LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτισμόςΔημοσίευση: 03 Αυγούστου 2021 22:15

Φωτιά στην Βαρυμπόμπη: Άλογα έτρεχαν στην πλατεία για να σωθούν

Περίπου 200 άλογα που κινδύνευσαν από τη φωτιά της Βαρυμπόμπης έχουν μεταφερθεί στο Ολυμπιακό Κέντρο Ιππασίας. Σε εξέλιξη η επιχείρηση.

Άλογα

Συνεχίζεται η προσπάθεια απομάκρυνσης των αλόγων που βρέθηκαν σε κίνδυνο από τη φωτιά στη Βαρυμπόμπη, ενώ παράλληλα γίνεται και προσπάθεια συγκέντρωσης των αλόγων που κατάφεραν να διαφύγουν από ιππικούς ομίλους για να αποφύγουν τον κίνδυνο και εθεάθησαν να τρέχουν ελεύθερα, ακόμα και μέσα στην πλατεία της Βαρυμπόμπης.

Όπως λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η διευθύντρια της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιππασίας, Λίλιαν Ντιντή, ήδη έχουν μεταφερθεί στο Ολυμπιακό Κέντρο Μαρκοπούλου περίπου 200 άλογα και δεκάδες άλλα βρίσκονται μέσα σε φορτηγά αλόγων και είναι καθ' οδόν. Το έργο της μεταφοράς είναι δύσκολο καθώς κλείνουν συνεχώς οι δρόμοι κι έτσι η Ομοσπονδία βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τις αρχές. «Αυτή τη στιγμή υπάρχουν για παράδειγμα άλογα σε φορτηγά που δεν μπορούν να διασχίσουν την Κύμης που βρίσκεται δίπλα στο αεροδρόμιο Δεκελείας και πρέπει να πάνε μέσα από Αχαρνές, από Μενίδι. Ελπίζουμε σήμερα το βράδυ να ολοκληρωθεί η μεταφορά των αλόγων στο Μαρκόπουλο», εξηγεί μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η κ. Ντιντή.

Παράλληλα, βρίσκεται σε εξέλιξη προσπάθεια περισυλλογής των ελεύθερων αλόγων. Ήδη, έχουν ειδοποιηθεί και έχουν προσεγγίσει και διασώσει κάποια άλογα και ταυτόχρονα η Ελληνική Ομοσπονδία Ιππασίας, απευθύνει έκκληση σε όποιους πολίτες βλέπουν ένα ελεύθερο άλογο να καλούν στο τηλέφωνο 22990-49350 προκειμένου να στέλνεται φορτηγό μεταφοράς ζώων καθώς και κάποιος ειδικός για να γίνεται η περισυλλογή του ζώου.

Όπως λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η κ. Ντιντή τα άλογα μόλις φτάσουν στο Ολυμπιακό Κέντρο Μαρκοπούλου δέχονται την φροντίδα κτηνιάτρων και μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν τραυματισμένα άλογα.

Για την απομάκρυνση των αλόγων που βρέθηκαν σε κίνδυνο έγινε μεγάλη κινητοποίηση λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Στέλιος Σταυρουλάκης του Αθλητικού Κέντρου Ιππασίας Βαρυμπόμπη.

Ειδήσεις σήμερα:

Φωτιές: Σε Γενική Επιφυλακή η Πυροσβεστική την Τετάρτη

Κορονοϊός - Λύματα: Σε ποιες περιοχές “εκτοξεύτηκε” το ιικό φορτίο

Χαβάη: λαχειοφόρος αγορά με έπαθλο... κατσίκες

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΦωτιά στην Θεσσαλονίκη: Κατέληξε από τα τραύματα της η 71χρονηΣήμερα 11:26 | Ειδήσεις

Τα τρίδυμα από τον τρίτο όροφο παραμένουν προληπτικά στην παιδιατρική κλινική του Ιπποκρατείου.

Μπλόκο Νίκαιας: Οι αγρότες θα προχωρήσουν σε νέο τρίωρο αποκλεισμό της εθνικής οδού Αθηνών - ΘεσσαλονίκηςΣήμερα 09:04 | Ειδήσεις

Το απόγευμα αναμένεται να μπουν με τα τρακτέρ στο κέντρο της Λάρισας, όπου θα μοιράσουν έντυπο όπου θα εξηγούν το δίκαιο των αιτημάτων τους, ζητώντας τη στήριξη των υπόλοιπων κοινωνικών ομάδων.

Μπράλος: Οι αγρότες αποφάσισαν δίωρο αποκλεισμό παραδρόμων και προσβάσεων στο εθνικό και το επαρχιακό οδικό δίκτυοΣήμερα 08:51 | Ειδήσεις

Στα μπλόκα της Θήβας, του Κάστρου, της Αταλάντης και του Μπράλου, οι αγρότες δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν και να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους, τόσο πριν όσο και μετά την περίοδο της Πρωτοχρονιάς.

Θεσσαλονίκη: 710 κλήσεις στην Πυροσβεστική λόγω των προβλημάτων που προκάλεσαν ισχυροί άνεμοιΣήμερα 07:56 | Ειδήσεις

Κατά τη χθεσινή ημέρα, η Πυροσβεστική δέχτηκε 710 κλήσεις μέχρι χθες στις 11:30 το βράδυ για πτώσεις δέντρων και αντικειμένων με τη συντριπτική πλειονότητα αυτών να αφορά στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Κρεμλίνο: Σύντομα η τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ του Πούτιν και του Τράμπ13:10Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω εργασιών επί της Αττικής Οδού, περιοχής Δήμου Σπάτων-Αρτέμιδος12:56Πάτρα: Ανήλικος έπεσε από μπαλκόνι - Διακομίστηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο12:42Η εικόνα στα αγροτικά μπλόκα της Βόρειας Ελλάδας12:30Λαμία: Σφοδρή σύγκρουση μεταξύ δύο Ι.Χ. - Αναποδογύρισε το ένα όχημα (Εικόνες)12:16Θεσσαλονίκη: Συλλήψεις για κλοπή χαλκού και κατοχή όπλων12:02Ολυμπιακός: Εξετάζεται η περίπτωση του περιζήτητου Κέβιν Ροντρίγκες 11:48Φωτιά στην Θεσσαλονίκη: Κατέληξε από τα τραύματα της η 71χρονη 11:34Ζελένσκι: Το ειρηνευτικό σχέδιο προβλέπει αμερικανικές εγγυήσεις ασφάλειας για 15 χρόνια11:20Τρίκαλα- Καρδίτσα: Παραμένουν στα μπλόκα οι αγρότες11:06Κριστιάνο Ρονάλντο: Παραμένει ο στόχος των 1000 γκολ καριέρας10:52Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 19χρονος που έκλεψε αυτοκίνητο10:38Δύο συλλήψεις διακινητών μεταναστών σε Γαύδο και Καλούς Λιμένες10:24Θεσσαλονίκη: 14χρονος απείλησε 13χρονο για να του κλέψει το πορτοφόλι 10:10Νέο Ηράκλειο: Συνελήφθη 16χρονος που λήστεψε 12χρονες υπό την απειλή κουζινομάχαιρου09:56Μπράλος: Οι αγρότες αποφάσισαν δίωρο αποκλεισμό παραδρόμων και προσβάσεων στο εθνικό και το επαρχιακό οδικό δίκτυο09:42Συνελήφθη οδηγός σε ηλεκτρικό πατίνι υπό την επήρεια αλκοόλ09:28Μπλόκο Νίκαιας: Οι αγρότες θα προχωρήσουν σε νέο τρίωρο αποκλεισμό της εθνικής οδού Αθηνών - Θεσσαλονίκης09:14Ινδονησία: 16 νεκροί μετά από πυρκαγιά σε οίκο ευγηρίας09:00Συνάντηση Νετανιάχου - Τραμπ: Στο επίκεντρο η ανακωχή στην Λωρίδα της Γάζας 08:46
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο