LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚαιρόςΔημοσίευση: 05 Αυγούστου 2021 16:32

Καιρός: πτώση θερμοκρασίας και καταιγίδες την Παρασκευή

Που αναμένονται τα εντονότερα φαινόμενα. Ενισχυμένοι θα πνέουν οι άνεμοι. Τι καιρό θα κάνει το Σαββατοκύριακο. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

 

Για την Παρασκευή, σύμφωνα και με το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ, προβλέπεται μεταβολή του καιρού, με λήξη του καύσωνα στις περισσότερες περιοχές, επικράτηση ενισχυμένων ανέμων και τοπικά ισχυρές καταιγίδες στη Μακεδονία και τη Θράκη.

Στην Αττική αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Θα πνέουν άνεμοι δυτικοί, 4-5 μποφόρ, από το μεσημέρι δυτικοί-βορειοδυτικοί, 5 με 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 27 έως 39 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και τις απογευματινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες. Το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί. Θα πνέουν μεταβλητοί άνεμοι, 3-4 μποφόρ και γρήγορα βορειοδυτικοί, 5 με 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 23 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, που γρήγορα θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και από νωρίς το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα είναι τοπικά ισχυρές και πιθανώς να συνοδευτούν από χαλαζοπτώσεις. Το βράδυ ο καιρός σταδιακά θα βελτιωθεί. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, 3-4 μποφόρ, που γρήγορα θα γίνουν βόρειοι-βορειοδυτικοί, 4-6 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 19 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες τοπικές βροχές και πιθανώς στην Ήπειρο σποραδικές καταιγίδες. Το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί. Θα πνέουν άνεμοι δυτικοί-βορειοδυτικοί, 4 με 5-6 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 22 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις, τοπικά αυξημένες, με πρόσκαιρες τοπικές βροχές και πιθανώς στη Θεσσαλία με μικρής διάρκειας καταιγίδες. Νωρίς το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί. Θα πνέουν άνεμοι δυτικοί-νοτιοδυτικοί, 4 με 5 μποφόρ, που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς-βορειοδυτικούς, έως 6 και στα νότια τοπικά 7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 24 έως 38-40 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι δυτικοί-νοτιοδυτικοί, 4 με 6 μποφόρ και βαθμιαία δυτικοί-βορειοδυτικοί, 5 με 7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 27 έως 37 βαθμούς Κελσίου, στην Κρήτη τοπικά έως 41 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, ενώ στα βόρεια θα αναπτυχθούν παροδικές νεφώσεις. Θα πνέουν άνεμοι δυτικοί-νοτιοδυτικοί άνεμοι στα βόρεια, 4 με 5 μποφόρ, που βαθμιαία θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων, έως 6 μποφόρ. Στα νότια θα πνέουν άνεμοι δυτικοί-βορειοδυτικοί, 5 με 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 27 έως 37 βαθμούς Κελσίου, στα νότια τοπικά έως 40 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός το Σάββατο

Για το Σάββατο προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί, 3 με 5 και στο Αιγαίο 5 με 6 και το μεσημέρι-απόγευμα στα ανατολικά τμήματα του, τοπικά έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στην ανατολική χώρα και δεν θα ξεπεράσει στις περισσότερες ηπειρωτικές περιοχές τους 35 με 37 και στα νησιά τους 33 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Κυριακή

Για την Κυριακή προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι στα βόρεια θα είναι μεταβλητοί, 2 με 4 μποφόρ. Στα υπόλοιπα τμήματα της χώρας θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί άνεμοι, 3 με 4 και στο Αιγαίο 5 με 6 και από το μεσημέρι τοπικά έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Ειδήσεις σήμερα: 

Φωτιά στην Εύβοια: Ανεξέλεγκτο το πύρινο μέτωπο - Με βάρκες απεγκλωβίστηκαν κάτοικοι

Φωτιά στην Αττική: Μαίνεται η πύρινη “κόλαση”

Φωτιές: “Κόκκινος” συναγερμός την Παρασκευή στη μισή Ελλάδα

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΕυρωψηφοδέλτιο ΝΔ – Μητσοτάκης: Στις 9 Ιούνη δεν ψηφίζουμε μόνο για την Ευρώπη…Χθες 20:53 | Ειδήσεις

Ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι το αποτέλεσμα της κάλπης των ευρωεκλογών, μπορεί και πρέπει να σηματοδοτήσει τη σταθερότητα της χώρας μας.

Άγιοι Ανάργυροι: Το βίντεο ντοκουμέντο από την δολοφονία της ΚυριακήςΧθες 18:59 | Ειδήσεις

Ένα νέο βίντεο ντοκουμέντο, φέρνει στο φως ο ΑΝΤ1, για τη στυγερή δολοφονία της Κυριακής, έξω από το αστυνομικό τμήμα στους Αγίους Αναργύρους.

ΗΠΑ: Η επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ ήταν “μια μεγάλη αποτυχία”Χθες 23:21 | Ειδήσεις

Τι απαντάει ο Λευκός Οίκος στους ισχυρισμούς της Τεχεράνης, ότι οι ΗΠΑ γνώριζαν για την επίθεση.

Σίδνεϊ: Τι φώναζε ο άνδρας που μαχαίρωσε τον ιερέα σε ζωντανή σύνδεση (βίντεο)Χθες 22:31 | Ειδήσεις

Ο δράστης που έχει συλληφθεί, τον μαχαίρωσε μπροστά σε έντρομους πιστούς.  Εκτός από τον ιερέα μαχαίρωσε άλλα τρία άτομα.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
“Παγιδευμένοι” - Sneak preview: Ο Δημήτρης, κάνει ό,τι μπορεί για να βρει τη Δάφνη (εικόνες)23:59Missing Alert για την εξαφάνιση 15χρονης23:47ΗΠΑ: Η επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ ήταν “μια μεγάλη αποτυχία” 23:36Χανιά: λουόμενος έχασε τη ζωή του από πνιγμό23:24Ερντογάν για Ισραήλ: Πρέπει να σταματήσουμε τις βάρβαρες επιθέσεις του23:13Σίδνεϊ: Τι φώναζε ο άνδρας που μαχαίρωσε τον ιερέα σε ζωντανή σύνδεση (βίντεο)23:02ΕΣΗΕΑ: 24ωρη απεργία την Τρίτη22:50Δραματική διάσωση 6χρονης από τη θάλασσα – Κόπηκε το σχοινί που την τραβούσαν22:37Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Στα πράσινα… το θρίλερ του ΟΑΚΑ22:26Χανιά - τροχαίο: Φονική σύγκρουση αυτοκινήτων (εικόνες)22:14Επίθεση Ιράν στο Ισραήλ: Το υπέρογκο κόστος της αναχαίτισης των drones22:02Βρετανία: Αεροσκάφη της πολεμικής αεροπορίας αναχαίτισαν ιρανικά drone21:51Χαρδαλιάς: 101 εκατομμύρια ευρώ για 40 έργα στην Αθήνα21:39Χατζηδάκης: “Δικαίωμα στη Λήθη”, μια κίνηση ανθρωπιάς για τους επιζώντες από καρκίνο21:28Ζωγράφου: “Πιάστηκαν” οι νεαροί που έκαναν δεκάδες ένοπλες ληστείες (βίντεο)21:15Ευρωψηφοδέλτιο ΝΔ – Μητσοτάκης: Στις 9 Ιούνη δεν ψηφίζουμε μόνο για την Ευρώπη…21:01Γιάννης Φέρτης: Το συγκινητικό αντίο της Φίνος Φιλμ (βίντεο)20:48Άγιοι Ανάργυροι: Το βίντεο ντοκουμέντο από την δολοφονία της Κυριακής20:34Σημεία για rapid test δωρεάν την Τρίτη20:21Καλλιθέα: Ανήλικος πωλούσε παράνομα φωτοβολίδες και πυροτεχνήματα20:07
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο