LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 19 Αυγούστου 2021 21:17

Φωτιά στα Βίλια - Χρυσοχοΐδης: από την πρώτη στιγμή εκτελείται ένα συγκεκριμένο σχέδιο

«Η κινητοποίηση συνεχίζει να είναι μεγάλη με όλα τα διαθέσιμα εναέρια και επίγεια μέσα», είπε ο υπουργός για τη φωτιά στα Βίλια.

ΠΥΡΚΑΓΙΑ - ΒΙΛΙΑ

Για την κατάσταση που επικρατεί στο πύρινο μέτωπο των Βιλίων ενημέρωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Όπως είπε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, στη χώρα ξέσπασαν 55 νέες πυρκαγιές τις τελευταίες 24 ώρες, με τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής να αντιμετωπίζουν συνολικά σε όλην την επικράτεια 92 μέτωπα.

«Η φωτιά στα Βίλια έχει οριοθετηθεί στο μεγαλύτερο μέρος της, χωρίς να έχει τεθεί ακόμη σε πλήρη έλεγχο», είπε ο υπουργός, επισημαίνοντας πως «στόχος είναι η διασφάλιση των οδών διαφυγής, η προστασία των υποδομών και των περιουσιών και ο περιορισμός της πυρκαγιάς», πρόσθεσε.

Σημείωσε δε ότι ο αγώνας είναι κοινός και οι συνθήκες αντίξοες, παρόλα αυτά τα περισσότερα μέτωπα έχουν κλείσει, ενώ από την πρώτη στιγμή εκτελείται ένα συγκεκριμένο σχέδιο, που εξελίσσεται συνεχώς, λαμβάνοντας υπόψιν το δύσβατο του εδάφους, την απουσία οδικού δικτύου, το συμπαγές δάσος, τις υψηλές θερμοκρασίες, την απόλυτη ξηρασία και τις συνεχείς αλλαγές της διεύθυνσης του ανέμου στην περιοχή.

«Η κινητοποίηση συνεχίζει να είναι μεγάλη με όλα τα διαθέσιμα εναέρια και επίγεια μέσα», είπε πριν κάνει αναφορά στους πυροσβέστες, τους πιλότους και στο προσωπικό που συνδράμει στη μάχη και τους εθελοντές. «Ευχαριστούμε για τις υπεράνθρωπες προσπάθειες και την αυτοθυσία που επιδεικνύουν κάθε μέρα εδώ και εβδομάδες. Έχουν την πλήρη εμπιστοσύνη και την ευγνωμοσύνη μας. Δεν περισσεύει κανείς», τόνισε.

Τέλος, ευχαρίστησε εκ μέρους όλων τους πυροσβέστες που έχουν έρθει στη χώρα μας από το εξωτερικό, ενώ σημείωσε, πως σε 24ωρη βάση πραγματοποιούνται περιπολίες από την Αστυνομία, τον Στρατό, περιπολικά του Αστυνομικού Σώματος σε δάση, σε άλση, στην ύπαιθρο και όπου κρίνεται αναγκαίο.

Επίσης, κάλεσε όλο τον κόσμος να είναι σε εγρήγορση τις επόμενες ημέρες, καθώς αναμένεται αύξηση της έντασης των ανέμων και συνεπώς αυξημένος κίνδυνος πυρκαγιάς. «Η προστασία της ζωής πρωτίστως, των περιουσιών και του φυσικού πλούτου μας είναι υπόθεση όλων μας», κατέληξε.

Ειδήσεις σήμερα:

Θεσσαλονίκη - Απαγωγή 10χρονης: δεύτερος κατηγορούμενος στην υπόθεση

Φωτιές: Ενισχύονται τα πεζοπόρα τμήματα με πυροσβέστες από το εξωτερικό

Πυρόπληκτοι: πληρωμή των 550 πρώτων αιτήσεων την Παρασκευή

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΑγρότες – Θεσσαλία: Παραμένουν τα μπλόκα σε Νίκαια, Καρδίτσα και ΤρίκαλαΣήμερα 10:38 | Ειδήσεις

Τα μπλόκα ενισχύονται συνεχώς με νέα τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα. Δηλώσεις συμπαράστασης κι από άλλες κοινωνικές ομάδες.

“Κακοκαιρία BYRON”: Σε κατάσταση Red Code 9 περιφέρειες της χώραςΣήμερα 06:49 | Ειδήσεις

Επικαιροποιήθηκε το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών, που εκδόθηκε από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Πλεύρης: Η Κυβέρνηση δεν πρέπει να επιτρέψει στους αγρότες να κόψουν τη χώρα στα δύοΣήμερα 09:07 | Ειδήσεις

Πως σχολίασε την ομιλία Τσίπρα στην παρουσίαση του βιβλίου του και τον «εξώστη στον οποίο έβαλαν Φάμελλο και Χαρίτση».

Χωρίς ταξί και σήμερα η ΑττικήΧθες 21:56 | Ειδήσεις

Συγγνώμη για την ταλαιπωρία που θα υποστεί το επιβατικό κοινό της Αττικής, ζητά μεταξύ άλλων στη νέα ανακοίνωσή του το ΣΑΤΑ.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Αγρότες – Θεσσαλία: Παραμένουν τα μπλόκα σε Νίκαια, Καρδίτσα και Τρίκαλα11:08Θεσσαλονίκη: Σοκαριστικό περιστατικό με 48χρονο επιδειξία μέσα σε αστικό λεωφορείο10:55Πούτιν: Δεν αποδεχόμαστε ορισμένα σημεία της ειρηνευτικής πρότασης των ΗΠΑ10:41Οικοδόμοι: Πανελλαδική 24ώρη απεργία10:27Συναγερμός στην Αργολίδα: Χάθηκε ψαράς στον κόλπο της Επιδαύρου10:13Κοζάνη: Οδηγός λεωφορείου που μετέφερε εργαζόμενους της ΔΕΗ πέθανε από ανακοπή πάνω στο τιμόνι09:59ΝΒΑ: Νίκη για τους Μπακς – νέος τραυματισμός του Αντετοκούνμπο09:45Δένδιας: Χρόνια Πολλά στο Πυροβολικό μας για την εορτή της Προστάτιδάς του, Αγίας Βαρβάρας09:31Πλεύρης: Η Κυβέρνηση δεν πρέπει να επιτρέψει στους αγρότες να κόψουν τη χώρα στα δύο09:17Νέες επιχειρήσεις διάσωσης μεταναστών στην Κρήτη - Γεμάτοι οι χώροι φιλοξενίας σε Ηράκλειο και Χανιά09:03Τροχαίο στον Κηφισό - Δόθηκαν ξανά στην κυκλοφορία όλες οι λωρίδες08:49Μπλόκο αγροτών – Μάλγαρα: Πορεία με νεκροφόρες για συμπαράσταση!08:35Μαδούρο: Επιβεβαίωσε πως συνομίλησε με τον Ντόναλντ Τραμπ08:21Λέρος: Καταδίωξη ταχύπλοου με δεκάδες μετανάστες08:07Σόκρατες: Ο εμβληματικός “Γιατρός της Δημοκρατίας”07:53Πάτρα: Διανομέας ξυλοκοπήθηκε άγρια από τέσσερα άτομα που ήθελαν να τον ληστέψουν07:39Αγία Βαρβάρα: Τα φρικτά βασανιστήρια και ο αποκεφαλισμός από τον πατέρα της07:25Χωρίς ταξί και σήμερα η Αττική 07:11“Κακοκαιρία BYRON”: Σε κατάσταση Red Code 9 περιφέρειες της χώρας06:57Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 4 Δεκεμβρίου06:42
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο