LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΥγείαΔημοσίευση: 02 Αυγούστου 2021 10:26

Κορονοϊός – CDC: νέες οδηγίες για μάσκες και τεστ στους πλήρως εμβολιασμένους

Το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει καταγραφεί κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων COVID-19 στις ΗΠΑ, το οποίο αποδίδεται κυρίως στην επικράτηση του στελέχους Δέλτα.

ΗΠΑ - ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ - COVID19 - ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΙ - ΜΑΣΚΑ

Πρόσφατα, τα Κέντρο Ελέγχου Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC) σύστησαν εκ νέου στους Αμερικανούς να φορούν μάσκες σε εσωτερικούς χώρους. Συγκεκριμένα, τα CDC συστήνουν τη χρήση μασκών στα σχολεία και σε περιοχές όπου υπάρχει σημαντική ή αρκετά αυξημένη μεταδοτικότητα του SARS-CoV-2. Η νέα σύσταση αφορά και τους πλήρως εμβολιασμένους έναντι της COVID-19. Επιπρόσθετα, το CDC προχώρησε πρόσφατα σε αναθεώρηση των οδηγιών για τη διενέργεια διαγνωστικών ελέγχων για COVID-19 στους πλήρως εμβολιασμένους.

Οι γιατροί της Θεραπευτικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεοδώρα Ψαλτοπούλου, Γιάννης Ντάνασης, Πάνος Μαλανδράκης και Θάνος Δημόπουλος (πρύτανης ΕΚΠΑ) συνοψίζουν τα νεότερα δεδομένα. Πλέον, οι πλήρως εμβολιασμένοι θα πρέπει να υποβάλλονται σε διαγνωστικό έλεγχο για SARS-CoV-2 τρεις έως πέντε ημέρες μετά την έκθεση σε πιθανό ή επιβεβαιωμένο κρούσμα COVID-19. Επιπλέον, θα πρέπει να φορούν μάσκα σε όλους τους εσωτερικούς χώρους για 14 ημέρες μετά την έκθεση σε πιθανό ή επιβεβαιωμένο κρούσμα ή μέχρι να έχουν αρνητικό έλεγχο για SARS-CoV-2.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει καταγραφεί κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων COVID-19 στις ΗΠΑ, το οποίο αποδίδεται κυρίως στην επικράτηση του στελέχους Δέλτα του SARS-CoV-2, που είναι ικανό να προκαλέσει λοίμωξη ακόμα και σε πλήρως εμβολιασθέντες. Υπολογίζεται ότι το στέλεχος Δέλτα ευθύνεται για μία αύξηση της τάξης του 300% στα νέα κρούσματα COVID-19 από τις 19 Ιουνίου έως τις 23 Ιουλίου 2021.

Η διευθύντρια του CDC, δρ Rochelle Walensky, δήλωσε ότι τα νεότερα δεδομένα είναι αρκετά ανησυχητικά, καθώς δείχνουν ότι ακόμα και οι πλήρως εμβολιασθέντες μπορεί να μολυνθούν από το νέο στέλεχος Δέλτα και μάλιστα να το μεταδώσουν και σε άλλα άτομα, παρά το γεγονός ότι η συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων αφορά ανεμβολίαστους.

Ο διαγνωστικός έλεγχος για SARS-CoV-2 είναι πλέον ευρέως διαθέσιμος και είναι ένα ισχυρό εργαλείο για τον περιορισμό της μετάδοσης των νέων στελεχών του ιού. Σημειώνεται, ότι το εμβόλιο συνεχίζει να μειώνει τον κίνδυνο σοβαρής νόσου ή θανάτου κατά 10 φορές και τον κίνδυνο λοίμωξης COVID-19 κατά 3 φορές. Γι' αυτό τονίζεται η αξία του καθολικού εμβολιασμού του συνόλου των πολιτών.

Ειδήσεις σήμερα:

Ζέτα Μακρυπούλια – Μιχάλης Χατζηγιάννης: Η ανακοίνωση του χωρισμού τους

Ολυμπιακοί Αγώνες – Τεντόγλου: Χρυσό μετάλλιο με απίθανη ανατροπή!

Αμυράς στον ΑΝΤ1 για κίνδυνο black out: οι πολίτες να δείξουν αυτοσυγκράτηση (βίντεο)

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ηράκλειο: Νέα άφιξη παράτυπων μεταναστών10:32Greek Basket League: Οι αναμετρήσεις για την 15η αγωνιστική10:18Οι αγρότες προετοιμάζονται για την συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη10:04Νόμπελ Ειρήνης: Αιχμές από την Επιτροπή για τη δωρεά της Ματσάδο στον Τραμπ09:50Απαγόρευση δημόσιων συγκεντρώσεων την ώρα της παρουσίασης του βιβλίου του Αλέξη Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη09:36Λάρισα: ΙΧ παρέσυρε τρίχρονο κοριτσάκι09:22Γαλλία: Φορτηγάκι έπεσε πάνω σε πλήθος πεζών - Ένα 8χρονο παιδί τραυματίστηκε σοβαρά 09:08Σορός άνδρα εντοπίστηκε σε παραλία της Ρόδου08:54Ιράν: Οι διαδηλώσεις έχουν υποχωρήσει μετά τη φονική καταστολή, λένε κάτοικοι και οργανώσεις08:40Τι καιρό θα κάνει το Σάββατο08:26Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 17 Ιανουαρίου08:12Πιερία: Ισόβια στην 35χρονη που σκότωσε και έθαψε τον 58χρονο σύντροφό της23:59Θεσσαλονίκη: Απαγόρευση συγκεντρώσεων αύριο στο κέντρο της πόλης23:44Τραμπ: Πιθανή η επιβολή δασμών στις χώρες που δεν συμφωνούν μαζί μας για την Γροιλανδία23:30Αίσιο τέλος στον Κορυδαλλό: Σώα η γυναίκα που απειλούσε να πέσει από ταράτσα πολυκατοικίας23:16Περιφερειακή Υμηττού: Χειροπέδες σε 43χρονο που έτρεχε με 191 χλμ/ώρα23:02Ιταλία: 19χρονος μαχαίρωσε θανάσιμα συμμαθητή του μέσα σε σχολική τάξη22:47Παναθηναϊκός – Αντίνο: Οριστική συμφωνία με την Γοδόι Κρουζ για τη μεταγραφή22:33Ηράκλειο: Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά σε επιχείρηση της ΒΙΠΕ22:18Τζίνα Λολομπριτζίτα: Η “πιο όμορφη γυναίκα” που λατρεύτηκε από τον ανδρικό πληθυσμό 22:04
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο