LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΥγείαΔημοσίευση: 23 Αυγούστου 2021 15:02 | Ανανέωση: 23 Αυγούστου 2021 15:11

Π.Ο.Υ για εμβολιασμό: Οι ενισχυτικές δόσεις θα πρέπει να καθυστερήσουν

Οι δυο λόγοι που επικαλείται ο Γενικός Διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους.

εμβόλιο sinovac

Ο Γενικός Διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους δήλωσε σήμερα ότι οι ενισχυτικές δόσεις των εμβολίων κατά της Covid-19 θα πρέπει να καθυστερήσουν επειδή πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στην αύξηση των ποσοστών εμβολιασμού σε χώρες όπου έχει εμβολιαστεί μόνο το 1% ή 2% του πληθυσμού.

Αν τα ποσοστά του εμβολιασμού δεν αυξηθούν παγκοσμίως, ισχυρότερες παραλλαγές του κορονοϊού μπορεί να αναπτυχθούν και τα εμβόλια που προορίζονται για ενισχυτικό εμβολιασμό θα πρέπει να δοθούν σε χώρες στις οποίες οι άνθρωποι δεν έχουν λάβει την πρώτη ή τη δεύτερη δόση, δήλωσε ο Τέντρος στη διάρκεια επίσκεψης στη Βουδαπέστη.

«Επιπλέον υπάρχει μια συζήτηση για το αν οι ενισχυτικές δόσεις είναι αποτελεσματικές», δήλωσε ο επικεφαλής του ΠΟΥ σε συνέντευξη Τύπου με τον ούγγρο υπουργό Εξωτερικών Πέτερ Σιγιάρτο.

Οι άνθρωποι με ευάλωτα ανοσοποιητικά συστήματα θα πρέπει να κάνουν ενισχυτική δόση, αν και αυτοί αντιπροσωπεύουν μόνο ένα μικρό ποσοστό του πληθυσμού, πρόσθεσε.

Ο ΠΟΥ ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι τα διαθέσιμα δεδομένα δεν δείχνουν πως χρειάζονται ενισχυτικές δόσεις εμβολίων κατά της Covid-19 και ότι οι πιο ευάλωτοι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο θα πρέπει να έχουν εμβολιαστεί πλήρως πριν οι πλούσιες χώρες αρχίσουν να χορηγούν ενισχυτικές δόσεις.


Ειδήσεις τώρα:

Φωτιά στα Βίλια: νέο μεγάλο πύρινο μέτωπο

Χαρδαλιάς: Επέστρεψε στα καθήκοντά του μετά το ισχαιμικό επεισόδιο

Θεσσαλονίκη: έσφαξε την σύντροφο του μέσα στο διαμέρισμα τους

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜαρινάκης σε αγρότες: Όταν προβάλεις τα αιτήματα σου χωρίς να θες να τα συζητήσεις, τότε ο διάλογος είναι προσχηματικόςΣήμερα 17:52 | Ειδήσεις

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε ότι η θέση της Κυβέρνησης, είναι «Ναι στο διάλογο, όχι στους κλειστούς δρόμους, όχι σε ταλαιπωρία ανθρώπων».

ΟΠΕΚΕΠΕ - Κύκλωμα Κρήτης: Δηλώνονταν βοσκότοποι "βράχια της Νορμανδίας"Σήμερα 18:55 | Ειδήσεις

Οι άνθρωποι των ΚΥΔ, όπως φαίνεται απο τα ποσά που βρέθηκαν σε μετρητά που παίρναν μέρος, εισέπρατταν μέρος της επιδοτήσης.

Αγρότες: “Όχι” στην πρόσκληση Μητσοτάκη για ραντεβού στο Μαξίμου – κλιμακώνουν τις κινητοποιήσειςΣήμερα 16:22 | Ειδήσεις

Θα στείλουν γραπτώς τα αιτήματα τους στον Πρωθυπουργό. Τι διεκδικούν και τι αποφασίστηκε στη σημερινή Πανελλαδική Σύσκεψη στην Νίκαια της Λάρισας.

Ελίζαμπεθ Πίπκο στον ΑΝΤ1: Οι διεθνείς προτεραιότητες του Τραμπ την νέα χρονιάΣήμερα 20:01 | Ειδήσεις

Η επαναδιαπραγμάτευση των εμπορικών συμφωνιών, προς όφελος των ΗΠΑ, είναι μια από τις προτεραιότητες του Ντόναλντ Τραμπ.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τραμπ: Θα ανταποδώσουμε το χτύπημα στο Ισλαμικό Κράτος23:59Παναθηναϊκός: Εκτός αποστολής για τον αγώνα με τον Βόλο ο Τσέριν 23:45Η αντιπολίτευση κατηγορεί την Κυβέρνηση για την πρόσκληση σε αγρότες για διάλογο λέγοντας ότι είναι προσχηματικός23:31Έφοδος της ΕΛ.ΑΣ στις φυλακές Κορυδαλλού- Εντοπίστηκαν τέσσερα κινητά τηλέφωνα23:17ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Οδοστρωτήρας… οι “πράσινοι”23:03Αυτοκίνητο έπιασε φωτιά στην Ιόνια Οδό στο ύψος της Αμφιλοχίας22:49Κηφισιά – Αστέρας Τρίπολης: Τα δοκάρια σταμάτησαν τους γηπεδούχους22:35Τροχαίο δυστύχημα στη Χίο: Νεκρός οδηγός μηχανής που παρέσυρε πεζό22:21Πανιώνιος – Προμηθέας: Οι Αχαιοί “βύθισαν” κι άλλο τους γηπεδούχους22:07Ηράκλειο: Αιματηρή συμπλοκή μεταξύ αλλοδαπών με έναν τραυματία21:53Μύκονος – Καρδίτσα: Σπουδαία νίκη για τους γηπεδούχους21:39Τράκαρε με τον Ελ Κααμπί και έβγαλε σέλφι μαζί του21:26Ηρακλής – Άρης: Θρίλερ… στο Ιβανώφειο21:12Ο ΑΝΤ1 στα Παιδικά Χωριά SOS για τον μεγάλο Τηλεμαραθώνιο του 202520:59ΟΦΗ – Πανσερραϊκός: Καθάρισαν… από το ημίχρονο οι νησιώτες20:45Ελίζαμπεθ Πίπκο στον ΑΝΤ1: Οι διεθνείς προτεραιότητες του Τραμπ την νέα χρονιά20:32ANT1 Sports: Προελαύνει ο Λεβαδειακός στο πρωτάθλημα της Super League20:18Τι καιρό θα κάνει την Κυριακή20:05Δώρο Χριστουγέννων: Νωρίτερα φέτος η καταβολή του19:51ΟΠΕΚΕΠΕ - Κύκλωμα Κρήτης: Δηλώνονταν βοσκότοποι "βράχια της Νορμανδίας"19:37
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο