LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 08 Αυγούστου 2021 15:32 | Ανανέωση: 08 Αυγούστου 2021 15:28

Φωτιά στην Εύβοια: φεύγουν από το νησί χιλιάδες κάτοικοι και τουρίστες (εικόνες)

Εκκενώσεις οικισμών απο το πρωί της Κυριακής. Μαζική μετακίνηση δια θαλάσσης από νωρίς το πρωί, καθώς μαίνονται οι μεγάλες πυρκαγιές, σε πολλά σημεία του νησιού.

Βόρεια Εύβοια - Πευκί - λιμάνι - φωτιά

Ένα τεράστιο μέτωπο της φωτιάς κατευθύνεται αυτή την ώρα στην Γαλατσώνα Εύβοιας και βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από το χωριό.

Ένα άλλο πύρινο μέτωπο πλησιάζει τις Γούβες σε μία πορεία που οδηγεί στο Αρτεμίσιο, το Πευκί και τη θάλασσα.

Η φωτιά έφτασε λίγο μετά τις 5 το απόγευμα στα 100 μέτρα από το χωριό Γουβες, το οποίο εκκενώνεται.

Το απόγευμα της Κυριακής οι φλόγες έφτασαν πολύ κοντά στην παραλία στο Πευκί και είναι σε εξέλιξη επιχείρηση εκκένωσης απο τη θάλασσα.


Λίγο μακρύτερα και από την άλλη πλευρά του νησιού, η φωτιά κινείται κατευθείαν προς τους Καματριάδες και τους Γαλατσάδες - και αν περάσει από αυτά τα δύο κομβικά σημεία, πλέον θα βρεθεί πάνω από την Αιδηψό.

φωτιά - Βόρια Εύβοια - Γούβες

φωτιά - Βόρια Εύβοια - Γούβες

Στο νότιο τμήμα, οι υποστηρικτικές ομάδες πυροπροστασίας που έχουν φτάσει στη χώρα μας από την Ουκρανία και την Ρουμανία και εργάζονται νυχθημερόν, ελέγχουν την κατάσταση στο χωριό Τρούπι, όσο και λίγο πιο βόρεια, στα Καλύβια και στο Σπαθάρι. Στη συγκεκριμένη περιοχή βοηθούν και οι άνεμοι, με συνέπεια να μην προβλέπεται προς το παρόν επέκταση της φωτιάς προς νότο.

Βόρεια Εύβοια - Πευκί - λιμάνι - φωτιά

Μαζική έξοδος από θαλάσσης

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο ΑΝΤ1, από το πρωί της Κυριακής μέχρι τις 15:00, συνολικά 4.500 άνθρωποι, με 1.500 οχήματα εγκατέλειψαν την Εύβοια, προσπαθώντας να ξεφύγουν από την πύρινη λαίλαπα και τους πνιγηρούς καπνούς.

Πολλοί εξ αυτών είναι παραθεριστές που αποχώρησαν άρον – άρον, αν και δεν έκαναν διακοπές σε περιοχές όπου μαίνονται οι φωτιές, ενώ πολλοί άλλοι είναι μόνιμοι κάτοικοι ή ιδιοκτήτες εξοχικών που αποφάσισαν να φύγουν από την Εύβοια.


Δωρεάν οι μετακινήσεις

Δωρεάν θα πραγματοποιούνται οι μετακινήσεις επιβατών και οχημάτων από τα λιμάνια της Αιδηψού και Αγιόκαμπου Ευβοίας μετά από εντολή του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη.

Βόρεια Εύβοια - εκκένωση - λιμάνι - Αιδηψός

φωτιά - Βόρια Εύβοια - Πευκί - εκκένωση

φωτιά - Βόρια Εύβοια - Πευκί - εκκένωση

φωτιά - Βόρια Εύβοια - Πευκί - εκκένωση

Πυρόπληκτοι - Εύβοια

Απεγκλωβισμοί απο θαλάσσης

Σύμφωνα με ενημέρωση από το Υπουργείο Ναυτιλίας, σχετικά με τις διαδικασίες απεγκλωβισμού πολιτών από την Εύβοια, που δοκιμάζεται για 6η ημέρα από τις φωτιές, τστην διάρκεια της νύχτας, 9 άνθρωποι απεγκλωβίστηκαν με ασφάλεια από την παραλία Μαυρίκα της Εύβοιας και μεταφέρθηκαν με σκάφος του Λιμενικού Σώματος στο Ψαροπούλι της Εύβοιας.

Ακόμη, 63 άνθρωποι μεταφέρθηκαν με ασφάλεια από επιβατηγό πλοίο από το Ψαροπούλι της Εύβοιας στην Σκιάθο.

Επίσης, νωρίς το πρωί της Κυριακής, άλλα 13 άτομα μεταφέρθηκαν από το Ψαροπούλι της Εύβοιας στο Πευκί της Εύβοιας, σε περιοχή που δεν βρίσκεται αυτήν την ώρα στην δίνη της φωτιάς..

Συγκλονιστικό ειναι το βίντεο - ντοκουμέντο απο τον απεγκλωβισμό εκατοντάδων πολιτών από την Λίμνη Εύβοιας, καθώς η φωτιά είχε φτάσει μέχρι την παραλία.

φωτιά - Βόρια Εύβοια - Πευκί - εκκένωση


Συνολικά, το Λιμενικό έχει δρομολογήσει τον απεγκλωβισμό από θαλάσσης για 2.369 άτομα, μέχρι το βράδυ του Σαββάτου. Στην επιχείρηση στην Εύβοια λαμβάνουν μέρος από το πρωί της Κυριακής:  

  • 7 σκάφη του Λιμενικού
  • 3 σκάφη του Πολεμικού Ναυτικού
  • 2 φουσκωτά του Πολεμικού Ναυτικού
  • 2 επιβατηγά τουριστικά πλοία
  • 1 ferry boat και ιδιώτες

Αυξημένη ετοιμότητα ΕΚΑΒ και νοσοκομείων

Έπειτα από επικοινωνία του Υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια με τον Διοικητή της 5ης ΥΠΕ Φώτη Σερέτη και τον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ Νίκο Παπαευσταθίου και υπό το συντονισμό της 5ης ΥΠΕ:

  • επιπλέον 4 ασθενοφόρα, επανδρωμένα με ιατρικό προσωπικό, ενισχύουν την περιοχή της Ιστιαίας στη Β. Εύβοια, τα οποία θα παρέχουν ιατρικές υπηρεσίες στον Αγιόκαμπο, από όπου μεταφέρονται πολίτες με πλωτά μέσα προς Αιδηψό και όπου αλλού απαιτηθεί.
  • το Κέντρο Υγείας Σκιάθου έχει τεθεί σε κατάσταση μέγιστης ετοιμότητας, για την περίπτωση που θα μεταφερθούν στη Σκιάθο πολίτες από το λιμάνι του Μαντουδίου.
  • το παλαιό Νοσοκομείο Χαλκίδας έχει προετοιμασθεί κατάλληλα και είναι έτοιμο να δεχθεί άμεσα για φιλοξενία 52 πυρόπληκτους πολίτες που δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας (με δυνατότητα αύξησης σε 90). Το παλαιό Νοσοκομείο Χαλκίδας πληροί όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις για την ασφαλή διαμονή των πυρόπληκτων συμπολιτών μας (Κλίνες, κλιματισμός, φύλαξη, καθαριότητα κλπ)


Ειδήσεις σήμερα:

Φωτιά στην Πάρνηθα: Τραυματισμός πυροσβέστη – Μεταφορά του με ελικόπτερο

Θεσσαλονίκη: Διαπληκτισμός με... καραμπίνα και πυροβολισμούς

Κολωνός: Ληστεία με πυροβολισμούς σε φούρνο

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚακοκαιρία: Μήνυμα 112 σε Θεσσαλία και ΘεσσαλονίκηΣήμερα 16:15 | Ειδήσεις

Που θα χτυπήσουν οι ισχυρές καταιγίδες που θα συνοδεύονται από θυελλώδεις ανέμους και χαλαζοπτώσεις.

Μητσοτάκης για Visa Express: Απτή απόδειξη της προσέγγισης Ελλάδας - ΤουρκίαςΣήμερα 12:23 | Ειδήσεις

Μετά την υλοποίηση της Visa Express οι αφίξεις Τούρκων πολιτών στη Λέσβο από το τέλος Μαρτίου έως την Τετάρτη ήταν αυξημένες κατά 868% σε σύγκριση με το 2023

ΣΥΡΙΖΑ - Ευρωεκλογές: Ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσιάζει το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος (βίντεο)Σήμερα 19:52 | Ειδήσεις

Παρών και ο Αλέξης Τσίπρας στην παρουσίαση των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές του Ιουνίου

Ερντογάν για επίσκεψη Μητσοτάκη: Στόχος η βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεωνΣήμερα 14:52 | Ειδήσεις

Τι δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος για την επικείμενη επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού στην Άγκυρα.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
ΣΥΡΙΖΑ - Ευρωεκλογές: Ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσιάζει το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος (βίντεο)19:59Δώρο Πάσχα στον ιδιωτικό τομέα: Πότε καταβάλλεται, πώς το υπολογίζετε19:45Σέρφερ “δάμασε” κύμα-τέρας και έσπασε παγκόσμιο ρεκόρ (βίντεο)19:32Κακοκαιρία - Σάββατο: Ισχυρές καταιγίδες, χιόνια και δυνατοί άνεμοι19:18Δίκη Πισπιρίγκου: Μήνυση Δασκαλάκη εναντίον της αδερφής της 19:04Ιεροσόλυμα - Πατριαρχείο: Ανακοίνωσε τον μέγιστο αριθμό προσκυνητών για την Ανάσταση 18:51ΠΑΣΟΚ: Υπόμνημα στον Άρειο Πάγο για αποκλεισμό των Σπαρτιατών από τις Ευρωεκλογές18:37Σύμη: Τσάντα με εκατομμύρια δολάρια βρέθηκε στη θάλασσα18:23Κασσελάκης για Κυριαζίδη: Ο Μητσοτάκης δεν έχει τη στοιχειώδη ηθική να αποβάλει έναν ομοφοβικό βουλευτή18:10Πρατήρια καυσίμων – Σκρέκας: Συνεχείς οι έλεγχοι για αισχροκέρδεια17:56Μητσοτάκης από Λέσβο: Η πολιτική της προσέγγισης Ελλάδας και Τουρκίας έχει αποτελέσματα17:43Youth League - Ολυμπιακός: Στον τελικό τα “μωρά” των ερυθρόλευκων17:29Anonymous: Χάκαραν τον ισραηλινό στρατό17:16Βαρκελώνη: Σκύλοι θεραπείας φέρνουν χαμόγελο σε ασθενείς της εντατικής (βίντεο)17:02“Παγιδευμένοι” - Νέα επεισόδια: Αγωνία και διλήμματα για τον Δημήτρη και την Άννα (εικόνες)16:49Ενδοοικογενειακή βία – Θεσσαλονίκη: Εκβίαζε και έδερνε τη γυναίκα του για να πάρει χρήματα16:35Κακοκαιρία: Μήνυμα 112 σε Θεσσαλία και Θεσσαλονίκη 16:21Τέμπη: Βρέθηκαν υπολείμματα οστών στο ιδιωτικό οικόπεδο όπου είχε μεταφερθεί χώμα από τον τόπο της σύγκρουσης16:08Χατζηδάκης: : Η λέξη - κλειδί για Ελλάδα και Ευρώπη είναι η ανταγωνιστικότητα15:54Ελεύθερη πτώση: Παγκόσμιο ρεκόρ από Ρώσους που έπεσαν από την... στρατόσφαιρα! (βίντεο)15:40
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο