LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 17 Αυγούστου 2021 07:08 | Ανανέωση: 17 Αυγούστου 2021 07:16

Φωτιά στα Βίλια: τρόμος, εκκενώσεις και απόγνωση

Συνεχίζονται οι εκκενώσεις οικισμών. Στη μάχη με τις φλόγες πυροσβέστες με οχήματα από την Πολωνία. Νέο μέτωπο προς το Πόρτο Γερμενό.

ΠΥΡΚΑΓΙΑ - ΒΙΛΙΑ

Εφιαλτική ήταν η νύχτα που πέρασε στα Βίλια, όπου λόγω της φωτιάς, που εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας, εκκενώθηκαν τα ξημερώματα ένα γηροκομείο και μία Μονή.

Οι επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής ενισχύονται διαρκώς, ενώ επιχειρούν 330 πυροσβέστες με 115 οχήματα, οκτώ ομάδες πεζοπόρου τμήματος και ένα Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων. Στη μάχη με τις φλόγες έχουν ριχθεί και 143 πυροσβέστες με 46 οχήματα από την Πολωνία.

Για την συνδρομή στον συντονισμό των δυνάμεων έχει διατεθεί το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ. Για την αεροπυρόσβεση έχουν κινητοποιηθεί 6Ε/Π και 5Α/Φ συμπεριλαμβανομένου και του Beriev-200. Ενεργοποιήθηκε το Σχέδιο Δευκαλίων και ο Ελληνικός Στρατός διαθέτει ως συνδρομή 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, μηχανήματα έργου του Ελληνικού Στρατού καθώς και υδροφόρες της Περιφέρειας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Τις πυροσβεστικές δυνάμεις συντονίζει ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης.

ΠΥΡΚΑΓΙΑ - ΒΙΛΙΑ

Εν τω μεταξύ, μετά τους οικισμούς Μικρό και Μεγάλο Βαθυχώρι, Άγιος Γεώργιος, Παλαιοχώρι, Αγία Παρασκευή, Βενίιζα και Κρύο Πηγάδι, νωρίς το πρωί εκκενώθηκαν οι οικισμοί Παλαιοχώρι, Άγιος Σωτήρας, Παλαικούνδουρα και Θέα.

Παράλληλα το πύρινο μέτωπο έχει περάσει από το βράδυ της Δευτέρας τον δρόμο και δημιουργήθηκε ένα νέο μέτωπο προς το Πόρτο Γερμενό.

Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) και της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών στην Λαυρεωτική και στα Βίλια.

ΠΥΡΚΑΓΙΑ - ΒΙΛΙΑ

Στα μέτωπα της φωτιάς σε Κερατέα και Βίλια, ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής έδωσε ολονύχτια μάχη με τις φλόγες, συνεπικουρώντας και συνδράμοντας το έργο της Πυροσβεστικής, ακολουθώντας σχετικές οδηγίες της. Στα μέτωπα της φωτιάς βρισκόταν καθ΄όλη τη διάρκεια της νύχτας ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης ο οποίος ενημερωνόταν συνεχώς για το πώς εξελίσσεται η κατάσταση.

Την ευθύνη συντονισμού των επιχειρήσεων της Περιφέρειας έχει ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Β. Κόκκαλης ο οποίος βρισκόταν διαρκώς στα μέτωπα της φωτιάς μαζί με τον κ. Πατούλη, ενώ την εξέλιξη της φωτιάς σε Κερατέα και Βίλια παρακολουθούσαν επιτόπου οι Αντιπεριφερειάρχες Ν. Πέππας και Λ. Κοσμόπουλος, αντίστοιχα. Τους κυρίους Πατούλη και Κόκκαλη συνόδευε και ο Περιφερειακός Συντονιστής Πολιτικής Προστασίας Ν. Σταθόπουλος και στελέχη της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας.

Στα δύο μέτωπα της φωτιάς βρίσκονται και δεκάδες εθελοντές, με στόχο την προάσπιση της ασφάλειας των πολιτών αλλά και την παροχή βοήθειας στη διαδικασία των προληπτικών εκκενώσεων συγκεκριμένων περιοχών. Σημειώνεται πως υδροφόρες της Περιφέρειας, κατόπιν σχετικών αιτημάτων από την Πυροσβεστική και τις τοπικές αρχές, παραμένουν σε επιφυλακή σε Βαρυμπόμπη και Εύβοια, αλλά και στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος για τον ανεφοδιασμό του Ρώσικου πυροσβεστικού αεροσκάφους. Παράλληλα βρίσκονται, για προληπτικούς λόγους, σε κάθε πυροσβεστικό σταθμό της Αττικής, όπου υπάρχει υψηλή επικινδυνότητα εκδήλωσης πυρκαγιάς. Επιπρόσθετα η Περιφέρεια Αττικής έχει διαθέσει 3 λεωφορεία, προκειμένου να συνδράμουν στη διαδικασία εκκενώσεων περιοχών, εάν απαιτηθεί.

«Η Περιφέρεια είναι παρούσα και ακολουθώντας τις οδηγίες της Πυροσβεστικής συνδράμει και επικουρεί το έργο της όπου της ζητείται, έχοντας ως προτεραιότητα την ασφάλεια των πολιτών. Η κατάσταση στα Βίλια είναι δύσκολη καθώς λόγω του δύσβατου της περιοχής δεν είναι εύκολο να επιχειρούν τα επίγεια μέσα και το έργο της κατάσβεσης δυσχεραίνει. Ο μηχανισμός της Περιφέρειας Αττικής όλο το βράδυ έδωσε σκληρή μάχη με τις φλόγες και συνεχίζει να συνδράμει, μέχρι να τεθεί η φωτιά υπό έλεγχο. Στόχος μας να προστατευθούν οι ζωές και οι περιουσίες των πολιτών. Σ΄αυτό το σημείο θα ήθελα να υπογραμμίσω τη σημασία να διερευνηθούν και να εξεταστούν εξονυχιστικά, οι σοβαρές καταγγελίες που έγιναν από το Δήμαρχο, κατοίκους και εργαζομένους της Λαυρεωτικής για εμπρησμούς, έργο που ήδη έχουν αναλάβει και προχωρούν οι αρμόδιες ανακριτικές αρχές. Καμία ανοχή σε «εγκλήματα» κατά της ανθρώπινης ζωής και του περιβάλλοντος» τόνισε σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Αττικής.

ΠΥΡΚΑΓΙΑ - ΒΙΛΙΑ

ΠΥΡΚΑΓΙΑ - ΒΙΛΙΑ

ΠΥΡΚΑΓΙΑ - ΒΙΛΙΑ

Ειδήσεις σήμερα:

Φωτιά στην Κερατέα: σε ύφεση το πύρινο μέτωπο

Κορονοϊός: Δωρεάν τεστ την Τρίτη σε 137 σημεία της χώρας

Καιρός: καύσωνας με μπόρες την Τρίτη

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΕυρωψηφοδέλτιο ΝΔ – Μητσοτάκης: Στις 9 Ιούνη δεν ψηφίζουμε μόνο για την Ευρώπη…Χθες 20:53 | Ειδήσεις

Ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι το αποτέλεσμα της κάλπης των ευρωεκλογών, μπορεί και πρέπει να σηματοδοτήσει τη σταθερότητα της χώρας μας.

Άγιοι Ανάργυροι: Το βίντεο ντοκουμέντο από την δολοφονία της ΚυριακήςΧθες 18:59 | Ειδήσεις

Ένα νέο βίντεο ντοκουμέντο, φέρνει στο φως ο ΑΝΤ1, για τη στυγερή δολοφονία της Κυριακής, έξω από το αστυνομικό τμήμα στους Αγίους Αναργύρους.

ΗΠΑ: Η επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ ήταν “μια μεγάλη αποτυχία”Χθες 23:21 | Ειδήσεις

Τι απαντάει ο Λευκός Οίκος στους ισχυρισμούς της Τεχεράνης, ότι οι ΗΠΑ γνώριζαν για την επίθεση.

Σίδνεϊ: Τι φώναζε ο άνδρας που μαχαίρωσε τον ιερέα σε ζωντανή σύνδεση (βίντεο)Χθες 22:31 | Ειδήσεις

Ο δράστης που έχει συλληφθεί, τον μαχαίρωσε μπροστά σε έντρομους πιστούς.  Εκτός από τον ιερέα μαχαίρωσε άλλα τρία άτομα.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
“Παγιδευμένοι” - Sneak preview: Ο Δημήτρης, κάνει ό,τι μπορεί για να βρει τη Δάφνη (εικόνες)23:59Missing Alert για την εξαφάνιση 15χρονης23:47ΗΠΑ: Η επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ ήταν “μια μεγάλη αποτυχία” 23:36Χανιά: λουόμενος έχασε τη ζωή του από πνιγμό23:24Ερντογάν για Ισραήλ: Πρέπει να σταματήσουμε τις βάρβαρες επιθέσεις του23:13Σίδνεϊ: Τι φώναζε ο άνδρας που μαχαίρωσε τον ιερέα σε ζωντανή σύνδεση (βίντεο)23:02ΕΣΗΕΑ: 24ωρη απεργία την Τρίτη22:50Δραματική διάσωση 6χρονης από τη θάλασσα – Κόπηκε το σχοινί που την τραβούσαν22:37Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Στα πράσινα… το θρίλερ του ΟΑΚΑ22:26Χανιά - τροχαίο: Φονική σύγκρουση αυτοκινήτων (εικόνες)22:14Επίθεση Ιράν στο Ισραήλ: Το υπέρογκο κόστος της αναχαίτισης των drones22:02Βρετανία: Αεροσκάφη της πολεμικής αεροπορίας αναχαίτισαν ιρανικά drone21:51Χαρδαλιάς: 101 εκατομμύρια ευρώ για 40 έργα στην Αθήνα21:39Χατζηδάκης: “Δικαίωμα στη Λήθη”, μια κίνηση ανθρωπιάς για τους επιζώντες από καρκίνο21:28Ζωγράφου: “Πιάστηκαν” οι νεαροί που έκαναν δεκάδες ένοπλες ληστείες (βίντεο)21:15Ευρωψηφοδέλτιο ΝΔ – Μητσοτάκης: Στις 9 Ιούνη δεν ψηφίζουμε μόνο για την Ευρώπη…21:01Γιάννης Φέρτης: Το συγκινητικό αντίο της Φίνος Φιλμ (βίντεο)20:48Άγιοι Ανάργυροι: Το βίντεο ντοκουμέντο από την δολοφονία της Κυριακής20:34Σημεία για rapid test δωρεάν την Τρίτη20:21Καλλιθέα: Ανήλικος πωλούσε παράνομα φωτοβολίδες και πυροτεχνήματα20:07
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο