«Συγκλονιστήκαμε όλοι όταν μάθαμε για τη δηλητηρίαση από μανιτάρια», έγραψε στο Facebook ο Αρτούρ Τουσίνσκι, ο δήμαρχος της Πόντκοβα Λέσνα, όπου βρίσκεται το κέντρο αυτό.

Ο Τουσίνσκι είπε ότι τα παιδιά, τα οποία νοσηλεύονται προς το παρόν σε νοσοκομείο της Βαρσοβίας, θα χρειαστούν μεταμόσχευση ήπατος και έκανε έκκληση να βρεθούν δωρητές. Διέψευσε επίσης τις πληροφορίες ότι τα αγόρια έφαγαν άγρια μανιτάρια επειδή πεινούσαν. «Στο κέντρο μοιράζονται γεύματα τρεις φορές την ημέρα», διαβεβαίωσε.

Μετά την άφιξη των Αφγανών στο κέντρο υποδοχής προσφύγων ο δήμαρχος οργάνωσε μια εκστρατεία συλλογής ειδών πρώτης ανάγκης και άλλων αντικειμένων ειδικά για τα παιδιά.

Σύμφωνα με τον ενημερωτικό ιστότοπο OKO.press, ο πατέρας των παιδιών, που ήταν λογιστής, εργάστηκε για πολλά χρόνια για τον βρετανικό στρατό. Η 12μελής οικογένειά του απομακρύνθηκε από το Αφγανιστάν από τον πολωνικό στρατό, κατόπιν αιτήματος της Βρετανίας. Η οικογένεια έφτασε στη Βαρσοβία την περασμένη Δευτέρα.

Τα δύο αγόρια είναι ηλικίας 6 και 8 ετών. Η 17χρονη αδελφή τους δηλητηριάστηκε επίσης, αλλά η κατάστασή της βελτιώνεται.

«Οι εργαζόμενοι στα κέντρα φιλοξενίας αλλοδαπών θα ενημερώσουν τους Αφγανούς πολίτες να μην καταναλώνουν προϊόντα άγνωστης προέλευσης», ανακοίνωσε ο Γιάκουμπ Ντούτζιακ, ο εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Αλλοδαπών που διαχειρίζεται αυτά τα κέντρα.

Συνολικά πέντε άτομα ζήτησαν ιατρική βοήθεια γιατί είχαν ενοχλήσεις στο στομάχι, όμως αρχικά δεν είπαν ότι είχαν φάει μανιτάρια.

Η Πολωνία ολοκλήρωσε την επιχείρηση απεγκλωβισμού από το Αφγανιστάν την περασμένη εβδομάδα, αφού απομάκρυνε περισσότερους από 1.300 ανθρώπους από την Καμπούλ. Οι περισσότεροι από αυτούς θα παραμείνουν στην Πολωνία αφού ολοκληρωθεί το διάστημα υποχρεωτικής καραντίνας. Κάποιοι άλλοι απομακρύνθηκαν με τη βοήθεια του πολωνικού στρατού κατόπιν αιτήματος άλλων χωρών ή διεθνών οργανισμών.

Ειδήσεις σήμερα:

Τρεις ιερείς συλλειτούργησαν στην κηδεία της μητέρας τους! (εικόνες)

Αφγανιστάν: Νεκρή η πεζοναύτης που είχε αγκαλιά το ξυπόλυτο παιδί

Κορονοϊός - ΕΕ: “Μπλόκο” σε ανεμβολίαστους ταξιδιώτες 

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΤέμπη - Μητσοτάκης: Η αμφισβήτηση των θεσμών οδηγεί σε “κοινωνική ζούγκλα”Σήμερα 13:04 | Ειδήσεις

Το μήνυμα του Πρωθυπουργού προς πολλούς αποδέκτες, με αφορμή την τραγωδία στα Τέμπη, για τους κινδύνους που κρύβει η αμφισβήτηση των θεσμών. Έντονες αντιδράσεις από την αντιπολίτευση

Κακοκαιρία: Νέο έκτακτο δελτίο ΕΜΥ για ισχυρές καταιγίδες την ΚυριακήΣήμερα 12:13 | Ειδήσεις

Τι αναφέρουν τα νεότερα προγνωστικά δεδομένα για τις περιοχές, όπου θα εκδηλωθούν οι δυνατές βροχές και καταιγίδες. Πότε θα μειωθεί η ένταση τους.

Μηνιγγίτιδα - Μαστοράκου: Το αποτέλεσμα των εξετάσεων της 54χρονης θα δείξει αν είναι νέο στέλεχοςΣήμερα 19:18 | Ειδήσεις

Συναγερμός έχει σημάνει μετά το νέο κρούσμα μηνιγγίτιδας στον Πύργο, που είχε ως αποτέλεσμα τον τραγικό θάνατο μιας 54χρονης γυναίκας. Τι είπε η  αντιπεριφερειάρχης δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στον ΑΝΤ1.

Τροχαίο στην Φυλή: Πως σκοτώθηκε ο 15χρονος - Πως σώθηκε η κοπέλα που ακρωτηριάστηκεΣήμερα 11:48 | Ειδήσεις

Ανατριχίλα προκαλούν οι λεπτομέρειες από την τραγωδία με τον 15χρονο που πέθανε ακαριαία στο πίσω κάθισμα. Πως κρατήθηκε στην ζωή το κορίτσι που έχασε το πόδι του. Μάχη για την ζωή του δίνει άλλος ένας από τους τραυματίες.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Σύμη: Τα μηνύματα του ανήλικου ζευγαριού και τα αναπάντητα ερωτήματα (βίντεο)19:52Μηνιγγίτιδα - Μαστοράκου: Το αποτέλεσμα των εξετάσεων της 54χρονης θα δείξει αν είναι νέο στέλεχος19:39Βόλος: Αυτοκίνητο “κόλλησε” σε …βομβαρδισμένο δρόμο εξαιτίας της Google (βίντεο)19:25Πανσερραϊκός - Ολυμπιακός: Εύκολη νίκη για τους “ερυθρόλευκους” και επιστροφή στην κορυφή19:12Παναθηναϊκός - Βόλος: Επιστροφή στις νίκες για το “τριφύλλι”18:59Μεταναστευτικό: Δεκάδες άνθρωποι διασώθηκαν στη Γαύδο18:45Κορονοϊός: Σημεία για rapid test δωρεάν την Δευτέρα18:32Ουκρανία: Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι χωρίς θέρμανση μετά από ρωσικό πλήγμα σε θερμοηλεκτρικό σταθμό 18:18Φυλακές υψίστης ασφαλείας: Κρατούμενοι “ξεσηκώθηκαν” για τις τηγανητές πατάτες!18:05Νετανιάχου: Το Ισραήλ θα ανοίξει τις πύλες της Κόλασης αν δεν απελευθερωθούν όλοι οι όμηροι17:51Τεχνητή νοημοσύνη: Ο Μασκ ανακοίνωσε τα αποκαλυπτήρια του Grok 317:38Πύργος: Η “κεραυνοβόλος μηνιγγίτιδα” και η τραγική κατάληξη της γυναίκας17:23Αχαρνές: Ανήλικοι απειλούσαν και λήστευαν οδηγούς και πεζούς17:10Λεβαδειακός - Άρης: Θρίαμβος των Βοιώτων επί των “κιτρίνων”16:56Κύπελλο μπάσκετ γυναικών: Ο Ολυμπιακός κατέκτησε το τρόπαιο (εικόνες)16:42To Harry Truman στη Σούδα για έκτακτες επισκευές μετά τη σύγκρουση με πλοίο τουρκικών συμφερόντων16:29Παναθηναϊκός – Βόλος: Επεισόδια μεταξύ οπαδών των “πρασίνων”16:15Οι 4 ειδήσεις της ημέρας (βίντεο)16:02Καιρός: Βροχές, χιόνια και πτώση θερμοκρασίας την Δευτέρα15:48Οδηγός πιάστηκε μεθυσμένη 2 φορές το ίδιο βράδυ!15:34
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο