LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 11 Αυγούστου 2021 21:47

Φωτιά στην Ιπποκράτειο Πολιτεία: “χάθηκαν οι “ζωές” μας, μαζί με τα καμένα σπίτια” (βίντεο)

Οι εικόνες που αντικρίζουν οι κάτοικοι, επιστρέφοντας στα σπίτια τους είναι αποκαρδιωτικές. Τίποτα δεν είναι πλέον ίδιο. Η ζωή τους άλλαξε από τη μία στιγμή στην άλλη.

Ειδήσεις - φωτιά - Ιπποκράτειος Πολιτεία

Καθηλώνουν τα λόγια των πυρόπληκτων της Αττικής μέσα στα αποκαίδια της... ζωής τους.

Η Στέλλα, ο Μάνος και η 10χρόνη κόρη τους ζούσαν στο σπίτι τους, στην Ιπποκράτειο Πολιτεία, 10 ολόκληρα χρόνια . Κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί ότι μέσα σε μία στιγμή θα καταστρεφόταν.

"Τώρα έχουνε μείνει αποκαΐδια και στάχτες παντού. Δεν έχει μείνει τίποτα. Μέσα ήτανε η κουζίνα ,στη μέση η τραπεζαρία και το σαλόνι παραπέρα. Δεν έχει μείνει τίποτα από όλα αυτά. Φεύγοντας έκανα την προσευχή μου έκανα τον σταυρό μου , φίλησα τις εικόνες μου .Είπα θα ξανά έρθω αλλά όταν ήρθα δυστυχώς αντίκρυσα αυτό" λέει συγκλονισμένη η Στέλλα Μαρούλη

Την ώρα της φωτιάς ο σύζυγός της βοηθούσε ως εθελοντής πυροσβέστης σε κάποιο άλλο σημείο: "Εγώ ειδοποιήθηκα από έναν γείτονα ότι το σπίτι μου φλέγεται. Γύρισα και το είδα την στιγμή που είχε ήδη λαμπαδιάσει", προσθέτει ο Μάνος Αρβανιτίδης.

Καθοριστικός για τους δοκιμαζόμενους πολίτες ήταν και ο ρόλος της Μονάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών. Εθελοντές πυροσβέστες από την πρώτη στιγμή έπεσαν στη μάχη με τις φλόγες.

"Εμείς ξεκινήσαμε από την Βαρυμπόμπη, στείλαμε τις δυνάμεις μας εκεί δώσαμε μάχη και την ύστατη μάχη εδώ στην Ιπποκράτειο Πολιτεία", τονίζει ο εθελοντής, Γιώργος Πελεκανάκης.

Κι ενώ προσπαθούσαν να περιορίσουν τη φωτιά, σε ορισμένες περιπτώσεις, οι οικογένειες και οι περιουσίες τους κινδύνευαν κάπου παρακάτω.

"Το μόνο που πρόλαβα να κάνω ήταν να σώσω τον σκύλο, που θεωρώ ότι ήταν αυτό που έπρεπε να κάνω εκείνη τη στιγμή", εξηγεί ο εθελοντής Γιάννης Παπαντώνης.

Αυτό που ζητούν τώρα είναι να ξαναχτίσουν τις ζωές τους...

Ειδήσεις σήμερα: 

Φωτιές: Αυξάνεται η διεθνής βοήθεια - Σε ποια μέτωπα επιχειρεί (βίντεο)

Φωτιά στην Εύβοια: η μεγαλύτερη φωτιά όλων των εποχών στην Ελλάδα (βίντεο)

Άνδρος: Εργαζόμενοι φοιτητές έσωσαν γυναίκα από πνιγμό (βίντεο)

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚακοκαιρία - Τρίκαλα: Χιόνισε στο Περτούλι (εικόνες)Σήμερα 09:47 | Τοπικά Νέα

Ασυνήθιστες εικόνες για τέτοια εποχή, με την περιοχή "ντυμένη στα λευκά", είδαν το πρωί του Σαββάτου, κάτοικοι και επισκέπτες στο Πετρούλι. Δείτε LIVE την εξέλιξη της κακοκαιρίας.

Πάσχα - Σκρέκας: Αρνί έως 10 ευρώ το κιλό στα σούπερ μάρκετΣήμερα 08:53 | Ειδήσεις

Τι είπε ο Υπ. Ανάπτυξης στον ΑΝΤ1 για την ακρίβεια, τους ελέγχους και τα πρόστιμα στην αγορά. Πότε ενεργοποιούνται το “Καλάθι των νονών” και το “Καλάθι του Πάσχα”.

“Ανακαινίζω - Νοικιάζω”: εκατοντάδες εγκρίσεις αιτήσεων τις πρώτες ημέρεςΣήμερα 10:49 | Ειδήσεις

Δυναμικά και με ισχυρό ενδιαφέρον ξεκίνησε το πρόγραμμα “Ανακαινίζω – Νοικιάζω” του Yπ. Κοινωνικής Συνοχής. Οδηγός για τους δικαιούχους και την διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί.

ΥΠΕΞ Ιράν για Ισραήλ: Δεν γίνεται επίθεση με παιδικά παιχνίδιαΣήμερα 07:52 | Ειδήσεις

Ο Υπουργός Εξωτερικών του Ιράν, υποβάθμισε την επίθεση στην Ισφαχάν, ενώ δεν θέλησε να επιρρίψει ευθύνες στο Ισραήλ. Τι ανέφερε για πιιθανά αντίποινα. 

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τένις - Βαρκελώνη: Ο αντίπαλος του Τσιτσιπά στον ημιτελικό11:29“Ανακαινίζω - Νοικιάζω”: εκατοντάδες εγκρίσεις αιτήσεων τις πρώτες ημέρες11:16Ευρωεκλογές - Κασσελάκης: Περιοδεία σε 27 νησιά για 10 ημέρες11:02Βόρεια Κορέα: Δοκιμή σε τεράστια πυραυλική κεφαλή10:49Formula 1 - GP Σαγκάης: Ο Φερστάπεν επικράτησε στον αγώνα σπριντ10:35Μίμης Φωτόπουλος: Σαν σήμερα γεννήθηκε ο σπουδαίος ηθοποιός10:22Κουρέτας για Θεσσαλία: Σε λίγες ώρες έπεσε όση βροχή πέφτει σε 3,5 μήνες (βίντεο)10:10Κακοκαιρία - Τρίκαλα: Χιόνισε στο Περτούλι (εικόνες)09:57“Υγεία πάνω απ’ όλα”: υπέρταση στις γυναίκες, κατάψυξη ωαρίων και δυσορθογραφία09:4421η Απριλίου 1967: η ημέρα που η Ελλάδα “μπήκε στον γύψο”09:30Θεσσαλονίκη: Νεκρός οδηγός σε τροχαίο09:17Πάσχα - Σκρέκας: Αρνί έως 10 ευρώ το κιλό στα σούπερ μάρκετ09:04Ιράκ: Έκρηξη σε στρατιωτική βάση (βίντεο)08:51ΥΠΕΞ Ιράν για Ισραήλ: Δεν γίνεται επίθεση με παιδικά παιχνίδια08:37Κακοκαιρία: Νέο έκτακτο δελτίο ΕΜΥ για ισχυρές βροχές και χαλάζι08:24Δώρο Πάσχα: Πότε καταβάλλεται, πώς υπολογίζεται08:10Κακοκαιρία: Πλημμύρισαν δρόμοι σε Πήλιο και Καρδίτσα - Σε ποιες περιοχές χιόνισε (βίντεο)07:57Μετρό: Κλειστός σταθμός το Σαββατοκύριακο07:44“I LOVE Σου Κου”: Οι καλεσμένοι και οι αποκλειστικές συνεντεύξεις του Σαββατοκύριακου07:30Εορτολόγιο - 20 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα07:17
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο