LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /Τεχνολογία - ΕπιστήμηΔημοσίευση: 05 Αυγούστου 2021 09:26 | Ανανέωση: 05 Αυγούστου 2021 10:24

Φωτιές: Μεγάλες ποσότητες μικροσωματιδίων στον αέρα - Εικόνα από δορυφόρο

Χαμηλή η ποσότητα εξαιτίας των πολλών πυρκαγιών. Πότε αναμένεται βελτίωση της ποσότητας του αέρα. 

φωτιές - δορυφορος - ποιότητα αέρα

Χαμηλή είναι και σήμερα η ποιότητα του αέρα πάνω από τη χώρα μας και γενικότερα την Ανατολική Μεσόγειο εξαιτίας των πολλών πυρκαγιών στην περιοχή.

Μια δορυφορική εικόνα ορατού φάσματος που το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/meteo.gr επεξεργάστηκε νωρίς το πρωί σήμερα, αποκαλύπτει τη μετεωρολογική κατάσταση που επικρατεί στην Ανατολική Μεσόγειο. Ένας μεγάλος αριθμός δασικών πυρκαγιών που βρίσκεται σε εξέλιξη, κυρίως σε Ελλάδα και Τουρκία, απελευθερώνει πολύ μεγάλες ποσότητες μικροσωματιδίων στην ατμόσφαιρα. Ο καπνός παρασύρεται εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά από τις εστίες των πυρκαγιών και φτάνει μέχρι τη Βόρεια Αφρική.

Επιπροσθέτως, σύμφωνα με το meteo, υψηλή είναι και η συγκέντρωση αφρικανικής σκόνης πάνω από την περιοχή μας, η οποία συμβάλλει επίσης στη χαμηλή ποιότητα του αέρα. Σε πολλές περιοχές της Ελλάδας λόγω της υψηλής συγκέντρωσης μικροσωματιδίων και της υγρασίας παρατηρείται υγρά αχλύς και ομίχλη.

Σημαντική βελτίωση της ποιότητας του αέρα αναμένεται από την Παρασκευή με την ενίσχυση των βορειοδυτικών ανέμων που θα απομακρύνουν μεγάλη ποσότητα ρύπων.

φωτιές - δορυφορος - ποιότητα αέρα

Ειδήσεις σήμερα

Σκυλακάκης για πυρόπληκτους: Δεν θα πληρώσουν ΕΝΦΙΑ

Ολυμπιακοί Αγώνες - Κυνηγάκης: 5ος στην κολύμβηση, μετά από τρομερή εμφάνιση

Φωτιές: Πολύ υψηλός κίνδυνος την Πέμπτη (χάρτης)

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΞύλο στη Βουλή: Ο Φλώρος συνελήφθη και οδηγήθηκε στη ΓΑΔΑΣήμερα 14:23 | Ειδήσεις

Όλες οι εξελίξεις μετά από το επεισόδιο χειροδικίας που συνέβη στους διαδρόμους του Ελληνικού Κοινοβουλίου.

Ευρωεκλογές: “Μπλόκο” από τον Άρειο Πάγο στους ΣπαρτιάτεςΣήμερα 16:16 | Ειδήσεις

Πόσα από τα 46 κόμματα δεν θα βρίσκονται στη λίστα των Ευρωεκλογών. 

30ετες ομόλογο: Οι υψηλές προσφορές μείωσαν το επιτόκιο δανεισμούΣήμερα 16:39 | Ειδήσεις

Πόσα χρήματα άντλησε ο ΟΔΔΗΧ. Υπερδεκαπλάσια η προσφορά από επενδυτές. Για ακόμη μια ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία, κάνει λόγο ο Κωστής Χατζηδάκης,

Άγιοι Ανάργυροι: φωτογραφίες ντοκουμέντο με το μαχαίρι που ο 39χρονος σκότωσε την Κυριακή (βίντεο)Σήμερα 14:02 | Ειδήσεις

Τι “μαρτυρούν” οι φωτογραφίες που εξασφάλισε ο ΑΝΤ1, από το μοιραίο βράδυ της δολοφονίας της Κυριακής, έξω από το ΑΤ Αγίων Αναργύρων..

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Δολοφονία Λυγγερίδη - Θύρα 7: “Φιάσκο” η δικογραφία, αδέρφια είμαστε μαζί σας18:55Γονίδια και αυτοανοσία18:55Ερντογάν - Στάινμαγερ: Η Τουρκία ζήτησε τερματισμό των αμυντικών περιορισμών18:42ΔΕΗ Ανανεώσιμες: Ολοκλήρωση αιολικών πάρκων 40 MW στη Δυτική Μακεδονία18:28“Αττικόν” για καταγγελία Καλλιάνου: ο πατέρας του δεν πληρούσε τα ιατρικά κριτήρια εισαγωγής σε ΜΕΘ18:15Θεσσαλονίκη: εμβόλισε περιπολικό στη διάρκεια καταδίωξης18:01Ενδοοικογενειακή βία: Απέσυρε την καταγγελία η σύντροφος του μπασκετμπολίστα του Περιστερίου17:48Λίβανος: Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε πλήγματα σε 40 στόχους της Χεζμπολάχ 17:35Καλλιάνος: Η καταγγελία για την περιπέτεια υγείας του πατέρα του και η απάντηση Γεωργιάδη (βίντεο)17:21Η Ελεονώρα Μελέτη... “Ενώπιος Ενωπίω” με τον Νίκο Χατζηνικολάου17:0730ετες ομόλογο: Οι υψηλές προσφορές μείωσαν το επιτόκιο δανεισμού16:54Ομόφυλα Ζευγάρια: Κόντρα Πλεύρη - Βελόπουλου για τους βουλευτές στις εκκλησίες16:40“Ελευθέριος Βενιζέλος”: Αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο16:27Ευρωεκλογές: “Μπλόκο” από τον Άρειο Πάγο στους Σπαρτιάτες16:16Βουλή: Άρση ασυλίας για Βελόπουλο και Μπουρχάν16:01ΑΔΑΕ: Ο κ. Ανδρουλάκης θα ενημερωθεί άμεσα για τους λόγους της παρακολούθησής του15:47Λάρισα: Πατίνι συγκρούστηκε με ΙΧ - Στο νοσοκομείο δύο ανήλικοι (εικόνες)15:34Μεγάλη Τετάρτη: Δεμένα τα πλοία λόγω της απεργίας της Πρωτομαγιάς15:20“The 2Night Show”: Με Βρεττό, Iορδάνοβα και Μπομπέτσι η παρέα της Τετάρτης (εικόνες)15:07Ευρωεκλογές 2024 – Πλεύση Ελευθερίας: Ανακοινώθηκαν οι υποψήφιοι14:53
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο