LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΥγείαΔημοσίευση: 04 Αυγούστου 2021 16:26

Κικίλιας από Σισμανόγλειο: 77 διακομιδές λόγω καύσωνα και φωτιάς

Σε ετοιμότητα το σύστημα υγείας για περιστατικά αναπνευστικών προβλημάτων μετά την πυρκαγιά. Σύσταση για μάσκες στα παιδιά.

Βασίλης Κικίλιας - Σισμανόγλειο

Το Γενικό Νοσοκομείο Αττικής «Σισμανόγλειο» επισκέφθηκε το πρωί ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, συνοδευόμενος από τον καθηγητή Πνευμονολογίας Παναγιώτη Μπεχράκη.

Από την πρώτη στιγμή της πυρκαγιάς στη Βαρυμπόμπη, το συγκεκριμένο νοσοκομείο τέθηκε σε κατάσταση μέγιστης ετοιμότητας και αντιμετώπισε περιστατικά ήπιων αναπνευστικών προβλημάτων που παρουσίασαν κάτοικοι της γύρω περιοχής.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Υγείας, από τις 16:00 το απόγευμα της Τρίτης, μέχρι σήμερα στις 8:00, το ΕΚΑΒ έκανε συνολικά διακομιδές 77 περιστατικών με αναπνευστικά προβλήματα εξαιτίας του καύσωνα και της επιβάρυνσης της ατμόσφαιρας από την πυρκαγιά. Ο κ. Κικίλιας ευχαρίστησε τους ανθρώπους της Υγείας για την προσπάθεια τους, καθώς και τους πυροσβέστες, την Πολιτική Προστασία, εθελοντές και αστυνομικούς.

Σε πλήρη ετοιμότητα βρισκόταν από χθες και το νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς», ενώ το ΕΚΑΒ είχε ανεπτυγμένες δέκα ειδικές μονάδες και ασθενοφόρα, επί τόπου στα μέτωπα της πυρκαγιάς, καθ' όλη την διάρκεια της νύχτας.

Σύμφωνα με τον κ. Μπεχράκη, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει μία μαζική έκθεση του πληθυσμού σε εκπομπές από ένα δάσος που καίγεται. Όπως εξήγησε ο καθηγητής, ήπια συμπτώματα, συνήθως στη μύτη, και ερεθισμός στα μάτια και τον λαιμό, είναι συνηθισμένα σε αυτές τις περιπτώσεις, όπως και κάποιος βήχας, εντονότερη δύσπνοια και αναπνευστική δυσφορία.

Ο καθηγητής υπογράμμισε ότι πρέπει να προστατεύονται ιδιαίτερα όσοι πάσχουν από καρδιαγγειακά νοσήματα, αναπνευστικά νοσήματα καθώς και έγκυες, ηλικιωμένοι και μικρά παιδιά. Ο ίδιος συστήνει παραμονή στο σπίτι με κλειστές πόρτες και παράθυρα.

Αν κάποιος πρέπει οπωσδήποτε να βγει έξω, καλό είναι να εισπνέει από τη μύτη και να φορά καλή μάσκα που να προστατεύει από τα μικροσωματίδια τα οποία μπορούν να διεισδύσουν βαθιά στο αναπνευστικό σύστημα.

Ο καθηγητής έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στα μικρά παιδιά, τονίζοντας ότι αυτά που εισπνέουν σε χαμηλό ύψος από την επιφάνεια του εδάφους εισπνέουν τα σωματίδια σε μεγαλύτερη συγκέντρωση σε σχέση με τους μεγάλους που αναπνέουν από λίγο ψηλότερα.

Ο. Μπεχράκης συστήνει για τα παιδιά να μη βγαίνουν, να μην τρέχουν και να μην παίζουν εκτός, γιατί η έντονη κίνηση κάνει τον άνθρωπο να αναπνέει εντονότερα. Σε αυτή την περίπτωση, ο αέρας διεισδύει βαθύτερα και με μεγαλύτερη ροή και έτσι τα σωματίδια που είναι σε μεγαλύτερη συγκέντρωση σε χαμηλό ύψος προκαλούν μεγαλύτερη βλάβη.

ιδήσεις σήμερα:


Πτώμα σε μπαούλο στα Ιωάννινα: Προφυλακιστέος ο ανιψιός του θύματος

Λάρισα: Ηχογραφούσε τη δολοφονία της γυναίκας του με το κινητό του

Καιρός - Καύσωνας: Αφόρητη ζέστη και αποπνικτική ατμόσφαιρα την Τετάρτη

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜαξίμου σε αγρότες: Η κοινωνία δεν έχει άλλο χρόνο για επαναστατική γυμναστικήΣήμερα 22:42 | Ειδήσεις

«Ο διάλογος γίνεται για να δοθούν λύσεις στους πολλούς και όχι για να εξυπηρετηθούν οι προσωπικές επιλογές ή οι κομματικές σκοπιμότητες των λίγων», τονίζουν κύκλοι του Μαξίμου.

Κωνσταντίνος Φλώρος στον ΑΝΤ1: Οι εξελίξεις στο Ιράν ανησυχούν ιδιαιτέρως και την ΤουρκίαΣήμερα 19:42 | Ειδήσεις

«Η υφήλιος βρίσκεται σε αναταραχή στο ξεκίνημα του 2026, με όσα συμβαίνουν στο Ιράν, την Βενεζουέλα, αλλά και το θέμα της Γροιλανδίας», υπογράμμισε ο κ. Φλώρος.

"Αποκαλύψεις" - Ειρήνη Μουρτζούκου: "Βόμβες" από την κατάθεσή της για τον θάνατο του ΠαναγιωτάκηΣήμερα 15:22 | Ειδήσεις

Παρά την ομολογία της για την εμπλοκή της στον θάνατο τεσσάρων βρεφών, η Ειρήνη Μουρτζούκου εξακολουθεί να αρνείται κατηγορηματικά πως έβλαψε τον μικρό Παναγιώτη.

"Αποκαλύψεις" - Καρυστιανού: Στις επόμενες εκλογές θα συμμετάσχουμε κι εμείςΣήμερα 15:27 | Ειδήσεις

«Εμένα ο μοναδικός και τελικός σκοπός είναι η δικαίωση του παιδιού μου και φυσικά μέσα από αυτό, η δικαίωση και της χώρας».

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Λάρισα: ΙΧ παρέσυρε και τραυμάτισε νεαρό κορίτσι23:59Σπύρος Λούης: Ο θρυλικός μαραθωνοδρόμος που έφυγε από την ζωή σαν σήμερα23:46Καμίνια: Ληστεία σε βάρος ηλικιωμένης και της κόρης της - Συνελήφθησαν 3 δράστες έπειτα από καταδίωξη23:34“Το Κορίτσι με το Μαργαριταρένιο Σκουλαρίκι” θα ταξιδέψει στην Ιαπωνία23:20Χανιά: Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που έκλεβε μοτοσικλέτες - 10 συλλήψεις23:07Μαξίμου σε αγρότες: Η κοινωνία δεν έχει άλλο χρόνο για επαναστατική γυμναστική22:53Eurovision 2026: Στον πρώτο ημιτελικό κληρώθηκε η Ελλάδα, στον δεύτερο η Κύπρος22:39Ρεάλ Μαδρίτης: Απολύθηκε ο Τσάμπι Αλόνσο μετά την ήττα από την Μπαρτσελόνα22:25Ασπρόπυργος: Αστυνομική επιχείρηση μετά τα επεισόδια της Κυριακής - Μία σύλληψη22:11Βενεζουέλα: Δεξαμενόπλοια από την Κίνα που πήγαιναν να παραλάβουν πετρέλαιο γυρίζουν στην Ασία21:57Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη οδηγός που έτρεχε με 128 χλμ σε κατοικημένη περιοχή21:43"Βουτιά" έκανε ο υδράργυρος στη Βόρεια Ελλάδα - Πού χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες 21:28Ant1 Sports: Αλλαγή σκυτάλης στην κορυφή της βαθμολογίας της Super League21:12Ισπανία: Κατασχέθηκαν 10 τόνοι κοκαΐνης σε πλοίο που μετέφερε ... αλάτι20:58Κωνσταντίνος Φλώρος στον ΑΝΤ1: Οι εξελίξεις στο Ιράν ανησυχούν ιδιαιτέρως και την Τουρκία20:44ΕΕ: Απαγόρευση εισόδου στο Ευρωκοινοβούλιο σε όλο το διπλωματικό προσωπικό του Ιράν20:30Αττική - Τροχαία: Βεβαιώθηκαν 1.919 παραβάσεις μέσα στο περασμένο τριήμερο20:16Τένις - ATP: Ο Στέφανος Τσιτσιπάς στην 33η θέση20:02ΚΚΕ: Άθλιες κυβερνητικές μεθοδεύσεις για την διάσπαση του αγώνα των αγροτών19:48Τι καιρό θα κάνει την Τρίτη19:32
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο