LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 21 Αυγούστου 2021 19:36 | Ανανέωση: 21 Αυγούστου 2021 19:41

Αφγανιστάν - Φον ντερ Λάιεν: έκκληση προς όλες τις χώρες να υποδεχθούν πρόσφυγες

Τόνισε ότι η Κομισιόν είναι έτοιμη να παράσχει τους αναγκαίους πόρους του προϋπολογισμού για την στήριξη των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν - Νίκος Αναστασιάδης - Κύπρος

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν απηύθυνε έκκληση προς όλες τις χώρες, κυρίως τις ευρωπαϊκές χώρες, να υποδεχθούν μέρος των αφγανών προσφύγων που διαφεύγουν από την Καμπούλ και διαβεβαίωσε τις χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης που θα το κάνουν ότι θα έχουν την οικονομική στήριξη της Ευρώπης.

«Απευθύνω έκκληση προς όλα τα κράτη που συμμετείχαν σε αποστολές στο Αφγανιστάν , τους Ευρωπαίους και του άλλους, να προσφέρουν επαρκείς ποσοστώσεις υποδοχής (...) ώστε να μπορέσουμε συλλογικά να συνδράμουμε όσους έχουν ανάγκη προστασίας», δήλωσε η πρόεδρος της Κομισιόν κατά την διάρκεια επίσκεψής της σε κέντρο υποδοχής αφγανών προσφύγων που έχουν απασχοληθεί στους θεσμούς της Ευρωπαϊκής Ενωσης. «Η Κομισιόν είναι έτοιμη να παράσχει τους αναγκαίους πόρους του προϋπολογισμού για την στήριξη των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης» που θα βοηθήσουν πρόσφυγες να εγκατασταθούν στο έδαφός τους.

Δεν είναι μέχρι στιγμής γνωστό πόσα κράτη μέλη της Ενωσης έχουν δεσμευθεί να υποδεχθούν στο έδαφός τους πρόσφυγες από το Αφγανιστάν, ούτε αν ορισμένες κυβερνήσεις έχουν αρνηθεί. Προηγουμένως, η πρόεδρος της Κομισιόν , μαζί με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ και τον ισπανό πρωθυπουργό Πέδρο Σάντσεθ επισκέφθηκαν στην στρατιωτική βάση του Τορεχόν ντε Αρντόθ τις εγκαταστάσεις όπου θα εγκατασταθούν προσωρινά αφγανοί πρόσφυγες που εργάζονταν στην Καμπούλ για τους θεσμούς της Ευρωπαϊκής Ενωσης και οι οικογένειές τους, για να κατευθυνθούν στην συνέχεια στις χώρες όπου θα εγκατασταθούν.

Ο Σαρλ Μισέλ παραδέχθηκε ότι η μετανάστευση αποτελεί «δύσκολο θέμα στην Ευρωπαϊκή Ενωση» και τάχθηκε υπέρ μίας συντεταγμένης μεταναστευτικής κίνησης. Ο ισπανός πρωθυπουργός δήλωσε από την πλευρά του ότι ορισμένοι από τους Αφγανούς που έφθασαν στο κέντρο του Τορεχόν ντε Αρντόθ έχουν ήδη αναχωρήσει προς άλλες χώρες και αναφέρθηκε ειδικά στη Δανία και ορισμένες χώρες της Βαλτικής, χωρίς να δώσει συγκεκριμένους αριθμούς. Όταν ερωτήθηκε σχετικά με τις σχέσεις ανάμεσα στην ΕΕ και τους ταλιμπάν, η πρόεδρος της Κομισιόν επέμεινε ότι, αν και υπάρχουν «επαφές επιχειρησιακού τύπου» για «να σωθούν ζωές» , «δεν υπάρχει κανένας πολιτικός διάλογος» με το κίνημα αυτό και, κατά συνέπεια, «καμία αναγνώριση των ταλιμπάν».


Ειδήσεις σήμερα:

Αφγανιστάν: άλλοι δύο Έλληνες απεγκλωβίστηκαν

Κορονοϊός - ανεμβολίαστοι: το σχέδιο της κυβέρνησης για τον χειμώνα

Πρίγκιπας Κάρολος: σπαρακτικό να βλέπω καταστροφικές φωτιές στην Ελλάδα

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ειρήνη Μουρτζούκου: Τα δεκάδες ερωτικά γράμματα που δέχεται στη φυλακή10:12Εθνική Ελλάδας μπάσκετ: Τα “έσπασαν” στον Θοδωρή Φέρρη - Αποκλειστικές δηλώσεις στο Πρωινό (βίντεο)09:58Μαρινάκης: Το ΠΑΣΟΚ είτε λέει ψέματα σε αυτά που τάζει, είτε θα αυξήσει φόρους09:44Στάθης Αγγελόπουλος: Δεν έχουν αποκατασταθεί οι σχέσεις μας με την πρώην σύζυγό μου09:30Νίκη: Προς διαγραφή ο βουλευτής Νίκος Βρεττός;09:23Όμιλος Antenna - ATLANTIC COUNCIL: Κορυφαία Διεθνής Συνεργασία09:08Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Πατριάρχη Βαρθολομαίου, με τον Ντόναλντ Τραμπ08:54Κρήτη – Μεταναστευτικό: Νέες επιχειρήσεις εντοπισμού και διάσωσης τις τελευταίες ώρες08:39Γάζα: Σφοδροί ισραηλινοί βομβαρδισμοί κατά τη διάρκεια της νύχτας08:25ΕΦΚΑ - ΔΥΠΑ: Ο "χάρτης" των πληρωμών μέχρι 19 Σεπτεμβρίου08:11Missing Alert για την εξαφάνιση 36χρονου07:58Πολωνία – Ναβρότσκι: Πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να είμαστε έτοιμοι για πόλεμο07:44ΗΠΑ: Ο Τραμπ βγάζει την Εθνοφρουρά και στο Μέμφις07:31Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 16 Σεπτεμβρίου07:17Φωτιά σε διαμέρισμα στην Ακαδημία Πλάτωνος07:04ΝΑΤΟ: Βρετανικά μαχητικά θα συμμετάσχουν στην αποστολή "Ανατολικός φρουρός"06:50Παιδιά στο αυτοκίνητο: Τι ισχύει με τον νέο ΚΟΚ και πώς κρατάω το παιδί μου ασφαλές;06:37ΔΕΗ myHome Plan: Νέο προϊόν σχεδιασμένο για τις ανάγκες των οικογενειών06:23Τι καιρό θα κάνει την Τρίτη06:09Νεοχώρι Πάτρας: Στο νοσοκομείο ασθενής από τον ιό του Δυτικού Νείλου23:59
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο