LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /Τεχνολογία - ΕπιστήμηΔημοσίευση: 30 Αυγούστου 2021 19:52 | Ανανέωση: 30 Αυγούστου 2021 20:01

Μόσιαλος: πολλοί εμβολιασμοί ή επώδυνο εξάμηνο για πολλούς;

Τι λέει για το αυξημένο ποσοστό πληθυσμού που πρέπει να εμβολιαστεί για να χτιστεί το "τείχος ανοσίας". Τι λέει για τους υγειονομικούς που θα βγουν σε αναστολή.

Ειδήσεις - Μόσιαλος

«Αν δεν έχουμε τουλάχιστον το 85% του πληθυσμού της χώρας εμβολιασμένο, με την παραλλαγή Δέλτα, δεν θα έχουμε τείχος ανοσίας, δεν ξέρω πως προκύπτει η εκτίμηση της Κυβέρνησης ότι με ακόμη 1 εκατομμύριο εμβολιασμούς θα έχουμε φτάσει σε τέτοιο επίπεδο. Αυτό ίσχυε και προφανώς έτσι υπάρχει η εκτίμηση του Υπουργείου Υγείας, με την παραλλαγή Άλφα, τώρα με την Δέλτα, έχουν αλλάξει τα δεδομένα», είπε ο Ηλίας Μόσιαλος στον ΑΝΤ1.

Όπως ανέφερε ο κ. Μόσιαλος, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων και την Ρίτσα Μπιζόγλη, «ή θα πειστούν πολύ περισσότεροι συμπολίτες μας να εμβολιαστούν ή θα έχουμε ένα επώδυνο εξάμηνο, κυρίως για τους ανεμβολίαστους».

«Τώρα η μεταδοτικότητα στα παιδιά είναι ίδια με των ενηλίκων. Όμως, όταν αρχίσουν τα σχολεία, καθώς τα παιδιά μπορεί να έρθουν σε επαφή με 50 ή περισσότερους ανθρώπους, ενώ ένας εργαζόμενους έρχεται σε επαφή πολύ λιγότερους, η μεταδοτικότητα θα είναι πολύ μεγαλύτερη, λόγω και της μετάλλαξης Δέλτα», σημείωσε ο Καθηγητής Πολιτικής της Υγείας στο LSE, καλώντας τους γονείς να προχωρήσουν σε εμβολιασμό και των παιδιών ηλικίας 12 – 17 ετών, καθησυχάζοντας τους παράλληλα για την τυχόν εμφάνιση παρενεργειών ή την νόσηση των παιδιών.

Κληθείς να σχολιάζει το γεγονός ότι χιλιάδες υγειονομικοί αρνούνται τον εμβολιασμό και πρόκειται να τεθούν σε αναστολή σύμβασης από την 1η Σεπτεμβρίου, ο κ. Μόσιαλος είπε ότι ο μεγάλος αριθμός του προκαλεί εντύπωση και σημειώνοντας ότι «αυτό αντικατοπριζει πολλά θέματα που υπάρχουν και με την εκπαίδευση αυτών των ανθρώπων στην χώρα μας. Πρέπει να δούμε πως αναδιαρθρώνεται η ιατρική εκπαίδευση, δεδομένου και ότι όπως προκύπτει από πρόσφατες έρευνες, οι περισσότεροι πολίτες αναφέρουν ότι τις πληροφορίες για τον εμβολιασμό τις αντλούν κυρίως από τους υγειονομικούς».


Ειδήσεις σήμερα:

Κορονοϊός: Ο “χάρτης” με τα κρούσματα της Δευτέρας

Δικηγόρος Σεμέδο στον ΑΝΤ1: την βίασε και του έστειλε μήνυμα να βγουν ξανά το επόμενο βράδυ;

Αγριογούρουνα: Το Δασαρχείο Πεντέλης αναστέλλει τη δίωξη

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης: Οι αποφάσεις για το Μάτι δεν είναι τελεσίδικεςΧθες 18:43 | Ειδήσεις

Ποιος είναι ο στόχος που έχει η κυβέρνηση για τις καθυστερήσεις στην απονομή δικαιοσύνης. Τι είπε ο Πρωθυπουργός για την φονική πυρκαγιά στο Μάτι.

Πρόγραμμα σταθερότητας: Ανάπτυξη στο 2,5% και πρωτογενές πλεόνασμα 2,1% το 2024Χθες 17:34 | Ειδήσεις

Τι περιλαμβάνει για χρέος, πληθωρισμό, ανεργία, επενδύσεις και συντάξεις

Εκρήξεις σε Πειραιά - Καλλιθέα: Οι συλλήψεις και αυτοί που “κρύβονται” από πίσω (βίντεο ντοκουμέντο)Χθες 19:47 | Ειδήσεις

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τέσσερις δράστες και τους κατηγορούν ως δράστες των βομβιστικών επιθέσεων. Πώς σχετίζονται οι δύο εκρήξεις.

Μαρούσι: Συλλήψεις για τη φονική συμπλοκήΧθες 16:27 | Ειδήσεις

Στην σύλληψη τριών ατόμων προχώρησαν οι Αρχές για την φονική συμπλοκή έξω από νυχτερινό μαγαζί στη Λεωφόρο Κηφισίας.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Κέβιν Σπέισι: Ντοκιμαντέρ για την άνοδο και την πτώση του ηθοποιού23:59Ολυμπιακός: Ηττημένος από τη Barcelona “στην κόψη του ξυραφιού” (εικόνες)23:55“Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ” πίσω από τις κάμερες (εικόνες)23:50ΗΠΑ - Κολούμπια: Τιμωρεί φοιτητές που διαμαρτύρονται υπέρ της Γάζας23:40Ευρωεκλογές 2024: “Να μην αποφασίσουν άλλοι για σένα” (βίντεο)23:32“Έρωτας φυγάς”: κίνδυνοι και συναντήσεις στο επεισόδιο της Μεγάλης Τετάρτης (εικόνες)23:25Κέντρο Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας ΥΓΕΙΑ: Με σύμμαχο την επιστήμη και την εμπειρία23:16Μεγάλη Εβδομάδα στον ΑΝΤ1 με μεγάλες θρησκευτικές παραγωγές 23:07Euroleague – Παναθηναϊκός: Τον “προσπέρασε” η Μακάμπι Τελ-Αβίβ (εικόνες)22:55Φαράγγι Σαμαριάς: Πότε ανοίγει για τους επισκέπτες22:41“Ψυχοκόρες”: Sneak Preview από το επεισόδιο της Μεγάλης Τετάρτης (βίντεο)22:30Αττική: Εξιχνιάστηκαν κι άλλα χτυπήματα από την “άγουρη συμμορία”22:23Μητρόπολη Νέας Ιωνίας: Προσέφερε και φέτος “Δέματα αγάπης” (εικόνες)22:10Ευρωεκλογές - Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Οι έδρες, οι επιτροπές και το νομοθετικό έργο21:56Θεσσαλονίκη – Καταγγελία μητέρας: Νηπιαγωγός… κούρεψε το παιδί μου21:44Πάτρα – Ναρκωτικά σε σχολείο: Προφυλακίστηκαν τρεις κατηγορούμενοι21:40ΙΝΕΜΥ - ΕΣΕΕ: Αυξημένο το κόστος του πασχαλινού τραπεζιού21:30Πάσχα στο ΑΝΤ1+ μαζί με όλη την οικογένεια21:20Τένις - Μαδρίτη: Πρόωρος αποκλεισμός για Στέφανο και Πέτρο Τσιτσιπά 21:11Παράταση για την εξόφληση των φορολογικών υποχρεώσεων που έληγαν σήμερα 20:57
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο