LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΑθλητικάΔημοσίευση: 07 Αυγούστου 2021 08:16

Ολυμπιακοί Αγώνες - Μπάσκετ: Χρυσό μετάλλιο οι ΗΠΑ

Oι ΗΠΑ κατέκτησαν το τέταρτο διαδοχικό και 16ο στο σύνολο χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο. 

Ολυμπιακοί Αγώνες - ΗΠΑ - Μπάσκετ
Oι ΗΠΑ επιβεβαίωσαν τον τίτλο του φαβορί έναντι της Γαλλίας στον τελικό του Ολυμπιακού Τουρνουά μπάσκετ των ανδρών, στο Τόκιο, και κατέκτησαν το τέταρτο διαδοχικό και 16ο στο σύνολο χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο, στους 32ους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες. Οι Αμερικανοί δεν είχαν... ξεχάσει τις δύο διαδοχικές ήττες από τους «τρικολόρ», στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας (2019) και στην πρεμιέρα των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο. Με διψήφιους τους Κέβιν Ντουράντ (29π.), Τζέισον Τέιτουμ (19π.), Ντέμιεν Λίλαρντ (11π.) και Τζρου Χόλιντεϊ (11π.) επικράτησαν με 87-82 της Γαλλίας και χάρισαν στις ΗΠΑ το 19ο Ολυμπιακό μετάλλιο στο μπάσκετ ανδρών στην Ιστορία (16 χρυσά, 1 ασημένιο και 2 χάλκινα).

Αυτό ήταν το τρίτο χρυσό μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες για τον πρώτο σκόρερ όλων των εποχών των ΗΠΑ σε Ολυμπιακούς Αγώνες, Κέβιν Ντουράντ, μετά από αυτά που κατέκτησε στο Λονδίνο (2012) και στο Ρίο ντε Τζανέιρο (2016).

Στην πρώτη θητεία του ως Ομοσπονδιακός προπονητής των ΗΠΑ, ο Γκρεγκ Πόποβιτς αναδείχτηκε «χρυσός», κι ενώ ως βοηθός είχε κατακτήσει το χάλκινο Ολυμπιακό μετάλλιο με τις ΗΠΑ στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας (2004).

Οι μαχητικοί Γάλλοι που πίστεψαν σε μια τρίτη διαδοχική νίκη επί των ΗΠΑ μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο συμβιβάστηκαν με το τρίτο ασημένιο Ολυμπιακό μετάλλιο στην Ιστορία τους, το οποίο είναι τρίτο Ολυμπιακό μετάλλιο και στο σύνολο (1948, 2000, 2020). Παρά τους 16 πόντους που σημείωσαν οι Εβάν Φουρνιέ και Ρούντι Γκομπέρ δεν κατάφεραν να γίνουν η πρώτη ευρωπαϊκή ομάδα που κατακτά το χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο, μετά από 33 χρόνια (1988 η ΕΣΣΔ στη Σεούλ) που θα ήταν και η 4η φορά που ευρωπαϊκή ομάδα ανεβαίνει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.

Οι Γάλλοι προηγήθηκαν με 10-4 αξιοποιώντας την αστοχία των ΗΠΑ έξω από τη γραμμή του τριπόντου, καθώς είχαν 0/8 τρίποντα. Ο Ντουράντ με διαδοχικούς πόντους ισοφάρισε σε 15-15 και οι Αμερικανοί προηγήθηκαν με 18-22 στην 1η περίοδο. Οι Γάλλοι, αν και υπερείχαν στα αμυντικά ριμπάουντ και είχαν διπλάσιες ασίστ, ήταν επιρρεπείς στα λάθη. Οι Αμερικανοί οικοδόμησαν διψήφια διαφορά την οποία και διατηρούσαν στη 2η περίοδο για το 24-33. Με τους Γκομπέρ και Φουρνιέ, αλλά και 6 ασίστ του Νάντο ντε Κολό στο α΄ μέρος, οι Γάλλοι αντέδρασαν και έκλεισαν την ψαλίδα της διαφοράς, για το 39-44 του ημιχρόνου.

Ολυμπιακοί Αγώνες - ΗΠΑ - Μπάσκετ

Οι «τρικολόρ» πλησίασαν απειλητικά, 44-46, με την έναρξη του 3ου δεκαλέπτου. Όμως, η πιεστική άμυνα των παικτών του Γκρεγκ Πόποβιτς και οι συμπαραστάτες που βρήκε ο Ντουράντ στο σκοράρισμα έδωσαν εκ νέου ώθηση στο φαβορί για το χρυσό μετάλλιο. Μετά το 45-56, η Γαλλία αντέδρασε μειώνοντας σε 50-56, ωστόσο οι ΗΠΑ επανέφεραν ξανά τη διαφορά στο +10 (50-60 και 52-62), με τον Ντουράντ πάλι σε πρώτο πλάνο. Η επιλογή του Βενσάν Κολέ να αποσύρει στον πάγκο τον Ντε Κολό και να ρίξει στην περιφέρεια τον Ερτέλ δεν του... βγήκε. Οι Αμερικανοί είχαν εύκολη αποστολή στο μαρκάρισμά του, τον υποχρέωσαν σε λάθη και έχοντας περισσότερες λύσεις από τους Γάλλους από τον πάγκο πάτησαν... γκάζι για το 57-71. Η Γαλλάι μείωσε σε 63-71 στο τέλος της 3ης περιόδου.

Αν και οι ΗΠΑ ξέφυγαν με +10 (63-73), οι «μπλε» έκαναν προσπάθεια για ανατροπή και πλησίασαν σε 70-73 με τρίποντο του Ντιλικινά. Το επιμέρους σκορ 2-9 των ΗΠΑ έγειρε την πλάστιγγα υπέρ τους, 72-82. Κι όμως, η Γαλλία δεν θα τα παρατούσε. Με μεγάλα σουτ, οι «τρικολόρ» απείλησαν εκ νέου (78-84) με 70 δευτερόλεπτα για το φινάλε. Όμως, ο Φουρνιέ αποδείχτηκε άστοχος σε τρίποντο, στα 40΄΄ πριν τη λήξη. Οι ΗΠΑ ωστόσο στην συνέχεια είχαν 1/4 βολές (1/2 ο Χόλιντεϊ και 0/2 ο Λίλαρντ), για να μειώσει σε 82-85 η Γαλλία. Στην επόμενη φάση ο MVP Κέβιν Ντουράντ ευστόχησε σε 2 βολές και oι Αμερικανοί ήταν για 4η διαδοχική φορά «χρυσοί» σε Ολυμπιακούς Αγώνες στο μπάσκετ ανδρών.

Τα δεκάλεπτα: 18-22, 39-44, 63-71, 82-87

Οι συνθέσεις:

ΓΑΛΛΙΑ (Βενσάν Κολέ): Ντιλικινά 5 (1), Λουβαβού Καμπαρό 11 (2), Ερτέλ, Μπατούμ 5 (1), Γιαμπουσέλε 13 (3), Φουρνιέ 16 (2), Ντε Κολό 12 (1), Πουαριέ, Γκομπέρ 16, Φαλ 4

ΗΠΑ (Γκρεγκ Πόποβιτς): ΛαΒιν 5, Λίλαρντ 11 (2), Ντουράντ 29 (3), Μίντλετον 4, Τέιτουμ 19 (3), Χόλιντεϊ 11, Αντεμπάγιο 6, Γκριν, Μπούκερ 2

Ειδήσεις σήμερα:

Φωτιά στην Αττική: Αύξηση στα αιωρούμενα σωματίδια - Αποπνικτική η ατμόσφαιρα

Φωτιά στην Ηλεία: Ένα από τα πύρινα μέτωπα πέρασε στην Αρκαδία

Σεισμός στη Νίσυρο: Νέα δόνηση “ταρακούνησε” το νησί

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚαπιτώλιο: Η συνάντηση του Οικουμενικού Πατριάρχη με την ηγεσία του ΚογκρέσουΣήμερα 13:28 | Ειδήσεις

Παρουσία του Προέδρου της αμερικανικής Βουλής των αντιπροσώπων, Mike Jonshon, πραγματοποιήθηκε η δεξίωση προς τιμήν του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, στην Ουάσινγκτον.

Κερατσίνι: Ξεκίνησε η συγκέντρωση στο μνημείο του Παύλου Φύσσα (εικόνες)Σήμερα 18:15 | Ειδήσεις

Θα πραγματοποιηθούν ομιλίες και στη συνέχεια πορεία προς τα στενά του Πειραιά και τη μάντρα του Μπλόκου της Κοκκινιάς.

Τραμπ: Ο Πούτιν με έχει απογοητεύσει – Η συνέντευξη Τύπου με τον Κιρ ΣτάρμερΣήμερα 17:57 | Ειδήσεις

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, παραχώρησε σήμερα συνέντευξη Τύπου με τον Βρετανό ομόλογό του, Κιρ Στάρμερ, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο Ηνωμένο Βασίλειο.

ΑΑΔΕ: Ρεκόρ κατάσχεσης λαθραίων ειδών ατμίσματος - Η μεγαλύτερη ποσότητα που έχει εντοπιστεί στην ΕλλάδαΣήμερα 17:40 | Ειδήσεις

Οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ συνεχίζουν τις δράσεις τους προστατεύοντας τη δημόσια υγεία και το νόμιμο εμπόριο.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Λάρισα: Εντοπίστηκαν πάνω από 5.000 δενδρύλλια κάνναβης19:01Θεσσαλονίκη: Αυτοκίνητο πήρε φωτιά εν κινήσει - Στο νοσοκομείο ο οδηγός18:45Κερατσίνι: Ξεκίνησε η συγκέντρωση στο μνημείο του Παύλου Φύσσα (εικόνες)18:30Τραμπ: Ο Πούτιν με έχει απογοητεύσει – Η συνέντευξη Τύπου με τον Κιρ Στάρμερ18:16Ρωσία: Παρέδωσε τις σορούς 1.000 ουκρανών στρατιωτών18:02ΑΑΔΕ: Ρεκόρ κατάσχεσης λαθραίων ειδών ατμίσματος - Η μεγαλύτερη ποσότητα που έχει εντοπιστεί στην Ελλάδα17:47Amber Alert για γονική αρπαγή 5χρονου17:33Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη νεαρός μοτοσικλετιστής που οδηγούσε ανάποδα σε δρόμο17:18Χαλκιδική: Απέδρασε κρατούμενος από τις φυλακές17:04Ουκρανία: Ο πρόεδρος Ζελένσκι επισκέφθηκε την πρώτη γραμμή του μετώπου στο Ντονέτσκ16:49Δραπετσώνα: Συνελήφθη 60χρονος για καλλιέργεια κάνναβης16:35Ευλογιά προβάτων: Σε απόγνωση οι κτηνοτρόφοι - Φόβοι για ντόμινο ανατιμήσεων16:21Κρήτη: Νεκρός ένας άνδρας, σοβαρά τραυματισμένη η γυναίκα του σε τροχαίο16:07Τραγωδία στη Βρετανία: Λάθος σύλληψη άνδρα οδήγησε τη σύντροφό του σε αυτοκτονία 15:53Αθήνα: Χειροπέδες σε διεθνώς καταζητούμενο για σοβαρά ποινικά αδικήματα15:39ΗΠΑ: Σορός ανήλικου κοριτσιού βρέθηκε στο αυτοκίνητο γνωστού τραγουδιστή15:24Καπιτώλιο: Η συνάντηση του Οικουμενικού Πατριάρχη με την ηγεσία του Κογκρέσου15:10Βόλος: Ζημιές σε αυτοκίνητα, από πτώσεις σπασμένων κλαδιών δέντρων (εικόνες)14:55Ανδρουλάκης: Η ΔΕΘ, ο Τσίπρας και το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ14:40Στρατιωτικός γιατρός τέθηκε σε διαθεσιμότητα με υπογραφή Δένδια - Καταγγέλεται για ενδοοικογεειακή βία από πρώην συντρόφους του14:25
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο