LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 25 Αυγούστου 2021 10:03

Κορονοϊός – Παπαθανάσης: Δεν υπάρχει θέμα για click away στην αγορά

Το μήνυμα είναι ένα: «εμβολιαστείτε και σωθείτε», τόνισε ο κ. Παπαθανάσης. Τι είπε για το εμπόριο και την εστίαση.

Νίκος Παπαθανάσης - Καλοκαίρι Μαζί
Θετικά είναι τα στοιχεία στην αγορά για το λιανικό εμπόριο και την εστίαση, όπως είπε στην εκπομπή του ΑΝΤ1, «Καλοκαίρι Μαζί» με τον αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκο Παπαθανάση.

Αναφερόμενος στα μέτρα που ανακοινώθηκαν, με τους περιορισμούς για τους ανεμβολίαστους, ο κ. Παπαθανάσης είπε ότι αυτά έχουν στόχο να προστατεύσουν τους πολίτες, αλλά και για να αποτραπούν νέα lockdown.

Μιλώντας για το εμπόριο, είπε ότι δεν άλλαξε κάτι, δουλεύει όπως δούλευε και τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει δώσει 40 δις στην πραγματική οικονομία. «Παρακολουθούμε προσεκτικά την εξέλιξη του τζίρου, όταν είχαμε μεγάλη πτώση δόθηκε στήριξη από την πολιτεία. αν χρειαστεί θα υπάρξει και άλλη στήριξη», σημείωσε ο κ. Παπαθανάσης, ξεκαθαρίζοντας ότι «οι περισσότεροι επαγγελματίες έχουν λάβει τα χρήματα».

Σχετικά με τα μέτρα στην εστίαση, όπου από 13 Σεπτεμβρίου θα απαγορεύεται η είσοδος σε κλειστούς χώρους για τους ανεμβολίαστους, ο κ. Παπαθανάσης είπε ότι «πρέπει να μπορέσουμε να φτάσουμε στην απέναντι όχθη και να ξεπεράσουμε την πανδημία. Όλοι πρέπει να βοηθήσουν σε αυτό».

«Το κράτος θέλει μην υπάρχουν συμπολίτες μας στις ΜΕΘ. Το 95% των ανθρώπων που είναι στις ΜΕΘ είναι μη εμβολιασμένοι» είπε και πρόσθεσε ότι «την άνοιξη οι εμβολιασμοί πήγαιναν εξαιρετικά. Μέσα στο καλοκαίρι είχαμε την μετάλλαξη Δέλτα και η πολιτεία πήρε τα μέτρα», ενώ υπογράμμισε ότι το μήνυμα είναι ένα: «εμβολιαστείτε και σωθείτε».

Απαντώντας στις επικρίσεις για τα rapid test, τα οποία θα πληρώνουν οι ανεμβολίαστοι, ο κ. Παπαθανάσης, είπε ότι «η πολιτεία έχει διαθέσιμα δωρεάν όλα τα εμβόλια για όλους ώστε να μην είναι απαραίτητα τα rapid test».

Για το ενδεχόμενο απολύσεων μη εμβολιασμένων, τόνισε ότι «κανείς δεν θέλει να απολυθεί κάποιος. Θέλουμε ο κόσμος να εμβολιαστεί για να μπορέσουμε να λειτουργήσουμε κανονικά. Δεν είναι θέμα απολύσεων, το θέμα είναι να μην γεμίσουν οι ΜΕΘ, να καταλάβει η κοινωνία την αναγκαιότητα των εμβολιασμών».


Στην συνέχεια ο κ. Παπαθανάσης σημείωσε ότι είναι «θετικό το κλίμα για τις επενδύσεις στην Ελλάδα και αυτό αντικατοπτρίζεται και στις θέσεις εργασίας». «Η κυβέρνηση πήρε γρήγορα αποφάσεις ανάλογα με την ροή των κρουσμάτων. Ακούμε την επιτροπή των επιδημιολόγων», σημείωσε.

Ακόμα πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση έδωσε πάνω από το 10% του ΑΕΠ για να στηρίξει την πραγματική οικονομία, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει στο τραπέζι θέμα για click away στην αγορά.

Ειδήσεις σήμερα:

Ξάνθη: Πατέρας παρέσυρε και σκότωσε τον γιο του σε χωράφι

Κώστας Ταχτσής: σαν σήμερα η άγρια δολοφονία του

Κορονοϊός - στέλεχος Δέλτα: γιατί αποτελεί σημαντικό εμπόδιο στην αντιμετώπιση της πανδημίας

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΒόλος: Ηλικιωμένος επιχείρησε να κατέβει με σχοινί από το μπαλκόνι φλεγόμενου κτιρίου (Εικόνες)Σήμερα 15:43 | Ειδήσεις

Για καλή του τύχη από το σημείο περνούσε γειτόνισσα, η οποία του ζήτησε να παραμείνει στη θέση του και κάλεσε πυροσβεστική. 

Χρυσοχοΐδης: Η κατάληψη του δρόμου από τους αγρότες στα μπλόκα είναι παράνομη πράξηΣήμερα 13:26 | Ειδήσεις

«Αξίζει τον κόπο με αυτήν τη κοινωνική ομάδα να συνεργαστούμε, να διαπραγματευτούμε για να βρούμε κάποια λύση».

Αγρότες - Μπλόκα: Το μεσημέρι της Κυριακής θα πραγματοποιηθεί η πανελλαδική σύσκεψη στα ΜάλγαραΣήμερα 14:57 | Ειδήσεις

Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του Πολιτιστικού Κέντρου Μαλγάρων.

Χανιά: Εργαζόμενοι καθαριότητας κατέληξαν στο νοσοκομείο μετά από εισπνοή τοξικών ουσιώνΣήμερα 15:10 | Ειδήσεις

Οι τοξικές ουσίες είχαν απορριφθεί σε κάδο απορριμμάτων από άγνωστο άτομο.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ουκρανία: Η Ρωσία πραγματοποίησε επιθέσεις σε λιμάνια της Οδησσού16:44Νέες επιδοτήσεις 108 δικαιούχων του προγράμματος "Πράσινα Ταξί"16:30Χρυσοχοΐδης: Η κατάληψη του δρόμου από τους αγρότες στα μπλόκα είναι παράνομη πράξη16:16Βόλος: Ηλικιωμένος επιχείρησε να κατέβει με σχοινί από το μπαλκόνι φλεγόμενου κτιρίου (Εικόνες)16:02Τρίκαλα: Οι αγρότες πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της πόλης με τα τρακτέρ τους15:48Βρετανία: Ακυρώθηκαν και αναστέλλονται μέχρι νεωτέρας τα δρομολόγια της Eurostar από και προς το Λονδίνο15:34Χανιά: Εργαζόμενοι καθαριότητας κατέληξαν στο νοσοκομείο μετά από εισπνοή τοξικών ουσιών15:20Αγρότες - Μπλόκα: Το μεσημέρι της Κυριακής θα πραγματοποιηθεί η πανελλαδική σύσκεψη στα Μάλγαρα15:06Στη γραμμή άμυνας κατά της ευλογιάς οι στρατιωτικοί κτηνίατροι14:52Πάτρα: Οι αγρότες άνοιξαν προσωρινά την μεγάλη περιμετρική οδό της Πάτρας14:38Εντάσεις ΗΠΑ-Ιράν: Το Κρεμλίνο ζητάει ψυχραιμία και αποκλιμάκωση14:24Ρέθυμνο: Στο νοσοκομείο 15χρονη από υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ14:10Κικίλιας: Έργα λιμενικών υποδομών ύψους 3,76 εκατ. ευρώ σε Σπέτσες και Ζάκυνθο13:56Στον Παναθηναϊκό ο Κοντούρης έως το 202913:42Ποια αγροτικά μπλόκα "άνοιξαν" και πού θα συνεχιστούν οι αποκλεισμοί δρόμων13:28Πανελλαδική απεργία επ’ αόριστον στις λαϊκές αγορές από 7 Ιανουαρίου 202613:14Αυτοψία Κυριάκου Μητσοτάκη στο νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού, στον Βοτανικό13:00Τρίκαλα: Παραμένουν στα μπλόκα οι αγρότες της δυτικής Θεσσαλίας12:46Χατζηδάκης: Τα highlights του κυβερνητικού έργου για το 202512:32Σαρωτικοί έλεγχοι στην Αττική: Κατασχέθηκαν 12 τόνοι αλλοιωμένων τροφίμων12:18
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο