LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτισμόςΔημοσίευση: 05 Αυγούστου 2021 08:55 | Ανανέωση: 05 Αυγούστου 2021 09:03

Φωτιά την Αρχαία Ολυμπία - Μενδώνη: Ο αρχαιολογικός χώρος δεν έχει υποστεί καμία αλλοίωση

Τι είπε η υπουργός Πολιτισμού για το πύρινο μέτωπο στην Αρχαία Ολυμπία και τον αρχαιολογικό χώρο. Ποια είναι η κατάσταση στο Τατόι.

Μενδώνη - Καλοκαίρι Μαζί

Για αναζωπύρωση της φωτιάς στην Αρχαία Ολυμπία έκανε λόγο η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη, μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλοκαίρι Μαζί», ωστόσο, τόνισε ότι δεν απειλεί τις εγκαταστάσεις του αρχαιολογικού χώρου.

Η κ. Μενδώνη σημείωσε ότι δόθηκε υπεράνθρωπη προσπάθεια για να αποφευχθεί η καταστροφή. 

Παράλληλα, απαντώντας σε ερώτηση για τα συστήματα πυρόσβεσης στην Αρχαία Ολυμπία, η κ. Μενδώνη τόνισε ότι «όλα τα συστήματα πυροπροστασίας λειτουργούν πλήρως και στον αρχαιολογικό χώρο και στο Μουσείο».

Σημείωσε ακόμα ότι το μέτωπο της φωτιάς αυτή την στιγμή δεν είναι κοντά στον αρχαιολογικό χώρο, ο οποίος σύμφωνα με την υπουργό Πολιτισμού δεν έχει υποστεί καμία αλλοίωση.

«Όλα τα συστήματα πυροπροστασίας λειτουργούν και δεν φαίνεται να υπάρχει κάποιο πρόβλημα» τόνισε η κ. Μενδώνη ωστόσο πρόσθεσε ότι «αν προκύψει μεγάλο μέτωπο εκεί θα δοκιμαστούν όλα»

Σχετικά με την κατάσταση στο Τατόι είπε ότι τα πράγματα είναι απολύτως ασφαλή στο πρώην Βασιλικό Κτήμα και σημείωσε ότι τα δεκάδες αντικείμενα και ο αρχαιολογικός χώρος δεν κινδύνεψαν. Προληπτικά, όπως είπε, έγινε η απομάκρυνση κάποιων αντικειμένων με ιδιαίτερη αξία.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας τόνισε ότι στο δεν υπήρχε θέμα καταστροφής, καθώς όπως είπε δώθηκε μεγαλη μάχη για το πρώην βασιλικό κτήμα.  

Ωστόσο, σημείιωσε ότι στην Αρχαία Ολυμπία τα πράγματα ειναι πιο σύνθετα. «Τα συστήματα πυρόσβεσης είχαν αντικατασταθεί με εξελιγμένα συστήματα και θεωρώ ότι προστατεύεται επαρκώς ο αρχαιολογικός χώρος». 

Για τις φωτιές τόνισε ότι η παρατετμανέι ξηρασία αυξάνει τον κίνδυνο των πυρκαγιών, ενώ απαντώντας σε ερώτηση για αντιακατάσταση δέντρων τόνισε ότι «το οικοσύστημα είναι πολύπλοκο, δεν μπορούμε να λέμε ότι έτσι απλά αλλάζουμε δέντρα».  

Ειδήσεις σήμερα

Φωτιές: Πολύ υψηλός κίνδυνος την Πέμπτη (χάρτης)

Καιρός: καύσωνας με 45άρια και συννεφιά την Πέμπτη

Φωτιά στη Ρόδο: Άρχισε η καταγραφή των ζημιών - Τι πρέπει να κάνουν οι πληγέντες

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Φενερμπαχτσέ – Ολυμπιακός: Πασάς… στην Πόλη ο “Θρύλος”!00:52“Ψυχοκόρες” στον ΑΝΤ1 τέσσερις φορές την εβδομάδα: Τι θα δούμε στα νέα επεισόδια (εικόνες)00:23ECL: Ήττα και αποκλεισμός για τον ΠΑΟΚ23:59Μπριζίτ Μακρόν: Η ζωή της μεταφέρεται στη μικρή οθόνη23:47Βία ανηλίκων: Ξυλοδαρμός ανηλίκου…για το TikTok (βίντεο)23:35Πάτρα: Γκαραζόπορτα πλάκωσε γυναίκα23:22ΑΠΘ - SeaCare: Φοιτητική Ομάδα διακρίθηκε σε Παγκόσμιο Διαγωνισμό Καινοτομίας23:08Ενδοοικογενειακή βία - Βία ανηλίκων: Οι αστυνομικές δράσεις το πρώτο 15μερο του Απριλίου (βίντεο)22:55Τσίπρας: Στη Μέση Ανατολή, η Ευρώπη δεν είναι με τη σωστή πλευρά της Ιστορίας22:41Ιρλανδία: Συγγενείς των θυμάτων της φονικότερης φωτιάς δικαιώθηκαν μετά από 43 χρόνια22:28Σημεία για rapid test δωρεάν την Παρασκευή22:14Διασύνδεση POS με ταμειακές - Χατζηδάκης: Καμία παράταση22:01Κόρινθος: Θρίλερ με σορό γυναίκας στη θάλασσα21:47Δάγκειος πυρετός: “Συναγερμός” από τον ΠΟΥ για τη Λατινική Αμερική21:34Βαρκελώνη – Τσιτσιπάς: “Ανίκητος” στο χώμα!21:20Αττική Οδός: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις το βράδυ της Πέμπτης21:07Δολοφονία στην Ιεράπετρα: Προφυλακίστηκε ο 45χρονος κατηγορούμενος20:53Δομοκός: Ψευδοροφή έπεσε στα θρανία μαθητών (εικόνες)20:40Αλέν Ντελόν: Η Ουκρανία θα του απονείμει παράσημο20:26Το βίντεο του ξυλοδαρμού 8χρονου από 7χρονο στο TikTok και οι αντιδράσεις των γονιών20:13
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο