LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 22 Αυγούστου 2021 14:26

Φωτιές: με drones, οχήματα και ιπτάμενα μέσα οι περιπολίες ανά τη χώρα

Για τέταρτη μέρα συνεχίζεται η συνεργασία των Ενόπλων Δυνάμεων και της Αστυνομίας με την Πυροσβεστική και την Πολιτική Προστασία με στόχο την πρόληψη πυρκαγιών.

ΦΩΤΙΑ - ΒΟΡΕΙΑ ΕΥΒΟΙΑ

Με ανέμους 5 μποφόρ να πνέουν στις περισσότερες περιοχές της χώρας, το Συντονιστικό της Πολιτικής Προστασίας έχει σηκώσει στον αέρα όλα τα πυροσβεστικά αεροσκάφη και ελικόπτερα, τα οποία περιπολούν έμφορτα, όχι μόνο σε βόρεια Εύβοια, Βίλια και Βαρυμπόμπη, αλλά σε όλη την Ελλάδα. Από το πρώτο φως του ήλιου τα εναέρια μέσα της Πυροσβεστικής πετούν πάνω από τις επίφοβες περιοχές με τις δεξαμενές γεμάτες νερό και τους πιλότους έτοιμους να πραγματοποιήσουν ρίψεις αν χρειαστεί.

Έμφορτα και έτοιμα να επέμβουν κινούνται στα ίδια σημεία και τα πυροσβεστικά οχήματα, ενώ για τέταρτη μέρα συνεχίζεται η συνεργασία των Ενόπλων Δυνάμεων και της Αστυνομίας με την Πυροσβεστική και την Πολιτική Προστασία με στόχο την πρόληψη πυρκαγιών σε ολόκληρη την επικράτεια, καθώς οι καιρικές συνθήκες εξακολουθούν να προκαλούν ακραίο ή πολύ υψηλό κίνδυνο εκδήλωσης εστιών φωτιάς σε πολλές περιοχές της χώρας.

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται, μέρα και νύχτα, σε πυκνά δασώδεις και λοφώδεις εκτάσεις αλλά και σε ζώνες που θεωρούνται ιδιαίτερα ευάλωτες. Σημειώνεται ότι μεταξύ 18 και 19 Αυγούστου (19:00 της Τετάρτης έως την ίδια ώρα της Πέμπτης) ξέσπασαν 55 δασικές πυρκαγιές. Υπό τις συνθήκες αυτές, το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας έχει στα σημεία αυτά 1.760 ένστολους και των τριών όπλων, σε 880 περίπολα, που κινούνται και όταν πέσει ο ήλιος μέχρι το ξημέρωμα, με στόχο την πρόληψη νέων εστιών.

Τα στελέχη του Στρατού, της Αεροπορίας και του Ναυτικού περιπολούν όλο το 24ωρο, έχοντας στη διάθεσή τους 833 οχήματα, drones και πέντε ιπτάμενα μέσα (τρία ελικόπτερα του Στρατού Ξηράς, ένα ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού και ένα ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας). Σε συνεργασία με την ΕΛΑΣ και σε επικοινωνία με την Πυροσβεστική, στα νησιά του Αιγαίου γίνονται 273 περίπολοι, στη Μακεδονία 192, στην Θράκη 114, στην Θεσσαλία 112, στην Ήπειρο 96, στην Στερεά Ελλάδα 73 και στην Πελοπόννησο 20.

Σημειώνεται πως το προσωπικό που συμμετέχει στις περιπολίες είναι πέρα από αυτό που έχουν ήδη διαθέσει οι Ένοπλες Δυνάμεις για την αντιμετώπιση ενεργών πυρκαγιών και την επιτήρηση καμένων εκτάσεων, και πλαισιώνεται υποστηρικτικά από τεχνικούς, πιλότους και πολλά άλλα μέλη του Στρατού, του Ναυτικού και της Αεροπορίας.

Επίσης, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, για το 24ωρο που διανύουμε, (6:00 το πρωί της Κυριακής έως τις 6:00 το πρωί της Δευτέρας) έχουν προγραμματιστεί 965 περιπολίες, εκ των οποίων οι 347 είναι σε σημεία στο νομό Αττικής. Ο σχεδιασμός αυτός, από Στρατό και Αστυνομία θα συνεχιστεί τουλάχιστον μέχρι τα τέλη της εβδομάδας που έρχεται.

Ειδήσεις τώρα:

Ζάκυνθος – ηλεκτροπληξία: συλλήψεις για τον θάνατο του 12χρονου

Κοζάνη: Μοναστήρι απαγορεύει την είσοδο σε πιστούς που φορούν μάσκες (βίντεο)

Θεσσαλονίκη: σύλληψη νεαρού για θανάτωση σκύλου με μαχαίρι

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚορωπί: Πέθανε ο 22χρονος που κατάπιε αμάσητο μπέργκερΣήμερα 11:52 | Ειδήσεις

Τραγική κατάληξη για τον νεαρό που κατάπιε μπέργκερ στο πλαίσιο ενός challenge

Πρωθυπουργός Σιγκαπούρης σε Μητσοτάκη: Η οικονομία υπό την ηγεσία σας απογειώνεται - Βλέπουμε πολλές νέες ευκαιρίες στην ΕλλάδαΣήμερα 10:30 | Ειδήσεις

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε το πρωί με τον προθυπουργό της Σιγκαπούρης, Lawrence Wong

Νέο έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Επιμένουν οι καταιγίδες – Ποιες περιοχές θα πλήξουνΣήμερα 12:11 | Ειδήσεις

Πότε αναμένεται υποχώρηση του φαινομένου.

Προϋπολογισμός 2026: Ενίσχυση εισοδήματος και μείωση φορολογικών βαρών για μεσαία τάξη, νέους και οικογένειες με παιδιάΣήμερα 07:40 | Ειδήσεις

Κυρίαρχο στοιχείο του τελικού σχεδίου είναι η ενίσχυση του εισοδήματος και η μείωση των φορολογικών βαρών για τη μεσαία τάξη, τους νέους και τις οικογένειες με παιδιά.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ο Αντώνης Ρέμος... “Ενώπιος Ενωπίω” με τον Νίκο Χατζηνικολάου13:16Τραγωδία στην Εύβοια: Νεκρός άνδρας εντοπίστηκε κατά τη διάρκεια κατάσβεσης πυρκαγιάς13:02Χρυσοχοΐδης στο Ρέθυμνο: Αυστηροποίηση των ποινών για τις μπαλωθιές12:48Άρης: Αποδυναμωμένος στην Νέα Φιλαδέλφεια - Χωρίς έξι παίκτες θα αντιμετωπίσει την ΑΕΚ12:34Νέο έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Επιμένουν οι καταιγίδες – Ποιες περιοχές θα πλήξουν12:20Κορωπί: Πέθανε ο 22χρονος που κατάπιε αμάσητο μπέργκερ12:06Τροχαίο στην Εύβοια: Αγροτικό έπεσε σε γκρεμό11:52Χατζηδάκης: Εγκρίθηκε το σχέδιο για τις αγροτικές επιδοτήσεις – Στην τελική ευθεία οι πληρωμές11:38Θεσσαλονίκη: Διεκόπη η δίκη για το δυστύχημα στο λούνα παρκ της Χαλκιδικής11:24Θεσσαλονίκη: Εντοπίστηκε η 16χρονη που είχε εξαφανιστεί11:10Τσεχία: Δεκάδες άνθρωποι τραυματίστηκαν σε σύγκρουση τρένων 10:55Πρωθυπουργός Σιγκαπούρης σε Μητσοτάκη: Η οικονομία υπό την ηγεσία σας απογειώνεται - Βλέπουμε πολλές νέες ευκαιρίες στην Ελλάδα10:41Συνελήφθη η Δήμητρα Ματσούκα - Οδηγούσε χωρίς δίπλωμα και υπό την επήρεια αλκοόλ10:27Θεσσαλονίκη: Πτώση τρίχρονου αγοριού από τις κερκίδες κολυμβητηρίου10:13Σταύρος Παπασταύρου: Στις αρχές του 2027 οι γεωτρήσεις στο Ιόνιο (βίντεο)09:59Σε κατάσταση συναγερμού η Πολωνία: Αναπτύσσει 10.000 στρατιώτες για την προστασία κρίσιμων υποδομών09:44Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε δύο άτομα για ναρκωτικά09:30Γαλλία: Διακοπή της ηλεκτροδότησης σε τμήματα του Παρισιού09:16Ισραήλ και Χαμάς αλληλοκατηγορούνται για κατάφωρες παραβιάσεις της κατάπαυσης του πυρός09:02Μητσοτάκης στη Σιγκαπούρη - Στο επίκεντρο της επίσκεψης η Ελλάδα ως επενδυτικός προορισμός και της Ασίας08:48
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο