LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 20 Αυγούστου 2021 15:54

Φόρος εισοδήματος: Εξόφληση μέχρι και σε 12 άτοκες δόσεις

Μέσω των πιστωτικών καρτών και με άτοκες δόσεις μπορούν επίσης να εξοφληθούν ο ΕΝΦΙΑ και λοιπές βεβαιωμένες οφειλές εκτός ρύθμισης.

Εφορία - χρήματα - εκκαθαριστικό - πληρωμές

Τη δυνατότητα εφάπαξ πληρωμής του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων με πιστωτικές κάρτες, μέχρι και σε 12 μηνιαίες άτοκες δόσεις δίνουν οι τράπεζες στους φορολογούμενους.

Υπενθυμίζεται ότι με νομοθετική διάταξη του υπουργείου Οικονομικών, έχει παραταθεί η προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου και η καταβολή των δύο πρώτων μηνιαίων δόσεων (Ιουλίου και Αυγούστου) του οφειλόμενου φόρου μέχρι τις 17 Σεπτεμβρίου.

Για την παροχή έκπτωσης 3% στο συνολικό ποσό του οφειλόμενου φόρου που προκύπτει από τη φορολογική δήλωση, τα φυσικά πρόσωπα θα πρέπει να υποβάλουν τη δήλωσή τους μέχρι τις 27 Αυγούστου και να καταβάλουν εφάπαξ τον φόρο μέχρι και τις 31 Αυγούστου.

Μέσω των πιστωτικών καρτών των τραπεζών και με άτοκες δόσεις μπορούν επίσης να εξοφληθούν ο ΕΝΦΙΑ και λοιπές Βεβαιωμένες Οφειλές εκτός Ρύθμισης, έως και σε 12 άτοκες μηνιαίες δόσεις.

Γενικότερα, οι φορολογούμενοι διαθέτουν πλέον μια ευρεία επιλογή ψηφιακών αλλά και φυσικών σημείων, εκτός τραπεζικών καταστημάτων, για την αποπληρωμή φορολογικών υποχρεώσεων.

Ειδικότερα, ολοένα και περισσότεροι φορολογούμενοι εξοφλούν τις οφειλές τους από το internet και mobile banking των τραπεζών, με τα στοιχεία να δείχνουν ότι τα τελευταία χρόνια ανοίγονται σε σταθερή βάση νέοι λογαριασμοί, με αποτέλεσμα ο αριθμός των ενεργών χρηστών, τόσο στο internet όσο και στο mobile banking να έχει ξεπεράσει πλέον τα 3,7 εκατομμύρια.

Επίσης, οι φορολογούμενοι μπορούν να εξοφλούν ανάλογα με την τράπεζα το φόρο εισοδήματος και άλλες οφειλές μέσω του δικτύου των ΑΤΜ των τραπεζών, του phone banking, καθώς και των κέντρων αυτόματων πληρωμών των τραπεζών.

Ειδήσεις σήμερα:

Φωτιές: Περιπολίες από Στρατό και Αστυνομία σε δάση (βίντεο)

Καιρός: Έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ - Καταιγίδες και χαλάζι

Κορονοϊός - Μαγιορκίνης: Σοκάρουν οι αξονικές νέων που νόσησαν (εικόνες)

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Προσάραξη ιστιοπλοϊκού σκάφους βόρεια της Αντιπάρου - Άμεση επέμβαση του Λιμενικού10:56Αγρότες: Παραμένουν στα μπλόκα - Μετρούν αντίστροφα για την πανελλαδική σύσκεψη στα Μάλγαρα 10:42Ενδοοικογενειακή βία στο Ηράκλειο - Γιος ξυλοκόπησε τον πατέρα του10:28Το Ισραήλ επιβεβαιώνει την απαγόρευση της πρόσβασης 37 μεγάλων ξένων ΜΚΟ στη Λωρίδα της Γάζας10:14Θεσσαλονίκη: Σαραντατριάχρονος παρενόχλησε 20χρονη σε μπαρ κι αυτή τον έδειρε με τον σύντροφό της10:00Νότια Αφρική: Tέσσερις άνδρες εγκλωβίστηκαν για ώρες σε σκάφος στην άκρη φράγματος 40 μέτρων (βίντεο)09:46Θεσσαλονίκη: Μεθυσμένος χτύπησε και τραυμάτισε ηλικιωμένο09:32Τραγωδία στην Ελβετία: Δύσκολη η διαδικασία αναγνώρισης των θυμάτων (βίντεο)09:18Τα μεγάλα ραντεβού στα σπορ το 202609:04Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 2 Ιανουαρίου 08:52Σοβαρό τροχαίο ατύχημα στο Ίλιον - Δύο Ι.Χ. οχήματα συγκρούστηκαν μεταξύ τους08:38Τροχαίο δυστύχημα στη Λεωφόρο Μαρκοπούλου - Οδηγός ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του08:24Τι καιρό θα κάνει την Παρασκευή08:10Τραγωδία στην Ελβετία: Έξι Γάλλοι υπήκοοι τραυματίες, οκτώ άλλοι αγνοούνται23:58Μαμντάνι: Θα δώσουμε παράδειγμα στον κόσμο - Η αριστερά μπορεί να κυβερνήσει23:42Γουόκαπ: Tο συναίσθημα σε ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό είναι πάντα το ίδιο - Για αυτό παίζουμε μπάσκετ23:24Τραγωδία στην Ελβετία: Περίπου δεκαπέντε Ιταλοί, μεταξύ των τραυματιών23:10Ιράν: Εντάσεις στις διαδηλώσεις για την ακρίβεια - Αναφορές για έξι νεκρούς22:56Τροχαίο δυστύχημα Άντονι Τζόσουα: Συνελήφθη ο οδηγός του αυτοκινήτου22:42Σαρώνει η γρίπη: Στα όρια τα νοσοκομεία, από την έξαρση ιώσεων σε παιδιά22:14
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο