LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 05 Αυγούστου 2021 16:29

Φωτιά στην Βαρυμπόμπη: Μέτρα στήριξης των πληγέντων

Αναλυτικά τα μέτρα που ανακοίνωσε η ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών.

φωτιά - Βαρυμπόμπη

Άμεση οικονομική ενίσχυση των πληγέντων με ποσά από 600 έως 6.000 ευρώ για οικοσκευές, επιδότηση ενοικίου και φορολογικές ελαφρύνσεις, όπως η απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ για φέτος, περιλαμβάνονται στα μέτρα ανακούφισης των πληγέντων από την πυρκαγιά στην ΒΑ Αττική, που ανακοινώθηκαν μετά τη σύσκεψη που πραγματοποίησε σήμερα το κυβερνητικό κλιμάκιο στα γραφεία της Περιφέρειας Αττικής. Όπως σημειώθηκε το ειδικό πλαίσιο στήριξης με συγκεκριμένα μέτρα που αποφασίστηκαν θα αξιοποιηθεί και για τις υπόλοιπες πληγείσες περιοχές.

Όπως επισήμανε ο ΥΠΕΣ Μάκης Βορίδης, τα μέτρα κινούνται στην κατεύθυνση που έδωσε ο πρωθυπουργός προκειμένου οι δράσεις να είναι «άμεσες και απολύτως υποστηρικτικές» στο πλευρό των πληγέντων, να επουλωθούν άμεσα οι πληγές και να διασφαλιστεί η αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος που καταστράφηκε.

Σημείωσε ότι σε πολύ δύσκολες συνθήκες δεν υπήρξαν απώλειες ζωών ενώ περιορίστηκαν στο μέτρο του δυνατού οι υλικές ζημιές και ευχαρίστησε το δυναμικό τής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της τοπικής αυτοδιοίκησης και όλους όσοι συμμετείχαν στην πυρόσβεση.

Τέλος ανέφερε ότι τα επιμέρους μέτρα από τη δέσμη θα παρουσιαστούν κατά αρμοδιότητα από τα αντίστοιχα υπουργεία.

φωτιά - Βαρυμπόμπη - καταστροφές

Τα μέτρα του ΥΠΕΣ ανέπτυξε ο αναπλ. υπουργός Στέλιος Πέτσας αφού ευχαρίστησε όλους όσοι συνέδραμαν στην κατάσβεση ακόμη και τους εθελοντές και τους συμπολίτες που συνέτρεξαν όσους έμειναν άστεγοι ή στην περισυλλογή των τρομαγμένων ζώων που είχαν εγκλωβιστεί.

Αναφορικά με τα μέτρα τόνισε ότι αναπτύσσονται σε δύο σκέλη:

  • Αφορούν στην οικονομική ενίσχυση των πληγέντων ως δαπάνη κοινωνικής προστασίας και διαβίωσης με ποσά από 600 έως 6.000 ευρώ για οικοσκευές τα οποία θα καταβληθούν άμεσα αφού καταγραφούν οι ζημιές από τις υπηρεσίες των Δήμων.
  • Επίσης αυξημένη επιδότηση θα έχουν οι τρεις δήμοι που επλήγησαν, ενώ τα κονδύλια για την ενίσχυση των πληγέντων που θα τους διατεθούν από το ΥΠΕΣ είναι 90.000 στον Δήμο Αχαρνών, 60.000 στον Δήμο Κηφισίας και 30.000 στον Δήμο Διονύσου.

Ο κ Πέτσας σημείωσε ότι «θα υπάρξει συντονισμός όλων των εμπλεκομένων στο πλαίσιο του νόμου για την κρατική αρωγή που θέσπισε η κυβέρνηση προκειμένου να συντομεύσουμε όσο μπορούμε τους χρόνους, που καμιά σχέση δεν έχουν με παλαιοτέρα».

Στο τεράστιο περιβαλλοντικό πλήγμα που δέχθηκε η Αττική έκανε λόγο ο υφ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Αμυράς, υπογραμμίζοντας ότι θα χαρακτηριστεί η περιοχή άμεσα αναδασωτέα και δεν θα επιτραπεί καμία αλλαγή χρήσης γης, ενώ όπου είναι δύσκολη η φυσική αποκατάσταση θα ενταχτούν αυτές οι εκτάσεις στο εθνικό σχέδιο αναδάσωσης.

φωτιά - Βαρυμπόμπη

Παράλληλα κλιμάκια της Περιφέρειας Αττικής θα καταγράφουν επιχειρήσεις που έχουν υποστεί ζημιές προκειμένου να αποζημιωθούν. Ενώ όπως ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης θα προβλεφθεί ειδική ενίσχυση των επιχειρήσεων αυτών μέσω του νέου ΠΕΠ Αττικής.

Στην καταγραφή των καταστροφών επιχειρεί ήδη σήμερα με 50 υπαλλήλους το υπουργείο Υποδομών, το οποίο αύριο θα διπλασιάσει το δυναμικό του ανέφερε ο γγ Υποδομών Γιώργος Καραγιάννης. Με την πρώτη εκτίμηση θα δοθεί ως επιχορήγηση στον ιδιοκτήτη το 20% της ζημιάς και στη συνέχεια με την ολοκλήρωση της εκτίμησης η επιδότηση μπορεί να αυξηθεί φθάνοντας και το 70% της ζημιάς.

Στο πλαίσιο των μέτρων και αφού λήφθηκε υπόψη και η οικονομική δυσχέρεια που έχει προκαλέσει η πανδημία, αποφασίστηκαν φορολογικές ελαφρύνσεις, όπως η απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ για φέτος, όπως ανακοίνωσε ο γγ Οικονομικής Πολιτικής Χρήστος Τριαντόπουλος. Επίσης θα έχουν επιδότηση ενοικίου ή κάποιο άλλο στεγαστικό επίδομα όσοι έχουν χάσει το σπίτι τους και δεν μπορούν να μείνουν κάπου αλλού.

Ειδήσεις σήμερα:

Φωτιά στην Ηλεία: δύο μεγάλα πύρινα μέτωπα (βίντεο)

Κορονοϊός: ο “χάρτης” με τα κρούσματα της Πέμπτης

Ολυμπιακοί Αγώνες - Στεφανίδη: Τέταρτη στο επί κοντώ

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Το Ant1news.gr σας εύχεται Καλή Χρονιά!22:00Το Ρίο έσπασε ρεκόρ Γκίνες με τη μεγαλύτερη πρωτοχρονιάτικη γιορτή στον κόσμο21:44Οι νέες τιμές των διοδίων που θα ισχύουν το 2026 στους αυτοκινητόδρομους21:30Τασούλας: Ας είναι η νέα χρονιά μια ευκαιρία να αλλάξουμε όλα όσα μας πληγώνουν στηριζόμενοι σε όλα όσα μας ενώνουν21:16Μόνο για τα αστικά λεωφορεία η κατάργηση των χάρτινων εισιτηρίων, από το 202621:02Η κοπή της βασιλόπιτας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών20:48ANT1 Sports: Μεγάλες προσωπικότητες από το χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου στέλνουν τις ευχές τους ενόψει του νέου έτους20:34Πρωτοχρονιά στον κόσμο: Η υφήλιος αποχαιρετά το 2025 με πυροτεχνήματα και παγωμένες βουτιές20:20Στις φλόγες τυλίχθηκε διαμέρισμα στην Καλαμαριά20:06Τι καιρό θα κάνει την Πρωτοχρονιά19:52Το μεγαλύτερο ριφιφί των Χριστουγέννων: Άδειασαν πάνω από 3.000 θυρίδες19:36Έκρυθμη η κατάσταση στο Ιράν: Χιλιάδες διαδηλωτές στους δρόμους (βίντεο)19:22Παράταση επιδότησης προσωρινής στέγασης για κατοίκους που επλήγησαν από τις πλημμύρες του Σεπτεμβρίου 202319:08Πιερρακάκης: Η ελληνική οικονομία κλείνει το 2025 με καθαρό αποτύπωμα18:54Ουκρανία: "Γελοίο" το βίντεο που παρουσίασε η Μόσχα για τη δήθεν επίθεση στην κατοικία του Πούτιν18:40Γυναίκα έκλεψε κοσμήματα αξίας 44.500 ευρώ και τα πούλησε για… 1.50018:26Παραμένει η κυκλοφοριακή ρύθμιση στο μπλόκο του Κάστρου Βοιωτίας18:12To Σίδνεϊ της Αυστραλίας γιόρτασε την έλευση του 2026 με ένα εντυπωσιακό σόου πυροτεχνημάτων17:58Μητσοτάκης: Να υποδεχτούμε με αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία την αυγή του νέου έτους17:44Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός στην πρώτη γραμμή της προφοράς και το 202517:30
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο