LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 26 Αυγούστου 2021 19:53 | Ανανέωση: 26 Αυγούστου 2021 20:09

Αφγανιστάν: Πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση στο αεροδρόμιο της Καμπούλ (βίντεο)

Το “Ισλαμικό Κράτος” ανέλαβε την ευθύνη για το μακελειό. Φόβοι για νέες επιθέσεις.

ΔΕΛΤΙΟ ΑΝΤ1 - ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ - ΕΚΡΗΞΗ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΤΗΣ ΚΑΜΠΟΥΛ

Περισσότεροι από 60 είναι οι νεκροί και άλλοι 150 οι τραυματίες από την τρομοκρατική επίθεση στο αεροδρόμιο της Καμπούλ. Μεταξύ των θυμάτων είναι γυναίκες και παιδιά.

Δύο μεγάλες εκρήξεις στο αεροδρόμιο και έξω από ξενοδοχείο, που προκλήθηκαν από βομβιστές αυτοκτονίας, σκόρπισαν τον τρόμο και τον θάνατο στην αφγανική πρωτεύουσα.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα διεθνή ΜΜΕ, η τζιχαντιστική οργάνωση “Ισλαμικό Κράτος” ανέλαβε την ευθύνη για τις εκρήξεις στο αεροδρόμιο της Καμπούλ.

Ελληνικές διπλωματικές πηγές αναφέρουν πως δεν υπάρχουν Έλληνες μεταξύ των θυμάτων, ούτε Αφγανοί πολίτες ελληνικού ενδιαφέροντος.

«Η Ελλάδα καταδικάζει την απεχθή επίθεση στο αεροδρόμιο της Καμπούλ, με θύματα Αφγανούς πολίτες, συμπεριλαμβανομένων γυναικών και παιδιών, καθώς και μέλη των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων», αναφέρει το Υπουργείο Εξωτερικών με ανάρτησή του στο twitter. «Εκφράζουμε θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και ευχές για ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες».

Νωρίτερα ένα ιταλικό στρατιωτικό αεροπλάνο τύπου C-130, που απογειωνόταν από το αεροδρόμιο, δέχθηκε βροχή από σφαίρες. O πιλότος του προχώρησε σε ελιγμούς για να αποφύγει τα πυρά, τα οποία δεν πέτυχαν το αεροσκάφος, ενώ σώοι είναι οι σχεδόν 100 Αφγανοί που επέβαιναν σε αυτό.

Το λουτρό αίματος σημειώθηκε στον απόηχο της προειδοποίησης του Βρετανού Υπουργού Ενόπλων Δυνάμεων, πως επίκειται τρομοκρατική επίθεση αυτοκτονίας στο αεροδρόμιο της Καμπούλ.

Εν τω μεταξύ, δεν υπάρχει καμία ένδειξη από τον Λευκό Οίκο ότι ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν σκοπεύει να μεταθέσει την ημερομηνία αποχώρησης των αμερικανικών δυνάμεων από το Αφγανιστάν (31η Αυγούστου) ως αποτέλεσμα των επιθέσεων.

Ειδήσεις σήμερα:

Έγκλημα στην Κρήτη: Προφυλακιστέος ο 27χρονος Ρουμάνος (βίντεο)

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Καιρός: Τοπικές βροχές και καταιγίδες το Σάββατο06:11Ο Τζάστιν και η Χέιλι Μπίμπερ θα γίνουν γονείς23:59Κιλιάν Μπαμπέ – Παρί Σεν Ζερμέν: Το διαζύγιο και το “αντίο” του (βίντεο)23:48Κηφισίας: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις έως το τέλος Ιουνίου23:37Νέα Ιωνία: Σύλληψη νεαρού με εκατοντάδες κροτίδες (εικόνες)23:25Ηλιακή καταιγίδα που μπορεί να βλάψει τα δίκτυα πλησιάζει τη Γη 23:11Μεσανατολικό: Το κράτος της Παλαιστίνης αναγνωρίζουν ευρωπαϊκές χώρες22:58Παναθηναϊκός – Προμηθέας Πάτρας: Με κεκτημένη ταχύτητα… το “τριφύλι”22:46Σακελλαροπούλου: Η υποδοχή και η διάκριση στο Πατριαρχείο Αλεξάνδρειας22:32Τροχαίο δυστύχημα στην Καλαμάτα22:19Μαφιόζικη δολοφονία στον Βύρωνα: Ποιο ήταν το θύμα (βίντεο)22:06“Ψυχοκόρες”: Συγκλονιστικά τα νέα επεισόδια στον ΑΝΤ1 (εικόνες)21:55Επίμονη ζάλη: Όταν νιώθετε πως χάνετε την ισορροπία σας21:42Ξάνθη: Νεκρός άνδρας από φωτιά στο σπίτι του21:28Fire Rainbow: Το σπάνιο φαινόμενο που εμφανίστηκε στον ουρανό 21:15Diamond League: Ο Τεντόγλου δεύτερος στην Ντόχα21:01Ολυμπιακός –Αναστόπουλος: Έτσι θα κερδίσουμε την Φιορεντίνα στον τελικό20:48Κέιτ Μίντλετον: Η σπάνια δήλωση του πρίγκιπα Γουίλιαμ για την κατάσταση της υγείας της20:34Ουκρανία: Αναμένει τα πρώτα F-16 μέσα στο καλοκαίρι20:21ΟΗΕ: Συμβολική αναγνώριση της Παλαιστίνης ως μέλος 20:07
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο