LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 29 Αυγούστου 2021 14:00 | Ανανέωση: 29 Αυγούστου 2021 14:16

Βραζιλία - Αμοιρίδης: βαριά καταδίκη στη γυναίκα του Έλληνα πρέσβη για τη δολοφονία του

Αποδείχθηκε ένοχη για το σχεδιασμό της δολοφονίας του άντρα της, από τον 29χρονο εραστή της. Για «κτηνώδες» έγκλημα έκανε λόγο ο δικαστής.

Κυριάκος Αμοιρίδης - Έλληνας Πρέσβης - Βραζιλία - έγκλημα - σύζυγος

Σε 31 χρόνια κάθειρξη καταδικάστηκε η Βραζιλιάνα σύζυγος του Έλληνα πρέσβη στη Βραζιλία Κυριάκου Αμοιρίδη για τη δολοφονία του στα τέλη Δεκεμβρίου του 2016, όπως μετέδωσε το BBC.

Το πτώμα του Έλληνα πρέσβη είχε βρεθεί μέσα στο πορτμπαγκάζ του απανθρακωμένου αυτοκινήτου του στο Ρίο ντε Τζανέιρο.

Η σύζυγός του, η Φρανσουάζ ντε Σούζα Ολιβέιρα, διατηρούσε σχέση με τον αστυνομικό Σέρτζιο Γκόμες, ο οποίος είχε ομολογήσει ότι σκότωσε τον Έλληνα διπλωμάτη καθοδηγούμενος από εκείνη και σήμερα βρίσκεται στη φυλακή, όπου εκτίει ποινή κάθειρξης 22 ετών.

Στο τέλος της δίκης, που διήρκεσε τρεις ημέρες, ο δικαστής χαρακτήρισε το έγκλημα "κτηνώδες".

Ένας άλλος άνδρας, συγγενής του Γκόμες, ο Εντουάρντο Μορέιρα Τεντέσκι ντε Μέλο, κρίθηκε αθώος, αλλά έχει ήδη εκτίσει ένα χρόνο στη φυλακή επειδή βοήθησε στην απόκρυψη του πτώματος του Έλληνα πρέσβη.

Ο 59χρονος Αμοιρίδης είχε διατελέσει πρόξενος της Ελλάδας στο Ρίο ντε Τζανέιρο, από το 2001 ως το 2004, και είχε επιστρέψει στη Βραζιλία ως πρέσβης τη χρονιά που δολοφονήθηκε.

Είχε παντρευτεί την Φρανσουάζ το 2004 με την οποία είχε αποκτήσει μια κόρη που ήταν δέκα ετών όταν εκείνος δολοφονήθηκε.

Η 40χρονη τότε σύζυγος του διπλωμάτη και ο 29χρονος εραστής της είχαν συλληφθεί από την αρχή καθώς είχαν κριθεί βασικοί ύποπτοι για το φόνο του πρέσβη.

Ειδήσεις σήμερα:

Βραζιλία - Αμοιρίδης: βαριά καταδίκη στη γυναίκα του Έλληνα πρέσβη για τη δολοφονία του

Κορονοϊός - Παγώνη: Πάρα πολλοί οι θάνατοι για την εποχή - Ανησυχία για τις ΜΕΘ

Αφγανή γέννησε στο αεροπλάνο προς Βρετανία (βίντεο) 

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης: Επιστολική ψήφος, ρεκόρ νέων θέσεων εργασίας και αύξηση εισοδημάτων στην εβδομαδιαία ανασκόπησηΣήμερα 10:17 | Ειδήσεις

Τι έγραψε ο Πρωθυπουργός στην εβδομαδιαία ανάρτησή του για την επιστολική ψήφο, την αύξηση των θέσεων εργασίας, την αύξηση εισοδημάτων και το πρόγραμμα ΄΄σπίτι μου΄΄ μεταξύ άλλων.

Σκέρτσος: Η ακρίβεια είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα της κοινωνίαςΣήμερα 08:41 | Ειδήσεις

Ο Υπουργός Επικρατείας, χαρακτήρισε το Δημογραφικό, ως «βόμβα στα θεμέλια της ελληνικής κοινωνίας, αλλά και γενικότερα του δυτικού κόσμου».

Euroleague – Βερολίνο: Σοβαρά επεισόδια μεταξύ Ελλήνων οπαδώνΣήμερα 06:19 | Ειδήσεις

Τα γερμανικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι σοβαρά επεισόδια ξέσπασαν σε σταθμό του μετρό, μεταξύ οπαδών του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού. Σε κρίσιμη κατάσταση ένα άτομο.

Γαλάτσι: Μολότοφ σε μηχανήματα στο σταθμό του μετρόΣήμερα 06:31 | Ειδήσεις

Δυο άτομα ακινητοποίησαν τον φύλακα, σπάσανε τα παράθυρα σε σκαπικά μηχανήματα και πέταξαν από μία μολότοφ στο καθένα, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει φωτιά.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Πάρνηθα: Μαχαίρωσαν εθελοντές που καθάριζαν την περιοχή 12:41Ανδρουλάκης: Μπορούμε και αξίζουμε περισσότερα και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη12:27Επιστροφή φόρου και ΦΠΑ: Πώς ελέγχονται επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα 12:14Ινδία: Αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών από τη φωτιά στον παιχνιδότοπο12:00Ηράκλειο: Πιάστηκε χωρίς δίπλωμα και αποκαλύφθηκε πως είχε διαπράξει δολοφονία 11:47Κύπελλο Ελλάδας – Φραπάρ: Τα γαλλικά ΜΜΕ για την επίθεση στην διαιτητή11:33Σαντορίνη: Έκτακτα μέτρα για αποφυγή νέων κατολισθήσεων11:20“Ερευνώ – Καινοτομώ”: Πρόγραμμα χρηματοδότησης επιχειρήσεων 11:06Άρης: Φωτιά στα γραφεία της ομάδας στο “Βικελίδης” (βίντεο) 10:53Γεραπετρίτης για τη Συμφωνία των Πρεσπών: Είναι επιζήμια, αλλά θα την τηρήσουμε10:39Μητσοτάκης: Επιστολική ψήφος, ρεκόρ νέων θέσεων εργασίας και αύξηση εισοδημάτων στην εβδομαδιαία ανασκόπηση 10:26Καλαμπάκα: Κτηνοτρόφος πέθανε όταν καταπλακώθηκε από την “γουρούνα” του10:12Νεκρά βρέφη από φωτιά σε νοσοκομείο παίδων (βίντεο)09:59NBA: Μια “ανάσα” από τον τελικό οι Σέλτικς09:45New York Times: Οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στον τουρισμό με αναφορές στην Ελλάδα 09:32Μπάιντεν: Δεν θα πάνε Αμερικανοί στρατιώτες στην Ουκρανία09:18Ρίτσαρντ Σέρμαν: “Έφυγε” από τη ζωή ο πολυβραβευμένος συνθέτης και στιχουργός09:05Σκέρτσος: Η ακρίβεια είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα της κοινωνίας08:51Επιστολική ψήφος: Πότε λήγει η προθεσμία αποστολής του ψηφοδελτίου 08:38Παπούα Νέα Γουϊνέα: Η φονική κατολίσθηση έπληξε χιλιάδες κατοίκους (εικόνες)08:24
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο