LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 07 Αυγούστου 2021 14:03 | Ανανέωση: 07 Αυγούστου 2021 14:03

Φωτιές: ο Νίκος Χαρδαλιάς για τα πύρινα μέτωπα (βίντεο)

Ολες οι εξελίξεις από τις πυρκαγιές σε όλη την Ελλάδα. Τι είπε για την Αττική.

Χαρδαλιάς - ενημέρωση - φωτιές

Σε 55 ανέρχονται τα ενεργά μέτωπα που διαχειρίζονται ταυτόχρονα σε όλη την Ελλάδα, όπως ανέφερε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, ενώ προσέθεσε ότι δίνουν μία πολύ μεγάλη μάχη ώστε να καταφέρουν να οριοθετήσουν τα μέτωπα στην Αττική μέσα στις επόμενες ώρες. Ακόμη, ο κ. Χαρδαλιάς είπε ότι η εικόνα των πυρκαγιών παρουσιάζει σταθεροποιητική τάση, αλλά αυτό δεν επιτρέπει εφησυχασμό.

Σχετικά με την Εύβοια είπε ότι όλες διαθέσιμες δυνάμεις ενισχυμένες καταβάλλουν κάθε προσπάθεια για τον περιορισμό της μεγάλης πυρκαγιάς. Ακόμη, τόνισε ότι έχουν να αντιμετωπίσουν αρκετά μέτωπα, όπως κι ένα στη Φωκίδα, πολύ σημαντικό, ενώ στις υπόλοιπες πυρκαγιές αντιμετωπίζουν διαρκώς αναζωπυρώσεις.

Αττική - Φωτιά - Πάρνηθα

Αναφορικά με την πυρκαγιά της Πάρνηθας ο κ. Χαρδαλιάς εξήγησε ότι οι αναζωπυρώσεις είναι πολλές και σε κάποιες περιπτώσεις δημιουργούν μικρά μέτωπα που αντιμετωπίζονται μέχρι στιγμής άμεσα. «Καταφέραμε να ανακόψουμε το μέτωπο που πέρασε στην Εθνική οδό στο ύψος της Μαλακάσας ενώ βελτιώνεται διαρκώς η κατάσταση στον Άγιο Στέφανο και στο Πευκόφυτο», επισήμανε, ενώ συμπλήρωσε ότι στην περιοχή επιχειρούν 856 πυροσβέστες, με 40 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων που έχουν ενισχυθεί μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας από Κύπρο, Γαλλία και Ισραήλ. Επίσης, επιχειρούν 215 οχήματα, το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ, 3 αεροσκάφη και 6 ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα της αεροπορίας Στρατού. Συνδρομή παρέχουν ο Ελληνικός Στρατός με πεζοπόρα τμήματα, η ΕΛ.ΑΣ, εθελοντές πυροσβέστες, καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου της Περιφέρειας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Αττική - Φωτιά - Πάρνηθα

Σχετικά με την Εύβοια είπε ότι η πυρκαγιά εκεί, στο ξεκίνημά της, κινήθηκε στο δύσβατο ορεινό όγκο του βόρειου τμήματος και πήρε ανεξέλεγκτες και επικίνδυνες διαστάσεις, γεγονός που τους οδήγησε στην αποστολή μηνυμάτων μέσω του 112, προς τους κατοίκους 39 συνολικά οικισμών, προκειμένου, όπως τόνισε, να τους προστατεύσουν και να εκκενώσουν ασφαλώς την περιοχή τους, ενώ, ταυτόχρονα ενεργοποίησαν μεγάλες δυνάμεις για την αντιμετώπισή της. Αυτή τη στιγμή επιχειρούν 475 πυροσβέστες στην Εύβοια, με 35 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων που έχουν ενισχυθεί μέσω του Ευρωπαϊκού μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας από τη Ρουμανία και την Ουκρανία. Ταυτόχρονα επιχειρούν 4 ελικόπτερα, 6 αεροσκάφη, μαζί με το BERIEV-200. Επίσης, επιχειρούν 84 στελέχη των ειδικών δυνάμεων του Στρατού ως πεζοπόρα τμήματα. Ταυτόχρονα, το πολεμικό Ναυτικό έχει διαθέσει τορπιλάκατο που βρίσκεται στο λιμάνι της Αγίας Άννας, ενώ στη σκάλα Ωρωπού έχουν διατεθεί 2 αρματαγωγά και 15 λέμβοι με 197 στελέχη για την μεταφορά πολιτών, εφόσον χρειαστεί. «Το Λιμενικό Σώμα, η Αστυνομία και η Πυροσβεστική έχουν πραγματοποιήσει μεγάλο αριθμό διασώσεων. Ο αριθμός των εθελοντικών ομάδων είναι μεγάλος και έχουν διατεθεί 40 μηχανήματα έργου και 25 υδροφόρες από την Περιφέρεια και την τοπική αυτοδιοίκηση», υπογράμμισε.

ΦΩΤΙΑ - ΕΥΒΟΙΑ

Όσον αφορά τη Φωκίδα ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε ότι υπάρχει μεγάλος αριθμός αναζωπυρώσεων. «Η πυρκαγιά αυτή που ξεκίνησε από τον οικισμό Ελαία, μετά από χρήση τροχού ως αμέλεια συμπολίτη μας, έχει κάψει μια τεράστια έκταση που ανατολικά επεκτείνεται μέχρι τα όρια των οικισμών Μαλανδρίνο και Ιτέα», σημείωσε.

Σχετικά με τη Ρόδο, είπε ότι έχει τεθεί σε κατάσταση συναγερμού, για αυτό μέσω του 112 στάλθηκε μήνυμα ως προειδοποίηση για αποφυγή κάθε ενέργειας που ενδέχεται να προκαλέσει πυρκαγιά στην ύπαιθρο.

«Ο κίνδυνος πυρκαγιάς σε όλη την επικράτεια είναι και σήμερα πολύ υψηλός και συνεχίζουμε αμείωτα τον αγώνα, με μοναδικό μας μέλημα την προστασία της ανθρώπινης ζωής. Σας διαβεβαιώνουμε ότι όλες μας οι δυνάμεις, τόσο οι επίγειες όσο και οι εναέριες, είναι σε απόλυτη κινητοποίηση σε πλήρη συναγερμό», υπογράμμισε. Τέλος ευχαρίστησε για ακόμη μία φορά όλα τα στελέχη των δυνάμεων της Πολιτικής Προστασίας «που βρίσκονται νυχθημερόν στην πρώτη γραμμή αυτής της εξαιρετικά δύσκολης μάχης, δίνοντας τον καλύτερό τους εαυτό».

Ειδήσεις σήμερα:

Ανδρεάκος: η φωτιά στην Μάνη θα σβήσει... μόνη της - Τα γαλόνια είναι για τα γραφεία

Φωτιά στο Κρυονέρι: Δίωξη για εμπρησμό σε βάρος 43χρονου

Ρέθυμνο - Πτώμα σε βαρέλι: ταυτοποιήθηκε η σορός

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης – Οξφόρδη: Σήμερα η Ελλάδα τρέχει με ρυθμούς ανάπτυξης σημαντικά υψηλότερους από τον ευρωπαϊκό μέσο όροΧθες 23:34 | Ειδήσεις

Όσα ανέφερε ο πρωθυπουργός  μιλώντας σε φοιτητές της Σχολής Διακυβέρνησης Blavatnik του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης.

Λάρισα: Παραμένουν στα μπλόκα οι αγρότες - Από αύριο αναμένονται νέες αφίξειςΧθες 20:30 | Ειδήσεις

Τα βασικά αιτήματα παραμένουν η αντιμετώπιση του υψηλού κόστους παραγωγής, οι χαμηλές τιμές διάθεσης των προϊόντων και η ανάγκη για έγκαιρη καταβολή ενισχύσεων.

Τροχαίο στην Αρτέμιδα: Ο 29χρονος κοιτούσε αν έπαθε ζημιά το αμάξι, λέει αυτόπτης μάρτυρας στον ΑΝΤ1Χθες 19:52 | Ειδήσεις

"Δεν νομίζω να είχε καταλάβει τι έχει κάνει", ανέφερε μεταξύ άλλων.

Ο Πέτρος Κουσουλός στον ΑΝΤ1 για την καταγγελία παιδόφιλου και την αντίδραση της αστυνομίαςΧθες 18:45 | Ειδήσεις

Για τα μεγάλα ερωτήματα που δημιουργούνται από την συμπεριφορά της αστυνομίας έπειτα από μια καταγγελία μητέρας σε βάρος παιδόφιλου, μίλησε ο Πέτρος Κουσουλός στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Μητσοτάκης – Οξφόρδη: Σήμερα η Ελλάδα τρέχει με ρυθμούς ανάπτυξης σημαντικά υψηλότερους από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο23:59Παρέλαβε το βραβείο "European Golden Boy Web 2025" o Χρήστος Μουζακίτης (βίντεο)23:44ΗΠΑ: "Πολύ αισιόδοξη" η κυβέρνηση για την επίτευξη ειρηνευτικής συμφωνίας στην Ουκρανία23:30Περού: Τουλάχιστον 12 νεκροί και 30 αγνοούμενοι έπειτα από κατολίσθηση23:16Μητσοτάκης για την εκτόξευση δορυφόρων: "Εδώ κάτι αλλάζει"23:02Πόλεμος στην Ουκρανία: Στον πλήρη έλεγχο της Μόσχας Ποκρόφσκ και Βοβτσάνσκ - Δεν επιβεβαιώνει το Κίεβο22:52Χαλκιδική: 79χρονος καταπλακώθηκε από κορμό δέντρου στην προσπάθεια του να κόψει ξύλα22:42Χονγκ Κονγκ: Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών από την πυρκαγιά στο συγκρότημα κατοικιών22:32"Αποκαλύψεις": Με πρωτιά στο σύνολο κοινού έκλεισε και ο Νοέμβριος για την εκπομπή του Πέτρου Κουσουλού22:22Θεσσαλονίκη: Κακουργηματική δίωξη στον οδηγό ταξί για το θανατηφόρο τροχαίο με τον 35χρονο δικυκλιστή22:12Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ - Δένδιας: Θα συζητήσουμε το ζήτημα της αμυντικής ετοιμότητας της Ευρώπης22:02Τι καιρό θα κάνει την Τρίτη21:48Λαμία - "Αποκαλύψεις": Σύντροφος 56χρονου επιχειρηματία καταγγέλλει ιατρικό λάθος για τον θάνατό του21:34Λευκορωσία: Κατερίφθη drone - Κατηγορεί την Λιθουανία για προκλητική συμπεριφορά 21:22ANT1 Sports: Ζωντανά από ANT1+ την ερχόμενη Κυριακή το τελευταίο Grand Prix της χρονιάς για την F121:12Άρης: Μειώνονται τα προβλήματα ενόψει του ντέρμπι Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ21:02Λάρισα: Παραμένουν στα μπλόκα οι αγρότες - Από αύριο αναμένονται νέες αφίξεις 20:52Τροχαίο στην Αρτέμιδα: Ο 29χρονος κοιτούσε αν έπαθε ζημιά το αμάξι, λέει αυτόπτης μάρτυρας στον ΑΝΤ120:42Αγρότες στον ΑΝΤ1: Άλλη μια τέτοια χρονιά μπορεί να μας διώξει από την γεωργία20:32Τέλλογλου για προκαταβολή της βασικής ενίσχυσης: Χάος με τις πληρωμές αγροτών – Καταγγέλουν "κουτσουρεμένα ποσά"20:18
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο