LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΤεχνολογίαΔημοσίευση: 12 Αυγούστου 2021 17:44 | Ανανέωση: 12 Αυγούστου 2021 18:15

Κορονοϊός - Μεταλλάξεις: εκατοντάδες νέα κρούσματα στην Ελλάδα

Πόσες νέες μολύνσεις από παραλλαγές του ιού εντοπίστηκαν σε κάθε περιοχή της Ελλάδας, την τελευταία εβδομάδα. Πόσο αυξήθηκαν τα κρούσματα με την μετάλλαξη Δέλτα.

Κορονοιος - rapid test

Παράλληλα με την ανακοίνωση της Πέμπτης για τους νεκρούς, τους διασωληνωμένους και τα νέα κρούσματα στην Ελλάδα, αλλά και για την γεωγραφική κατανομή τους ανά περιφερειακή ενότητα, από το Εθνικό Δίκτυο Γονιδιωματικής Επιτήρησης για τις μεταλλάξεις του SARS-CoV-2 έγινε γνωστό ότι:

"Ολοκληρώθηκε από το Eθνικό Δίκτυο Γονιδιωματικής Επιτήρησης του ιού SARS-CoV-2, που λειτουργεί υπό το συντονισμό του ΕΟΔΥ, η γονιδιωματική ανάλυση σε 891 δείγματα που έχουν επιλεγεί τυχαιοποιημένα ή στοχευμένα και αφορούν στην περίοδο 02 Ιουλίου 2021 έως 31 Ιουλίου 2021. Από τον έλεγχο των 891 δειγμάτων, αναδείχθηκαν συνολικά 823 δείγματα με στελέχη ειδικού ενδιαφέροντος (Variants Of Concern - VOC), 24 δείγματα με στελέχη υπό παρακολούθηση (Variants Under Monitoring) και 3 δείγματα με στελέχη ενδιαφέροντος (Variant of Interest - VOI).

Εκ των 823 δειγμάτων με στελέχη ειδικού ενδιαφέροντος, τα 707 αφορούν στο στέλεχος Delta, 90 αφορούν στο Alpha, 24 αφορούν στο Βeta και 2 αφορούν στο Gamma. Εκ των 24 δειγμάτων με στελέχη υπό παρακολούθηση, όλα αφορούν στο στέλεχος B.1.1.318 (Variant E484K). Εκ των 3 δειγμάτων με στελέχη ενδιαφέροντος, όλα αφορούν στο B.1.621 (VOI). Επιπλέον ανιχνεύθηκαν, 1 στέλεχος B.1.629, 1 στέλεχος B.1.575 και 1 στέλεχος Β.1.1 (Variant E484K) (Πίνακας 3).

Κορονοιος - μεταλλαξεις - πινακες

Από την έναρξη λειτουργίας του Εθνικού Δικτύου Γονιδιωματικής Επιτήρησης του ιού SARS-CoV-2 μέχρι σήμερα έχουν ελεγχθεί στην επικράτεια συνολικά 26.555 δείγματα από εγχώρια κρούσματα. Εξ αυτών 22.839 προέρχονται από τυχαία επιλογή δειγμάτων, 2.998 προέρχονται από στοχευμένη λήψη ή επιλογή δειγμάτων και για 718 δείγματα δεν είναι διαθέσιμος ο τρόπος επιλογής.

Μεταξύ των 22.839 τυχαία επιλεγμένων δειγμάτων στην επικράτεια, τα τέσσερα πιο συχνά στελέχη ειδικού ενδιαφέροντος ή υπό παρακολούθηση που έχουν απομονωθεί είναι το Alpha, με ποσοστό 67,21%, ακολουθούμενο από το Delta με ποσοστό 12,14%, το B.1.1.318 (Variant E484K) με ποσοστό 10,04% και το Beta με ποσοστό 1,24% (Πίνακας 4). 

Κορονοιος - μεταλλαξεις - πινακες

Από τα 2.998 δείγματα που έχουν ληφθεί ή επιλεγεί στοχευμένα, έχουν βρεθεί 2.835 στελέχη ειδικού ενδιαφέροντος ή υπό παρακολούθηση. Από τα δείγματα αυτά, 43,70% αφορούν στο B.1.1.318 (Variant E484K), 28,12% στο Delta, 15,81% στο Alpha, 6,70% στο Beta, 0,13% στο C.36 και 0,10% στο Gamma.

Επιπλέον, έχουν απομονωθεί συνολικά 238 στελέχη ειδικού ενδιαφέροντος ή υπό παρακολούθηση ή ενδιαφέροντος από δείγματα εισαγόμενων κρουσμάτων, εκ των οποίων 113 αφορούν στο Alpha, 107 στο Delta, 6 στο Beta, 4 στο B.1.1.318 (Variant E484K), 4 στο B.1.621 (VOI), 1 στο Eta, 1 στο C.36, 1 στο Kappa και 1 στο B.1.623.

Όσον αφορά στα στελέχη ενδιαφέροντος που χρήζουν άμεσης λήψης μέτρων ελέγχου επί του παρόντος στη χώρα, η γεωγραφική κατανομή ανά Περιφερειακή Ενότητα παρουσιάζεται στον Πίνακα 5."

Κορονοιος - μεταλλαξεις - πινακες

Κορονοιος - μεταλλαξεις - πινακες

Η ημερήσια επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ:

Ειδήσεις σήμερα:

Συντάξεις Αυγούστου: Πότε πληρώνονται

Ιαπωνία: Η θάλασσα... κατάπιε το διάσημο γλυπτό “Κολοκύθα” (βίντεο)

Vice Media Group: Ρεκόρ με 23 υποψηφιότητες για βραβεία Emmy

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚαλημέρα Ελλάδα: Με ένα μεγάλο αντίο στον Γιώργο Παπαδάκη ξεκίνησε η εκπομπήΣήμερα 07:04 | Ειδήσεις

Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν και η παρέμβαση της αρχισυντάκτριας της εκπομπής, Άννυς Ζιώγα, η οποία εμφανίστηκε από την αίθουσα σύνταξης, βουρκωμένη.

Η δήλωση του Προέδρου του Ομίλου ANTENNA, Θοδωρή Κυριακού, για την απώλεια του Γιώργου ΠαπαδάκηΧθες 22:59 | Ειδήσεις

Ο αποχαιρετισμός του κλείνει με σεβασμό και ειλικρινή ευγνωμοσύνη, με τη σκέψη του να βρίσκεται στην οικογένεια του Γιώργου Παπαδάκη.

Η οικογένεια του ANT1 αποχαιρετά τον Γιώργο Παπαδάκη - Η ανακοίνωσηΧθες 21:57 | Ειδήσεις

Με βαθιά θλίψη η οικογένεια του ΑΝΤ1 αποχαιρετά το αγαπημένο και ιστορικό της μέλος, Γιώργο Παπαδάκη

Έφυγε από τη ζωή ο Γιώργος Παπαδάκης - Η ανακοίνωση του Λαϊκού ΝοσοκομείουΧθες 19:07 | Ειδήσεις

Η ανακοίνωση από το Γ.Ν.Α. Λαϊκό, για τον αιφνίδιο θάνατο του σπουδαίου Γιώργου Παπαδάκη.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Παναθηναϊκός: Στο στόχαστρο ο Βάθκεθ της Βαλένθια για το αριστερό άκρο της άμυνας08:29Ελβετία: Ταυτοποιήθηκαν οι 40 νεκροί του Κραν Μοντανά08:15Ουκρανία: Δυο άμαχοι νεκροί σε πλήγματα της Ρωσίας08:06O γιος του Μαδούρο κάλεσε τους υποστηρικτές του να βγουν στον δρόμο07:52Καλημέρα Ελλάδα: Με ένα μεγάλο αντίο στον Γιώργο Παπαδάκη ξεκίνησε η εκπομπή07:38Αίτημα Κωνσταντοπούλου στον Κακλαμάνη για σύγκληση της Βουλής, μετά τις εξελίξεις στη Βενεζουέλα07:24Νιγηρία: Τουλάχιστον 26 νεκροί από ανατροπή σκάφους07:10Απειλές Τραμπ κατά Κολομβίας: Οι ΗΠΑ κυβερνούν τη Βενεζουέλα06:56Δανία - Γροιλανδία: Η πρωθυπουργός της χώρας ζήτησε από τις ΗΠΑ να σταματήσουν τις απειλές06:42Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 5 Ιανουαρίου 06:28Τι καιρό θα κάνει την Δευτέρα06:14Ολυμπιακός: Μια ανάσα από το λιμάνι ο Ταιρίκ Τζόουνς23:59Ιωάννινα - Μπλόκα: Νέα κλιμάκωση αποφάσισαν οι αγρότες του νομού23:48ΗΠΑ- Βενεζουέλα: Ο Μαδούρο θα παρουσιαστεί αύριο ενώπιον δικαστή της Νέας Υόρκης 23:36Κραν Μοντανά: Ανάμεσα στα θύματα ταυτοποιήθηκε και η 15χρονη Αλίκη23:24Η δήλωση του Προέδρου του Ομίλου ANTENNA, Θοδωρή Κυριακού, για την απώλεια του Γιώργου Παπαδάκη23:10Κραν Μοντανά - Επίσημη ανακοίνωση: Ταυτοποιήθηκαν τα 40 θύματα - 20 από αυτά είναι ανήλικοι22:56Βενεζουέλα: Eπικοινωνία Μελόνι-Ματσάδο για το μέλλον της χώρας22:42Γιώργος Παπαδάκης: Τα συλλυπητήρια του πολιτικού κόσμου22:28Η οικογένεια του ANT1 αποχαιρετά τον Γιώργο Παπαδάκη - Η ανακοίνωση22:14
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο