LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΥγείαΔημοσίευση: 04 Αυγούστου 2021 16:26

Κικίλιας από Σισμανόγλειο: 77 διακομιδές λόγω καύσωνα και φωτιάς

Σε ετοιμότητα το σύστημα υγείας για περιστατικά αναπνευστικών προβλημάτων μετά την πυρκαγιά. Σύσταση για μάσκες στα παιδιά.

Βασίλης Κικίλιας - Σισμανόγλειο

Το Γενικό Νοσοκομείο Αττικής «Σισμανόγλειο» επισκέφθηκε το πρωί ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, συνοδευόμενος από τον καθηγητή Πνευμονολογίας Παναγιώτη Μπεχράκη.

Από την πρώτη στιγμή της πυρκαγιάς στη Βαρυμπόμπη, το συγκεκριμένο νοσοκομείο τέθηκε σε κατάσταση μέγιστης ετοιμότητας και αντιμετώπισε περιστατικά ήπιων αναπνευστικών προβλημάτων που παρουσίασαν κάτοικοι της γύρω περιοχής.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Υγείας, από τις 16:00 το απόγευμα της Τρίτης, μέχρι σήμερα στις 8:00, το ΕΚΑΒ έκανε συνολικά διακομιδές 77 περιστατικών με αναπνευστικά προβλήματα εξαιτίας του καύσωνα και της επιβάρυνσης της ατμόσφαιρας από την πυρκαγιά. Ο κ. Κικίλιας ευχαρίστησε τους ανθρώπους της Υγείας για την προσπάθεια τους, καθώς και τους πυροσβέστες, την Πολιτική Προστασία, εθελοντές και αστυνομικούς.

Σε πλήρη ετοιμότητα βρισκόταν από χθες και το νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς», ενώ το ΕΚΑΒ είχε ανεπτυγμένες δέκα ειδικές μονάδες και ασθενοφόρα, επί τόπου στα μέτωπα της πυρκαγιάς, καθ' όλη την διάρκεια της νύχτας.

Σύμφωνα με τον κ. Μπεχράκη, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει μία μαζική έκθεση του πληθυσμού σε εκπομπές από ένα δάσος που καίγεται. Όπως εξήγησε ο καθηγητής, ήπια συμπτώματα, συνήθως στη μύτη, και ερεθισμός στα μάτια και τον λαιμό, είναι συνηθισμένα σε αυτές τις περιπτώσεις, όπως και κάποιος βήχας, εντονότερη δύσπνοια και αναπνευστική δυσφορία.

Ο καθηγητής υπογράμμισε ότι πρέπει να προστατεύονται ιδιαίτερα όσοι πάσχουν από καρδιαγγειακά νοσήματα, αναπνευστικά νοσήματα καθώς και έγκυες, ηλικιωμένοι και μικρά παιδιά. Ο ίδιος συστήνει παραμονή στο σπίτι με κλειστές πόρτες και παράθυρα.

Αν κάποιος πρέπει οπωσδήποτε να βγει έξω, καλό είναι να εισπνέει από τη μύτη και να φορά καλή μάσκα που να προστατεύει από τα μικροσωματίδια τα οποία μπορούν να διεισδύσουν βαθιά στο αναπνευστικό σύστημα.

Ο καθηγητής έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στα μικρά παιδιά, τονίζοντας ότι αυτά που εισπνέουν σε χαμηλό ύψος από την επιφάνεια του εδάφους εισπνέουν τα σωματίδια σε μεγαλύτερη συγκέντρωση σε σχέση με τους μεγάλους που αναπνέουν από λίγο ψηλότερα.

Ο. Μπεχράκης συστήνει για τα παιδιά να μη βγαίνουν, να μην τρέχουν και να μην παίζουν εκτός, γιατί η έντονη κίνηση κάνει τον άνθρωπο να αναπνέει εντονότερα. Σε αυτή την περίπτωση, ο αέρας διεισδύει βαθύτερα και με μεγαλύτερη ροή και έτσι τα σωματίδια που είναι σε μεγαλύτερη συγκέντρωση σε χαμηλό ύψος προκαλούν μεγαλύτερη βλάβη.

ιδήσεις σήμερα:


Πτώμα σε μπαούλο στα Ιωάννινα: Προφυλακιστέος ο ανιψιός του θύματος

Λάρισα: Ηχογραφούσε τη δολοφονία της γυναίκας του με το κινητό του

Καιρός - Καύσωνας: Αφόρητη ζέστη και αποπνικτική ατμόσφαιρα την Τετάρτη

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΤροχαίο - ΒΟΑΚ: Νεκρός 19χρονος οδηγός αυτοκινήτου που έπεσε από γέφυραΣήμερα 07:57 | Ειδήσεις

Που και πως συνέβη η νέα τραγωδία στην άσφαλτο, με θύμα ένα παλικάρι 19 ετών, το αυτοκίνητο του οποίου έπεσε από γέφυρα.

Νέος Κόσμος: Φορτηγό “έπεσε” πάνω σε 11 αυτοκίνητα (βίντεο)Σήμερα 08:16 | Ειδήσεις

Πανικόβλητοι οι κάτοικοι της περιοχής "άκουσαν" μέσα στην νύχτα τα αποτελέσματα της τρελής πορείας του φορτηγού, που τράκαρε συνολικά 11 αυτοκίνητα. 

Ρεκόρ - Γερουσία: Ο Κόρι Μπούκερ μιλούσε επί 25 ώρες κατά του Τραμπ! (βίντεο)Σήμερα 06:34 | Ειδήσεις

Ο γερουσιαστής των Δημοκρατικών, Κόρι Μπούκερ, έσπασε το ρεκόρ για την μεγαλύτερης διάρκειας ομιλίας στην Γερουσία, που κατείχε ένας Ρεπουμπλικάνος εδώ και δεκαετίες.

Πέθανε ο Βαλ ΚίλμερΣήμερα 07:47 | Ειδήσεις

Η κόρη του επιβεβαίωσε τις πληροφορίες για τον πρόωρο χαμό του Βαλ Κίλμερ.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Σκαλτσάς για τεχνητή νοημοσύνη: Θα ζητάμε την γνώμη της ακόμη και για το πως να προσευχηθούμε!09:18Λάρισα: Τραυματισμός σε άγριο καβγά νεαρών09:04Τέμπη: Η έκθεση του ΕΜΠ για την πυρόσφαιρα08:51Κακοκαιρία - Ρόδος: Ανεμοστρόβιλος προκάλεσε ζημιές (βίντεο ντοκουμέντο)08:38Νέος Κόσμος: Φορτηγό “έπεσε” πάνω σε 11 αυτοκίνητα (βίντεο)08:24Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων: Συνεργασία του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου με το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης08:10Τροχαίο - ΒΟΑΚ: Νεκρός 19χρονος οδηγός αυτοκινήτου που έπεσε από γέφυρα07:57Πέθανε ο Βαλ Κίλμερ07:44Εορτολόγιο - 2 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα07:30Βραζιλία: Νεογέννητο μωρό βρέθηκε δίπλα σε κάδο σκουπιδιών (βίντεο)07:17Πατήσια - Φωτιά στην πρώην Εριουργία: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες (εικόνες)07:03Ακαθάριστα οικόπεδα: Η πλατφόρμα για τις δηλώσεις, η διορία και το αίτημα για παράταση06:50Ρεκόρ - Γερουσία: Ο Κόρι Μπούκερ μιλούσε επί 25 ώρες κατά του Τραμπ! (βίντεο)06:36Σημεία για rapid test δωρεάν την Τετάρτη06:22Καιρός: Βροχές και καταιγίδες την Τετάρτη - Που θα είναι τοπικά ισχυρές06:09FedHATTA: Οι δημοφιλέστεροι προορισμοί για το Πάσχα σε Ελλάδα και εξωτερικό23:59Ινδία: Δεκάδες νεκροί από έκρηξη σε εργοστάσιο πυροτεχνημάτων23:45Τουρκία - Ιμάμογλου: Μποϊκοτάζ στην αγορά ως διαμαρτυρία για τη φυλάκισή του 23:30Άρης – Περιστέρι: Πήραν το “θρίλερ” οι φιλοξενούμενοι23:16Ένταση σε εκδήλωση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας 23:03
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο