LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 07 Αυγούστου 2021 23:07

Φωτιές: Ο Μητσοτάκης στην 112 Πτέρυγα Μάχης (εικόνες)

Επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην "φωλιά" των πυροσβεστικών αεροσκαφών Canadair

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ - CANADAIR - ΕΛΕΥΣΙΝΑ

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε αργά το απόγευμα του Σαββάτου την 112 Πτέρυγα Μάχης στην Ελευσίνα, όπου συνομίλησε με τους χειριστές, τους μηχανικούς και τους συντηρητές των πυροσβεστικών αεροσκαφών Canadair (CL-215 και CL-415).

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ - CANADAIR - ΕΛΕΥΣΙΝΑ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενημερώθηκε αναλυτικά από τους πιλότους που επέστρεφαν στην αεροπορική βάση μετά τις τελευταίες ρίψεις πριν τη δύση του ηλίου για τις δύσκολες επιχειρήσεις κατάσβεσης στα μεγάλα πύρινα μέτωπα, και από το τεχνικό προσωπικό για τις απαιτητικές διαδικασίες συντήρησης των αεροσκαφών και την κατάσταση των πτητικών μέσων.

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ - CANADAIR - ΕΛΕΥΣΙΝΑ

Ο Πρωθυπουργός ευχαρίστησε θερμά τους χειριστές για τον αγώνα που δίνουν αδιάκοπα τις τελευταίες ημέρες με τις πυρκαγιές σε όλη τη χώρα, κάνοντας ρίψεις νερού μέσα από τους καπνούς και σε πολύ κοντινή απόσταση από τις φλόγες, και τους μηχανικούς που φροντίζουν ακόμη και κατά τη διάρκεια της νύχτας για την πτητική ικανότητα των αεροσκαφών.

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ - CANADAIR - ΕΛΕΥΣΙΝΑ

Ο κ. Μητσοτάκης συνομίλησε επίσης με δύο Γάλλους πιλότους που έχουν έρθει στην Ελλάδα για να συνδράμουν στην καταπολέμηση των πυρκαγιών και τους εξέφρασε τις ευχαριστίες του για την αλληλεγγύη προς την Ελλάδα. Οι Γάλλοι χειριστές του απάντησαν ότι η προσφορά βοήθειας σε τέτοιες συνθήκες είναι κάτι φυσικό και αυτονόητο.


ΣΥΡΙΖΑ: Τελικά τα Canadair βρέθηκαν…

Επικριτικά σχολίασε το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην 112ΠΜ:

"Τα έψαχναν οι πολίτες της χώρας μας εδώ και αρκετές ημέρες, που καίγονται οι περιουσίες τους στην Αν. Αττική, στην Εύβοια, στην Ηλεία, στην Μάνη, στην Αρκαδία.

Τα ψάχνουν ακόμη σήμερα στην Εύβοια και στην Ηλεία.

Τα ανακάλυψε ο κος Μητσοτάκης στην Ελευσίνα, όπου φανταζόμαστε ότι θα είναι κρυμμένα και τα υπόλοιπα από τα 74 (;;;;) αντιπυρικά αεροσκάφη που μας ενημέρωσε ο κ. Σκέρτσος ότι διαθέτουμε.

Επειδή όμως τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά, καλό είναι ο κ. Μητσοτάκης να σταματήσει τα επικοινωνιακά παιχνίδια την ώρα της καταστροφής.

Αντί της Ελευσίνας για να πει σε όλους τους πολίτες της χώρας μας να μην πιστεύουν τα μάτια τους που δε βλέπουν αεροπλάνα να επιχειρούν, καλό θα ήταν να επισκεφθεί την Εύβοια, την Ηλεία ή την Ανατολική Αττική και να μιλήσει με πολίτες, δημάρχους ή έστω με περιφερειάρχες του κόμματος του για να τον ενημερώσουν.

Επαναφέρουμε λοιπόν τα ερωτήματα και θα τα επαναφέρουμε πρωί, μεσημέρι και βράδυ μέχρι η κυβέρνηση Μητσοτάκη να απαντήσει υπεύθυνα και με ειλικρίνεια:

  • Ποιο είναι το σχέδιο πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση της κρίσης των πυρκαγιών;
  • Πόσα εναέρια μέσα επιχειρούν, ποιες ώρες, σε ποιες περιοχές, και ποια η διασπορά τους στη χώρα;

Σε κάθε περίπτωση το χειρότερο που θα μπορούσε να κάνει ο κ. Μητσοτάκης και οι υπουργοί του είναι να προσπαθούν να ωραιοποιήσουν την σκληρή οδυνηρή πραγματικότητα, χωρίς το παραμικρό σχέδιο για την αντιμετώπισή της".

Ειδήσεις σήμερα: 

Φωτιά στην Αττική: μάχη με τις αναζωπυρώσεις

Φωτιές - Χαρδαλιάς: Δύσκολες “μάχες” σε Εύβοια και Ηλεία

Τραγωδία στην Παλλήνη: Αυτοκίνητο έπεσε σε στάση

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΕθνικό Πρόγραμμα “Προλαμβάνω” - Μητσοτάκης: η πρόληψη σώζει ζωές (εικόνες)Σήμερα 20:27 | Ειδήσεις

"Όταν θα λάβετε το επόμενο sms μην το αμελήσετε", είπε μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εκδήλωση του εθνικού προγράμματος "Προλαμβάνω".

ΗΠΑ - Τουρκία: Ο Ερντογάν αναβάλει την συνάντηση με τον ΜπάιντενΣήμερα 17:58 | Ειδήσεις

Ποιος ο λόγος που ο Τούρκος Πρόεδρος ανέβαλε την επίσκεψή του στον Λευκό οίκο και την συνάντησή του με τον Τζο Μπάιντεν.

Φωτιές – Κικίλιας στον ΑΝΤ1: Έρχεται δύσκολο καλοκαίρι, θα “λειάνουμε τις επιπτώσεις του” (βίντεο)Σήμερα 19:43 | Ειδήσεις

Τι ανέφερε ο Υπουργός Πολιτικής Προστασίας για την κατακόρυφη, όπως είπε, αύξηση του πυροσβεστικού εξοπλισμού της χώρας για τη φετινή χρονιά.

Σαμαράς: Κάναμε την Τουρκία συμμέτοχο στο... πιάτο μαςΣήμερα 15:03 | Ειδήσεις

"Καμπανάκι" για την αγροτική παραγωγή και την ΚΑΠ έκρουσε ο Αντώνης Σαμαράς, κάνοντας λόγο για αποτυχίες και "πράσινες" υπερβολές.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Εθνικό Πρόγραμμα “Προλαμβάνω” - Μητσοτάκης: η πρόληψη σώζει ζωές (εικόνες)20:33Άρειος Πάγος: Απόλυση 5 δικαστών λόγω καθυστέρησης στην έκδοση αποφάσεων20:19Φωτιές – Κικίλιας στον ΑΝΤ1: Έρχεται δύσκολο καλοκαίρι, θα “λειάνουμε τις επιπτώσεις του” (βίντεο)20:05Σπαρτιάτες - Κασιδιάρης: Πότε θα γίνει η δίκη για την εξαπάτηση εκλογέων19:52“I LOVE Σου Κου”: Εκλεκτοί καλεσμένοι και αποκλειστικές συνεντεύξεις το Σαββατοκύριακο19:38Πάτρα – Πανεπιστήμιο: Φοιτητές έκλεισαν πρύτανη στο γραφείο του (εικόνες)19:25Δολοφονία Λυγγερίδη: Στη φυλακή 3 κατηγορούμενοι για ναρκωτικά19:12Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Θεαματική εκδήλωση για τα εγκαίνια του κτηρίου Θεσσαλονίκης (βίντεο)18:58Ολυμπιακή φλόγα: Η τελετή παράδοσης για το Παρίσι 2024 από το Παναθηναϊκό Στάδιο18:45Ημαθία: Ελεύθερος ο ιδιοκτήτης αλόγων για σεξουαλική παρενόχληση μαθητριών18:31Βρεφονηπιακοί σταθμοί: Δήμοι ζητούν νέα προθεσμία για τον εκσυγρονισμό των κτηρίων18:18ΗΠΑ - Τουρκία: Ο Ερντογάν αναβάλει την συνάντηση με τον Μπάιντεν18:05“Έρωτας φυγάς”: Sneak preview από το επεισόδιο της Παρασκευής (βίντεο)17:52Σκυλακάκης: Πιο πιθανό είναι να κερδίσεις το λαχείο παρά να σου γκρεμίσουν το αυθαίρετο 17:39Θεσσαλονίκη: μηχανή παρέσυρε και εγκατέλειψε ανήλικη17:26Αθηνά Οικονομάκου - Φίλιππος Μιχόπουλος: Χωρισμός μετά από 10 χρόνια κοινής πορείας17:12Τέμπη - ΣΥΡΙΖΑ: Θα ζητήσει προανακριτική για το “μπάζωμα” 16:59Μητσοτάκης στη Δροσιά: Δεν υπάρχει αξιόπιστη αντιπρόταση για τις Ευρωεκλογές16:45Διαρροές email - ΥΠΕΣ: Παραδόθηκε το πόρισμα στις Αρχές16:32Πύργος: Γιατρός κατήγγειλε βιαιοπραγία από συνάδελφό της16:18
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο