LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 08 Αυγούστου 2021 12:36

Ισαάκ - Σολωμού: μνημόσυνο με αιχμές για το Κυπριακό (εικόνες)

Παρουσία συγγενών των δύο δολοφονημένων από Τουρκοκύπριους, καθώς και μελών του Υπουργικού Συμβουλίου και της Βουλής, τελέστηκε το ετήσιο μνημόσυνο. 

25ο μνημόσυνο  - Τάσος Ισαάκ - Σολωμός Σολωμού

Τελέστηκε σήμερα στην Εκκλησία Αγίου Δημητρίου στο Παραλίμνι, το 25ο εθνικοθρησκευτικό μνημόσυνο των Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού. 

Του μνημόσυνού προέστη ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Καρπασίας Χριστόφορος ο οποίος κατέθεσε στεφάνι εκ μέρους του Μητροπολίτη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου Βασίλειου.

Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Χατζηπαντέλας, ο οποίος κατέθεσε στεφάνι εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη.

Στο μνημόσυνο παρέστησαν και κατέθεσαν στεφάνι οι οικογένειες των ηρώων, ο Χρήστος Χρήστου, Βουλευτές της επαρχίας Αμμοχώστου, ο Δήμαρχος Παραλιμνίου Θεόδωρος Πυρίλλης, εκπρόσωποι της Αστυνομίας και της Εθνικής Φρουράς.

Στεφάνια κατέθεσαν επίσης φορείς και οργανώσεις της επαρχίας Αμμοχώστου και εκπρόσωπος της Πρεσβείας της Ελλάδας στην Κύπρο.

25ο μνημόσυνο  - Τάσος Ισαάκ - Σολωμός Σολωμού

Τον επιμνημόσυνο λόγο εκφώνησε ο Χρήστος Μακρίδης μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Χρηματοδοτήσεως Στέγης. Στον επιμνημόσυνο λόγο του ο Χρήστος Μακρίδης ανέφερε μεταξύ άλλων πως ο Τάσος Ισαάκ και ο Σολωμός Σολωμού είναι αθάνατα και αξία τέκνα του έθνους. Ανυπότακτοι μαχητές της εθνικής αξιοπρέπειας και του δικαίου που πότισαν με το αίμα τους το πλατύφυλλο δεντρί της γαλανομάτας θεάς Λευτεριάς.

Αιχμές απο την αδελφή του Σολομού Σολωμού

Η αδελφή του ήρωα Σολωμού Σολωμού Σκεύη Σολωμού στην ομιλία της μεταξύ άλλων πως πρέπει ως κοινωνία να στήσουμε μνημεία για να τιμούμε τους ήρωες μας και όχι να ανοίγουνε οδοφράγματα και να δείχνουμε διαβατήρια στους κατακτητές, οι οποίοι πανηγυρίζουν για την εισβολή την κατοχή και την ανακήρυξη του ψευδοκράτους.

25ο μνημόσυνο  - Τάσος Ισαάκ - Σολωμός Σολωμού

Η κ. Σολωμού ανέφερε πως ένα άγαλμα που φιλοτέχνησε ο τραγουδιστής Νότης Σφακιανάκης για τον αδελφό της παραμένει εγκαταλελειμμένο γιατί δεν θέλουν όπως είπε την τοποθέτηση του, προσθέτοντας πως αν τοποθετηθεί θα ενοχλήσει τον εχθρό, πως θα προκαλεί και θα δημιουργεί άσχημο κλίμα λες και η σημαία στον κατεχόμενο Πενταδάκτυλο ανέφερε δημιουργεί κλίμα αγάπης και ειρήνης.

Μετά την κατάθεση στεφάνων και τις ομιλίες οι παρευρισκόμενοι έψαλλαν τον Εθνικό Ύμνο.

Μετά το μνημόσυνο αρκετοί πολίτες πορεύτηκαν προς το οδόφραγμα στην Δερύνεια.

Πηγή: ΑΝΤ1 Κύπρου

Ειδήσεις σήμερα:

Φωτιές: Ο ΑΝΤ1 στο πλευρό των πυρόπληκτων

Βασίλης Φιλώρας: Ο εθελοντής πυροσβέστης που έχασε τη ζωή του στην Ιπποκράτειο Πολιτεία (εικόνες)

Τσεχία: Επίθεση με αυγά κατά του πρωθυπουργού Μπάμπις (βίντεο)

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης: Η ΝΔ αγωνίζεται ώστε η Ελλάδα να γίνει Ευρώπη σε όλα τα επίπεδα (βίντεο)Σήμερα 11:07 | Ειδήσεις

Τι είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στα εγκαίνια του τμήματος Λαμία - Καλαμπάκα του αυτοκινητόδρομου Ε65.


 


 

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Αρνητική η Έκθεση για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα - Η απάντηση του ΥΠΕΞΣήμερα 12:09 | Ειδήσεις

Τι αναφέρει η έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα και ποια είναι η απάντηση του ΥΠΕΞ. 

Χατζηδάκης: Με νομοθετική ρύθμιση η μείωση των χρεώσεων με POS για συναλλαγές έως 10 ευρώΣήμερα 13:32 | Ειδήσεις

Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για τις φορολογικές δηλώσεις. Δεν θα δοθεί παράταση, είπε ο υπουργός

Θάνατος βρέφους στην Κω: Ποινική δίωξη ασκήθηκε στους γονείςΣήμερα 12:09 | Ειδήσεις

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν οι νεαροί γονείς του βρέφους που κατέληξε την Κυριακή στην Κω.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
“Ψυχοκόρες”: Εξελίξεις για τις τέσσερις αδερφές στο σημερινό επεισόδιο (βίντεο)14:11Οργισμένος επιβάτης βρίζει και χτυπά αεροσυνοδούς την ώρα της πτήσης (βίντεο)13:58Χατζηδάκης: Με νομοθετική ρύθμιση η μείωση των χρεώσεων με POS για συναλλαγές έως 10 ευρώ13:45Μαρινάκης εναντίον ΣΥΡΙΖΑ: Καταθέτουν υπόμνημα κατά των Σπαρτιατών ενώ έληξε η προθεσμία 13:31Κωνσταντίνος Καραμανλής: το μήνυμα της ΝΔ για τα 26 χρόνια από το θάνατο του13:18Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Αρνητική η Έκθεση για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα - Η απάντηση του ΥΠΕΞ 13:04Ζώδια - Λίτσα Πατέρα: Ο Ερμής, η πανσέληνος, η Αφροδίτη και οι προβλέψεις της Τρίτης (βίντεο)12:52Πιερρακάκης - Ιερώνυμος: Η συνεργασία είναι το καλύτερο φάρμακο για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα (εικόνες)12:39Αφρικανική σκόνη: Κορυφώνεται η μεταφορά της από τη Σαχάρα (εικόνες)12:25Θάνατος βρέφους στην Κω: Ποινική δίωξη ασκήθηκε στους γονείς12:13Βόλος: Καταδικάστηκε για κλοπή που έκανε άλλος11:59 Συλλήψεις για παράνομα όπλα σε διαφορετικές περιοχές της Αττικής (εικόνες)11:47Τροχαίο – Σέρρες: Νεκρός σε μετωπική σύγκρουση (εικόνες)11:34Μητσοτάκης: Η ΝΔ αγωνίζεται ώστε η Ελλάδα να γίνει Ευρώπη σε όλα τα επίπεδα (βίντεο)11:22ΕΛΑΣ: δεκάδες συλλήψεις σε στοχευμένες δράσεις για την εξάλειψη της παραβατικότητας11:09“Το Πρωινό” - Κασσελάκης: Καλά έκανα και διέγραψα τον Παπανώτα (βίντεο)10:56Ονδούρα: Τεράστια ποσότητα κοκαΐνης βρέθηκε σε...βάρκες10:43Θεσσαλονίκη: Ληστές ATM αφέθηκαν ελεύθεροι λόγω αναρμοδιότητας δικαστηρίου10:29Σωφρονιστικός συμμετείχε σε κύκλωμα που διακινούσε κινητά και ναρκωτικά σε φυλακή (εικόνες)10:16Χριστοφιλοπούλου για Μπελέρη: όσα λένε τα ακούω βερεσέ (βίντεο)10:02
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο