LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 05 Αυγούστου 2021 08:32

Φωτιά στη Ρόδο: Άρχισε η καταγραφή των ζημιών - Τι πρέπει να κάνουν οι πληγέντες

Έχουν καεί εκατοντάδες ελαιόδενδρα καθώς και άλλα δένδρα, 400 κυψέλες και 40 παραγωγικά ζώα. Τι μπορούν να κάνουν οι πυρόπληκτοι.

Φωτιά - Ρόδος

Συνεχίστηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας η αυξημένη επιτήρηση των πυροσβεστικών δυνάμεων στην περιοχή που εκδηλώθηκε η φωτιά στη Ρόδο, η οποία έκαψε περίπου 10.000 στρέμματα δασικής και γεωργικής έκτασης. Στην περιοχή παραμένουν και σήμερα πυροσβεστικές δυνάμεις και εθελοντές, ενώ αυξημένα μέτρα επιφυλακής υπάρχουν και στις άλλες δασικές περιοχές του νησιού, καθώς υπάρχει κίνδυνος αναζωπυρώσεων.

Οι δασικές περιοχές που κάηκαν θα κηρυχθούν άμεσα αναδασωτέες, όπως ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, ο οποίος έκανε γνωστό ότι ξεκίνησαν ήδη οι διαδικασίες για την οριοθέτησή τους. Παράλληλα, έχει φτάσει στο νησί κλιμάκιο του ΕΛΓΑ, το οποίο θα καταγράψει τις ζημιές στον πρωτογενή τομέα, που εκτιμάται ότι είναι αρκετές. Συγκεκριμένα, έχουν καεί εκατοντάδες ελαιόδενδρα καθώς και άλλα δένδρα, 400 κυψέλες και 40 παραγωγικά ζώα, συμφωνα με την πρώτη καταγραφή.

Ο δήμαρχος Ρόδου, Αντώνης Καμπουράκης, σε ανακοίνωσή του, ενημερώνει τους κατοίκους των Δημοτικών Ενοτήτων Καλλιθέας και Πεταλούδων, των οποίων τα νοικοκυριά επλήγησαν από την πυρκαγιά που ξέσπασε την 1η Αυγούστου, ότι στα δημοτικά καταστήματα όλων των Δημοτικών Ενοτήτων και στα ΚΕΠ όλης της επικράτειας μπορούν να συμπληρώσουν:

  • Αιτήσεις Χορήγησης Επιδόματος για την αντιμετώπιση απλών επισκευαστικών εργασιών ή/και την αντικατάσταση οικοσκευής εφόσον έχει πληγεί η κύρια κατοικία τους.
  • Αιτήσεις Χορήγησης Επιδόματος πρώτων βιοτικών αναγκών εφόσον έχει πληγεί η κύρια κατοικία τους.

Μετά την κατάθεση της σχετικής αίτησης, ειδική επιτροπή του δήμου θα διενεργήσει αυτοψία στις πληγείσες κατοικίες και θα εκτιμήσει το ύψος του επιδόματος, σύμφωνα με τα κριτήρια που ορίζονται από τη σχετική νομοθεσία (ΚΥΑ 33862 - ΦΕΚ Β 1699/16.5.2019).

Οι αιτήσεις κατατίθενται σύμφωνα με την προβλεπόμενη προθεσμία έως και έναν μήνα από την εκδήλωση της θεομηνίας, δηλαδή έως τις 31 Αυγούστου.

Η χορήγηση των επιδομάτων γίνεται σύμφωνα με τη νομοθεσία ΜΟΝΟΝ ΓΙΑ ΚΥΡΙΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ, όπως αυτό αποδεικνύεται από τα σχετικά φορολογικά δικαιολογητικά και πραγματοποιείται κατόπιν σχετικής πίστωσης του υπουργού Εσωτερικών προς τον Δήμο Ρόδου.

Ειδήσεις σήμερα

Φωτιά στην Αρχαία Ολυμπία: Ολονύχτια “μάχη” με τις φλόγες

Φωτιές: Πολύ υψηλός κίνδυνος την Πέμπτη (χάρτης)

Καιρός: καύσωνας με 45άρια και συννεφιά την Πέμπτη

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΓαλλία: Άντρας απειλεί να ανατιναχτεί έξω από το ιρανικό προξενείο (βίντεο)Σήμερα 15:26 | Ειδήσεις

Οι αρχές της χώρας αναφέρουν ότι οι δυνάμεις της βρίσκονται στο σημείο και ζήτησε από τον κόσμο να αποφύγει την ευρύτερη περιοχή.

Κακοκαιρία: Νέο έκτακτο δελτίο ΕΜΥ για ισχυρές καταιγίδες και χαλάζιΣήμερα 12:06 | Ειδήσεις

Που και πότε θα κάνουν αρχικά την εμφάνιση τους τα έντονα δαινόμενα. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

Μητσοτάκης για Visa Express: Απτή απόδειξη της προσέγγισης Ελλάδας - ΤουρκίαςΣήμερα 12:23 | Ειδήσεις

Μετά την υλοποίηση της Visa Express οι αφίξεις Τούρκων πολιτών στη Λέσβο από το τέλος Μαρτίου έως την Τετάρτη ήταν αυξημένες κατά 868% σε σύγκριση με το 2023

Ερντογάν για επίσκεψη Μητσοτάκη: Στόχος η βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεωνΣήμερα 14:52 | Ειδήσεις

Τι δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος για την επικείμενη επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού στην Άγκυρα.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τέμπη: Βρέθηκαν υπολείμματα οστών στο ιδιωτικό οικόπεδο όπου είχε μεταφερθεί χώμα από τον τόπο της σύγκρουσης16:10Χατζηδάκης: : Η λέξη - κλειδί για Ελλάδα και Ευρώπη είναι η ανταγωνιστικότητα15:54Ελεύθερη πτώση: Παγκόσμιο ρεκόρ από Ρώσους που έπεσαν από την... στρατόσφαιρα! (βίντεο)15:40Γαλλία: Άντρας απειλούσε να ανατιναχτεί έξω από το ιρανικό προξενείο (βίντεο)15:26“Υγεία πάνω απ’ όλα”: υπέρταση στις γυναίκες, κατάψυξη ωαρίων και δυσορθογραφία15:15Ερντογάν για επίσκεψη Μητσοτάκη: Στόχος η βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων15:02Πλημμύρες στο Ντουμπάι: Περιορισμός των αφίξεων στο αεροδρόμιο 14:49Θεσσαλονίκη: Έκλεψε μπαταρία από... αναπηρικό αμαξίδιο14:35Ισραηλινή επίθεση - Άγκυρα: Κίνδυνος μόνιμης σύγκρουσης μετά τις τελευταίες εξελίξεις14:22Θεσσαλονίκη: Φωτιά σε πολυκατοικία (βίντεο)14:08“Απάτητες παραλίες”: οι 198 περιοχές προστασίας στην Ελλάδα13:57Κιμ Γιονγκ Ουν - “Φιλικός Πατέρας”: Το νέο τραγούδι αφιερωμένο στον Βορειοκορεάτη ηγέτη (βίντεο)13:44Γάζα: Το Κατάρ θα επανεξετάσει τον ρόλο μεσολαβητή για εκεχειρία13:31Ειδική Παροχή Μητρότητας: Οδηγός για νέες δικαιούχους13:18Νίσυρος: Αυξάνεται ο αριθμός των παιδιών που φέρονται να έπεσαν θύματα του αρχαιοφύλακα13:05Φυλακές Κορυδαλλού: Δεκάδες κινητά τηλέφωνα βρέθηκαν στα κελιά (βίντεο)12:51Μητσοτάκης για Visa Express: Απτή απόδειξη της προσέγγισης Ελλάδας - Τουρκίας12:37Κικίλιας για κακοκαιρία: Ο κρατικός μηχανισμός πρέπει να είναι έτοιμος12:24Κακοκαιρία: Νέο έκτακτο δελτίο ΕΜΥ για ισχυρές καταιγίδες και χαλάζι12:10Πρόστιμα σε εταιρείες για πλασματικές εκπτώσεις11:56
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο