LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 04 Αυγούστου 2021 18:44 | Ανανέωση: 04 Αυγούστου 2021 20:26

Μητσοτάκης για φωτιές: Όλα τα διαθέσιμα μέσα στη μάχη

Στο Κέντρο Επιχειρήσεων της πυροσβεστικής ο πρωθυπουργός. Ενημερώθηκε για τα πύρινα μέτωπα που βρίσκονται σε εξέλιξη. 

Κυριάκος Μητσοτάκης - Βαρυμπόμπη - φωτιά

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μετέβη στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος στο Χαλάνδρι και ενημερώθηκε για τις πυρκαγιές που βρίσκονται σε εξέλιξη στην Εύβοια, στην Ηλεία και σε άλλες περιοχές της χώρας.

Σύμφωνα με το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού «όλα τα διαθέσιμα μέσα και οι δυνάμεις, συντονισμένα, έχουν ριχτεί στη δύσκολη μάχη με τις φλόγες σε κάθε μέτωπο. Ο πρωθυπουργός ενημερώνεται διαρκώς για την εξέλιξη των πυρκαγιών και για το σχεδιασμό για τις επόμενες μέρες που προβλέπεται ότι οι συνθήκες θα είναι ιδιαίτερα δύσκολες».

Φωτιά - Μεσσηνία - Οιχαλία - Διαβολίτσι - Μέλπεια

Σύσκεψη για την καταγραφή των ζημιών

Κυβερνητικό κλιμάκιο θα πραγματοποιήσει την Πέμπτη 5 Αυγούστου, στις 11.30 π.μ., σύσκεψη στα γραφεία της Περιφέρειας Αττικής, προκειμένου να δρομολογηθούν τα μέτρα στήριξης και ανακούφισης των πληγέντων από την πυρκαγιά σε περιοχές της Βορειοανατολικής Αττικής.  
Το κυβερνητικό κλιμάκιο θα αποτελείται από τον Υπουργό Εσωτερικών, Μάκη Βορίδη, τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, αρμόδιο για Θέματα Αυτοδιοίκησης, Στέλιο Πέτσα, τον Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό, Θόδωρο Λιβάνιο, τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργο Αμυρά, τον Γενικό Γραμματέα Οικονομικής Πολιτικής, Χρήστο Τριαντόπουλο, τον Γενικό Γραμματέα Υποδομών, Γιώργο Καραγιάννη και τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ, Ανδρέα Λυκουρέντζο.
Θα συμμετέχουν, επίσης, ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, καθώς και ο Δήμαρχος Αχαρνών, Σπύρος Βρεττός, ο Δήμαρχος Κηφισιάς, Γιώργος Θωμάκος και ο Δήμαρχος Διονύσου, Γιάννης Καλαφατέλης. 
φωτιά - Βαρυμπόμπη
 

Άμεση ψυχολογική υποστήριξη στους πληγέντες των πυρκαγιών

Με απόφαση της Υφυπουργού Υγείας Ζωής Ράπτη, η τηλεφωνική γραμμή ψυχοκοινωνικής υποστήριξης 10306 επεκτείνεται, ώστε να παρέχει υποστήριξη και στους πληγέντες από τις πυρκαγιές ανά την Επικράτεια.

Οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα να επικοινωνούν με τη γραμμή 10306, δωρεάν, καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ώρου, όπου ειδικευμένοι επαγγελματίες Ψυχικής Υγείας θα βρίσκονται στη διάθεσή τους για παροχή ψυχολογικής υποστήριξης και περαιτέρω οδηγιών.

Επίσης, με απόφαση της Υφυπουργού, συγκροτούνται κλιμάκια ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών από το ΨΝΑ και από ΝΠΙΔ, μέλη της Ομοσπονδίας «ΑΡΓΩ», που εποπτεύονται από το Υπουργείο Υγείας, προκειμένου να παρέχουν επιτόπια ψυχοκοινωνική υποστήριξη στους πληγέντες των πυρκαγιών, οι οποίοι έχουν μεταφερθεί και διαμένουν στα ξενοδοχεία, που με δαπάνη της Πολιτείας έχουν μισθωθεί για το σκοπό αυτό.

Οι παραπάνω δράσεις θα εξακολουθήσουν για όσο διάστημα είναι απαραίτητο.

Ειδήσεις σήμερα:

Πτώμα σε μπαούλο στα Ιωάννινα: Προφυλακιστέος ο ανιψιός του θύματος

Λάρισα: Ηχογραφούσε τη δολοφονία της γυναίκας του με το κινητό του

Κορονοϊός: ο “χάρτης” με τα κρούσματα της Τετάρτης

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΔικογραφία για τους αγρότες στα Ιωάννινα που άνοιξαν τις μπάρες στα διόδιαΣήμερα 16:41 | Ειδήσεις

Καταγράφηκαν όλα τα τρακτέρ και τα αγροτικά οχήματα, και αξιοποιείται υλικό από κάμερες της Εγνατίας.

Μαρινάκης: Η κυβέρνηση σέβεται κάθε λογική διεκδίκηση των αγροτών, αλλά και το αίτημα των πολιτών να μην ταλαιπωρούνταιΣήμερα 14:57 | Ειδήσεις

Σχετικά με το αν η κυβέρνηση συνομιλεί με τους αγρότες "η απάντηση είναι ξεκάθαρη. Εμείς θέλουμε να βρεθεί μια λύση".

Λάρισα: Αγρότες άνοιξαν τις μπάρες και μοίρασαν μήλα (εικόνες)Σήμερα 14:32 | Ειδήσεις

Όπως έχει ανακοινωθεί, το άνοιγμα των διοδίων προγραμματίζεται να επαναληφθεί και αύριο την Κυριακή.

Λυκούδης στο Πρωινό Σαββατοκύριακο: Ο 21χρονος παρακαλούσε πριν ένα μήνα τον μαέστρο του Μαζωνάκη, για συνεργασίαΣήμερα 10:31 | Ειδήσεις

O Χαράλαμπος Λυκούδης, συνήγορος Γιώργου Μαζωνάκη, μιλάει στο Πρωινό Σαββατοκύριακο.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Σέρρες: Συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω τρία άτομα για διάρρηξη διαμερίσματος17:02Δικογραφία για τους αγρότες στα Ιωάννινα που άνοιξαν τις μπάρες στα διόδια16:48Σύλληψη 3 ατόμων, μεταξύ των οποίων και ένας Υπαρχιπυροσβέστης, για διακίνηση ναρκωτικών16:34Μαρινάκης: Η κυβέρνηση σέβεται κάθε λογική διεκδίκηση των αγροτών, αλλά και το αίτημα των πολιτών να μην ταλαιπωρούνται16:20Ο Τηλεμαραθώνιος του ΑΝΤ1 στηρίζει το σωματείο Δεσμός16:06Ηράκλειο: Κι άλλο περιστατικό με μετανάστες στα νότια της Κρήτης15:52Ανήλικοι μαθητές διακινούσαν ναρκωτικά σε σχολεία της Αττικής - Ενήλικοι πίσω από το κύκλωμα15:42Αθήνα: Kυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή λόγω διεξαγωγής αγώνα δρόμου στο κέντρο της πόλης15:28Δήμας: Στα 2,5 εκατ. ευρώ την ημέρα το κόστος από το άνοιγμα των διοδίων από τους αγρότες15:14Οι δημοσιογράφοι του ANT1news σας προσκαλούν στον Χριστουγεννιάτικο Τηλεμαραθώνιο, στις 22 Δεκεμβρίου15:00Conference League: Η ΑΕΚ 1η επίθεση, 2η σε προσπάθειες στην εστία, ξεχωρίζουν Πινέδα, Ελίασον και Ρότα14:46Λάρισα: Αγρότες άνοιξαν τις μπάρες και μοίρασαν μήλα (εικόνες)14:32Φοινικούντα: Απολογείται σήμερα ο 30χρονος για συνέργεια στο διπλό έγκλημα14:18Έφοδος της Αστυνομίας σε μαγαζιά με στριπτίζ: Εξέδιδαν γυναίκες στην πορνεία 14:04Θεσσαλονίκη: Άνδρας διέρρηξε εννιά καταστήματα σε έναν μήνα13:50Ελλάδα - ΗΠΑ: Συμφωνία για υπερσύγχρονα ρυμουλκά στα ναυπηγεία της Ελευσίνας13:36Τσιάρας: Έχει ήδη ικανοποιηθεί το 74% των αιτημάτων των αγροτών - Τα μπλόκα και τα πείσματα δεν οφελούν13:22Μεσσηνία: Συνελήφθη άνδρας για απόπειρα ανθρωποκτονίας 13:08Χανιά: Αυτοκίνητο καρφώθηκε σε τοίχο - Νεκρός ο 37χρονος οδηγός του 12:54ΠΑΟΚ: Με Ζίβκοβιτς κόντρα στον Παναθηναϊκό 12:40
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο