LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 28 Αυγούστου 2021 13:57

Βάσεις 2021 – ΚΙΝΑΛ: Το υπουργείο Παιδείας να άρει τις αδικίες στο σύστημα εισαγωγής

Το Κίνημα Αλλαγής επικρίνει την κυβέρνηση και κάνει λόγο για αδιέξοδο του συστήματος πρόσβασης στα πανεπιστήμια.

Βάσεις εισαγωγής - Πανελλαδικές Εξετάσεις - Πανελλήνιες Εξετάσεις
«Τα τελικά αποτελέσματα των πανελλαδικών εξετάσεων κατέδειξαν το αδιέξοδο του συστήματος πρόσβασης από την πρώτη του εφαρμογή. Πολλοί υποψήφιοι, που έγραψαν καλά ή σχετικά καλά, βρίσκονται εκτός πανεπιστημιακής εκπαίδευσης, ενώ παράλληλα παραμένουν πολλές κενές θέσεις» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Τμήμα Παιδείας του Κινήματος Αλλαγής και σημειώνει ότι «η πολιτική της κυβέρνησης αποτυπώνει την ταξική της θεώρηση, την στρατηγική ενός κοινωνικού μετασχηματισμού με την συνειδητή επιλογή της για υποχώρηση της κατάκτησης της δημοκρατικοποίησης της γνώσης, που αποτέλεσε εμβληματικό σημείο αναφοράς των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ».

Επικρίνει την κυβέρνηση ότι σε μια δυσχερή για την κοινωνία περίοδο της πανδημίας, νομοθέτησε «ένα σύστημα πρόσβασης, το οποίο οδηγεί σε βίαιη αύξηση του αριθμού των υποψηφίων, που αποκλείονται από την προοπτική του πανεπιστημίου». «Η εφαρμογή της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής (Ε.Β.Ε.) σε μια τόσο δύσκολη χρονιά δυσχέρανε πολύ τους υποψηφίους, που βίωσαν την εμπειρία της προετοιμασίας αλλά και της εξέτασης σε πρωτόγνωρες συνθήκες. Η προχειρότητα της ρύθμισης αποτυπώνεται στο γεγονός ότι πανεπιστημιακά τμήματα μένουν χωρίς πρωτοετείς φοιτητές. Την ίδια στιγμή τα Κολέγια μπορούν να δέχονται κάθε υποψήφιο, χωρίς Ε.Β.Ε., χωρίς επιστημονική εποπτεία από την πολιτεία, με μόνο "προσόν" τα υψηλά δίδακτρα και με επιβράβευση την επαγγελματική ισοτιμία των διπλωμάτων τους με τα πανεπιστημιακά πτυχία» προσθέτει και τονίζει πως το ελάχιστο που οφείλει να κάνει η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας για τη φετινή χρονιά είναι να άρει τις αδικίες που έχουν προκληθεί στους υποψήφιους.

Παράλληλα, το Τμήμα Παιδείας του Κινήματος Αλλαγής υποστηρίζει πως «ο εξορθολογισμός του Πανεπιστημιακού Χάρτη πρέπει να προτεραιοποιηθεί ως βασική δημόσια πολιτική». «Η Πολιτεία μέσα ενός οργανωμένου σχεδίου -με επιστημονική επάρκεια και κοινωνική συνεννόηση- να εκπονήσει μια στρατηγική τόσο για τον τρόπο εισαγωγής όσο κυρίως για το πώς θα συνδέσουμε τα Πανεπιστήμια μας με τις ανάγκες του αύριο ώστε η έρευνα, η καινοτομία αλλά και ο πολιτισμός να αποτελέσουν τον οδικό χάρτη για το μέλλον» σημειώνει. Δηλώνει πως «μια προοδευτική μεταρρύθμιση στην εκπαίδευση πρέπει να συνδεθεί με την εφαρμογή του "Εθνικού Απολυτηρίου" στο Λύκειο με την ολοκλήρωση ενός κύκλου ουσιαστικής εκπαίδευσης, για την οριστική λύση του προβλήματος πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση» προσθέτει την ανάγκη για α) προτεραιότητα για την ανάπτυξη της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης ως κύρια επαγγελματική διαδρομή και δημιουργία σοβαρών δομών της στο επίπεδο 5 του Εθνικού Πλαισίου Προσόντων, β) ολόπλευρη στήριξη της Ειδικής Αγωγής και γ) επανασύσταση του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας.

Η Ελληνική Λύση σε ανακοίνωση της εξαπολύει επίθεση στην Νίκη Κεραμέως. Συγκεκριμένα, αναφέρει ότι "η υπουργός παιδείας κυρία Κεραμέως, δήλωσε «πανηγυρικά» ότι πλέον τα ελληνόπουλα δεν θα «εγκλωβίζονται» στα δημόσια πανεπιστήμια. Την ίδια στιγμή επιχειρηματίες της ιδιωτικής εκπαίδευσης πανηγυρίζουν διότι δεκάδες χιλιάδες μαθητές «εγκλωβίζονται» στα κολέγια. Έρχεται η στιγμή που θα «πανηγυρίσει» και ο ελληνικός λαός μια και καλή, όταν «απεγκλωβιστεί» από αυτή την ανάλγητη κυβέρνηση".

Ειδήσεις σήμερα: 

“Alexander The Great”: Εντυπωσιακή άσκηση ειδικών δυνάμεων Ελλάδας - ΗΠΑ (εικόνες)

Θεσσαλονίκη: Ξύλο μεταξύ νεαρών σε πάρκο

Δολοφονία στα Γλυκά Νερά: Νέα στοιχεία για πιθανό συνεργό του πιλότου

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
ΤΑΞΙ: Τραβάνε… χειρόφρενο για 48 ώρες06:42Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 2 Δεκεμβρίου06:28Τι καιρό θα κάνει την Τρίτη06:14Μητσοτάκης – Οξφόρδη: Σήμερα η Ελλάδα τρέχει με ρυθμούς ανάπτυξης σημαντικά υψηλότερους από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο23:59Παρέλαβε το βραβείο "European Golden Boy Web 2025" o Χρήστος Μουζακίτης (βίντεο)23:44ΗΠΑ: "Πολύ αισιόδοξη" η κυβέρνηση για την επίτευξη ειρηνευτικής συμφωνίας στην Ουκρανία23:30Περού: Τουλάχιστον 12 νεκροί και 30 αγνοούμενοι έπειτα από κατολίσθηση23:16Μητσοτάκης για την εκτόξευση δορυφόρων: "Εδώ κάτι αλλάζει"23:02Πόλεμος στην Ουκρανία: Στον πλήρη έλεγχο της Μόσχας Ποκρόφσκ και Βοβτσάνσκ - Δεν επιβεβαιώνει το Κίεβο22:52Χαλκιδική: 79χρονος καταπλακώθηκε από κορμό δέντρου στην προσπάθεια του να κόψει ξύλα22:42Χονγκ Κονγκ: Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών από την πυρκαγιά στο συγκρότημα κατοικιών22:32"Αποκαλύψεις": Με πρωτιά στο σύνολο κοινού έκλεισε και ο Νοέμβριος για την εκπομπή του Πέτρου Κουσουλού22:22Θεσσαλονίκη: Κακουργηματική δίωξη στον οδηγό ταξί για το θανατηφόρο τροχαίο με τον 35χρονο δικυκλιστή22:12Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ - Δένδιας: Θα συζητήσουμε το ζήτημα της αμυντικής ετοιμότητας της Ευρώπης22:02Λαμία - "Αποκαλύψεις": Σύντροφος 56χρονου επιχειρηματία καταγγέλλει ιατρικό λάθος για τον θάνατό του21:34Λευκορωσία: Κατερίφθη drone - Κατηγορεί την Λιθουανία για προκλητική συμπεριφορά 21:22ANT1 Sports: Ζωντανά από ANT1+ την ερχόμενη Κυριακή το τελευταίο Grand Prix της χρονιάς για την F121:12Άρης: Μειώνονται τα προβλήματα ενόψει του ντέρμπι Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ21:02Λάρισα: Παραμένουν στα μπλόκα οι αγρότες - Από αύριο αναμένονται νέες αφίξεις 20:52Τροχαίο στην Αρτέμιδα: Ο 29χρονος κοιτούσε αν έπαθε ζημιά το αμάξι, λέει αυτόπτης μάρτυρας στον ΑΝΤ120:42
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο